Az Együtt–PM önállóan indul a fővárosban

MNO

Az Együtt–PM önállóan indul a fővárosban

„Az Együtt–PM Szövetség sajnálattal veszi tudomásul, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP) nem fogadta el azt a megállapodást, amelyben a Demokratikus Koalícióval (DK) együtt a három politikai erő a múlt héten, a fővárost érintően megegyezett az őszi önkormányzati választáson való koordinált indulásról. Az Együtt–PM így önállóan indul Budapesten, és önállóan köt kerületi szintű megállapodásokat” – írja keddi sajtóközleményében az ellenzéki pártszövetség.

Az Együtt–PM sajnálatosnak tartja, hogy a szocialisták döntésének következtében olyan helyzet állt elő, amely nem jelent jó megoldást minden budapesti kerületet illetően. Úgy vélik, az MSZP lépése veszélybe sodorta az ellenzéki erők fővárosi megerősödését, és általuk nyerhetőnek tartott kerületekben több ellenzéki jelölt is indul majd a Fidesz jelöltjeivel szemben.

Megjegyzik azt is, hogy továbbra is Falus Ferencet támogatják majd a fővárosi főpolgármesteri címért induló küzdelemben.

A félig megkötött szövetség

Hosszas huzavona után pénteken úgy tűnt, engedtek a fővárosi szocialisták a kisebb baloldali pártok nyomásának. Az akkori Kunhalmi-bejelentés szerint az MSZP budapesti küldöttei nem csak a kerületek felosztásába mentek bele, de hajlandók beállni Falus Ferenc mögé, így a volt tiszti főorvos lesz a baloldal közös főpolgármester-jelöltje.

A szocialisták egyelőre azonban keddig sem írták alá a hétfő éjféli határidő lejárta ellenére az Együtt–PM Szövetséggel és a Gyurcsány-párttal kötött megállapodást. Az Index információi szerint a budapesti MSZP vezetése még hétfőn este is tárgyalt azokkal a kerületekkel, amelyek pártszervezetei önhatalmúlag módosították a pénteken aláírt paktumot.

Mintha semmi nem történt volna

A vita lényegében két XIII. kerületi, négy XIV. kerületi és egy III. kerületi önkormányzati körzetről szól a portál értesülései szerint. Az Index úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc és Szigetvári Viktor pártjaiban nem is azon akadtak ki, hogy pár, önmagában nem túl jelentős önkormányzati képviselői körzetet elvettek tőlük, hanem azon, hogy véleményük szerint a fővárosi MSZP nem tartja az adott szavát, nem ura a saját helyi szervezeteinek, és közben a nyilvánosság előtt úgy tesz, mintha semmi nem is történt volna.

A Magyar Nemzet keddi számában arról írt, hogy a szocialista párt lehet az összefogás legnagyobb vesztese. Már olyan hangok is vannak, amelyek megkérdőjelezik Kunhalmi Ágnes budapesti elnök pozícióját. A lap úgy tudja, hogy már a Jókai utcában is többen fogalmaztak meg kritikát a fővárosi vezetéssel szemben. Meghatározó az a vélemény is, hogy Kunhalmi médiaszereplései nem érik el a megfelelő színvonalat.

Forrás: MNO

8 hozzászólás “Az Együtt–PM önállóan indul a fővárosban” bejegyzésre

  1. kuku szerint:

    összefogás kell de mi anno 2002 ben jóléti állam 2006 megcsináljuk 2009-ig fleto bukásáig az mszp elkezdte felemészteni saját magát most bp nek vége oszt jön amegyék szétesése a dolgozó nép és népidemokrácia után kinek kellettek ivadék kommunisták

  2. nagyapó szerint:

    Csepelen a mafiiabaloldal csak a Jobbikban reménykedhet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. Petike szerint:

    Az “ellenzék”úgy viselkedik,mintha a fidess pénzelné őket!
    Olyan szavazólapot kéne kialakítani amin KETTŐ rubrika lenne:
    FIDESZ:
    NEM FIDESZ:

  4. felix szerint:

    🙂 🙁

  5. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Ez a “Se veled, se nélküled” ezek akarnak valahol nyerni, ez a szétesett banda ? Hisz még közös nevezőre sem tudnak egymással jutni.

  6. grün szerint:

    Anikó (Krizantém utcából)!
    Még hogy nincs közös nevező?!
    A pénzt szeretik ők is és vesztesnek lenni kifizetődőbb!
    A győztesnek sokkal macerásabb, dolgozniuk kell, míg az ellenzéknek elég kritizálnia kicsivel kevesebbért!
    Csak jusson eszedbe a “zemúttnyócév” országosan, vagy helyileg a “zemútt16év”! 😛 😀

  7. nagyapó szerint:

    “a fővárosi MSZP nem tartja az adott szavát” és ezt nehezményezi a másik két pártocska.
    A maffiabaloldal mikor tartotta meg adott szavát?
    “hazudtunk reggel, este, meg éjjel…”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    “A kampányban adott ígéret, (akár becsületszó) semmire sem kötelez!”
    Dereng valami, ki mondta, mikor mondta?! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !