Válságban esik jól a luxus

Mno.hu

Az Audi legújabb A6-os szériájának háromezer köbcentis turbó változatát használhatja szolgálati autóként Veres János pénzügyminiszter.

A gépjármű 14,2 millió forintba került, egy internetes szaklapban ugyanakkor 16 millióra tartják egy ilyen kocsi alapárát, bár extrákkal húszmilliót is elkérhetnek az új A6-osért. Részletek a Magyar Nemzet szombati számában.

51 hozzászólás “Válságban esik jól a luxus” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    A pézzügyminiszteri MAFFIA kocsija.

  2. Szilveszter szerint:

    Kedveseim!
    Nem rég értem haza vidékről. Egy olyan társaságban voltam, ami 100% osan Fideszes. Hosszan sorolták egymást paráztatva a rettenetes, elképesztő, borzalmas, hihetetlen, brutális, megdöbbentő, mondókájukat. Pontosan tudták, hogy terézvárosban ki mit csalt, személyesen, összegszerűen. Mintha csak az infót olvastam volna.
    Kérdeztem, hogy hallottak-e a borsodi Fideszes vádemelési dolgairól, Viktor bécsi zakójáról, az alpolgármester közokirat hamisításáról? Háááát arról nem hallottak. A csepeli históriáról már csak foszlányokat tudtak. Gondoltam, ha már Csepel, akkor pár mondatban lerajzolom a helyi Fidesz aktivitást. 10 éve beszért csápos kutak, feljelentések, nyílt levelek. Nem nagyon tudtak mit kezdeni az információkkal. Kérdezték, hogy miért nem néznek utána pontosan a dolgoknak, hiszen így csak lejáratják magukat! No erre meg én nem tudtam válaszolmi. “Ez megy fent is, mondta az egyik, azt hiszik, hogy olyan nagyokosok! Aztán valahogy alább maradt a mondóka kedv, mondtam, hogy sajnálom, hogy pont tőlem a szockóstól kell megtudniuk, hogy a Fidesz tagjai milyen erkölcstelenek. Inkább ittak tovább. Én nem ittam, mert úgy döntöttem, hogy inkább Vezetek.
    Továbbra is tapasztalati meggyőződésem, hogy a Fideszen belül erős feszültség van a leendő koncon osztoszkodásban, még mielőtt megnyernék a választásokat! (amit aligha!) A Fidesz központi imamalom mondókáival butítja híveit, akarattal szűkíti tagjai látószögét, és indukált feszültségben tartja megfélemlíti a mumusvíziókkal követőit!
    Ha jó így élni, akkor mindenkinek lelke rajta. Ha mégsem, akkor én tudom a megoldást!
    (akkor most lehet fikázni!)

  3. Virág szerint:

    Kedves Szilveszter!
    Gratulálok a hozzászólásaidhoz!
    Jó lenne ha mindenki ilyen értelmes gondolatokat írna be!!!!
    Üdvözlettel : Virág

  4. DFK szerint:

    Hihetelen, Szilveszter a legpofátlanabb szoci viselkedésre is csak fideszezik. állítólagos sztorit mesél el. Persze SZilveszter pártbeállítottságát figyelembe véve, szavahihetősége erősen megkérdőjelezhető.

    Arról nincs véleménye, hogy ebbből a pénzből 45 db kérgyerekes cxsalád egész évi családi pótléka kijönne. Azaz 45 családtól azért vonják majd el a csp-t, hogy a Veresnek legyen új luxusautója.

  5. egészenelképesztő szerint:

    “A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertipust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek; egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.”

    Alekszandr Szolzsenyicin

  6. admin szerint:

    Kedves virágos kedvű Szilveszter,

    ha már több néven is fórumozol, és teszed mindezt a politikai etikáról, legalább ne magadnak gratulálj!

  7. Szilveszter szerint:

    Kedves Admin!
    Ne rombold le azt az imázsod, hogy Te mindent tudsz! Ha valaki, akkor Te tudhatod itt, hogy nick szerint ki kicsoda! Ezen oknál kétlem, hogy ne tudnád, hogy én csak Szilveszter néven szólok hozzá, és mindíg is ezt a nicket használtam. Tehettem volna, hogy elbújok, sunyin nevet változtatok, de nem tettem, és erre jó okom van. Talán másokat sikerült volna megvezetnem, de elvileg Téged nem tudhatlak.
    Megdőlt bennem az az erkölcsi tisztelet, hogy Te Admin az igazság őrzője vagy, és ha bárki bárkit kamu, vagy rejtett nick-kel vádol, Te tudod az igazságot, és meg is monod. Sajnálom, hogy ez megtörtént!
    Én maradok Szilveszter, Virágnak pedig köszönöm!

  8. Szilveszter szerint:

    Kedves DFK!
    Dicsőséges Málnavitéz Orbán Viktor 8 db szolgálati kocsijából hány család élhetne a mai napig? (azok sem trabantok voltak)
    A Kormányszóvivői Iroda szerint Orbánnak nyolc autója volt

    “A rendszerváltás utáni miniszterelnökök közül Orbán Viktort várta a legtöbb állami autó a kormányfői garázsban, “ő volt ugyanis az első, akinek a szolgálati kocsin kívül még további három kincstári autót tartottak fenn”, ezen felül értendők természetesen azok autók, amelyeket úgymond kipróbálásra kapott – tudatta vasárnap a Kormányszóvivői Iroda.

    Az iroda összeállítása szerint Orbán Viktor miniszterelnökként 1998-2002 között összesen nyolc autót használt: négy Mercedes típusút, egy Toyota és egy Chrysler terepjárót, egy Ford kisbuszt és egy Audi A8-ast. Ezek közül kettő “főautó” volt, amiben a kormányfő utazott, három magánhasználatú volt, és három biztonsági gépkocsi.”
    Nyolc, azaz nyolc darab autót használt. vajon ez hány család éves családi pótléka?
    A teljesség kedvéért, ki mennyi használt eddig a rendszerváltás óta:
    “Orbán Viktor egyébként összesen nyolc autót használt miniszterelnöksége idején, de ebbe nincsenek beleszámítva a tesztautók – derül ki a kormányszóvivői iroda összesítéséből. Ez a rendszerváltás óta a legtöbb a kormányfők között: Horn Gyulának négy, Antall Józsefnek három, Medgyessy Péternek és Boross Péternek két-két ilyen kocsija volt, eddig Gyurcsány Ferenc is három kocsit használt, a most tesztelt Audi a negyedik lenne a sorban.”

  9. admin szerint:

    Nyilvánosan elnézést kérünk!

    Valamilyen hiba miatt valamennyi hozzászóló és hozzászólás ugyanazon IP-cím alatt jelenik meg, még az Admin is, azaz mi is.

    Ha igazunk lenne, mi magunk lennénk Szilveszter is, ami ugye aligha lehetséges.

    Még egyszer elnézést, a hiba a rendszerben van, és már keressük.

  10. Szilveszter szerint:

    Köszönöm Admin!
    A dinamikus IP címek kiosztásáról gondolom tudsz mindent, és – lévén logikus ember vagy- vágod, hogy ilyen megeshet. (mármint azonos IP cím generálás.)
    Nem nyertem, Te nem veszítettél. Annyi csak hogy Neked itt szavad van, überelhetetlen súlyú! És ha Te mondod, akkor az itt törvény.
    Most nem akarom részletezni a Fideszes átgondolatlanságot, meggondolatlanságot, és a következményekkel nem számolást, de hát látod, hogy Magad is beleugrasz hirtelen felindulásból abba, ami aztán Rád nézve lehet kellemetlen.
    Részemről minden rendben van, és kérek mindenkit, hogy ne vegye figyelembe ezt az apró botlást Admin szavahihetőségével, és későbbi bejegyzéseivel kapcsolatban!
    Tribute: Admin!

  11. LB szerint:

    Szilveszter!

    Hozzászólásaidból számomra egy dolog világos. Meg vagy győződve róla, hogy a Fidesz semmivel sem jobb nálatok. És nem kizárt, hogy ebben még igazad is van. De én megfordítanám az állítást. Ti – már mint az MSZP – semmivel sem vagytok jobbak a Fidesznél!!! Már pediglen akkor miért maradnátok hatalmon? Vezetőitek hatalomvágya, szakmai hozzá nem értése miatt 7 év alatt tökéletesen tönkre tettétek az ország gazdaságát. 2001-2002-ben reális esélye volt, hogy 2008-tól már Euróban kapjuk a fizetésünket. Erről ma mindeki hallgat és a hatalmas államadósságot tekintve ez elkövetkezendő 10 évben nem is igan lesz rá esély. 🙁
    Az ezredfordúlón még a régió listavezetője voltunk, most a sereghajtók között vagyunk.

    FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG – “Magyarország gyorsabban csúszik a gazdasági visszaesésbe, mint az feltételezhető volt. Ahogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a televízióban bejelentette, a bruttó nemzeti össztermék csökkenése az idei évben elérheti a két vagy három százalékot. Mindeddig egy százalékkal számoltak. Az Európai Unióhoz csatlakozott új tagországok közül Magyarországot érinti a legerősebben a nemzetközi pénzügyi válság.”

    Megkérlek, ne gyere, hogy a Fidesz így,meg a Fidesz úgy, meg Orbán, meg …. , mert az elmúlt 7 évben nem a Fidesz, hanem az MSZP volt hatalmon, így neki kell elvinni a balhét!

  12. csollány szerint:

    Szilveszter! Igazán örülök és önmagam látom visszaigazolni, amikor óva intettem minden jobboldalit, hogy ne hagyja megtéveszteni magát a mézes- mázos, összefogásra buzdító felhívásaidról.
    Aki veletek összefog, az garantáltan fűbe harap.
    Nem mondom, biztosan van még olyan idióta jobbos, akit még meg tudtok vezetni: majd pofára is esik az illető.
    Te itt összefogásra agitálsz lépten-nyomon.
    Belenéztem a csepelen.hu csepeli MSZP újságba, ahol másról sincs szó, mint gyűlölet keltésről.
    Nincs gond, Ti ilyenek vagytok. Az ország gazdasági eredményeivel nem dicsekedhettek, marad a félelem keltés.
    De ne felejtsd el: százezreket tesztek nincstelenné, földön futóvá: öket már nem érdekli semmi. Félelemből sem állíthatjátok őket magatok mellé.
    További kellemes blöffölést.

  13. büki szerint:

    Azt írja Szilveszter, erős a feszültség a majdani koncokon való osztozkodáson. Ez nem hiszem, hogy FIDESZ kategória. El akarja velünk, hogy Csepelen tavasszal békés jelöltállítás várható 2010-re.
    Vannak egyrészt az öregek, lesznek fiatal, türelmetlen önjelöltek, többen is. ( Egy ifjú reménységet most zártak ki a napokban)
    A végén meg lesznek sértődöttek
    Ez mindig így volt, minden pártban.
    Javaslom, mindenki élvezze a saját berkein belüli ütközeteket!

  14. miska72 szerint:

    Teljes mértékben LB hozzászólásával értek egyet.
    Ki QRTA el az országot?
    Ki tett erről beismerő vallomást 2006.-ban Balaton öszödön?
    Kik „vezetik” most az országot?
    Kiknek a hozzá nem értése miatt kerültünk a gödör mélyére?
    Az összes párt gazember! De az MSZP a legnagyobb!
    Az egész parlamentet el kellene zavarni, mert ez egy POLITIKAI MAFFIA!
    Szilveszter ezt én is tudom, de mivel BÍRKA a nép, ez NEM fog megtörténni!
    Sok ellenzős MSZP-s és fideszes szavazó van. És ott vannak azok, akiket egy üveg borért, és egy tál lencséért, meg lehet venni.
    Hogy zárom soraimat?
    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!
    No comment. 🙂

  15. miska72 szerint:

    BKV bérletet sz elvtársaknak!

  16. Papi szerint:

    Én nem tudom mit vártok Szilvesztertől? Gyakorlatilag nem csinál semmit csak a mocskot dobálja és kenni a …art másokra mert csak erre képes. Beszél mert ezt a párt feladatott kapta nem más mint egy ocska kis provokátor aki az ilyen Gyurcsány féle gazembereknek a seggét nyalja. Konkrétumokat nem tud mondani csak homályos célzásokat teszi mint aki nagyon okos pedig olyan homályos mint a párás ablaküveg.
    Szilveszter ugyanúgy hazudik mint a kormány és az MSzP – SzDSz csak erre képesek. Közönséges bűnözök mind.

  17. Papi szerint:

    És most a témával kapcsolatban: nincs ebben semmi meglepő ezeknek a közönséges tolvajoknak mindent lehet mert azt hiszik nem lessz elszámoltatás. DE LESSZ! Be fogják(juk) nyujtani a számlát.

  18. Erik szerint:

    Kedves szilveszter
    Szerintem a barátaid nem akartak veled vitázni.
    Egymásközt biccentve konstatálták hogy menthetettlen vagy.
    Nekem is van maszopos ismerösöm,őt sem lehet leszoktatni a fidesz fóbiájáról.Mindegy attól még barát marad,még ha szar is.
    Szerintem ez nállatok olyan lehet mint a homosexualitás tudni kell vele együtt élni.

  19. Laca szerint:

    Lehet szídni Szilveszter hozzászólását, de a 8 db szolgálati kocsit – ha jól olvastam – nem cáfolta senki. A cikk pedig ugye erről a témáról szól. Most már azt is értem, miért kapta a Fidelitas a fényképezős házi feladatot.

    Az MSZP-s blogokra kötelező e-mail cím nélkül is lehet írni, itt kiváncsi vagyok, megmarad-e a hozzászólás a sajátom nélkül. Vagy csak a jól ismert kiválasztottak írhatnak ide?

  20. miska72 szerint:

    Tisztelt Laca!

    Hol olvastál 8 Db autóról?
    Én csak 2 db autóról tudok.
    Az egyik V János Pénzügyi MAFFIA főnöké, a másik meg szintén valami pénzügyi GAZEMBERÉ.
    Kié a többi 6 autó?
    Vagy hozzá adtad az A6 hoz a 2 autót? Mert ,az tényleg 8. 🙂

  21. miska72 szerint:

    Jaj laca! Mire gondolsz? Itt mindenki írhat. Szilvesztert is elviseljük. 🙂
    Nyugi megmarad hozzászólásod. Nincs benne semmi durva.

  22. miska72 szerint:

    Laca, akkor ezek szerint a Fidelitasnak még 7 autót le kell fényképezni? 😉

  23. Bubus szerint:

    Teljesen elment a főnökeitek esze Laca. Ilyen mélyre nagyon régen süllyedtek. Előbb a csepeli gyújtogatásokkal vádolták meg a Fideszt, aztán lenácizzák őket. Ráadásul a fényképezős szuperhisztiből, ami a szenteczky.hu-n is olvasható, Lénárd magyarázata eddig a leghihetőbb. Szenteczkynek ugyanis nem is volt magyarázata.

    Én úgy látom, hogy a csepeli MSZP képtelen feldolgozni a párton belüli vérengzést, és megpróbálják az ellenzéket hibáztatni még ezért is.

    Hidd el Laca, így azonban csak még mélyebbre lehet süllyedni!

  24. Bubus szerint:

    Jut eszembe: minél kevésbé képes szembenézni az MSZP a történtekkel, annál jobban szét fog rohadni.

    Úgyhogy elnézést, további kellemes nácizást kívánok, csak így tovább. Csak egy dolgot ne tegyetek kérlek, ne ontsatok több vért!

  25. Szilveszter szerint:

    Kedves LB!
    Kérdésed teljesen jogos. Ha, és amennyiben én úgy látom, hogy nem jobb egyik a másiknál, akkor miért is maradna az MSzP?
    A hatalomra kerülés mindíg egy rendkívül összetett dolog. Nem fekete-fehér. Nem arról van szó, hogy csoki fagyi, vagy puncs.
    Úgy gondolom, hogy a társadalom túlnyomó többsége apolitikus. Súlyos hiba volt a politikát az utcára vinni. A hétköznapi ember sem nem lát bele, sem nem látja át, sem nem ért sokmindent, ami a politika elő-, és hátterében van. A polgár élni akar, gyermekeit nevelni, dolgozni, élni az életét. Az életet, ami nem volt könnyű soha. Az utóbbi években viszont olyan dolgok kerültek megnevezésre a nehézség oka, és okaiként, amitől gellert kapott a társadalom egy része. A nehéz élet okaiként nem azt hallották, hogy öntudat hiánya, előrelátás hiánya, magad erejében gondolkodás hiánya, közösség élményének hiánya, vagy azt, hogy azt vedd meg, amire pénzed van, ne költsd el azt a pénzt, ami nem a tiéd!Hanem azt hallják újra, és újra, hogy bizony-bizony csalás, mutyi, hozzá nem értés. Menyhért Péter leírta a minap,hogy a sok hülyeséget előbb-utóbb az emberek elhiszik. Okként, és leharcolni, elkergetni, epusztítani valóként jelöltetek meg személyeket, szevezetet. Persze, hogy az emberek örülve újonganak, hogy végre valaki más a hibás az ő életének nehézségei miatt, és nem saját maga! (Egy ide vágó vicc: Az ember orvoshoz megy. Az orvos azt mondja: A maga betegségének az ital az oka! A pasi fellélegzik boldog arccal: Drága doki maga az első, aki nem engem hibáztat!) No hát így van ez az életben.
    Hogy miért maradjon hatalmon az MSzP? Nos azért, mert az emberek szívesebben élnek békességben még szegénység idején is, mint háborúban, utcai zavargások közepette. Olyan jó lenne már végre egy csendes, békés március 15-e! De nem lesz, mert az emberek inkább nem mennek sehová, mert kődobálás, és hőbörgés a divat 2 éve. Azért maradjon az MSzP, mert a Fidesznek nincs megvalósítható alternatív terve, mondókái egyszerű negálás. Sok mindenben a melléfogás, és a félrevezetés az ami kiderül a Fidesz dolgaiban, de hogy egy ellenzéki vezér ne hallgasson a többi politikai erő vezetőire, hogy oda lenne az ország egy előrehozott választástól, az már komoly jel az alkalmatlanságára. Az is jel, hogy az ellenzék vezére még az IMF vezetőjének sem hiszi el, hogy ebben a helyzetben nem az adócsökkentés a megoldás.
    Hol látnám a megoldást hozó, biztonságot hozó politikai erőt a Fidesz “személyében, amikor megtorlást ígérnek?
    Amikor két MSzP-s beszélget, ott az élet dolgairól van szó, a gyerekekről, a tanulásról, az autókról, és sok-sok civil, polgári témáról. Míg két Fideszes beszélgetéséből csak az egymás megerősítését hallom abban, hogy ki milyen mocsok, csaló, ki való börtönbe, ki mennyire zsidó, vagy kiket kellene lelövöldözni? Én nem is lehet másról beszélni sem velük!
    Hogyan lehet egy olyan poltikai erőben megbízni, akik vezetői arra buzdítják az embereket, hogy harcoljanak, akik arról beszélnek, hogy a másik erő tagjai szemetek, csalók, nevetségesek, politikájuk perdig arról arról szól, hogy lehetetlenné tegyék az egyszerű emberek hétköznapi életét.
    Hogyan lehetne a Fidesz hatalmon, amikor arról beszél, hogy Gyurcsány gazdaságilag teljesen tönkretette az országot, amikor Gyurcsány Ferencnek semmi köze Izlandhoz, de még az élenjáró Lettországhoz sem. Mindenütt gríz van, és ezt nagyon jól tudja a Fidesz is.
    Hogyan lehetne polgármester Németh Szilárd Csepelen, amikor az a központi problémája, hogy Szenteczkynek lesötétített szolgálati kocsija van, amivel parkolt már a füfön, A Katona utcában hetek, vagy talán hónapok óta a Reállal szemben a füvön álló skoda nem baj? Hogyan lehetne polgármester Csepelen az, aki nyílt levelekkel teszi magát bohóccá olyan ügyben, amiben maga is tehetne lépéseket.
    Ja de hogy ne Fideszezzek. Az MSzP tagjai köszönik, jól vannak. Dolgoznak, tanulnak, gyermeket nevelnek, és élik az életüket. Nem pocskondiáznak, nem akarják senki bebörtönzését, és nem akarják, hogy bárkinek is menekülnie kelljen. Az MSzP-s azt kérdezi a másiktól, hogy miben segíthetek Neked? Meg azt mondja a szomszédjának, hogy megyek a boltba hozzak valamit?
    Az MSzP-s négy évente elmegy, és szavaz. Ezt a szakma úgy hívja, hogy alkalmi politikus. És ez így nagyon rendben is van.
    Tudom, hogy mindíg sokat írok. Egy mondatban is megfogalmazhattam volna. Azért maradjon az MSzP hatalmon, mert a Fidesz sem jobb, nem tudja a megoldást, és alkalmatlan képet mutat magáról a vezetésre.

  26. Szilveszter szerint:

    Laca!
    Nem szoktak. Az érvekkel szemben sosincs reakció, mert vagy nem értik, vagy nem hiszik, vagy nem tudnak rá mit mondani.
    Hát mit lehet arra mondani, hogy nyuszihuszár Orbán Viktor sokminden kiadásban űberel bárkit, aki eddig ott volt?

  27. Bubus szerint:

    Kedves Szilveszter,

    ti már csak nácizni tudtok, igaz, ehhez eddig is értettetek.

    Lassan minden más hír a krimi rovatban érkezik a pártotok háza tájáról. Csakhogy az ország egyre nagyobb bajban van. Az ilyenek meg vezetőknek nem jók.

  28. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Szilveszter!

    Elsőként egy alapvető tételt szeretnék megosztani veled: a vélemény nyilvánítás és a mocskolódás közt egy alapvető különség van.
    Nem mindegy, hogy mikor és kiről nyilvánítasz “véleményt”.
    Konkrétan: baromi nagy bátorság a fidesz kormányzati mocskát most idecitálni, 6 évvel a történések után! Nem gondolod, hogy neked, mint törvényes ellenzéknek, KUTYA KÖTELESSÉGED LETT VOLNA AKKOR TILTAKOZNI!
    Miért nem tetted meg? Most ti loptok, azután majd mi következünk váltógazdálkodás?
    Undorító ez a politikai és erkölcsi gerinctelenség!!!
    Jó lenne, ha végre kormányunk dicső Magyar antiSzocialista Pártja elkezdene végre azzal foglalkozni, ami az ő dolga!
    Undorító, ahogy a nemzetközi tőke és a bankvilág seggét nyaljátok a csaló GYF-el teljes egyetértésben, miközben a magyar dolgozó emberek vérét szívjátok!
    Ez az ország nem GYF elsumákolt adójából él, de nem is az mszp-szdsz képviselők szánalmas vagyonnyilatkozataiból fakadó bevételből.
    A fidesz dolgai helyett inkább azon háborodnál fel, hogy 10%-os árfolyamveszteségből, hogyan csinálnak a bankok 25-30 %-kal megemelt törlesztőrészleteket!

    Második mondandóm a nagy mellényedhez szól.
    GUSZTUSTALAN FÉREGNEK tartom azt az embert, aki GYÁVA ahhoz, hogy a saját becsületes (vagy nem az?) neve alatt hirdessen erkölcsi intelmeket!
    Marha büszke vagy arra hogy te “szilveszter” néven futsz, de ki a fene vagy? Egy szokásos gestapós-rákosista névtelen feljelentő?

    Felháborodom a jellemtelen viselkedéseden, mert a hozzád hasonlók miatt él a magyarokban az a TÉVES elképzelés, hogy a baloldaliak jellemtelenek.

    A magam, és a tisztességes baloldali értékrendet vallók nevében kikérem magamnak, hogy egy gerinctelen, jellemtelen alak, csak azért mert egy baloldali nevű párt tagja, sárba tiporjon egy maradandó filozófiai és erkölcsi értékrendet!

    Egyébként már a csepeli nevezetű cimborádnak is megírtam, hogy egy CSEPELI KÖZÉLETI FÓRUMON tartózködjon a pártérdekű mocskolódástól.

    Kérlek, ha a témához nincs valós információn alapuló véleményed, akkor dicső soraidat tarsd meg az mszp pártgyűléseire.
    Üdv menyus
    pártonkívüli, baloldali nyugdíjas

  29. Menyhért Péter szerint:

    Kedves virág
    Szabadidődben is a szilvesztert dicsőíted?
    Őszinte részvétem.
    menyus

  30. Szilveszter szerint:

    Nem jól látod Bubus!
    Épp ez a Ti nagy tévedésetek, hogy Mi csak nácizni tudunk. Nem időszerű a “már”- ról beszélned, mert “még” meg sem szólaltunk. Kampányhangulatban tart Titeket a Fidesz, ettől tűnik úgy, hogy Mi “már” “csak” ez, vagy az. Ti azt hiszitek, hogy a másik hülye, és örültök, hogy győztetek a választásokon. Csak az a baj, hogy nem nyertetek, mert nem volt. És ha lesz, akkor meg a sok butaságotokkal Magatokat lökitek el a győzelemtől!

  31. LB szerint:

    Szilveszter!

    Nem kell már olyan sokat aludni, és kiderül, mit gondol a csepeliek egy része az MSZP-ről és a Fideszről. Addig nyugodtan túráztassa magát mindkét oldal. A csepeliek pedig szavazni fognak. Vagy elfogadják az érveidet, vagy elutasítják. Az a májusi(?) nap lesz az igazság órája!
    Tudjátok ezt ti is. Ha akkor elbuktok, akkor végleg elbuktatok. Ha nyertek, elmondhatjátok, hogy Csepelen a helyzet változatlan, itt még ti vagytok az URAK!

    Ferencvárosban már másképp gondolják:
    “Vasárnap este hét órakor zárultak be a szavazóhelyiségek Ferencváros 12. választókerületében, ahol az SZDSZ-es Gegesy Ferenc lemondása miatt kellett időközi országgyűlési választást tartani. A mandátumot Bácskai János nyerte meg. A választási bizottság vasárnap este elmarasztalta az MSZP-t.”
    http://index.hu/politika/belfold/frcv090125/

  32. Szilveszter szerint:

    Kedves LB!
    Én gratulálok itt mindenki előtt Bácskai Jánosnak! Az előző kör érvénytelen volt, ott nem értettem, hogy egy érvénytelen szavazáson milyen elsöprő győzelmet lehet aratni? Ez érvényes volt, és azt hozta ki, hogy az IX kerületbe beköltöző közép és felső osztály az, akik inkább elmennek szavazni, ők viszont a Fidesz jelöltjére szavaztak. Mondom, gratulálok! Van két éve, hogy bizonyítson. Ha csak a butaság vitte oda, akkor a kkövetkező választásokon nem ér el semmit. Ha viszont teszi a dolgát, akkor újra megválasztják. Így van ez rendjén.
    Nem más a helyzet csepelen sem. Lehet, hogy elveszítjük azt a helyt, lehet, hogy nem. Bárki, aki oda kerül, annak is két éve lesz arra, hogy megmutassa mit tud. Számomra ez nem élet-halál kérdése.
    Csepelen a helyzet viszont szinte semmijen szempontból sem változatlan. “A világ változik, nekünk is vele kell változnunk”.
    A megújulás, a korszerűsödés, és sok tekintetben a szemléletváltás a helyi MSzP-ben is benne van, és lesz rá mód, hogy ezt megtapasztaljátok.
    Kedves Menyus!
    Személyes kirohanásod most nem annyira tudom hová tenni. Eddig semmi bajod nem volt azzal, hogy itt mindenkinek van egy nick-je, és azon a néven mondja, amit gondol. Miért velem kezded az anyakönyvezett nevek feltüntetését?Azt, hogy Te saját neveddel vállalod, hogy átültél a mocskolódók táborába, azt én mélységesen tisztelem. Hogy hol kaptál ilyen súlyos gellert, azt nem tudom, de nem is fontos. Bizonyára nem érdekel Téged, hogy én akkor is felemeltem a szavam, és tiltakoztam, amikor nyuszivitéz volt hatalmon, de ezt Te honnan is tudhatnád? Okosabb lett volna inkább előbb megkérdezned, de hát eltanultad már a retorikát új barátaidtól, akik nagy kedvvel mennek a falnak, mielőtt gondolkodnának.
    Ha gusztustalan gyáva féregnek tartod azt, aki nem saját becsületes nevén szól itt, akkor azokról mi a véleményed, akik az anyakönyvezett nevükön gestapós-rákosistázza a másikat, persze ok, és bizonyosság nélkül? Merthogy ezt írod: “Kérlek, ha a témához nincs valós információn alapuló véleményed, akkor dicső soraidat tarsd meg az mszp pártgyűléseire.”

  33. Szilveszter szerint:

    jajjjjj! a semmilyen, az ly! tudom, még mielőtt ere fókuszálnátok!

  34. balszélső szerint:

    Hogyan lehet polgármester Csepelen Németh Szilárd? Úgy, ha eggyel több szavazatot kap, mint ellenfele. A választási harc már elkezdődött, megy a kavarás ezerrel. Nekünk, olvasóknak ez jó, mert sokkal több információhoz jutunk. Nincs hallgatás, szőnyeg alá seprés. Ja, időnként egy-két túlzás is elhangzik. Bizonyos határokon belül belefér.

  35. én szerint:

    Szemét, népírtó, bunkó!

  36. Nagyapó szerint:

    “Vérveres” miniszterünk egy igazi elvtárs. Puritán, megelégszik egy A6-sal, sőt, mint képviselő újabban nem vesz fel elszámolási kötelezettség nélkül havi költségtérítést, ám van egy dr. Szabó Éva nevű országgyűlési képviselő is az MSZP-frakcióban, aki a közszereplésben korábban a dr. Veresné dr. Szabó Éva nevet használta, és érdekes módon a pénzügyminiszterével megegyező számú, nevű és korú gyermekei vannak, ráadásul szintén Nyírbátorban él.
    Nos, ez a dr. Szabó Éva ogy. kv. havonta 336 255 forint elszámolás nélküli költségtérítési átalányban részesül az adózók befizetéseiből, a
    440 610 forintnyi tiszteletdíja mellé.
    A Szilveszter által idézett kormányszóvivői szózatot ki hiszi el?
    A két szóvivő mikor mondott igazat?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  37. miska72 szerint:

    Veres tehát le se tagadhatja, hogy szocialista.
    Láttam róla egy videót, nagyon flegma volt.
    Úgy nézett ki, mint egy MAFFIA főnök.

  38. Szila szerint:

    “Mialatt a magyar sajtó Veres János pénzügyminiszter új Audijának beszerzési körülményeiről cikkezik, Ausztriában lemondott szolgálati autójáról a média ügyeiért felelős államtitkár.

    Josef Ostermayer az osztrák szövetségi kancelláriai hivatal média ügyeiért felelős államtitkára példát akar mutatni a takarékosságra, ezért mondott le a kocsiról. Ostermayer ezentúl a bécsi tömegközlekedési eszközöket veszi igénybe.

    Azt nyilatkozta, ha nehezen elérhető helyszínre kell mennie, majd a kancellária járműparkját veszi igénybe. A feltűnő gesztus egyben állásfoglalás is az osztrák Nemzeti Bank igazgatóinak szolgálati autói körül fellángolt vitában. Az bank igazgatóságának legdrágább kocsija 130.000 Eurot kóstál. ”
    VG

  39. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Szilveszter
    Azt írod: ”Eddig semmi bajod nem volt azzal, hogy itt mindenkinek van egy nick-je, és azon a néven mondja, amit gondol. Miért velem kezded az anyakönyvezett nevek feltüntetését?”

    Ez a szokásos csúsztatásaid egyike. Ha visszanézed a rovatokat, láthatod, hogy akkor és csak akkor kritizáltam a hozzászóló anonimitását, ha a másikat lenéző, sértő és megalapozatlan dolgokat írt, vagy ha megpróbálta a fidesz-mszp sárdobálás mocskába taszítani ezt a vélemény fórumot.
    Azt írod: ”Azt, hogy Te saját neveddel vállalod, hogy átültél a mocskolódók táborába, azt én mélységesen tisztelem. Hogy hol kaptál ilyen súlyos gellert, azt nem tudom, de nem is fontos.”
    Mindjárt egy remek példa arra, hogy hogyan lehet „úri módon” megalázni, sértegetni. Te nem bántasz, te csak „tényszerűen” megállapítod, hogy aki nem osztja a nézeteidet, az gellert kapott.

    Azt írod: ”Bizonyára nem érdekel Téged, hogy én akkor is felemeltem a szavam, és tiltakoztam, amikor nyuszivitéz volt hatalmon, de ezt Te honnan is tudhatnád? Okosabb lett volna inkább előbb megkérdezned, de hát eltanultad már a retorikát új barátaidtól, ..”

    Te ismersz engem, és úgy tűnik méltóságodon alulinak minősülök. Hablatyolhatsz azonban bármit: aki fél vállalni saját egzisztenciáját, az nem lehet büszke semmire, hiszen ki a fene vagy? Nem ismerek egyetlen szilvesztert sem, aki felemelte szavát – meg különben is: amikor a te dicső fogalmaid szerinti „nyuszivitéz” volt hatalmon, Csepelen akkor is ugyanez az mszp garnitúra regnált! Végül csak kibújik megint a szög a zsákból: lenézed és megveted vitapartneredet.

    Azt írod: ”Ha gusztustalan gyáva féregnek tartod azt, aki nem saját becsületes nevén szól itt, akkor azokról mi a véleményed, akik az anyakönyvezett nevükön gestapós-rákosistázza a másikat, persze ok, és bizonyosság nélkül?”

    De szilveszter! Ennyire talált a feltett kérdésem? Ha ezt nekem írják, akkor nem zavar, hiszen a kérdésre a válasz egyértelmű! Nálad melyik jött be: a fekete inges, vagy a bőrkabátos?

    Szilveszter, te akkor is egy utolsó senki vagy, ha olyan nagyra tartod az arcod!
    Ismételten meg kell erősítenem: szégyen, hogy baloldalinak nevezheti magát egy ilyen semmi ember.
    Üdv menyus

  40. én szerint:

    Na! Nem kell félni, hogy nem fogynak az autók. Csak rá kell bízni (le-se)tisztelt minisztereinkre és kormányunkra.

  41. Szilveszter szerint:

    Kedves Menyhért!
    “Te ismersz engem, és úgy tűnik méltóságodon alulinak minősülök.” írod. Azért nem értelek, mert nem rég ezt írtam Neked:
    2009. január 15. 23:07-kor
    Kedves Menyus!
    Rendben van amit írsz, és ahogy írod, azt köszönöm! Tisztelet a pályádon elértekért! (Azt hiszem, ez ide kívánkozott elöljáróban.)
    Hát most egy kicsit szembe mentél Magaddal, de odase neki! Volt már így más is, csak azt nem értem, hogy mi bajod van? Egzisztencia vállalást miért nem a nyugdíjas klubban keresel?
    Én valóban tisztelem, hogy saját neveddel vagy itt, de ha Te mindenképpen arra használod a neved, hogy lejárasd Magad, az előtt értetlenül állok. Most presze megint felhúzod Magad, és nekikezdesz valami frappáns visszavágásnak, csak azt nem értem, hogy miért jó Neked bemenni a málnásba. Akik Téged ismernek, elismeréssel szólnak Rólad, nem hiszem, hogy arra van szükséged, hogy idős korodra hivatkozva legyen környezeted megértő az ügyben, hogy szellemileg esetleg már nem vagy friss. Nem másról beszéltem, hogy gellert kapott Menyus, hanem Rólad, és konkrétan arra gondoltam, amiket itt írsz. Baloldaliságod mennyiben tükrözi, hogy gestapózol, rákosistázol, most legutóbb azt kérdezed, hogy fekete ing, vagy bőrkabát? Egy nyilas hamarabb kérdez ilyet, mint egy baloldali nem? Nem gondolom, hogy nyilas vagy, ne aggódj. Azt mondod, hogy nem ismersz, de leírod: “Szilveszter, te akkor is egy utolsó senki vagy, ha olyan nagyra tartod az arcod!” Ez is olyan nyitott baloldali szöveg ugye?Vagy inkább magadra értetted, hogy: “Ismételten meg kell erősítenem: szégyen, hogy baloldalinak nevezheti magát egy ilyen semmi ember.” Lehet, hogy csak én értettelek félre, ha Magadra gondoltál, akkor bocsánat!
    Nem lenne Veled semmi baj amúgy,csak a tanulási mechanizmusod lehet selejtes valahol., vagy az a baj, hogy rossz helyen tanulsz el rossz dolgokat. Azt írod valahol, hogy az ellenzéknek az a dolga, ha bajt lát, kiabáljon! Mekkora tévedésben vagy! Az eelnzéknek az a dolga, hogy alternatívát mutasson. Pont ez a gáz a Fidesszel, hogy csak kiabál üres kézzel, és negál. Ha nincs probléma, akkor generál, hogy legyen mint kántálni.
    Biztos elmúlik ez majd Nálad Menyus, és ismét jól leszel. Én drukkolok Neked!

  42. infósferi szerint:

    Amig futott a szekér, egyetlen egy kormánypárti vezetőtől sem hallottuk: az ellenzék feladata , hogy alternatívát mutasson.
    Nem érdekelte őket senki véleménye. pöffeszkedtek, a bölcs szerepében teszelegtek. Híveik várták a csodát.
    Amikor felismerték,hogy vége az álmodozásoknak, mert leült az ország, az ellenzéktől várják a megoldást.
    A felelősséget nem vállalják, szeretnék a másik oldalt is magukkal rántani.

  43. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Szilveszter
    Azt írod: „2009. január 15. 23:07-kor Kedves Menyus! Rendben van amit írsz, és ahogy írod, azt köszönöm! Tisztelet a pályádon elértekért! (Azt hiszem, ez ide kívánkozott elöljáróban.)”

    Idáig stimmel – ezt a mondatot akkor és ott, egy teljesen más topicban írtad, a BKV-s témáról írtad. A következő mondataid azonban újak, annak ellenére, hogy összefolynak az idézett régi írással. Ez a topic azonban általános, politikai jellegű téma – egy kicsi köze sincs az előzőhöz, de ahhoz sem, ami az én felháborodásomat váltotta ki veled szemben. Ez a politikai színtéren gyakran megtalálható csúsztatás, süketelés egy módja. Aki nem olvassa vissza a régi blogot, az még el is hiszi amit írsz!

    Azt írod: „Hát most egy kicsit szembe mentél Magaddal, de odase neki! Volt már így más is, csak azt nem értem, hogy mi bajod van? Egzisztencia vállalást miért nem a nyugdíjas klubban keresel?”

    Hol és miben mentem szembe? Elárulom neked: azért, mert nyugdíjas vagyok, nem vagyok még demens. Saját és a te mondataidat is szembesíteni tudom a valósággal, s könnyen lebukik aki csal. Szerinted persze ez sem lenéző, lekezelő stílus, hanem mszp-s úriemberhez méltó.

    Azt írod: „Akik Téged ismernek, elismeréssel szólnak Rólad, nem hiszem, hogy arra van szükséged, hogy idős korodra hivatkozva legyen környezeted megértő az ügyben, hogy szellemileg esetleg már nem vagy friss. Nem másról beszéltem, hogy gellert kapott Menyus, hanem Rólad, és konkrétan arra gondoltam, amiket itt írsz.”

    Szerinted ez sem sértő szöveg. Tudod, amiket leírok, annak minden betűjét és írásjelét vállalom, akár bíróság előtt is. Írásaim nem igénylik azt hogy ismerjenek, és azt sem hogy elismerjenek. Vitára alkalmasak, feltéve ha a vitapartner arra hivatkozik, amit én írtam le, s nem arra, amit ő képzel mögé. Az írásban ez az igazi csoda: a szó elszáll… Éppen ezért írok, és lehetőleg nem szóban kommunikálok. 1999-99 táján éppen a csepeli önkormányzattal való tárgyalások kapcsán tanultam meg, hogy csak írásban vitázom. Még akkor is leírt szöveget mondok, ha hozzá kell szólnom valamely fórumon. Hogy miért? Mert tárgyalópartnereim rendszeresen kiforgatták azt, amit én mondtam. A papír azonban nem hazudik: minden pontot és vesszőt bizonyítani tudok.

    Azt írod: „Egy nyilas hamarabb kérdez ilyet, mint egy baloldali nem? Nem gondolom, hogy nyilas vagy, ne aggódj.”

    Szerinted, ha valaki ilyesmit kérdez, akkor már elitélendő. Érdekes, hogy nem a mondat tartalma, hanem a külalakja aggaszt? Névtelenséged nagyon fontos számodra, de nem annyira, hogy ezalatt másokat lekezelj, megsérts.

    Azt írod: „Azt mondod, hogy nem ismersz, de leírod: “Szilveszter, te akkor is egy utolsó senki vagy, ha olyan nagyra tartod az arcod!” Ez is olyan nyitott baloldali szöveg ugye?”

    Szerinted a névtelenségbe bújó, másokat vegzáló viselkedés baloldali? Megalázni mást lehet névtelenül? Különb viselkedés ez a feljelentőknél, akiknek abban a korban arra volt lehetőségük? Szerinted ez is a szellemi frissesség jele?

    Azt írod: „Vagy inkább magadra értetted, hogy: “Ismételten meg kell erősítenem: szégyen, hogy baloldalinak nevezheti magát egy ilyen semmi ember.” Lehet, hogy csak én értettelek félre, ha Magadra gondoltál, akkor bocsánat!”

    Szilveszter. Ha igazad lenne, nem, nem kérnél a bíróságon elégtételt a személyiségi jogaid megsértése miatt? Mert én igen. De nem tehetem, mert te csak szilveszter vagy, nem egy felelős polgár. Megvallom: ha én mocskolódnák a névtelenség homályába bújva, akkor semmi embernek tartanám magam!

    Azt írod: „Veled semmi baj amúgy, csak a tanulási mechanizmusod lehet selejtes valahol., vagy az a baj, hogy rossz helyen tanulsz el rossz dolgokat. Azt írod valahol, hogy az ellenzéknek az a dolga, ha bajt lát, kiabáljon! Mekkora tévedésben vagy! Az ellenzéknek az a dolga, hogy alternatívát mutasson.”

    Persze, szerinted egy ostoba nyugdíjas, aki nyilvánvalóan tanulatlan és ráadásul rossz helyen áll. Azt azonban érdekesnek tartom, hogy a politikát összetéveszted az irányítási rendszerrel.

    Kedves szilveszter, nem tudom ki vagy. Azt azonban itt olvashatom, hogy fogalmad sincs a rendszerek szervezéséről, működtetéséről. Te azt hiszed, hogy az ellenzéknek állami, önkormányzati, stb igazgatási és szervezési feladatot kellene ellátni? Hol hallottad, ki mondta neked ezt? Nem mondták, hogy a döntés-előkészítésben azért van hivatalos szakapparátus, hogy az előterjesztéseket megfelelő alternatívák bemutatása és elemzése, hatásvizsgálata után terjessze a döntéshozók elé? Senki nem mondta neked, hogy a pártemberek, a képviselők DÖNTÉSHOZÓK és nem döntés-előkészítők?
    Ha az mszp így működik, akkor nem csoda, hogy nem értenek semmihez!
    Lassan mondom, hogy megértsed: az ellenzék döntéshozó, nem előkészítő! Ennélfogva tevékenysége a kritikán és a módosítási javaslatokon NEM TERJEDHET TÚL:
    Üdv menyus

  44. Politikamentesen szerint:

    Azért ez se semmi!!!
    Múlt héten vette át új szolgálati autóját Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum színekben megválasztott elnöke, adta hírül a STOP.hu. Az önkormányzat részéről a közgyűlés ellátó szervezetének igazgatója Bandi Zoltán elmondta, hogy “a 9,8 milliós ár egyébként megtévesztő, ez valójában egy szolid gépkocsi. Még ebben az autóban is úgy érezzük magunkat, mintha egy Trabantban ülnénk, amikor külföldön vagyunk és azt látjuk, hogy mások Audi A6-ossal közlekednek!”
    A Fidesz nem nyilatkozott!
    Akkor miért is bántjuk a minisztert?

  45. Szilveszter szerint:

    Kedves Menyus!
    Én igyekeztem burkoltan felhívni a figyelmed arra (valós tisztelettel!) hogy egyre inkább bohócot csinálsz Magadból. Én ezt annyira sajnálom hidd el! (Komolyan, és őszintén mondom!)
    Az a baj, hogy attól, hogy bekezdésenként bemásolod a hozzászólásom, és írsz hozzá valami brutális butaságot, abból sajnos nem tükröződik az entellektüeled.
    Jössz itt nekem a bírósággal, amit nem is értek. Azon, hogy Te bárkit feljelentgetsz, azon egyre inkább nem csodálkozom, de hát akkor miért tőlem kérdezed ezt a rákosista gestapós dolgot? Én még soha senkit nem jelentettem fel, de ha egyszer lesz ilyen ügyem, azt valószínűleg nem egy fórumon ért sérelem miatt teszem majd. Ez butaság.
    Kicsit pihenjél szerintem, mert megterhel Téged ez a stressz. Pihenés képpen kukkants bene egy kicsit a politológiába.
    Hogy miért? Nos ezért, amit írsz:
    “Lassan mondom, hogy megértsed: az ellenzék döntéshozó, nem előkészítő! Ennélfogva tevékenysége a kritikán és a módosítási javaslatokon NEM TERJEDHET TÚL:”

    Nem, Kedves Barátom, az ellenzék nem döntéshozó. A lényeges döntéseket csak hatalmi pozícióból lehet meghozni. (ugyanis erről szól ez az egész dolog, hogy a politikai alrendszeren belül a bináris kódoknak megfelelően ki kormányoz, és ki van ellenzékben. Médiuma a hatalom)
    Megint Magad hozod kellemetlen helyzetbe, mert ha döntéshozó, akkor hogy ne terjedne túl a tevékenysége a kritikán, és a módosítási javaslatokon? Az ellenzék se nem döntéshozó, se nem döntéselőkészítő. Viszont a kritika, és a módosítási javaslat az rendben van. A módosítási javaslat meg akkor van rendben, ha van alternatíva. És itt van igazad, hogy az ellenzék tevékenysége ezen nem terjed túl.
    Én benne vagyok egy nem értjük egymást, és elbeszélünk egymás mellett, vagyis döntetlen állásban. Ha elfogadod. Ezt Gordonnak nem ajánlottam fel, de az személyes probléma, így arra okom volt, hogy ezt a gesztust ne tegyem meg. Meg az is lehet, hogy a többiek unják ezt a másfél kilóméteres nonverbális vitát, ami lassan már semmiről nem szól.

  46. Menyhért Péter szerint:

    Kedves szilveszter
    Mégse lehetsz olyan nagy ember, mint magadról állítod, hiszen bár lekezelő és cinikus vagy, alapvető szociológiai és politikai – politológiai fogalmakkal nem vagy tisztában.
    Végtelenül lebutítva a dolgot, hozok egy példát:
    Elképzelésed szerint Csepelen az mszp-s képviselők a döntéshozók, a többiek viszont nem! Azt írod: “Kedves Barátom, az ellenzék nem döntéshozó.” De akkor minek ülnek ott a helyi döntéshozó testületben? Megfigyelők talán, vagy fáznak az utcán?
    Szilveszter.
    Szerinted hogyan lehet kétharmados törvényt hozni, ha az ellenzék nem döntéshozó?? Meg kell kérni az mszp- titkárnőket, hogy ugorjanak be az ellenzék helyett??
    Bohócot csinálok magamból? Ez nem elbeszélés egymás mellett, mert neked tök mindegy hogy amit leírsz, az mekkora ostobaság – te csak nyerni akarsz (vagy maximum megajánlasz egy döntetlent).
    Kedves szilveszter!
    Én nem akarlak téged legyőzni (de ezek után még meggyőzni sem), nem akarok beülni a székedbe, de ostobasághoz nem áll módomban csatlakozni. Ha akarod, szívesen írok neked szakirodalom listát, ahol utána nézhetsz az általad nem értett, ellenben gyakorolt politikai fogalmaknak.
    Üdv menyus

  47. Szilveszter szerint:

    Kedves Menyus!
    Te nem hagyod Magad Tisztelni, mostmár látom. Sosem mondtam magamról, hogy nagy ember lennék, de még csak írásaimból sem derülhetett ki olyan, hogy én nagy embernek tartanám magam. Sőt, többször mondtam, hogy én egy vagyok a sok közül. Épp annyira hétköznapi, mint itt bárki más. Az én “nagyemberségem” talán az itteni körém font vízióknak köszönhető, többször volt itt szó bankszámlámról csoda autómról, és az engem fikázók még valami kacsalábon forgó palotát is felfedezni véltek. Erről nem tehetek. Gondolati szabadság van, mindenki azt gondol, amit akar.
    Valóban egyszerű, és valóban lebutított példát hoztál fel. De hát milyet is hoztál volna fel, hogy én is megértsem. Nos a helyi ellenzéki képviselők ottlétének jogosultsága valóban nem derült még ki eddig. Írtam korábban már, hogy ezt viszont valóban értékelem Németh Szilárdnál, hogy rendkívül kitartó.(ezt komolyan mondom) Nem találta meg eddig azt a politikai, retorikai eszközt a KT-n belül, hogy érvényesthesse szándékát, vagy azt, amiért oda küldték. Ennyi kudarc után magasfokú önuralom kell ahhoz, hogy ne álljon fel mondván: Bocsánat, tévedtem, nem megy ez nekem. Magam sem értem, hogy választókörzete hogy nem kérte még rajta számon az eddigi képviselő testületi munkájának hatékonyságának hiányát. Lehet, hogy tényleg csak megfigyelő, vagy tényleg csak arról van szó, hogy fázik az utcán.
    A kétharmados többség ügyét hadd ne én mondjam el Neked, hiszen sem a szociológiához, sem a politológiához nem értek. De valaki biztos elmagyarázza Neked, akár itt is. Ha én mondanám, úgyse hinnéd el.

  48. Wass Albert barátja szerint:

    Kedves Szilveszter!
    Bízom benne, hogy csak egy fogalmazási hiba, mert, ha nem akkor megkérdőjelezed a demokrácia egyik alapvető szabályát már ami az önkormányzati választásokra vonatkozik:”Nos a helyi ellenzéki képviselők ottlétének jogosultsága valóban nem derült még ki”. Hogy is van ez? Miért jogosultak a szoci képviselők?
    Azt viszont megértem, hogy Szilárdot kívánjátok a retekbe. Csak a gondokat okozza nektek, feltár számotokra kényelmetlen ügyeket, felébreszti az eddig alvó becsületes baloldali érzelmű embereket. “Ennyi kudarc után…” írod,de akkor lennél tisztességes, hogyha azt is megírnád, hogy a 2006-os önk. választáson Szilárd megnyerte a 6-os körzetet. Ez azt jelenti, – nyilván ezt semmi pénzért el nem ismernéd – hogy meredeken emelkedik elfogadottsága még akkor is, ha ezt bagatellizáljátok. Arról nem is beszélve, hogy egyéni körzetben nyert még Ábel Attila és Zupkó János. Ha jól tudom az előző ciklusban 4 Fidezses, most 9 Fideszes ül – tétlenül hereként – az önkoriban. Erre azt mondani, hogy kudarc nagyfoku csúsztatás és akkor finom voltam. Nem akarok kegyeletsértő lenni, mert még engem is leköpnétek, de még egy hely kiadó szegény Takács lemészárlása miatt.
    Egy személyes megjegyzés, ha meg nem sértelek. Igen nagyvonalúan kezelsz le embereket azon a címen, -jogtalan és sértő módon -hogy megítélésed szerint valaki okos , vagy sem. Nincs kiírva az infóra, hogy csak az mondhatja el a véleményet, aki legalább olyan agyas, mint Sziveszter. Én rengeteget tanultam többek között Wass Albert írásai által a hétköznapi emberek bölcsességéből.
    Bocs kettő. Nem tudom, sőt nem is érdekel, hogy milyen szférában dolgozol, de az látszik, hogy a “tűz” közelében lehetsz még akkor is, ha Te ezt tagadod. Olyan lendületes energiával “fikázod” Szilárdot, mint aki irigyli az Ő lendületes energiáját.Felnézel rá, de útálod, gyűlölöd, mert Te soha sem lehetsz olyan, mint Ő, mert hiányzik belőled valami.

  49. Gordon szerint:

    Wass Albert barátja!
    Szerintem Szilveszter nem fog leköpni téged, hiszen hamarsan két évet is kaphat az ehhez hasonló pitiáner cselekményért.
    http://www.zoom.hu/belfold/vasarnaptol-borton-jarhat-tojasdobalasert-37929.html?ref=hk

    Remélem hogy az AB-nak is lesz szava ehhez az új szabályozáshoz.

  50. Menyhért Péter szerint:

    Kedves szilveszter
    Azt írod: „Te nem hagyod Magad Tisztelni, mostmár látom. Sosem mondtam magamról, hogy nagy ember lennék, de még csak írásaimból sem derülhetett ki olyan, hogy én nagy embernek tartanám magam.”
    Valóban nincs igényem a tiszteletedre. Annyit szeretnék elérni, hogy ne nézd le, cinikus, gúnyos megjegyzésekkel ne sértsd meg a fórumon vélemény-nyilvánítókat, és hogy próbálj ésszel, ismeretekkel érvelni.
    Egy előző hozzászólásodban azt írtad: „Bizonyára nem érdekel Téged, hogy én akkor is felemeltem a szavam, és tiltakoztam, amikor nyuszivitéz volt hatalmon, de ezt Te honnan is tudhatnád? Okosabb lett volna inkább előbb megkérdezned,…” Ebből én azt a következtetést vontam le, hogy te valamilyen döntéshozó testületben vettél részt – „nagy ember” voltál. Most ennek ellenkezőjére kell következtetnem. OK, de mondd csak: hetente leszel valaki más? Én 51 éve ugyanaz vagyok, és még nem kellett megtagadnom magam.
    Azt írod: „Nos a helyi ellenzéki képviselők ottlétének jogosultsága valóban nem derült még ki eddig.”
    Furcsa, én eddig úgy tudtam, hogy ők az önkormányzati választáson kaptak felhatalmazást a helyi Képviselő Testületben (Döntéshozó testület!)való részvételre- Ez eddigi ismereteim szerint őket is DÖNTÉSHOZÓ szerepbe juttatta, hiszen ők képviselik a település lakosságának egy részét.
    Azt írtad: „Magam sem értem, hogy választókörzete hogy nem kérte még rajta számon az eddigi képviselő testületi munkájának hatékonyságának hiányát.”
    Nem könnyű dolog egy olyan testületben hatékonynak lenni, ahol az mszp pártvezetés dönt, és a képviselőik (VISSZAÉLVE többségükkel) csak szavazógépek.
    Azt írtad: „A kétharmados többség ügyét hadd ne én mondjam el Neked, hiszen sem a szociológiához, sem a politológiához nem értek.”
    Nem hiszem, hogy a józan paraszti észnél több kéne annak logikus levezetéséhez, hogy az a döntéshozó, aki a döntéshozó testület teljes jogú tagjaként RÉSZT VESZ (magyarul szavaz) a döntéshozatalban.
    Ennek megfelelően, már nyugodtan megjegyezheted: nem az MSZP a döntéshozó Csepelen,, hanem a Képviselő Testület.
    Üdv menyus

  51. Szilveszter szerint:

    Tévedsz.

Itt lehet hozzászólni !