Cél a családok támogatása

Hirado.hu

Cél a családok támogatása

A rendszer kereteit már korábban kijelölte a kormány, a cél továbbra is az, hogy minél kevesebb adó terhelje a munkából származó jövedelmet – hangsúlyozta Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter az M1 Az Este című műsorában elmondta, a most benyújtott adótörvény-módosítások a lehető legkevésbé változtatják meg az adórendszert. A rendszer kereteit már korábban kijelölte a kormány, a cél továbbra is az, hogy minél kevesebb adó terhelje a munkából származó jövedelmet – mondta Varga Mihály. Hozzátette, a forgalom és fogyasztás típusú adóknál a bevétel lehet magasabb, hiszen megadóztatható, ha valaki költi a pénzt, miközben kevesebb adó terhelje a keresetet.

A nemzetgazdasági miniszter megjegyezte, most az adótervek kerülnek a parlament elé, a jövő évi költségvetést október végén kell benyújtani. Mégis úgy számolnak – mondta -, hogy az áfából körülbelül 3200-3300 milliárd, az szja-ból pedig hozzávetőlegesen ennek a fele lesz bevétel.

Varga Mihály azt mondta, a kedvezmények, amelyek a jövő évi adótörvényben indulnak el, elsősorban a munkát, a foglalkoztatást és a családokat támogatják.

Hangsúlyozta, hogy a kormány adókedvezménnyel támogatja a házasságkötést, valamint a részmunkaidőben foglalkoztatott kismamák járulékkedvezménye is jelentősen megnő.

Hozzátette: a kétgyermekes családoknak kedvezményt nyújtó módosítások most még előkészületben vannak, indulásuk 2016-ban várható.

A nemzetgazdasági miniszter a bankadóval kapcsolatban kifejtette, hogy a közteherviselés kialakult új megosztása marad ezután is. A kormány 2010 óta arra törekszik, hogy olyan ágazatok is bekerüljenek a közteherviselésbe, amelyek eddig kevesebbet fizettek.

A tervezett negyedik különadóval, a távközlési adóval kapcsolatban a miniszter elmondta: ez eddig is létezett, a módosításban ennek az internetszolgáltatásra való kiterjesztését tervezik. Varga Mihály abban bízik, hogy van olyan erős verseny ezen a piacon, hogy a szolgáltatóknál nem fog felmerülni ennek az összegnek az ügyfelekre való áthárítása.

Az áfacsalókkal szemben hirdetett harc a nemzetgazdasági miniszter szerint nincs összefüggésben a
beutazási tilalommal. Varga Mihály elmondta, hogy a V4-kel, valamint az osztrák és a német miniszterrel kötött megállapodás értelmében egységes fellépést szorgalmaznak az áfavisszaélések visszaszorításáért. Mint mondta, a kormány határozott választ ad az adócsalások ellen.

A nemzetgazdasági miniszter megjegyezte, hogy a sertés öt százalékos áfakulcsa kifehérítette a gazdaságot, valamint kiszélesítette az állatállományt is, ebben bízva a mostani módosításokkal a szarvasmarha, a juh és a kecske áfatétele csökkenne huszonhét százalékról ötre.

Forrás: Hirado.hu

23 hozzászólás “Cél a családok támogatása” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    internetadó

  2. nagyapó szerint:

    adókedvezmény a házasságkötéskor,
    kismamák járulékkedvezménye,
    internetadó nem lesz.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. grün szerint:

    Vendetta!
    A nyugdíjasok csak orvosi receptre vagy éttermi számlával igazolt ételfogyasztás után kapnak WC.papírt adómentesen! 😛

  4. pastorius szerint:

    Én nem félek az internet adótól. mert gondolom a sok narancssárga seggnyaló, aki mindent gondolkodás nélkül elfogad, ezt is, Ök önként felajánlják, fizetik mindenki helyett aki esetleg nem annyira elborult narancs agyú. Átvállalják mert hisznek mindenben, ami onnan jön. Soha semmi fenntartás. Semmi kritika. Gondolom lesznek velünk” mocskos komcsikkal ” ennyire nagyvonalúak. Én nem szavaztam rájuk. Én nem fizetek internet adót.

  5. nagyapó szerint:

    pastorius igazi komcsi. Halvány segéd fogalma sincs, mi lesz de már átkozódva tiltakozik. Hülye, mert nem akarja fizetni azt ami nincs, nem lesz, mert a kiterjesztett távközlési adó a szolgáltatókat kötelezi.
    Ez a bunkó pastorius mit szolgáltat?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. felix szerint:

    szemétláda.
    Lehet, hogy egy igazi komcsi felfogja azt amit te nem?
    Tudod okoska az internet szolgáltatás nem hatósági áras. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatók, csak meghatározott nyereség mellett fognak szolgáltatni.
    A versenyük célja nem a vesztesség.

  7. elhallgattatni szerint:

    a cafetira rendszert is megadóztatják.

  8. elhallgattatni szerint:

    A 2015-ös adótervek között szerepel, hogy a béren kívüli juttatások (cafeteria) adóterhelése az idei 35,7%-ról 51,17%-ra nő. Mostantól a juttatások értékének 1,19-szerese után 16% szja-t és 27% eho-t kell fizetni szemben az idei 14%-os eho-val.

    A munkáltató által szabályozott béren kívüli juttatásnak nem minősülő juttatások közterhe pedig 65,79%-ra nő 2015-ben az idei 51,15%-ról. Itt az adóalapja lett a juttatás 1,53-szorosa a 2014-es 1,19-es szorzó helyett.

    Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a munkáltatónak jövőre 43%-kal fog többe kerülni, ha a munkavállalónak ki akarja fizetni a különböző cafeteria elemeket (például: Erzsébet utalvány, SZÉP Kártya, havi BKV bérlet, iskolakezdési támogatás, önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás, egészségpénztári hozzájárulás). Vagyis jelentősen megdrágul a cafeteria nyújtása a munkáltatónak, kérdés, hogy ezek fényében mit lépnek a cégek, továbbhárítják-e a munkavállalókra, vagyis csökkennek-e a cafeteria-keretek. A munkavállalói érdekképviseletek szerint ez valós veszély.

    Változás továbbá, hogy az adott évben a munkáltató által adott béren kívüli juttatások összesített értékhatára 500 ezer forintról 450 ezer forintra csökken a javaslat értelmében.

  9. elhallgattatni szerint:

    persze a zs és c családok továbbra is megkapják a (nem csökkentett) “kárpótlást illetve segííjt.

  10. Pastorius szerint:

    Oreg kocsog.
    Azert ha egyszer eloben tudnank talalkozni elmondanam, hogy ki a komcsi. Azert nem mondom a k.anyad, mert gondolom O egy rendes asszony, ellentetben a goreny fiaval. Ismet elnezest a gorenyektol, mert azok szep allatok. Te csak a budosseget orokolted toluk. Hogy mit tudnek neked szemelyesen szolgaltatni azt ide inkabb nem irnam le. De egy kan majomnak es a seggednenek koze lenne hozza.

  11. felix szerint:

    elhallgattani!
    Mekkora havi kárpótlásért nyírhatom ki a családodat?
    Államilag.

  12. felix szerint:

    elhaklgattatni

  13. felix szerint:

    még egyszer
    elhallgattatni

  14. elhallgattatni szerint:

    azért vannak “túlélők”.

  15. felix szerint:

    Te is az lennél.
    Benne vagy?

  16. elhallgattatni szerint:

    Recsk.

  17. felix szerint:

    elhallgattatni.
    Kicsit sokáig tart a kalkulálás.
    Segítek neked. A támogatás mértéke nem függ a legyilkoltak számától.

  18. felix szerint:

    Recsk milyen utca milyen hány szám alatt találom a családodat?
    Még meg sem beszéltük az összeget.
    Ennyire sietős neked?

  19. VendettaII szerint:

    Jajj szegény Petikét nem fogadta magas rangú emberke a JúEszÉj-ben, és most pityereg 😀
    Bezzeg az Ökotárs vezetője, személyesen Obama ment ki elé a reptérre 😀

    http://hvg.hu/itthon/20141022_Az_Okotars_vezetojet_szeptemberben_fogadt

  20. felix szerint:

    Ki ki érdemei szerint.

  21. felix szerint:

    Cél a családok támogatása
    Név szerint.

Itt lehet hozzászólni !