Megszépültek a csepeli közterületek

“A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy Csepel ismét a csepelieké lett”

Csepel.info

P1030103

20140910_110044_HDR

P1020458

P1030166

Nem csak a nagyobb parkok, a Kis-Duna part, a Tamariska domb, Daru domb vagy a Kiserdő, de még az út menti közterületek is megszépültek az elmúlt hónapokban. Ez köszönhető a több munkáskéznek és a több pénznek, ami a korrupció visszaszorítása és az adósságok visszafizetése miatt megmaradt, és a kerület fenntartására, üzemeltetésére jut. 2010 előtt csak a szomszédos kerületekbe átérve lehetett látni virágágyásokat: a Csepel.info most körbe járta a kerületet, megnézni mekkora a változás.

A korrupció-gyanús szerződések megszüntetésével és a pénzügyek rendezésével Csepel önkormányzata évente több, mint kétmilliárd forintot takarított meg. Ez a megtakarítás forintra pontosan kimutatható a költségvetésből. 2010-ben 3,8 milliárd forintos volt Csepelen a költségvetési hiány, ebből sikerült mára 1,4 milliárd forintos költségvetési többletet elérni. Nyolcszor több fizikai munkás dolgozik kerületünk szebbé és élhetőbbé tételén, mint 2010-ben. A megtakarított milliárdokból sikerült kifizetni az adósságokat, és megkezdeni az évtizedek óta várt csepeli fejlesztéseket, köztük a rendvédelem és az egészségügy megerősítését.

“A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy Csepel ismét a csepelieké lett. Újra fejlődő és élhető kerületté váltunk, ahol a parkokban bogáncs helyett virágok nőnek, hajléktalan-tanyák helyett fitnesz-gépek, BMX-pálya és parti sétaút. Megújult és megszépült, otthonosabbá vált környezetünk. Nem csoda, hogy sikerült megfordítanunk a vagyonvesztést is: Csepel vagyona több mint kétmilliárd forinttal gyarapodott.” – írta az elmúlt években elért eredményekről Németh Szilárd polgármester.

Csepel.info

54 hozzászólás “Megszépültek a csepeli közterületek” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    A második képhez csak annyit hogy aki kitalálta hogy azokat a virágokat kell odaültetni azt arra büntetném, hogy reggeltől estig próbáljon kikanyarodni a parkolóból. Azok a virágok akkorára nőttek , és olyan közel vannak az út széléhez hogy nem lehet tőlük kilátni.

  2. felix szerint:

    Látvány pékség.

  3. Bugi szerint:

    Ti mindenkit büntetnétek, aki értelmes dologra költi azt a közpénzt, amit ti elloptatok volna.

  4. C-vitamin szerint:

    de szép!!!

  5. Bercsik Károly szerint:

    Szebbek lettek a közterületek. Jó ezt látni.

  6. elhallgattatni szerint:

    “Ukrán maffia osztja tízezrével a magyar állampolgárságot”
    Hol a Tek, hol a külügyminisztérium!
    Ez már állambiztonsági probléma!
    Terrorizmus!

  7. Doki szerint:

    Megszépültek a csepeli közterületek. Ezt a józan ítélőképességű emberek pártállástól függeltneül is észreveszik.
    Az erdemény magáért beszél. Aki pedig ezt nem látja, az vagy vak, vagy hülye, vagy pedig annyira a Fidesz-utálat vezérli, hogy őt az sem érdekli, hogy a kerület igényesebb lett az elmúlt 4 évben. Persze van még mit tenni Csepelen, de 16 évnyi szocialista pusztítás romjait nem lehet 4 év alatt teljesen eltakarítani.

  8. Bercsik Károly szerint:

    Doki!

    A baloldal nagy problémája, hogy képtelen életképes politikai alternatívát nyújtani. Marad a tagadás és a saját ügyeik maszatolása. Most látszólag béke van a baloldali pártok között (még 26 napig), de utána ismét megindulnak egymás ellen. Szerencsés lenne ha a belső leszámolásuk csak az ő ügyük maradna és nem lenne hatással Csepel mindennapjaira.

    Ehhez az kell, hogy ellenzékben maradjanak. Ha nem így lesz, akkor Csepel új vezetése egy teszetosza, politikailag cselekvőképtelen, egymással folyamatosan veszekedő társaság lesz. Erre pedig nincs szükség.

  9. demolator szerint:

    Azt kell mondanom, hogy ennek a városvezetésnek látszik a munkája! Nem a saját zsebükre dolgoztak. Végre van gazdája Csepelnek és van jövökét! Sokan vagyunk veletek, csak igy tovább!

  10. Bercsik Károly szerint:

    Köszönjük! Minden csepeli emberért dolgozunk.

  11. kalap szerint:

    Nos igen, tényleg szépül minden. Kedvencem az Akácfa utcai erdő, ott nagyon sokan sportolnak és sétálnak minden nap.

  12. Barackos szerint:

    Akkor most ki a bűnöző?

  13. grün szerint:

    Barackos!
    Ki a bűnöző?!
    Természetesen a Szenteczky! 😛 😀

  14. grün szerint:

    “A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy Csepel ismét a csepelieké lett”
    Miénk itt a tér, úgyhogy ne szóljatok bele, ha kissé átépítjük! Amúgy meg úgyis a zUnijó fizeti a lakás rebihalitációval együtt! 😛 😀

  15. felix szerint:

    Majd el felejtettem.
    Milyen elemekből áll a kétmilliárd vagyonnövekedés?

  16. felix szerint:

    Na mindent tudók.
    Valaki csak tudja.

  17. grün szerint:

    felix!
    Ne követelj tényeket!
    Elégedj meg annyival, hogy helyretették a cocik által elrabolt pézeket!
    Csak a helyet nem tudják, hogy hová! 😛 😀

  18. helyi szerint:

    Még a muskátlik belefértek volna a főútvonalakon nem? Régen volt, szép volt, mióta JOBB van, virág nincs, csak a Polgármesteri Hivatalnál és a sétáló utcában, a többi virágtartó meg üresen tátog a villanyoszlopokon és nem mellesleg rohad

  19. Doki szerint:

    Én még emlékszem arra, amikor 2009. áprilisában a sétányokon tartandó időközi választás előtt az akkori MSZP-s vezetésű önkormányzat levágta a füvet választókörzetben, de pár méterrel arrébb (ahol nem volt időközi választás) meg szinte térdig ért a gaz… Szerintem az ilyenek ne akarjanak visszatérni Csepel élére… A csepeli baloldalon csak a személyek változtak (az se 100%-ig), a módszerek maradtak a régiek.

  20. xy szerint:

    jobbik+fidesz együtt szarráverte a baloldalt csepelen is tavasszal.
    sok jobbikra szavazónak lesz annyi esze, hogy ne engedje őket vissza, vagy ha mást nem, majd együtt lenyomják az ettánsakat.

  21. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Ha idióta Dr. grün t.t.-vel együtt részt vettek volna a lakossági fórumon, okosodtak volna, így maradtak….

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  22. felix szerint:

    Szemétláda.
    Te folyton velük vagy és nézd meg milyen “okos” lettél.
    Én nem kockáztatok.

  23. Mr. Gabee szerint:

    Szerintem gyönyörű lett.

  24. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Megvannak a 2 milliárdos vagyonnövekedés elemei? Vagy tovább kérdezget?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  25. felix szerint:

    szemétláda.
    Te lövöd magad, vagy ez a természetes értelmi szinted.
    Keresem az elemeket de marha jól elrejtettétek.

  26. felix szerint:

    Addig egy kis hír direkt neked

    Október 1-jétől emelkedik a lakossági gázdíj – ez vezethető le a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Magyar Közlönyben délután megjelent friss rendeletéből. Eszerint a lakosság által fizetendő tarifa egyik eleme, az úgynevezett „elosztási forgalmi díj” a különböző szolgáltatóknál más-más mértékben, de rendre emelkedik, 5–13 százalékkal (szolgáltatási területenként eltérő mértékben).

  27. sróf szerint:

    “Amúgy meg úgyis a zUnijó fizeti a lakás rebihalitációval együtt!”
    Ki ez a vén hülye, aki még mindig nem tudja, hogy az Uniótól kapott pénz a mienk. Az nekünk Jár! Nézz utána, még most is többet fizetünk be, mint amennyit visszakapunk.

  28. felix szerint:

    sróf.
    először te nézz utána, mert nem igaz, hogy többet fizetünk be.

  29. grün szerint:

    sróf!
    Elöljáróban: Anyád, aki a világra szart az a vén hülye! 😛
    Olvasd el figyelmesen és azután ugass! 😀
    .
    “A csatlakozás óta évente átlagosan hétszer több pénz folyt be a magyar költségvetésbe, mint amennyit az adott évben Brüsszelnek kifizettünk. 2012 végén a magyar befizetések és az uniós támogatások egyenlege 5400 milliárd forint pozitívumot mutatott. A 2013-as adatok ezt az egyenleget 7000 milliárd forint fölé emelhetik.”

    http://index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/

  30. felix szerint:

    grün!
    Nem sróf Ő csak fa/sz/csavar.

  31. gyalog szerint:

    Mit jelent az alcímben megfogalmazott “ismét” Németh Szilárd szerint?

  32. Bugi szerint:

    Talán mert 2010 októbere előtt a csepeli közpénz jelentős része egy soroksári MSZP-s vállalkozónak ment, aki ezért nem csinált semmit. Jelenleg vádlot a lakásmutyi ügyben. Meg talán azért, mert Csepel közterületei közül sokra nem volt ildomos kimenni, mert a hajléktalanok elbirtokolták: Daru domb, Kiserdő stb. És talán azért, mert az MSZP-s vezetés és képviselők legalább fele nem is itt élt Csepelen.

  33. Trix szerint:

    “a parkokban bogáncs helyett virágok nőnek, hajléktalan-tanyák helyett fitnesz-gépek, BMX-pálya és parti sétaút”
    …nos, a Kis-Duna öböltől a Gubacsi híd felé haladva a Duna parton ember magasságú gaz és bogáncs növekszik békésen majdnem egy éve. Azelőtt errefele is nyírták a füvet, most már csak a Daru domb környékén szokták azt is csak akkor ha valamilyen ünnepség van készülőben (utoljára az augusztus 20.-i). Engem nagyon nem zavar, mivel ennek is megvannak az előnyei, de meg kell hagyni eléggé lepukkant egy környék. A BMX pályát (ha lehet így nevezni) kár volt megcsinálni, ronda és alig használja néha valaki. Mielőtt kialakították az emberek séta útvonalának részét képezte, úgy sokkal több ember használta mint most.
    A kis öböltől a kompig viszont tényleg szép lett a sétány. És ami még figyelemre méltóbb, sokkal kevesebb a szemét mint azelőtt.

  34. Balogh szerint:

    Mennyi féreg írogat ide megállás nélkül?

  35. ebihal szerint:

    Veled együtt!

  36. nagyapó szerint:

    Reggel néztem a HÉV-ről, hogy irtják a gazt a járdán, a töltés felőli oldalon. Kapáltak és nem a sövényt irtották kapálással, hanem a gazt (1/2eszű1/2x figyelje!).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  37. Balogh szerint:

    Igyekeztél betagozódni közéjük, ne hogy véletlenül kimaradjál, te kétdiplomás baromarcú.

  38. felix szerint:

    Már megint csúsztatsz vén fasz M.ost úgy csinálják ahogyan azt “javasoltam.
    Nem szégyen az ha tanultok.

  39. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    “Reggel néztem a HÉV-ről, hogy irtják a gazt a járdán”
    Azt a gazt hívják “kőtörőfű”-nek, amellik a járdán nő?!
    Vagy csak a beton sikerült gyengébbre a szokottnál?! 😛 😀

  40. nagyapó szerint:

    Szerencsétlen 1/2eszű1/2x javasolta a kerékpárút mellett, a sövényt karbantartóknak, hogy Ő Budafokon látta, hogy kapával végzik. Csak éppen nem tudta megkülönböztetni a szerencsétlen a sövényt a gaztól.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  41. felix szerint:

    Már megint be vagy rúgva.
    Nem a sövényt tartották karba, hanem gazt tépdestek.
    Valamint nem Budafokon, hanem a Böszörményi úton.
    Ennyit az agyadról.

  42. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Néha próbáljon meg valami értelmeset is írni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  43. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x keményen hajt az 1/4eszű1/2x felé. Hogy Böszörményi, vagy Budafok egyre megy, mert 1/2eszű1/2x úgyis mindig hazudik.
    A lényeg, hogy a közmunkásokat próbálta alázni, szoci stílus szerint, közben nem vette észre, hogy a sövény nem gaz.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  44. grün szerint:

    Öreg hülye!
    Már megint Te szarsz oszt’ rám kened?!
    Láttál Te már olyan gazt, ami a járdán nő és amiatt kapálják a betont?! 😛 😀

  45. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Szép a maffiabaloldal szóhasználata. Irodalmi, emelkedett stílus jellemzi. De, aki hülye, az bizony az. Nem akarom bizonygatni a gazok jelenlétét különböző helyeken, ezt mindenki tudja.
    Fater! Locsogjon továbbra is!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  46. ebihal szerint:

    Balogh!
    Csak nem listát vezetsz? A bókokat hagyd meg anyádnak!

  47. Fehér Sándorné szerint:

    Nagyon szép….., köszönjük!!!

  48. felix szerint:

    Szemétláda.
    Te vén fasz. A böszörményi út az a XII. kerület és anyád hazudott amikor azt mondta, hogy embert szült.
    Hogy lehet valaki ennyire hülye?

  49. felix szerint:

    Lemaradt.

    nagyapó szerint:
    2014. szeptember 19., péntek – 18:27
    1/2eszű1/2x keményen hajt az 1/4eszű1/2x felé. Hogy Böszörményi, vagy Budafok egyre megy, mert 1/2eszű1/2x úgyis mindig hazudik.

  50. felix szerint:

    Szemétláda.
    Minden fideszes önkormányzat nagy virágágyásokkal és kapálásokkal feledteti a négyéves semmit. Nagyon jól tudod, hogy a kapálások igazak. az meg a ti szégyenetek, hogy kézzel tépettétek a gazt a kiszolgáltatott közmunkásaitokkal.
    Ennyi a történet.

Itt lehet hozzászólni !