Ultimátumot kaptak a szocialisták

Külön indulhat az Együtt–PM Szövetség?

MNO

Ultimátumot kaptak a szocialisták

Hétfőig kaptak haladékot szövetségeseiktől a szocialisták, hogy aláírják a hét elején kialkudott hárompárti megállapodást. A Gyurcsány-párt és az Együtt–PM Szövetség hiába osztotta fel előzőleg az MSZP-vel közösen a budapesti kerületeket, a szocialista küldöttek a szövetségesek rovására módosítottak az alkun.

A DK elutasította a módosítási szándékot, az Együtt–PM önállóan indul a választáson, ha nem lesz megegyezés. A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint érdemben nem nyúltak hozzá az együttműködéshez.


Az Atv.hu Gyurcsány-párti forrásokra hivatkozva szombaton azt írta: a Demokratikus Koalíció elutasítja azt a szocialista szándékot, hogy a pénteken jóváhagyott hárompárti megállapodáson módosítson a párt. A gyurcsányisták úgy értékelik, hogy korrekt és méltányos megállapodás született hétfőn, ami alkalmas arra, hogy a mindhárom szervezet által támogatott Falus Ferenc leváltsa Tarlós Istvánt a főpolgármesteri poszton.

„Józan ésszel felfoghatatlan, ami történik” – értékelte Szigetvári Viktor szombaton az Atv.hunak az Index által megszellőztetett pénteki, egyoldalú módosításokat, amelyeket az MSZP a hétfői megállapodáson eszközölt. Az Együtt–PM Szövetség ügyvezető társelnöke úgy fogalmazott: „hétfőn létrejött Budapesten a lehető legjobb megoldás, amely úgy ad esélyt a 2010-esnél jobb szereplésre a baloldalnak, hogy elkerüli a tavaszi összefogás hibáit. Ezt most kicsinyes kerületi érdekek miatt egyoldalúan felrúgja az MSZP. Ha tartják magukat ehhez, az Együtt–PM önállóan indul, és befejezettnek tekinti az egyezkedést a szocialistákkal.”

Külön indulhat az Együtt–PM Szövetség

Ahogy arról az Mno.hu is beszámolt, a szervezet Szigetvári véleményével megegyező közleményt adott ki, melyben azt írja, a szándékuk az, hogy hétfőn a három politikai erő az eredeti megállapodást írja alá, de amennyiben az MSZP nem tudja rendezni a saját körein belül ezt a helyzetet, az Együtt–PM Szövetség a megkötött megállapodást semmisnek tekinti, és önállóan indul az önkormányzati választásokon Budapesten. Ezt a szándékot Szigetvári Viktor a Hír TV-nek is megerősítette.

Átírt megállapodás

Ismert, hosszas baloldali huzavona után pénteken úgy tűnt, engedtek a fővárosi szocialisták a kisebb baloldali pártok nyomásának. Az akkori Kunhalmi-bejelentés szerint az MSZP budapesti küldöttei nemcsak a kerületek felosztásába mentek bele, de hajlandók beállni Falus Ferenc mögé, így a volt tiszti főorvos lesz a baloldal közös főpolgármester-jelöltje. A szocialisták jelöltje, Horváth Csaba kénytelen beérni a listavezetői hellyel. Előzőleg küzdött az összefogás ellen, de csütörtökre a maga módján letette a fegyvert. Ismert, hogy a pénteken ismertetett MSZP-s döntés mögött nem sorakozott fel a teljes vezérkar. Kifogásokat fogalmazott meg Havas Szófia és Steiner Pál is.

Az Index azonban már péntek késő este arról írt, hogy az MSZP budapesti küldöttgyűlése több ponton is önhatalmúlag átírta a fővárosi önkormányzati választásról kötött baloldali megállapodást. A Demokratikus Koalíció és az Együtt–PM Szövetség hiába osztotta fel hétfőn az MSZP-vel közösen a budapesti kerületeket, a szocialista küldöttek a szövetségesek rovására módosítottak az alkun. Óbudán, Angyalföldön és Zuglóban önkormányzati képviselői helyeket vettek el Gyurcsányéktól és Bajnaiéktól, és Csepelen és a Ferencvárosban is felrúgták az eredeti megállapodást. Volt, ahol 8:4:2-es koordinált képviselőjelölt-állítást módosítottak 12:1:1-re.

Kunhalmi nem lát nagy problémát

Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök szombaton ismét kamerák elé állt, és azt mondta, a megállapodás kapcsán minimális elsimítandó kérdés van. „ Az MSZP legfelsőbb fővárosi döntéshozó szerve jóváhagyta a kerületi polgármesterekre vonatkozó személyi javaslatokat és a körzetekre vonatkozó arányszámokat is. Ha valamelyik fél ettől helyben, helyi alkuknak megfelelően el kíván térni, akkor mindhárom fél beleegyezése szükséges” – fogalmazott a szocialista politikus.

Forrás: MNO

15 hozzászólás “Ultimátumot kaptak a szocialisták” bejegyzésre

  1. kuku szerint:

    alakul az összefogás egymásnak is össze vissza hazudoznak jö sz idöd fletó

  2. nagyapó szerint:

    A veszekedés mellett az MSZP és a DK szólítsa fel Tóbiás Józsefet, az MSZP elnökét és Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusát, hogy az általuk jogosulatlanul felvett közpénzt fizessék vissza!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. grün szerint:

    “Megállapodott az LMP és a 4K! a budapesti együttműködésről. Tíz kerületben közösen indulnak, Pesterzsébeten a 4K! adja a polgármesterjelöltet.”
    .
    Tarlóspipi mosolyog! Esélyei egyre jobbak! 😀
    .
    http://mandiner.hu/cikk/20140810_tiz_budapesti_keruletben_kozosen_indul_az_lmp_es_a_4k

  4. grün szerint:

    “Szanyi Tibor szerint Orbánnak nem kellene „feszegetni az embargó kereteit a paksi rémálommal”, hanem inkább arra kell törekednie, hogy az embargó miatti károk megtérüljenek az Európai Bizottság e célt szolgáló 400 millió eurós keretéből.”
    .
    Ne kavarj Szanyi kapitány!
    Kinek kell a zunijó szaros kárenyhítése, még a végén azt is megmondanák mire költhetjük!
    Milyen sikeresen kivédtük az árvízi segélyt is a Nemzeti Katasztrófavédőnk bölcs iránymutatásával és segedelmével! 😀
    .
    http://mandiner.hu/cikk/20140810_szanyi_orbannak_szakitania_kell_a_paksi_remalommal

  5. bonifác szerint:

    Lassan eljön az idő: az elvtársak piros bugyogóba bújnak, krumpliorrt ragasztanak,és
    bukfencezve közlekednek az utcán.Komolyra fordítva: ép ésszel fel nem fogható, hogy
    ennyi épeszűnek mondott ember ilyen hülye legyen.Röviden: MINDENT MEGÉRDEMELNEK!
    Az unióról annyit: a KGST lefőzte! Az amcsi mohóságért, az EU ostobaságáért mi fogunk
    fizetni.Tönkreteszik éledező mezőgazdaságunkat. Most engedélyezik a ciános eljárást is!
    Megvesztegetett bürokraták, akik a mi életünkkel játszanak.A génmanipulációs simlikről
    nem is beszélve. Amibe mi belelépünk…

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ezeknek a káros következményeit már az USA EÜ. szakemberei is kimutatták, sőt nem kevés beteget kezelnek kóros hatásaival.

  7. gyula szerint:

    Sumák tetű bandatagok, mind egytől egyig. Ha egymást is átkurják a “szövetségesek”, akkor mi lesz itt, ha Csepel népe rájuk szavaz?

  8. GONDOLKODÓ! szerint:

    Perifériára került politikusok, táboraikkal együtt vergődnek, élet halál tusát vívnak a túlélésért, a megélhetésért.

    Hová lett a 2000 éves tudás, lomtárba?

    Mit is mondott Ciceró?

    Ciceró a politikusokról!

    Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar.

    Na és,

    Jancsó Miklós: (a ti emberetek?)

    „Ha azt állítják, hogy az állam ügyeivel való foglalkozásra rendszerint azok adják magukat, akik semmiféle tisztességes tevékenységre nem alkalmasak, hogy még a velük való versengés is szégyenteljes dolog, a velük való küzdelem pedig szánalmas és veszélyes.”

    Egyáltalán amikor “ezek” szóba kerülnek, miről beszélünk? Szerintem nincsen miről………Ők politikailag, morálisan a történelem szemét dombjára “játszották” magukat, a Magyar Nép előtt. “Politikai hullák.” Ezekért normális ember, egy szót sem szól az érdekükben, tisztelet a kivétel. Pl. Nézzék meg a köztudottan mszp kötődésű Baráth Etelét, hosszú évek óta korrektül vezeti a Kajak-Kenu Szövetséget, és milyen eredményekkel?! Méltó példa a sok infantilis, és idióta számára. Nézzék meg, a két és fél évtized alatt, a pártjaitok közül, mint élenjáró harcosok, mennyire megundorodtak saját táboraik politizálásától, és inkább háttérbe, v. visszavonultak. Ezen kell elgondolkodniuk, a még megfelelő önkontrollal rendelkezőeknek. A többi? Az már úgy sem számít, ide oda csapódnak, és idiótáskodnak, züllesztik a társadalmat. (lásd a tánc jelenetüket, 60 felett?!)

  9. felix szerint:

    Jancsó a magyaroké.
    Ricsi! Olyan mélyre jutottá,l ahova már nem tudlak és nem akarlak követni.

    Legyen neked könnyű a magyar fölg
    Ott essél atomjaidra,.
    Mivel semmire sincs egyenes válaszod, feledlek te tudálékos, de semmit meg nem értő, etikátlan őrült.

  10. GONDOLKODÓ! szerint:

    8:39-es javítása:

    jutottá=jutottál
    fölg=? neked

    Legvégül, dicséretesen leírja, saját karakterét, brávó!

  11. GONDOLKODÓ! szerint:

    Miközben a társadalmi fejtegetésekhez soha, de most sincsen egyetlen értelmes szava! Nem mondata! Szava! Sem a zene, sem a költészet, sem a művészet, sem a tudomány? Hát akkor mi végre vagy te e világon, kis pajtás? Ha semmi értelmet nem tudsz adni életednek?

  12. bonifác szerint:

    Kedvesen elvagytok- ütitek, rúgjátok egymást a “névtelenség” jótékony homályában-
    de miről szól a vitaindító? A cucik mennek mennek a levesbe- követik gyilkosukat a
    Szadeszt. Sajnos a Fodorlberális Párt túlélte.Remélem nem sokáig.A cucik ezekkel a
    szerencsétlen vezető- csírákkal egyelőre kiiktatják magukat a politikából.

  13. kuku szerint:

    bonifác ámen

  14. felix szerint:

    bonifác.
    Már régen ott vannak, csak azt hiszik termálfűrdő.

Itt lehet hozzászólni !