Újabb buszvonalak üzemeltetését szervezte ki a BKK

INDEX

A kép illusztráció

A kép illusztráció

Összesen 150 milliárd forint értékben újabb buszvonalak üzemeltetését szervezte ki a BKK, írja a Világgazdaság a szerdai Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva. A két közbeszerzési eljáráson a B3 és a B4 jelzésű vonalakon közlekedő járatok működtetőit választották ki, mindkettőt a VT-Arriva nyerte meg.

A VT-Arriva a két vonalon 60-60 busz működtet majd, a cég évente 3,96 millió kilométer teljesítését vállalt, ami 130 százalékkal növelhető. A megbízás 8 évre szól, és két évvel meghosszabbítható.

A lap emlékeztet rá, hogy a BKK a napokban jelentette be, hogy jövő májustól 200 új, klimatizált, alacsonypadlós MAN és Mercedes-Benz busz áll forgalomba Budapesten. Az új buszok értéke 19 milliárd forint. A buszok Nagytétényen, Csepelen, Perterzsébeten, Kőbányán, Soroksáron, Rákosmentén állnak forgalomba.

A beruházás az új buszüzemeltetési modell alapján történik, a szolgáltatást megrendelő BKK a BKV-n kívül egy-egy vonal üzemeltetésével más társaságokat megbízhat, amelyeknek biztosítanunk kell az ehhez szükséges új járműveket. A korszerűsítés költségei ezért sem a BKK-t, sem pedig a főváros költségvetését nem terhelik.

INDEX

15 hozzászólás “Újabb buszvonalak üzemeltetését szervezte ki a BKK” bejegyzésre

  1. Jojo szerint:

    Ez is adó/járulék megkerülés. És ha még a sofőrök is vt-sek lesznek akkor lehet őket is 90ezerér dolgoztatni!+ zsebbe 80ér.

  2. nagyapó szerint:

    A VT-Arriva cégnél több mint 700 fő dolgozik. Ők nyomorognak? Vagy ez is egy Jojo (szoci) hangulatkeltés, minden adat nélkül?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. felix szerint:

    Jojo!
    Szinte az összes nagy fuvarozó cégnél így van.

  4. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!

    Egyszer menjen egy kört a 152-es busszal és beszélgessen a sofőrrel, hogy milyen ott dolgozni, utána pedig nézze meg a buszok állapotát.
    Rég láttam kéziváltós buszt, de ezen a vonalon megtekinthető.

  5. Jojo szerint:

    az ilyen nagyapó féle őskomcsi szemetek miatt tart itt ez az ország! beleugat mindenbe amiről halvány gőze sincs! szégyelld el magad tata és ezentúl TE ne reagálj a kommentjeimre.

  6. Jojo szerint:

    nagyapó szerint azért kézi váltós a 152-es mert a VT hozzájárul a dolgozóinak a fitten tartásához, és nem azért mert kevesebb üzemanyagot fogyaszt mint a kényelmesebb automata váltós.

  7. nagyapó szerint:

    Tündér Ilona! Írja meg mi köze a kézi váltónak ahhoz, melyik cégnél dolgozik a sofőr?
    A VT-Arriva nem rendelkezik kézi váltós Ikarus busszal!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. nagyapó szerint:

    Ez a Jojo jelű ökör melyik Ságvári klónnal azonos?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  9. fghfjhgkjhk szerint:

    nagyapó! Az ön által említett cég az EU használt, kifutott roncsait hozta ide. Amúgy hol olvasta, hogy Ikarus-ról van szó? 😉

  10. joságos szerint:

    Nagyapó! Ne beszéljen össze vissza! Az utolsó kézívaltos Ikarus a 620-s típus volt amit k.b.30 éve vontak ki a forgalomból végleg. A Tündér Ilona által említett jármű Neoplan típusú gép. A 35-s vonalán is van belőle sajnos. Mindegyik egy roncs halmaz!

  11. felix szerint:

    Ne vitatkozzatok nagyapóval, mert részegen mindenkinél jobban tud mindent. Amikor kijózanodik, akkor automatikusan felcseréli a szerepeket visszamenően.

  12. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!

    Én nem írtam, hogy Ikarus, de egy tény a 152-es vonalán a VT szolgáltat, és a buszok roncsok.
    Legalább több pénz marad a békemenetre. 😀

  13. nagyapó szerint:

    joságos! Csepelen a 71-es és 152-es járatokat üzemelteti a VT-Arriva. Neoplan típusú járművük nincs (a járműpark: Mercedes Sprinter, Ikarus 263 (30 db), IK 256.41 V Classic, MAN SL 223, Ikarus 256 (távolsági), Man, Volvo Alfa Localo, IVECO Daily, Volvo Alfa Localo, MAN A 01, MAN Atlantic, Mercedes Citaro O.530, Mercedes Citaro 2, Mercedes Citaro 2 – csuklós kivitel)

    Tündér Ilona! Csak azt nem értem, hogyan csinálják, hogy a roncs alacsonypadlós legyen?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  14. Tündér Ilona szerint:

    Ez jó!!!

    Ezek szerint, ha egy busz alacsonypadlós akkor az az idők végezetéig jó állapotú marad.
    A kéziváltót a sőfőr meg csak hobbiból rángatja.

Itt lehet hozzászólni !