Sportcélú támogatási szerződést hosszabbítottak Csepelen

Csepel.hu

Sportcélú támogatási szerződést hosszabbítottak Csepelen

A Csepel SC Alapítvány, valamint két sportegyesület és a leendő tulajdonos Csepeli Önkormányzat szerződést írtak alá a kerületi evezősök és birkózók támogatásának meghosszabbításáról. Az október elején aláírt eredeti szerződés 2017-ig biztosította az egyesületek alapítványi támogatását.

A Csepel SC Alapítvány 2022-ig meghosszabbította a Csepeli Evezős Klubbal és a Birkózó Egyesülettel eredetileg 2017-ig kötött sportcélú támogatási szerződését. A módosított megállapodást Borbély Lénárd polgármester, Jellinek Dániel az alapítvány kuratóriumának tagja, valamint az egyesületek vezetői írták alá.

Az eredeti megállapodás megkötésére az önkormányzat és a Csepel SC között október 10-én került sor. A szerződés értelmében a Csepel SC a két egyesület ingatlanait ingyen önkormányzati tulajdonba adja, valamint vállalja, hogy közel 70 milliárdos sport- és városfejlesztési beruházást indít a nagy múltú, és a jövőben is tulajdonát képező Béke téri Központi Sporttelep részterületén. Az önkormányzat által elfogadott koncepcióban a 10 hektáros területen a mostani aktív 40 százalékkal szemben több mint 80 százalékos lesz a ténylegesen sportolásra és közösségi célokra felhasználható terület aránya. A Csepeli Önkormányzat a tulajdonába került területeken a sportélet fejlesztését vállalja. Az ingatlanok átvételével csaknem egymilliárd forinttal gyarapítja az önkormányzat a csepeliek közös vagyonát.

Borbély Lénárd polgármester az ünnepélyes aktust követően kiemelte, hogy a kerületi sportlétesítmények a kormányzati és az üzleti fejlesztéseknek köszönhetően, hamarosan világversenyek helyszínei lesznek. A csepeli sportélet élénkülése várhatóan munkahelyeket is teremt, ezért a most véglegesített megállapodás nem csak a sportbarátok számára jó hír.

Jellinek Dániel a Csepel SC Alapítvány kuratóriumának tagja a szerződés meghosszabbításának szükségességét azzal indokolta, hogy a versenysportnak kiszámítható és hosszú távú támogatásra van szüksége ahhoz, hogy tartós eredményeket tudjon felmutatni. A versenysport eredményessége a gyerekeket is a sport, tehát az egészséges, céltudatos élet felé orientálja, ennek a folyamatnak a társadalmi haszna pedig felbecsülhetetlen.

A csepeli evezősök nevében Horváth László, a birkózók képviseletében pedig Németh Szilárd fejezte ki örömét a helyi utánpótlás lehetőségeinek növekedése miatt. Az egyesületi vezetők a városrész sportolás feltételeinek látványos javulásában bíznak, melynek következtében a csepeli sportolók – immár megfelelő felkészülési körülmények között – még sok dicsőséget hoznak a kerületnek és az országnak.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Sportcélú támogatási szerződést hosszabbítottak Csepelen” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Ha Borbély írta alá, akkor miért ezt hájfejűt mutatjátok?

  2. felix szerint:

    Gondolom, hogy köze van a birkózókhoz.

Itt lehet hozzászólni !