Változott a KRESZ

Csepel.hu

Változott a KRESZ

A hatályos KRESZ rendelkezése szerint a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, ha a biciklista biztonságos vezetésre képes. Vagyis a kerékpáros akkor sért szabályt, ha nincs abban az állapotban, hogy biztonságosan vezesse a járművet. De mit jelent ez pontosan?

Az ORFK közleményében csak az az iránymutatás olvasható, hogy mikor kell egy rendőrnek megállítani és az ittasságot ellenőrizni egy bringásnál.

Eszerint akkor indokolt leinteni és kérdőre vonni a kerékpárost, ha járművezető közlekedési magatartása, viselkedése vagy testi tünetei alapján (mint, például a kéz és a láb együttmozgásának nehézségei, egyensúlyzavar, állás-, járásképtelenség, kézremegés, akadozó beszéd, agresszivitás vagy labilis érzelmi állapot) arra lehet következtetni, hogy valamilyen vezetési képességre hátrányosan ható szer fogyasztása miatt nincs a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban.

Tehát a KRESZ engedi, hogy alkoholfogyasztás után is biciklire üljünk, de ha valakinek már 1-2 pohár sör is megárt, inkább ne kockáztasson. Józanul mindenkinek biztonságosabb.

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Változott a KRESZ” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    „Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki még valamikor régebben, ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének teljes hiánya alapján született.” O. V.
    .
    Aki benyom két felcsúti kordonbontót az még forgalomképes?!
    Esetleg felségsértés, ha józanon biciklálpk?! 😛 😀
    .
    http://www.hir24.hu/belfold/2014/08/01/orban-szivugye-volt-a-biciklisek-szabad-pialasa/

  2. nagyapó szerint:

    A belügy rájött arra, mit úgy mondanak, ha nem megy ne erőltessük.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. grün szerint:

    Öreg Hülye!
    Már várom hány nemi erőszakot, megrontást, rablást lehet elkövetni belügyi segítséggel, csak azért mert tehetetlen bűnüldözőket tartunk el az adónkból?!
    Vissza a Vadnyugathoz!
    Békebírókat és fejvadászokat fogadjunk fel?! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !