Rosszul lett egy férfi a Szent Imre téren – nem segítettek neki

Csepel.info

orrvérzés

A kép illusztráció

Rosszul lett egy 20 éves fiatalember a Szent Imre téren, miután nem tudta elállítani az orrvérzését. Úgy tudjuk, hogy a járókelők nem segítettek neki, senki sem kérdezte tőle, hogy mi baja van, mitől vérzik ennyire – értesült a Csepel.info.

Az eset szeptember 1-jén hétfőn reggel fél nyolckor történt, a fiatalember évnyitóra ment. Amikor a férfi látta, hogy senki nem segít neki, az önkormányzat elé ment, ahol a hivatal egyik munkatársa és egy közterület-felügyelő vették észre és kísérték be az épületbe. A vérző és a rosszulléttől tántorgó fiatalembert ez után ellátták, egy barátja pedig érte jött, és együtt mentek tovább az első évnyitójukra.

8 hozzászólás “Rosszul lett egy férfi a Szent Imre téren – nem segítettek neki” bejegyzésre

  1. Csepeli lakos szerint:

    Szégyeljék magukat honfitársak!

  2. Siska szerint:

    Ehhez képest, 3/4 8 tájékán a mentősök valakit nagyon kerestek a Szent Imre téren, ezek szerint valaki mégiscsak kihívta őket.

  3. Varga Vanda szerint:

    A segítségnyújtás nem abból áll,hogy látunk valamit a buszról,autóból és felhívjuk a mentőket.Hanem abból,hogy oda megyünk ,megszólítjuk és megkérdezzükk mi történt.Akkor már kiderül,hogy valóban kér-e segítséget.Illetve mindenki a maga szintje szerint elkezdi az elsősegèlynyújtást.Szeretnèm ha legalàbb a kedvenc kerületemben sikerülne elérni,hogy ne “száguldó bejelentők” legyenek mert gondoljunk bele autóból vagy emeletrőllát valaki eg főldön fekvőt”mit tesz felhívja a 104-et elmondja jó esetben talán a jó címet majd részéről semmi más egyéb infó nem lesz.Mentőt kell küldeni mert bejelentés történt.Viszont a legtöbbször ilyen típus
    “betegek”csúnyán sok esetben agresszívan elhajtanak minket.Gondoljunk bele ez egy indokolatlan hívás és ez idő alatt másoknak meg nem jutott mentő csak jóval távolabbról.Szeretném ha sikerülne legalább itt Csepelen,hogy jobban odafigyeljünk egymásra és megtanulnák mi a teendő amig a MENTŐ megérkezik!!!

  4. Tóth Mária szerint:

    Szomorú ez a nagy fokú közöny!

  5. zollie szerint:

    Ez nem szomorú, hanem figyelembe kell venni, hogy így működik a pszichológia.
    Segítséget lehet kérni is.

  6. SaSe szerint:

    Nem ítélnék el senkit amiért első nekifutásra nem segítettek! Nagyon sok kétes és átverős helyzetet is már bemutattak, melynek az a következménye, hogy adott helyzetben inkább nem segítünk.
    Az a helyzet, hogy nem csak gépkocsival, lehet elkövetni cserbenhagyást és segítség nyújtás elmulasztását!
    Minden esetben, ha valaki segítséget kér( akár egy WC használatot is, és ott is ahol nem nyilvános a WC ) és azt megtagadják és ebből erkölcsi anyagi, egészségügyi gond keletkezik akkor, akkor bekövetkezik a kötelező segítség nyújtás mulasztása.
    Ha ismerté válik az elkövető akkor eredményesen perelhető, erkölcsi és anyagi kártérítéssel!
    Tudom, hogy ezt nehéz betartani, de minden esetre egy kérdést megtenni nem nagy dolog aztán megfontoltan dönthetünk!

  7. ropcsike szerint:

    Természetesen a közvélemény kutatás alkalmával, a megkérdezettek 98%-a azonnal szakértő segítséget nyújt!
    Csakhogy, ilyen esetekben a megkérdezettek 98%-a, éppen az ország másik végében tartózkodik.
    Rohadjon meg mindegyik! Nekik is majd így segítsenek!

  8. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ezt sok országban ma pénzzel bűntetik, és a munkahelyet is felhívják, hogy elmondják, a melósuk egy seggfej, mert nem segített az embertársán. Kamerán kivehető a nem segítő emberek arca, rendőrségre befutnak a felvételek, kb 1 héten belül már el is kapják az ilyen embereket, és jól megalázzák.
    Németországban, Luxemburgban, és Liechtensteinben ez így van 😉

Itt lehet hozzászólni !