Közlemény a Csepeli út forgalomkorlátozásának feloldásáról

Csepel.hu

lampa

Tisztelt Csepeli Lakótársak! Tisztelt Csepeli és Agglomerációs Autósok!

Az elmúlt két hétben kísérleti jelleggel, mesterségesen korlátoztuk a Plútó utca átmenő forgalmát, melyet a szigetszentmiklósi Üdülő sor teljes lezárása és felújítása miatt meg kell szakítani. A kerület stratégiai célja Csepel lakóövezeteinek átmenő forgalomtól való minél nagyobb mentesítése.

A beavatkozással számottevően csökkent a forgalom, és az ezzel járó a mindennapos bűz, zaj, rezgés, dugók, balesetek a Csepeli úton, az Orion, a Szabadság és az Arany János utcákban. De tágabb környezetében is sok köszönő levelet kaptunk az Erdősor, az Akácfa és a Krizantém utcákból és a Puli, Cirmos, Csikó, Nyuszi sétányokról.

Természetesen tisztában voltunk azzal is, hogy az innen elterelt forgalomnak csak egy része kerüli el teljes mértékben Csepelt, a másik része a Rákóczi utat vagy a Hollandi utat választja. A Rákóczi úton, a Csepeli úton illetve a Hollandi úton idén nyáron beüzemelt, és a csepeli rendőrség által üzemeltetett kamerarendszer segítségével pontos forgalmi-statisztikai kimutatások állnak rendelkezésre arról, hogy a beavatkozás előtt, illetve annak során hogyan alakult az egyes utak forgalma. Így arra a kérdésre is választ kapunk, hogy a Plútó utcáról elterelt forgalom milyen mértékben jelentkezett a másik két déli bekötő úton. A rendőrségen kívül ugyancsak segítségünkre van a BKK, illetve Volánbusz járművein található GPS készülékek adatai, amivel percnyi pontossággal kimutatható a beavatkozás miatt a menetidő növekedése a Rákóczi úton.

A kapott adatok kiértékeléséig visszaállítjuk az eredeti forgalmi rendet a Plútó utcában, amit az is indokolttá tesz, hogy Szigetszentmiklóson lezárják és felújítják az Üdülő sort, így a korábbi három helyett csak két közúti csatlakozási pontja marad átmenetileg a kerületünknek a déli szomszéd településekkel. Az adatok kiértékelése után szakemberek bevonásával döntünk arról, hogy van-e lehetőségünk arra, hogy az Erdősor utca, illetve Szabadság utca környékének lakói védelme érdekében a forgalmat úgy szabályozzuk mesterségesen, hogy az a kerületünk többi lakótársára ne rójon elviselhetetlen terheket. A kerület stratégiai célja Csepel lakóövezeteinek átmenő forgalomtól való minél nagyobb mentesítése. Ehhez hosszú távon nélkülözhetetlen a gerincút teljes megépítése.

Az elmúlt hetekben tanúsított megértésüket, türelmüket, illetve hozzánk eljuttatott javaslataikat külön köszönjük. Tisztelettel és köszönettel:

Werner Péter
vezérigazgató
Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.
Telefon: 278-58-48 (mellék: 142, vagy 162)
E-mail: info@varosgazda.eu

67 hozzászólás “Közlemény a Csepeli út forgalomkorlátozásának feloldásáról” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    Puli sétány milyen átmenő, agglemerációs forgalomtól szenved?
    Ne röhögtessenek már!
    Gárday Balázs fideszes képviselő lakik ott, ő küldte a köszönő levelet?

  2. felix szerint:

    ez van amikor meglepetés szerűen felújítanak egy utat. 🙂

  3. kerdezo szerint:

    Magyarázza már el valaki, hogy azt a pár embert leszámíva, aki az üdülősoron laknak, kik azok, akik Szigetszentmiklós felől azon a makadám úton jönnek be?

  4. nagyapó szerint:

    kerdezo! Jé. azt hittem összekeveri Dobák István László képviselővel, mivel Gárday Balázs nevű képviselő nincs a zönkoriban.
    Jó reggelt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. kerdezo szerint:

    Kedves nagyapó!
    Attól még Gárday Balázsnak tudnia kell tennie a dolgát.

  6. kerdezo szerint:

    Kedves nagyapó!
    A kérdésemre azonban választ nem adott.

  7. elhallgattatni szerint:

    lázár “akinek nincs semmije, az annyit is ér” politikai vezér szerint tarthatatlan, hogy az államtól kapjanak fizetést az adófizetők, ezért hatalmas leépítés lesz a több, mint 1 millió főt számláló közigazgatási rendszerben. Természetesen, nem a politikai “vezetők” leváltására gondolt, hanem az államszervezetet fenntartó szakági közigazgatásban dolgozókra.

    Adók bevezetése, emelése után, elvesszük a munkahelyedet!

  8. Tündér Ilona szerint:

    Pár köszönőlevelet beszkennelhetne Werner úr, természetesen név nélkül, jó lenne velük együtt örülni, erősítené a közösségi öntudatunkat meg ilyesmi……..

    Még egy javaslat a lámpák helyére tegyenek ki egy baromi nagy táblát, hogy az önkormányzat megszüntette a két hete állandósult dugókat 😀

  9. VendettaII szerint:

    Árulja már el nekem valaki mélyen tisztelt, hogy hogy az anyám tyúkjában kerül valaki a Csepeli és a Rákóczi út tól a HOLLANDI útra, aki mondjuk Tökölről jön befele és a Szabadkikötőn kifele megy???
    Ezt biztos Werner Úr egyik oda képzelt dimenziós kapuja okozhatta.

    Ez külön vicces: “A beavatkozással számottevően csökkent a forgalom, és az ezzel járó a mindennapos bűz, zaj, rezgés, dugók, balesetek a Csepeli úton, az Orion, a Szabadság és az Arany János utcákban. De tágabb környezetében is sok köszönő levelet kaptunk az Erdősor, az Akácfa és a Krizantém utcákból és a Puli, Cirmos, Csikó, Nyuszi sétányokról.”

    Werner Úr tényleg így ért a munkájához? Mint egy Benny Hill show komolyan mondom.
    Ha a Csepeli úton és a Plútó úton ÁLL A KOCSISOR, vagy is dugó van akkor kérem vezesse le nekem matematikai egyenlettel hogy nála hogy jött ki a forgalom, zaj, bűz csökkenés? Főleg amikor dudáltak az emberek éjjel nappal, ez biztos nem tartozik a zaj fogalmába…

    Talán a Buszokon levő GPS adatok aminek tényleg van valóság alapja hogy mennyit állnak a Csepeli ill. Rákóczi úton.

    A kamerákról pedig már leírtam a véleményem, hogy azok csak a Budapest tábla mellett vannak kihelyezve mind 3 úton Csepeli, Rákóczi, Üdülősor.
    Nem annyira releváns adatokat szolgáltatnak, mert nem látnak el a temetőig, Tescoig ahogy úgy áll a kocsisor mint a szög…

    Remélem Szigetszentmiklós az Üdülősor felújításával vág vissza a Plútó utcai lámpákért, és évekig elhúzódik az út felújítása, amíg el nem készül a Gerinc út 😀

  10. Bumeráng szerint:

    Vendetta: ha valaki az üdülősoron megy végig az belefútt a hollandiba (kis Dunáról beszélünk) igaz hogy egy kis kerülővel de semmivel nem gyorsabb a fekvő rendőrök miatt!Az pedig hogy mi köze van a Puli és Cirmos sétánynak az egészhez az jó kérdés?Mert hogy ott aztán marhára zavarja az embereket,az igen zavaró kinek Budára jár a gyereke (Campona) és környéke a 40-n
    perces út az 2-tő óra ezt is figyelembe vették aki ki találta!A levegő viszont nagyon jó az akácfa utcai kiserdőnél mivel lassan pöfögnek a járművek elég szépen bűzlik minden!!!Köszönjük nagyon ügyes emberek,biztosan számításba vették a a sok álló kocsit füst koncentrációját!!!

  11. nagyika szerint:

    a sok kísérlet helyett, inkább egy lámpát tennének az Erdősor és a Szabadság utcához. Évek óta probléma ez, sok sok balesettel sajnos, vannak nálam sokkal okosabb emberek, talán meg tudnák végre oldani ezt a helyzetet. Azon kívül két egymásutáni behajtani tilos tábla van a házak között, az Erdősorhoz közelebbit úgy kéne megoldani , feloldani, hogy aki a temető felől jön az behajthasson,így is azt teszik, tök mindegy, de akkor nem kéne mondjuk az itt lakóknak megkerülniük a házat.

  12. Grün fattya szerint:

    Szívem megszakad az itt hőzöngő agglomerációban élőkért. A Főváros javaiból részesedni, ahhoz joguk van….a terhekből részesedni, hogy képzeljük. A legtöbb agglomerációs önkormányzat nem hajlandó a tömegközlekedés kompenzációjába beleadni, vagy a csepeli intézmények fenntartásához hozzájárulni. De azok szolgáltatásait persze minden lekiismeretfurdalás nélkül igénybe veszik…

  13. kerdezo szerint:

    Kedves Grün fattya!
    Én önző vagyok, de a Királyerdő utca végéről hadd ne kelljen már fél Csepelt átszelnem, hogy az M0-ra kijussak… Vagy uram bocsá’ az Auchan-ba és a BauHaus-ba kimenjek.

  14. bélabá szerint:

    Ezalatt a csodás két hét alatt autóba ülhettek volna ezek az okos emberek, hogy tapasztalják mennyire megbénítják a forgalmat a csepeli úti lámpákkal! Kérdem én?! Mi van azokkal akik a bányatavaknál laknak és környékén?? A panel patkányokat zavarja a zaj, gratulálok, más meg nem ér be a munkába, iskolába, mert EGYETLEN úton tud csak Csepelre bejutni!

  15. Jojo szerint:

    Panelpatkány? Te meg bányatólakó bunkó kutya, akit az anyja nem tanított jó modorra!

  16. nekünk ment el az eszünk szerint:

    ekkora hazugságot!!! miért nem tudja a “kedves” városgazda korrektül leírni, hogy igen, a sorozatos anyázások miatt eltöröljük ezt a BAROMSÁGOT! vége a tesztnek, mi? idóta volt aki kitalálta ezt a marhaságot!!!!

  17. Tündér Ilona szerint:

    Grün fattya!

    ,,A legtöbb agglomerációs önkormányzat nem hajlandó a tömegközlekedés kompenzációjába beleadni, vagy a csepeli intézmények fenntartásához hozzájárulni. De azok szolgáltatásait persze minden lekiismeretfurdalás nélkül igénybe veszik…”

    Ezek szerint nem működik a NER azaz a nemzeti együttműködés rendszere, amennyire tudom sok ellenséges (nem Fideszes) önkormányzat nincs a környékünkön.
    Akkor ez most hogyisvan.

    Grün tud rólad?

  18. Vélemény szerint:

    Azért ez egy jó dolog. A Fideszes városvezetés direkt záratta le az utat, hogy elveszítse a választásokat. De még így is nyertek, baromi nagy fölénnyel. Most meg szidjátok őket? Hisz ők mindent megtettek, hogy egy jobb Csepelen élhessetek. 🙂

  19. felix szerint:

    Tételezzük fel, hogy ez a balhé nem a véletlen műve.
    Lehet, hogy valahol már döntés született az gerinc út folytatásával kapcsolatban.
    Mekkora belépő lenne, ha az új polgi számlájára lehetne írni a megoldás kijárását?

  20. Erzsi szerint:

    Nagyon egyszerűen megoldható a probléma: meg kell építeni a teljes elkerülő utat az M0-ásig, mert hiába csinálnak akármilyen utakat Tökölről, Halásztelekről, Szigethalomtól, Szigetszentmiklósról, ha azok mind a Rákóczi útba futnak! És hogy ezt belássa az ember, nem kell hozzá más, csak józan paraszti ész!
    A Rákóczi úton is laknak adófizető és nyugalomra vágyó csepeli polgárok.

  21. Szél László szerint:

    Felháborítónak találom, hogy ahelyett, hogy megépítenék a csepeli elkerülő utat, amit már 20 éve ígérgetnek annak a mentesítő útvonalnak a forgalmát korlátozzák, ami egy kicsit tehermentesíti a II. Rákóczi Ferenc utat. A forgalomkorlátozás idején akkora forgalom növekedés volt a Rákóczi úton, hogy az ott lévő lakóingatlanunkból sem kihajtani, sem hazamenni nem tudtunk, az előttünk álló folyamatos kocsisor miatt. A II. Rákóczi Ferenc út lakóinak a nyugalma és egészsége valószínűleg sokkal kevésbé fontos, mint a kerület többi lakójáé. Kérem a tisztelt illetékeseket, hogy ha ismételten korlátozzák a Plútó utca forgalmát, hasonló forgalomkorlátozó intézkrdéseket hozzanak a II. Rékóczi Ferenc út forgalmának korlátozására is, vagy esetlegesen azon teljesen tiltsák meg az átmenő forgalmat, mert nekünk a környéken lakóknak ez segítene egészségünk és nyugalmunk megőrzésében.

  22. lakótelepi szerint:

    Köszönjük,a teszt meg volt,Ez sajnos NEM nyert!
    A környező utakon sokkal de sokkal nagyobb lett a forgalom hogy kikerüljük a sorban állást,eddig legalább csöndes volt a környék ( Szabadág u., Krizantém,Rakéta u.stb)de csak addig amíg valamelyik okos kitalálta ezt a baromságot!! Arról nem is beszélve hogy még az ember feje is megfájdult a sok szmogos,döcögő,pöfögő autótól amikor épp végig sétált azon a gyönyörű autóval tömött hosszú úton!!
    Gratula

  23. ez a baj szerint:

    Tényleg jó volna olvasni azoknak az állítólagos embereknek a köszönő levelét, akik dicsérték a mesterséges dugót! Szerintem kamu!

    Ellenben itt bőven lehetett olvasni azokat a kommenteket, amelyek szidták a lámpákat.

  24. Zsuzsi szerint:

    Arra azért kíváncsi lennék, hogy kik írhattak köszönő levelet??
    Szerintem inkább reklamáló levelek érkeztek hozzájuk.

  25. Zsuzsi szerint:

    Én nagyon örülök, hogy eltűntek a lámpák, de ebből a közleményből nem tűnik úgy, hogy ez végleges fellélegzést jelenthet az autósoknak.

  26. felix szerint:

    MIvel megszakítást írtak, még vissza térhetnek a lámpák.

  27. haláltelki szerint:

    a kurva anyádat korlátozd, azt te tolvaj patkány.

  28. csumpika szerint:

    Csepel új utakon (mert a régieket lezárja a városvezetés) 😉

  29. körorvos szerint:

    Sekély e kéj, és keserédes az utóíz…
    És még lehet da capo al fine, be van lengetve : ((

  30. kororvos szerint:

    Az új közlemény egyébként dialektikus megfogalmazásában egy fineszes politikai mestermû,tényleg gratula. Csepel végre ebben is fölemelkedett az országos szinthez.
    Az Ember tragédiájához fogható,hogy csak hódolat illeti,nem bírálat : )

    “..hogy az a kerületünk többi lakótársára ne rójon elviselhetetlen terheket.”
    Nos,errõl pedig eszembe jut a közelgõ év végi Te Deum-os hálaadó szentmise egyik fohásza;
    “Hálát adunk, Urunk,hogy erõnkön felül meg nem próbáltál..”
    Sapienti sat.

  31. kororvos szerint:

    Ne veszítsük el a derûnket! Minden rossz elmûlhat egyszer,még egy ilyen útakadályoztatás is.
    Nem az indoklások számítanak,hanem a végkifejlet..

  32. kororvos szerint:

    Mit tagadjam, nagyon a bögyömbe lett személyes mozgási szabadságomnak korlátozása arrafelé véghez vitt illiberális durva eszközökkel..: )
    Emiatt ezúton is bocsánatot kérek,ha a korabbi jelzőlámpás topicon bárkit is szándékom ellenére megbántottam volna különféle feltételezéseimmel,vagy bármi módon. Részben akció-reakció kiváltotta indulati irományok is lehettek

  33. kororvos szerint:

    Pedig egyébként konfliktus kerülő vagyok,de ez sokKoló volt,és nem csak nekem..

  34. erdőlakó szerint:

    Az a szép ebben az egészben -és a kommenteket olvasva -, ismét sikerül az embereket összeugrasztani. Az egyik “lepanelpatkányozza”, a másik lebunkózza. Mindenkinek gratulálok :).

    Tény, hogy iszonyat forgalom szabadul főműsoridőben Csepelre.
    A gerincút megépítését már régen meg kellett volna oldani. Már azelőtt, hogy Szigetszentmiklós pl. ennyire elkezdett benépesülni.

  35. totem szerint:

    Szerintem most tegyük a lámpákat a Kossuth L. utcába, vagy a Szabadkikötőre, hiszen ott is nagy a forgalom. Jó kis baromság lenne. Röhögnétek egyet megint a sok hülyén.

  36. én szerint:

    Haláltelki és körorvos hozzászólásaiban néminemű stílusbeli különbségek mutatkoznak,de ez így jó hiszen kielégítik az oldalt esetleg olvasó önkormányzati vezetők igényeit, azokét is akik a kicsit egyszerűbb szóból értenek és azokét is akik irodalmi köntösbe bújtatott mondatokból is ki tudják hámozni, hogy a forgalomkorlátozás miatt el lettek küldve a pi…..ba.

  37. Patu szerint:

    A fizikabol tudjuk, hogy az auto utvonala nem veszik el, csak atalakul. Tehat ha nem Pluto utca, akkor Rakoczi vagy Hollandi. Az ott elok velemenyet erdekes modon nem tudjuk. Abnormalis dolog egy elkerulo utat lassitttatni. Es melyik jobb: halado autok vagy allo autok kipufogojat szagolgatni?

  38. Itt meg ott szerint:

    Beszarás vége a mesterséges dugónak ahol nem volt ott csináltak!! Csepelen az egyetlen út volt ahol nem volt csináltak majd megszüntették vajon mi lehet az oka ennek!!!

  39. Gorillae szerint:

    Gratula Ti vadbarmok 15 perc alatt jutottam át ez aztán a környezet kímélés gratula a kerület vezetőinek ezük annyi mint a fejbelőtt dögöt fahintalónak!

  40. Mackósajt szerint:

    De az hogy az Üdülő soron a 30-as tábla van végig de 60-70-el repesztenek és előznek egyesek az nem probléma senkinek? Járda nincs, a gyerekeket meg életveszély kiengedni a kapun kívülre nehogy elgázolják őket. Nekem már többször letörték a tükrömet a száguldozó és a szemből nem lehúzódó gépkocsik. A reggeli órákban percenkénti 40-50 gépkocsi nem egy elenyésző szám egy üdülő övezetben. Főleg az M0-ás és a Horgásztanya közötti keskeny szakaszon. És ezen még a fekvőrendőr sem segít. 🙁 (egy ott lakó)

  41. Sprencz Jenő szerint:

    Tisztelt Verner úr.Nem tudom hogy milyen gyerekes kisérlet volt ez.mindent az autósok bosszantására,és el lehetetlenitésére tesznek.ez egy burkolt vállasztási kampány volt én szerintem.Hogy a csepeli úton örülnek,amikor a Csepeli út föld út volt akkor azért háborogtak az emberek,hogy nem lehet rajta közlekedni.Amikor el készült akkor meg azért,hogy túl sok az autó .én a Rákóczi úton lakom,és minden nap sürün volt emlegetve ennek az ötlet adónak még a családja is.mindig a fejétől bűzlik a hal.A XXI.században még mindig,a fejlődés hátráltatásán fáradoznak nem pedig a megoldásokon.Ezt mindenki tudja,hogy csakis a gerinc út elkészítésével,és Rákóczi út kiszélesítésével lesz megoldás minderre (Csak egy ötlet,aminek van realitása míg az utak el nem készülnek.Reggel 07-09óra között nem engednék be teher autókat,mert amikor az oviba,és az iskolába minden szülő autóval viszi a gyermekét.A zöld jelzésre mire a teher autó elindul már piros a lámpa,ez a dugók legnagyobb oka.Tisztelettel.

  42. Viktor szerint:

    Inkább bővíteni kéne az utakat 2+2 sávosra!!! Hát verjem bele a kékeres f@.t, hogy reggel 6-8 között nem lehet Szigetszentmiklósról bejutni a Szent Imre térig normálisan, csak 60-70 perc alatt. A füldugó és panelprogram pedig nem azért lett kitalálva, hogy ne használjuk őket… Időpazarlás volt az egész és egy nyavalyás buznyákot se hozott senkinek a konyhájára. Tényleg ennyire idióta ötletek születnek manapság???!

  43. Nikolajj szerint:

    Anyátokat… 🙂 Azért mást nem kellene ilyen hülye kisérletekkel basztatni! Reggel a Rákóczin 6 megállónyi út fél óra volt a jó ötletetek miatt, akárkik is vagytok… 🙂

  44. chaos25 szerint:

    Az, hogy miért nem ba….tok meg a k…va a…tokat szerintem nem megköszönés! Maximum fidesz nyelven!

  45. Csepeli autós szerint:

    Végre!!! Én Csepelen lakom és Szigetszentmiklóson dolgozom. Reggel kb. 15 perccel később értem a munkahelyemre. Este hazafelé szintén. Ezt a plusz időt+üzemanyagot ki fizeti meg??? A kedves városvezetés erre nem gondol? És hányan vagyunk ezzel így !!!!!

  46. ez a baj szerint:

    Az üdülősoron nem lehet közlekedni, mert végig fekvőrendőrök vannak, az út keskeny és hepehupás.
    Erre egy idióta és minden bizonnyal kóros elmeállapotú ott lakó most azt írta, hogy percenként 40-50 autó halad ott át. Utánaszámolt ennek a képtelenségnek? Talán Forma 1-es versenyautók tudnak 1 perc alatt áthaladni egy adott ponton ilyen mennyiségben. De ők 250-300 km/órával repesztenek.
    Bionyára ez a hazudozó lakótárs is köszönő levelet írt.
    Istenem, istenem!
    Jobbulást kívánok!

  47. ez a baj szerint:

    Egyébként ez a Mackósajt nevű félkegyelmű írta az üdülősorról, hogy percenként 40-50 autó áthaladását számolta a fekvőrendőrős úton.

    Nem akarom elsütni azt a közhelyet, hogy lakótársunkban annyi az ész, mint a sajtjában a brummogás, de egy alapos pszichiátriai rehablitációs tréningen igazán részt vehetne.

  48. Mackósajt szerint:

    “ez a baj” A jó felmenőid voltak kóros elmeállapotban mikor eldöntötték hogy a világra hoznak. Mivel reggel én viszem a gyerekeket az iskolába megszámoltam azon a kb két kilométeres szakaszon mire végigmentem kb 80-100 autó jött velem szembe. De hát neked mindenbe bele kell kötni. Egyszer állj meg reggel és számolj egy kicsit. Addig meg ne szólj be másoknak. Vagy ennyire futja az értelmi színvonaladból. Sajnállak!

  49. Ajtony szerint:

    Az mindenképpen gáz, hogy egy városvezetőnek ennyi esze van. A kerület bevételeinek egy jó részét a működő vállalkozások iparűzési adója adja. Szerintem most néhány cég elgondolkozik azon, hogy a szigetszentmiklósi ipari övezetbe költözik, amivel jelentősen lecsökken az M0-ra jutás ideje. Csepelt mindig is hülyék vezették, és a mai értelmiséget látva nincs okunk az optimizmusra. A Csepel-szigeti, és a Csepeli gerincutat is úgy tervezték, hogy közlekedés szervező mérnök még véletlenül se látta. A sehonnan sehová vezető utak miatt rengeteg költséggel készültek olyan beruházások, amelyekkel ide-oda tologatják a dugókat. A Rákóczi már évek óta energiafaló út, aki teheti kerüli Csepelt már évek óta. Másrészt maga az EMBER is egy érdekes lény. Az Auchanba csúcsidőben mennek vásárolni a nyugdíjasok (reggelente minden harmadik, negyedik autó oda megy). Nagy kamasz kölyköket hordanak egyesével Budapesti középiskolákba – és csodálkozunk azon, hogy dagadtak és minimális állóképességgel rendelkeznek ifjaink. Persze a buszjáratok ritkítása is odab@sz a közlekedésnek, hiszen a félóránként járó és heringdoboz teltségű buszok helyett inkább kocsival járnak az emberek – pláne, hogy egy átlagos autóval szinte tömegközlekedésre jellemző áron lehet egyedül közlekedni. Jó megoldás lehetett volna a HÉV kihozása ( Pesterzsébetről a temetőig járt egy vicinális régebben) az Auchan közelébe, ahol lenne hely P+R parkolónak is. A gerincút egyébként azért nem épült meg a Vízmű lakótelep utáni körforgalomig, mert lakossági tiltakozás miatt elvetették a tervét. Mindenkit zavar a nagy forgalom, de ki kérdezte a halásztelkieket, szigethalmiakat, hogy akarják a nyolcvanas években a Dunaparti nyaralótulajok gyakran 10 km-es sorállását vasárnap du. négytől este kilencig. Aki városban akar lakni, számoljon annak a hátrányaival is, ne csak az előnyeit akarja élvezni. A város hangos, büdös – pláne a mesterséges dugók miatt – de pörög, él, és munkahelyet, megélhetést ad. Annál jobbat, minél nagyobb a forgalma.

  50. Anonymus szerint:

    Kísérlet, azaz hogyan sz.passuk a jónépet:) Milyen köszönő levél? Max. h elküldték a jó édes anyja p.csájába, hogy ennyire degenerált valaki, hogy ilyen döntést hoz. Nem egy ismerősöm betelefonált, ki volt az az aberrált állat, aki ezt kitalálta. Van tesód is Werner Úr, mert egyedül ilyen hülye nem lehetsz. Mielőtt lekorlátozza az utat, először meg kéne építeni egy elkerülő utat, v. alternatívát nyújtani, h a szerencsétlen agglomerációból bejusson az ember Csepelre. Esetleg ne tanuljunk meg repülni?

  51. nekünk ment el az eszünk szerint:

    azért érdemes megnézni az anyázó / helyeslő hozzászólások arányát! kiváncsi volnék azokra a sok (!!!) köszönő levelekre!!! seggfej brigád aki kitalálta a forgalomlassítást! soha többet vissza!!!

  52. ez a baj szerint:

    Én továbbra is várom a köszönő leveleket, mert eddig nem láttam. Vagy posztolják ide maguk az érintettek, hogy mennyire örültek a lámpás dugóknak. Én még nem láttam egyet sem.

  53. ez a baj szerint:

    Csepel elkerülésére ajánlom, hogy a Hollandi út meghosszabbításán az üdülősoron alakítsanak ki legalább egy kétsávos utat. Hely van, mert a környék szántőföld, lakó lényegében nincs, tehát senkit nem zavarna az átmenő forgalom.
    Szigetszentmiklós önkormányzata támogatná az ötletet.

  54. Mese, mese, mátka... szerint:

    Nehezen tudom elképzelni, hogy az egyhelyben veszteglő, járó motorral várakozó autókból kevesebb “bűz és zaj” származott, mint a folyamatosan haladókból….Ezt még női vezetőként sem hiszem el…:) Arra jó volt, hogy mire az ember beért reggel a munkahelyére, már jól fel is agyalta magát…Nevetséges, hogy három irányból próbálkozva is lehetetlen megközelíteni Csepelt, és a Szigetszentmiklós-Csepel határa távolságot a 9-10 perc helyett 50 perc alatt tesszük meg!!!

  55. horváthné farkas krisztina szerint:

    Azért amikor a 3 éves gyerekemmel Halásztelekről Csepelig 50perc alatt tudok bejutni délelőtt 11-kor a megszokott 20 perc helyett és elkésünk emiatt a fejlesztéséről, nem biztos, hogy imába foglalom a nevüket a tisztelt kitalálóknak!

  56. horváthné farkas krisztina szerint:

    Ha lenne gyorsabb út biztosan azt választanám, de jelenleg nincs, csak ha Budára át megyek nagy kerülővel!!

  57. nagyapó szerint:

    horváthné farkas krisztina! Javaslom a Plútó út helyett a II. Rákóczi utat. Próbálja ki, talán rövidebb!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  58. ebihal szerint:

    vén barom!
    Hol írta, hogy a Plutón megy? Maga megint részeg!

  59. Üdülő sor szerint:

    ez a baj! Elképesztő, hogy milyen lekezelően tud kinyilatkoztatni! Ennyi ostobaságot magától tudott összehordani, vagy segített valaki?!
    Mackósajt hozzászólónak igenis igaza van! Én is itt lakom és bizony reggel 6-9 óra, délután 4-6 óra között ennyi autó repeszt itt ezerrel!
    “Csepel elkerülésére ajánlom, hogy a Hollandi út meghosszabbításán az üdülősoron alakítsanak ki legalább egy kétsávos utat. Hely van, mert a környék szántőföld, lakó lényegében nincs, tehát senkit nem zavarna az átmenő forgalom.
    Szigetszentmiklós önkormányzata támogatná az ötletet.”
    1. Az Üdülő sor nagy betű, mert tulajdonnév. Ezen a részen, akik “lényegében nincsenek” az 600! állandó lakos! A házak mindössze harmada nyaraló!
    2. Ez kiemelt természetvédelmi terület! Lakó és üdülő övezet. Ezért van a 30-as sebesség korlátozás!
    3.A szélesítésre általa kijelölt szántóföldek magántulajdonban vannak. Sem terv, sem szándék nincs egy 2 sávos út kialakítására.
    4. Az ittenieket lényegében zavarja már így is az eszeveszett átmenő forgalom, ezért harcoltuk ki a fekvőrendőrök telepítését.
    5. Nem tudom, mire alapozza, hogy Szigetszentmiklós önkormányzata támogatna egy ilyen ostoba ötletet, de én teljesen képben vagyok, sok képviselőt ismerek és szó sincs róla!
    6. Egy elkerülő út építése a terv.
    7. Mielőtt elkezd hülyézni és észt osztani, tájékozódjon, mert csak magát égeti!

  60. Petike szerint:

    A jómúltkor láttam egy képet,ahogy a nagybajuszú köpönyegforgató komcsi átadja a Csepel-Lórév közötti elkerülőutat.
    Ebben nincs benne a Miklóst elkerülő szakasz?

  61. Anonymus szerint:

    Nagyapó!

    Maga hülye? A II. Rákóczi út ugyanúgy be volt állva. Mi az Üdülősoron mentünk reggelente, de az meg rossz állapotban van.

    “Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.”

    Azt ne feledjük el, hogy a mostani nagy fideszesek is abból a rendszerből maradtak itt.

    Lehet nyalni a seggüket fényesre Idióta.

  62. Egyiksem szerint:

    nagyapó, Aktualizálj a jelenre, ha józan vagy. Segitek: a fideszcsik, ha kinyitja a száját hazudik, ha kinyújtja a kezét lop, Jobb neked, ha kómába maradsz, úgyse értenéd.

  63. felix szerint:

    Nincs már neki rövidtávú memóriája.

  64. nagyapó szerint:

    Egyiksem , 1/2eszű1/2x! Gratulálok. Egy hónap után esett le a tantusz! Igaz se füle, se farka a zírásuknak, de legalább elég durva. Bravó prolikáim! Úgy vélem februárban várható újabb magvas írásuk.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  65. felix szerint:

    szemétláda!
    Remélem, hogy te legalább tudod, hogy mire írtad a fentieket.
    Nem most esett le a tantusz, mér rég tudok a memória zavarodról.
    Most mutattál rá példát.

Itt lehet hozzászólni !