Németh Szilárd: Nem futballhuligánok randalíroztak

Kik a felelősök a rendbontásért?

MNO

Nem futballhuligánok randalíroztak

Németh Szilárd szerint a vasárnap esti megmozdulás szervezői – akik a liberális baloldalhoz köthető személyek – „elengedték a tüntetők kezét”, elmenekültek a felelősség elől.

A vasárnap este a fővárosban tartott, internetadó elleni tüntetésről kapott tájékoztatást kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A testület tagjai eltérően értékelték a zárt ülésen elhangzottakat.

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke a keddi ülés után, ahol Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára és Papp Károly országos rendőrfőkapitány adott tájékoztatást, újságíróknak azt mondta: a vasárnap este történtek értékelése még folyamatban van, így nagyon sok kérdésre még nem kaptak választ. Kiemelte, a szervezők békés demonstrációra készültek, az erőszakos cselekményekkel kapcsolatban őket nem terheli felelősség. Az erőszakos cselekményekért azoknak kell felelniük, akik azokat elkövették – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy pártpolitikához köthetők-e az őrizetbe vett emberek, az MSZP-s elnök azt mondta: erre nincs adat. A szocialista politikus szavai szerint azt sem lehet pontosan tudni, hogy van-e összefüggés a korábbi tüntetések résztvevőivel. Arra válaszolva, hogy voltak-e provokátorok a tüntetésen, Molnár Zsolt annyit mondott: ez a forgatókönyv sem kizárható ki.

Nem futballhuligánok randalíroztak

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke ugyanakkor azt hangsúlyozta: „a hat letartóztatott egyértelműen köthető előző tüntetések szervezéséhez, lebonyolításához”, vagy épp „bizonyos erkélyeken” történt „tornamutatványokhoz”, s az is egyértelmű, hogy ők a „liberális baloldalhoz köthető személyek”. Emellett az is egyértelművé vált: nincs bizonyíték arra, hogy a Fidesz-székháznál szervezetten futballhuligánok randalíroztak volna.

A politikus szerint „korrekt és kimerítő tájékoztatást kaptak” az ülésen. Kitért arra is, hogy a rendőrfőkapitány felhívta a figyelmüket egy olyan jogszabályhiátusra, amelyet eddig a gyülekezési törvény nem kezelt. Eszerint ha a rendező már észleli, hogy „gázos lesz a történet”, esetleg abban közre is működött, de a rendezvény eredetileg tervezett befejezése előtt azt mondja, hogy véget ért a rendezvény, a felelősséget az államra, vagyis a rendőrökre hárítja át. Ennek kezelésére viszont sem felhatalmazása, sem megfelelő eszköze nincs a rendőrségnek. Ezt a problémát a fideszes politikus szerint a parlamentnek kell orvosolnia. A képviselő szerint a megmozdulás szervezői „elengedték a tüntetők kezét”, elmenekültek a felelősség elől.

Elhamarkodott a véleménynyilvánítás

Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja elhamarkodottnak nevezte a véleménynyilvánításokat, a tüntetés ügyében szerinte további vizsgálatra, bizottsági ülésre van szükség.

Az LMP-s politikus szerint nem megengedhető, hogy egy rendezvény erőszakba torkolljon. Ezzel együtt arra figyelmeztetett, hogy senki ne mossa össze a vasárnap este történteket. Szél Bernadett szerint vasárnap este rengeteg ember kiment egy békés tüntetésre, hogy politikai véleményét kinyilvánítsa. Ezt a rendezvényt a Hősök terén lezárták – mondta Szél Bernadett, kiemelve: ami a Fidesz-székháznál történt, az már nem annak a tüntetésnek a része volt.

Kérdésre válaszolva elmondta: az LMP politikusai az internetadó bevezetése ellen kedd estére tervezett fővárosi megmozduláson is részt vesznek. Egyúttal mindenkit arra kért, hogy békés formában nyilvánítsa ki véleményét.

Forrás: MNO

9 hozzászólás “Németh Szilárd: Nem futballhuligánok randalíroztak” bejegyzésre

  1. kalap szerint:

    A szolgáltatók mióta barátai az internetezőknek? A “korlátlan” elérést egy letöltött adatmennyiség után önkényesen mindig korlátozták, 2 éves hűségnyilatkozatok, a net sosem jött olyan gyorsan mint ahogy a szerződésben állt, és még másikat sem lehetett választani, mert a társasházban csak ez volt (és van).
    Én nem megyek az utcára azért, hogy a szolgáltató (aki évek óta szívatja a netezőket) ne adózzon többet. (Az adó ötlete ettől még lehet hülyeség, ezt nem vitatom.)

  2. grün szerint:

    Németh Szilárd: nem vonja vissza a netadót a kormány
    .
    Megy ám a porhintés! A rezsigladiátor hamukája!
    Vegyétek és egyétek! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20141029-nem-vonja-vissza-az-internetadot-a-kormany

  3. felix szerint:

    Ez a szerencsétlen azt sem tudja, hogy miről beszél.
    Kinek lesz az önereje az említett összeg?

  4. felix szerint:

    Ki volt az a nagy okos aki szerint a jobbik nem volt jelen?
    http://hvg.hu/itthon/20141029_Jobbik_Mellozzuk_a_partpolitikat_de_jelen?s=hk

    Ennyit róla. 🙂

  5. Trix szerint:

    Szilárd itt úgy néz ki, mint egy minden hájjal megkent bűnöző.

  6. grün szerint:

    Trix!
    Kokoma mondta:
    “Nem elég valaminek lenni, annak is kell kinézni!” 😛 😛

  7. haláltelki szerint:

    szép kis ország, egy elmebeteg fehér bűnöző és egy elmebeteg cigány bűnöző
    verseng a hatalomért, a zsidók és seggnyalóik a fehér bűnözőt, a megvezetett birka magyarok meg a cigány bűnözőt istenítik.

  8. felix szerint:

    Az ökör haláltelki meg magára maradt,. 🙂

Itt lehet hozzászólni !