Csepeli suttyók VIII.

Csepel.info

szemét

Alsó-Fehér és Arad vármegyék között és előtt…

“Csepeli suttyók” című rovatunk újabb fotóval gazdagodott. Nyilván nagyon messze lehetett a kb. öt méterre található szemetes…

csepel.info

8 hozzászólás “Csepeli suttyók VIII.” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    ÉLJENEK A BÁTOR MAGYAR NŐK!!!!!!

    Július 28-án, hétfőn a beregszászi járási Nagyberegre megérkezett a Beregszászi Hadkiegészítő Parancsnokság egyik tisztje, aki tizenegy katonai behívót szeretett volna kézbesíteni a község területén. Megkérte a helyi katonai nyilvántartóként dolgozó hölgyet, hogy a címek és személyek megtalálását könnyítendő kísérje el a faluba, hogy személyesen átadhassa a behívókat. De a nagyberegi kesztyűgyárban dolgozó hölgyek megtámadták az üzem közelében a két kézbesítőt és a náluk lévő – nagyberegi, beregújfalui és remetei férfiaknak szánt – katonai behívókat mind darabokra tépték, így egyet sem sikerült a három községben kézbesíteni – mondta el lapunknak Orosz Márta, Nagybereg polgármesterasszonya. Este a falu asszonyai, lányai lezárták az utat a község Beregszász felőli végén, ahol jelen volt a polgármester asszony is, aki elmondta: “Ez egy önszerveződés. Mi, asszonyok nem engedhetjük meg, hogy elvigyék a fiainkat egy olyan háborúba, amelynek számunkra semmi értelme nincsen, egy olyan háborúba, ahol csak megölik az embereket. Mi, vagyis a községháza nem fogunk katonai behívókat kézbesíteni.”

    A nagyberegi tüntetők közül az egyik asszony tudósítónknak elmondta, hogy öt hónapja van a “terrorellenes” hadműveletek helyszínén a fia, aki 30 éves családapa. Telefonon keresztül hívták be Beregszászba a hadkiegészítő parancsnokságra, ahonnan már csak két órára engedték haza, hogy elbúcsúzzon a családjától, azóta, öt hónapja nem látták, bár mobiltelefonon mindennap beszélnek vele. Szerinte Kelet-Ukrajnában tengernyi baj van, amiből csak cseppeket tudunk mi itt, Kárpátalján. A beregi asszonyoknak saját tapasztalata alapján azt javasolta, ne engedjék férjüket, fiukat a háborúba, inkább vállalják az ezzel járó kockázatot.

    Beregújfaluban a község bejáratánál gyűltek össze a felháborodott asszonyok és lányok, itt akadtak olyanok is, akiknek vasvilla is volt a kezükben. Tudósítónk kérdésére válaszolva elmondták, hogy ha valaki behívót próbál kézbesíteni a községben, azt meg fogják támadni, ahogy ezt a beregi kesztyűgyárban dolgozók is tették, akik közül többen beregújfalui asszonyok voltak. Egy férfit sem engednek ki a faluból, mondta mindenki egybehangzóan. Sokan nehezményezték, hogy miközben a beregújfalui férfiakat akarják háborúba vinni, addig az ottani életerős fiatalemberek Kárpátalján nyaralnak az állam pénzén.

    Sütő Lajos, Beregújfalu polgármestere elmondta: “A mai nap elterjedt a híre, hogy Kígyósra és Nagyberegre behívókat vittek, ennek az eredményeként gyűltek össze a községbe vezető úton a beregújfalui lányok és asszonyok. Kértük a férfi lakosokat, hogy ne jöjjenek ide, az esetleges provokációkat elkerülendő. Elhatároztuk, hogy a beregújfalui fiainkat, az apákat nem engedjük elvinni. Mindenféle szóbeszéd kering, amire nem biztos, hogy nekünk reagálnunk kell, mert nem tudjuk, hogy van-e alapjuk. A lényeg az, hogy a községi tanácson behívó jelen pillanatban nincs, ez annak köszönhető, hogy a nagyberegi kesztyűgyárban dolgozó asszonyaink harciasan léptek fel. Nem tudom, hogy a széttépett behívók közül hányat akartak Beregújfaluba hozni, de szerencsére nem ért ide egy sem. Hagyjanak minket békén. Az itt élő embereknek megvan a maguk problémája. Én teljes mértékben egyetértek azzal a tiltakozással, ami most itt zajlik.”

    Kígyóson közel száz asszony zárta le a községen át vezető főutat, akik táblákkal a kezükben tiltakoztak a behívások ellen. A község polgármesterétől megtudtuk, hogy négy behívót vittek a faluba, mindegyiket 18 éves, rendes sorkatonai szolgálat előtt álló fiatalembereknek.

    Olyan híresztelés terjedt el a községben, hogy ezeket a fiatalembereket most kényszerrel fogják elvinni, ezért kezdődött az útlezárás, tiltakozásként, amelyben legalább 100 asszony vett részt.

    Július 29-én kedden a beregszászi hadkiegészítő parancsnokság előtt gyűltek össze a tiltakozó asszonyok. Oleh Parada alezredes, beregszászi járási hadkiegészítő parancsnok munkatársaival együtt kiállt az épület elé, majd kijelentette, hogy Beregszászból eddig csak önkénteseket vittek háborús területre – ez heves indulatokat váltott ki a tömegből, követelték hogy hozzanak ki az épületből egy behívott katonát. Az asszonyok azt kiabálták: “Menjen háborúzni Parada!”

    Babják Zoltán, a város polgármestere a tömeg elé állva kijelentette: “Én azzal, ami most történik, egyetértek. De a Legfelsőbb Tanácsban elfogadtak egy mozgósítási törvényt. Ezt csak a megyei kormányzó, és a megyei hadkiegészítő parancsnok tudja megváltoztatni, vagy arra, amit én levélben kértem tőle, hogy a behívott férfiakat ne vigyék Kárpátalján kívülre.

    Ekkor a tömeg félbeszakította “Nem hiszünk nektek!” “Hazugság!” kiabálással, majd amikor már a polgármester folytatni tudta, arra kérte a polgárokat, hogy az útlezárások csak részlegesek legyenek, mert a kenyérnek és az üzemanyagnak el kell jutnia a városba.

    Az asszonyok követelték, hogy a polgármester segítsen megszervezni a behívások megakadályozását. A tiltakozásra a környező falvakból egyre több nő érkezett buszokkal, a spontán megmozdulás egyre inkább szervezett jelleget öltött.

    A külügy ezalatt mit tesz? Támogatja a zs.dók által elkövetett mészárlást…

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    Kérdezted volna a gruppen tagjait.

  3. grün szerint:

    “Leütötték Kukorelly Endrét az Írótáborban
    a két író kocsmai iszogatás közben szólalkozott össze, Kukorelly túl hangosnak találta Csendert, aki ezen úgy fölháborodott, hogy egy ütéssel leütötte ”
    .
    Erdélyi- magyar kultúr-kampf?! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140814-leutottek-kukorelly-endret-az-irotaborban

  4. Gordon szerint:

    Beszállnék az offolásba:

    “Az Iszlám Állam szélsőséges szunnita szervezet által elüldözött jazidik közül már csak ezren vannak a külvilágtól elzárt Sindzsár-hegységben az ENSZ csütörtöki közlése szerint, de közben az iszlamisták újabb frontot próbálnak nyitni a kurdokkal szemben Irak északi részén.

    Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a világszervezet iraki missziója (UNAMI) arról számolt be, hogy az elmúlt napokban mintegy 80 ezer embernek sikerült elhagynia a Szindzsár-hegységet, ahova augusztus elején menekültek elsősorban a jazidi vallási kisebbség tagjai az őket legyilkolni akaró IÁ elől. Ezzel csütörtökre már csak mintegy ezren maradtak a külvilágtól elzárt helyen.

    Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök bejelentette, hogy országa kétezer jazidi menekültet fogadott be, és médiajelentések szerint egy további 16 ezer jazidi elszállásolására alkalmas tábort létesítenek a török hatóságok a határnál.

    Tízezreket üldöztek el

    Az Iszlám Állam fegyveresei elől az elmúlt hetekben több tízezer ember, köztük a kurd nyelven beszélő, de önálló vallást követő jazidik, valamint rengeteg keresztény menekült el Irak északi részéről, miután a szélsőséges szervezet halállal fenyegeti más vallások követőit. Az IÁ a Reuters brit hírügynökség biztonsági forrásai szerint csütörtökön új frontot próbált nyitni a kurd önvédelmi erők, a pesmergák elleni harcában, és a szervezet fegyveresei körbevették a Bagdadtól 122 kilométerre északra fekvő Kara Tappa települést.

    Az IÁ, amely június óta jelentős területeket foglalt el Irak nyugati és északi – javarészt szunniták lakta – részén, immár egyre komolyabb fenyegetést jelent az iraki Kurdisztán autonóm tartományra, amely eddig a béke és a stabilitás szigete volt a hosszú ideje vallási erőszak sújtotta országban.

    Összecsapások Fallúdzsánál

    Szintén összecsapásokról érkeztek jelentések a Bagdadtól nyugatra fekvő Fallúdzsából, amely már január óta az IÁ kezén van. A hadsereg és az iszlamisták közti tűzharcban legalább négy gyerek, egy nő és tíz fegyveres életét vesztette, további négy gyerek pedig megsebesült.
    Légi csapások

    Az Egyesült Államok csütörtökön is folytatta légicsapásait az IÁ ellen, amelyeket egy héttel ezelőtt a civilek és a menekültek védelmében engedélyezett Barack Obama elnök. Amerikai katonai tisztviselők szerint a támadások jelentős szerepet játszottak abban, hogy a jazidiak és más menekültek nem váltak az IÁ áldozatává, bár magát a szervezetet nem tudták számottevően meggyengíteni.”

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20140814-mar-csak-ezer-jazidi-van-a-szindzsar-hegysegben.html

  5. felix szerint:

    Még egy off.

    Le vagyok súlytva.
    Keresztények és ráadásul szerintük igaz magyarok.

    http://gondola.hu/cikkek/70563-Ismet_a_Tizparancsolat%26%238230%3B_-_Morvai_es_Gaudi-Nagy_romanca.html

  6. elhallgattatni szerint:

    Ennyit a “civil védőpajzsos Hamász” nevű zsidó meséről: szórakozásból lőnek gyermekekre az izraeli katonák

    Olvasónk írja:
    Először nem is akartam elküldeni a videót, de aztán olvastam ezt a Gyerekhullák rendelésre című, HVG – Kapitalizmus blog-cikket, amelyben a bell nevű jópofa Izrael-párti cikkíró szakmunkás TGM-et szapulja (aki most éppen eszénél van, és kimondja, hogy Izrael az erőfölényét kihasználva pástétomot csinál a palesztinokból), majd egy kicsit civilvédőpajzsozik, és megtalálja a megoldást: “Ne tessenek több gyerekhullát rendelni a Hamásztól!”
    Szerinte Izrael néhány óra alatt eltörölhetné Gázát (ebben kivételesen igaza van), és csak azért nem teszi, mert “[a Hamász] Tudja, hogy a zsidó katona nem akarja lelőni az arab gyereket, ezért mögé lehet bújni, és mögüle tüzelni. Tudja, hogy az európai polgár szolidáris a gyengékkel, üldözöttekkel, és felháborodik, ha gyalázatos dolgokat lát, hall.”
    Itt jön a képbe a mellékelt videó, amin néhányan a legerkölcsösebbek közül egy háztetőn lévő kamaszra lőnek éles lőszerrel (egy másik háztetőről), majd a sikeres lövést a vadász jól látható “fekvőtánccal” (hiszen ha felállna, lehet hogy elszállna a feje) ünnepli. (Látszik a videón, ahogy a sebesült gyerek fedezékbe kúszik, míg a másik elbújik egy víztartály mögé). Nem látom ugyanakkor a Hamászt a fiú mögött bujkálni.A hab a tortán, hogy amikor egy békeaktivista, aki a katonák háta mögül, egy magas épületből lefilmezte a történéseket, és felelősségre vonta őket, akkor a tettes büszkén bevallotta, hogy ő lőtt, és még fényképet is készíttetett az aktivistával, megörökítendő a sikeres lőgyakorlat emlékét.
    Bell, bell, ez ma nem jött be. Talán holnap.
    Ui. Megjegyzés a háztetőkön látható tartályokhoz: ezek azért olyan gyakoriak, mert a palesztinok csak a hét bizonyos napjain kapnak vizet, és amikor éppen van vezetékes víz, feltöltik a tartályokat, hogy így kihúzzák a következő alkalomig. Ez egyébként az izraeli állampolgárságú palesztinoknál is így van, pl. Jeruzsálem arab negyedeiben is ez a gyakorlat (a zsidók lakta negyedekben persze nem).
    (Képek forrása: Bestgore)

    ht tps: //www.youtube . co m/watch?v=IUibXSgILv0

  7. nagyapó szerint:

    elhallgattatni! Az ui. nem stimmel. Hordók a háztetőn Jeruzsálemben, Tel-Avivban, Jaffában is vannak, persze nem a magas házakon. Ezek a meleg víz előállítását szolgálják. Sem az arabok, sem a zsidók nem olyan lükék, hogy melegítsék az ivóvizet. A tárolók pincében vannak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. szevenszi szerint:

    És akkor most mi van a suttóval? Nekem lenn rá egy javaslatom! A sörös dobozhoz közel van! 🙂

Itt lehet hozzászólni !