Vigyázat, ónos eső!

Inforadio.hu

Kedvez a következő napok időjárása a levegő tisztulásának, ugyanis a csapadékos, szeles idő csökkenti a szálló por és az egyéb légszennyező anyagok mennyiségét – mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Nadrai Attila hozzátette: szerda hajnalban országszerte ónos esőre lehet számítani.

Dél-délnyugat felől egy mediterrán ciklon érkezik, ami csapadékot hoz, ennek köszönhetően pedig tisztulni fog a levegő – közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Nadrai Attila magyarázatként elmondta, hogy a légszennyező anyagok nedves időben leülepednek.

Szerdán számottevő légmozgás még nem lesz, legfeljebb a Dunántúlon lesz szél. Csütörtökön már élénk lehet a légmozgás, így tovább fog csökkenni a légszennyező anyagok mennyisége – fejtette ki a meteorológus. Nadrai Attila hozzátette: akkora szél nem valószínű, ami kisöpörné a Kárpát-medencében megülepedett párás, nyirkos, szennyezett levegőt, de a szálló por koncentrációja a kritikus érték alá fog kerülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa kiemelte: szerdától enyhülés várható, keleten már fagypont körül lesz a hőmérséklet. A következő napokban hideg téli időre számíthatunk, és észak felől egy újabb hideg léghullám érkezik – tette hozzá.

Nadrai Attila szólt arról is, hogy szerdán hajnaltól csapadék éri el az országot. Nagy eséllyel várható nagy területen ónos és fagyott eső, ez pedig veszélyes lehet az utakon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért arra kér az autósokat, hogy legyenek körültekintőek.

Forrás: Inforadio.hu

Itt lehet hozzászólni !