Ruha Midián és Kujbus Odett nyerte a kerületi sakkversenyt

Mr. Gabee

Midi_sakk

November 25-én véget értek a Sakk Diákolimpia kerületi fordulói. A fiúk 4. korcsoportjában az aranyérmet Ruha Midián, a Herman Ottó Általános Iskola 8. a osztályos tanulója vehette át.

A korcsoport leányai közül Kujbus Odett (Katona József Ált. Isk.) bizonyult a legjobbnak.

A versenyt követően Mr. Gabee Ruha Midiánnal beszélgetett:

Hogyan zajlott le a verseny?

A versenyben négy korcsoportot különítettek el, melyekben a fiúk és lányok vegyesen mérhették össze tudásukat. A 16 tábla mindegyike mellett sakkóra működött, amely a versenyzők számára rendelkezésre álló 10-10 percet mérte.

Minek köszönhető az első hely?

Az öt parti lejátszása után veretlenül léphettem a dobogó legfelső fokára, melynek köszönhetően a budapesti fordulón képviselhetem kerületemet. A játszmák oldott hangulatához az is hozzájárult, hogy, mivel 6 éves korom óta sakkozom, számos helyi, országos és nemzetközi versenyen vettem részt.

Rajtad kívül kik állhattak fel a dobogóra?

A fiúknál a második helyen Monduk Ferenc, az Eötvös József Ált. Isk. tanulója végzett, bronzérmet Czagler László, szintén a Herman Ottó Általános Iskola tanulója akaszthatta nyakába. A budapesti döntőn nemenként és korcsoportonként a legjobbak képviselhetik kerületünket.

Egy hozzászólás “Ruha Midián és Kujbus Odett nyerte a kerületi sakkversenyt” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Gratulálok!De azt ne felejtsük el, hogy közben hagyták tönkremenni a Csepeli TK sakk-klubot, ahol Odett is sakkozott. A tisztelt városvezetés egy petákot sem volt halandó rájuk áldozni, ami szégyenletes!

Itt lehet hozzászólni !