Új edző a birkózóválogatottban

XLsport.hu

 

Nagy Lajos

 

Nagy Lajos, az egykori Csepel SC válogatott szabadfogású birkózója lett a női válogatott új edzője. A megbízása december 1-jétől a pekingi olimpia végéig szól, és kiterjed a szakág utánpótlásának a felkészítésére is.Az új edző Diletta Giampiccolót (a kétszeres Európa-bajnok Ritter Árpád olasz feleségét) váltja, aki a bakui világbajnokság után – személyes okokra hivatkozva – mondott le.

Nagy Lajos a 82 kg-ban, a vb-aranyérmes Kovács István súlycsoportjában birkózott, háromszoros csapatbajnok. 1980-ban és 1981-ben egyaránt nyolcadik lett az Európa-bajnokságon. Csepelen kezdte meg edzői munkásságát, míg az elmúlt években a Gumi Profi Váci Forma SE mestere volt. Korábban állt a szabadfogású utánpótlás-válogatott élén is.

A bakui világbajnokságon a magyar nők nem szereztek kvótát, de az olimpia programján szereplő négy súlycsoportból kettőben is reálisan várható siker a két kvalifikációs versenyen: az 55 kg-ban az Eb-bronzérmes Barka Emese (vagy riválisa, Szabó Emese), illetve a 63 kg-ban a vb- és Eb-ezüstérmes Sastin Marianna szerezheti meg a pekingi repülőjegyet.

Forrás: XLsport.hu

Itt lehet hozzászólni !