Tóbiás is szereti a trükkös közpénzt

Mno

Tóbiás is szereti a trükkös közpénzt

Annak ellenére vett fel évekig költségtérítést Tóbiás József nyíregyházi állandó lakcímére hivatkozva, hogy közben saját bevallása szerint is Érden lakott Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes egykori családi házában. Az MSZP elnöke családi okokkal magyarázta, hogy még nem jelentkezett át Érdre. A Tóbiás család egyébként 2003 óta bérlőként, 2009 óta pedig tulajdonosként lakja az érdi házat.

Bár évek óta a fővárostól alig 22 kilométerre lévő Érden lakik, ennek ellenére a Budapesttől 236 kilométerre fekvő Nyíregyházán van az állandó lakcíme, és ezután igényelt és kapott költségtérítést éveken át Tóbiás József – ezt maga az MSZP elnöke ismerte el lapunk tegnapi megkeresésére. Azt, hogy konkrétan mennyi költségtérítéshez jutott ennek köszönhetően, Tóbiás József nem tudta megmondani, az Országgyűlés sajtóosztályától pedig lapzártánkig nem kaptuk meg a kért adatokat. Az MSZP elnöke az állandó lakcíme és a valódi lakóhelye közti eltérést „emberi, családi okokkal” magyarázta. Mindez azért is különös, mivel a Tóbiás család 2003 óta bérlőként, 2009-től pedig tulajdonosként lakik az érdi házban, tehát lett volna idejük bejelentkezni.

Nem mellékes, hogy az érdi ház a korrupciós bűncselekményekkel vádolt Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettesé volt, aki a lapunk birtokában lévő tulajdoni lap tanúsága szerint 2009. december 17-én adta el a házat Tóbiás Józsefnek és feleségének. Mint arról 2010 márciusában beszámoltunk, Hagyó Miklós azért adta el érdi házát a Tóbiás családnak, mert állítása szerint a forint árfolyamromlása miatt nem tudta fizetni a lakás törlesztőrészleteit.

Fennmaradó hitelállománya így 15 millió forinttal csökkent. Hagyó Miklós 2010 márciusában két XII. kerületi ingatlant (ezek közül az egyik egy száz négyzetméteres lakás, amelynek értéke hetvenmillió forint körül lehetett) haszonélvezeti joga megtartásával elajándékozott a lányának. Így akkoriban felvetődött annak a gyanúja, hogy Hagyó ingatlanügyletei összefügghetnek a közelgő választási vereséggel és a mentelmi joga megszűnése miatti esetleges felelősségre vonással. Hagyót egyébként 2010-ben, közvetlenül az új Országgyűlés megalakulása után őrizetbe is vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Tóbiás Józsefnek a parlamenti honlapon lévő vagyonnyilatkozataiból még egy furcsaságra bukkantunk. A 2013-as nyilatkozatban még szerepel egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, dombrádi száz négyzetméteres családi ház, amelyet 2008-ban öröklés útján szerzett. Ám az idei vagyonnyilatkozatából ez a tétel már kimaradt. Az MSZP elnöke ezt azzal magyarázta, hogy az idei választások idején eladta az ingatlant. Kérdésünkre közölte: az ebből befolyt 2,5 millió forintot a vagyonnyilatkozat készpénz rovatában tüntette fel. Az mindenesetre különös, hogy az 1072 négyzetméteres belterületi ingatlant, rajta a száz négyzetméteres házzal mindössze ennyiért sikerült eladnia a szocialista vezetőnek.

Forrás: Mno

21 hozzászólás “Tóbiás is szereti a trükkös közpénzt” bejegyzésre

 1. grün szerint:

  Mivel egy érdi lakhatás nem jelent budapesti ingatlant, ezért jogos a lakhatási támogatás felvétele! 😛 😀

 2. nagyapó szerint:

  Ilyen Szabó Szabolcs is. neki sehol sincs ingatlanja, így “jogosan” vesz fel lakhatási támogatást. Érdekes, hogyan oktatott az ELTE-n homelessként?
  Ezek a szocik.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

 3. Zordon szerint:

  Nagyapó se hallott még olyan emberről, aki bérlakásban lakik.

 4. grün szerint:

  Öreg Farok!
  Egy egyetemi oktatónál nem feltétel a bejelentett lakcím vagy ingatlantulajdon!
  Sőt, ha jól értesültem már a diploma sem, elegendő egy olimpiai bajnoki érem!
  Elképzelem, amint a zAgrártudományi egyetemen vadkender termesztésből tart előadásokat Farkas Péter birkózó olimpiai bajnokunk!
  De a parlamenti képviselőnél, a nép szolgálójánál már más a tészta! 😛 😀

 5. bonifác szerint:

  A tisztességet ne az MSZP ben keressük! Zöldike! Lehet szavakon, fogalmakon lovagolni,
  de az igazság az, hogy a képviselő úr vett Érden egy ingatlant, beköltözött, és felvette a
  támogatást. Lebukott. Ennyi. A többi az illetékesek dolga.

 6. Tóth Mária szerint:

  Fizesse vissza, ennyi! /csak vicc volt/.

 7. nagyapó szerint:

  Zordon! Szabó Szabolcs hol van bejelentve? Csepelen, vagy Gyulán? Neki nincs ingatlanja sem Csepelen, sem Gyulán, így hová kötődik? Mi alapján kér lakás-hozzájárulást? Lehet, hogy már igazi maffiabaloldalivá vált, hasonlóan Éliás, bocs Tóbiáshoz?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

 8. Zordon szerint:

  nagyapó, Szabó Szabolcs a 2012. évi XXXVI. törvény 110. bekezdése alapján kérte a lakás-hozzájárulást.

 9. grün szerint:

  bonifác!
  “A többi az illetékesek dolga.”
  Mivel Érd nem Budapest része, ezért előre látható a zilletékesek döntése! 😛 😀

 10. Tündér Ilona szerint:

  Példát vett Kövér Lászlóról legyünk büszkék rájuk!!!!!

 11. Zordon szerint:

  grün, az előző ciklusra még más törvény vonatkozott, akkor még a bejelentett lakóhely számított. Ezzel éltek vissza sokan, fideszesek is.

 12. grün szerint:

  Zordon!
  Ha az akkori szabályoknak megfelelt, akkor most mi ez a rágózás?!
  .
  Mondja Bátyám magáé ez a gyönyörű ház?!
  Nem tudom kedves. Negyedórája nem hallgattam rádiót! 😛 😀

 13. bonifác szerint:

  Zöldike! Kizárólag arra gondoltam, hogy “ügyességét” megfelelően díjazzák. Azt szeretem
  benned, hogy egy részlet mentén elcsúsztatod a lényeget.Kibontod az igazság mellőzhető
  részletét, és elmagyarázod. “Egy részről, más részről”

 14. helyi szerint:

  Hende Csaba is ebbe a kategóriába tartozik, ezt ne feledjük!!!

 15. grün szerint:

  Zemberek!
  Kikotortam nektek egy listát, hogy melyik képviselő mekkora lábon (területen) élt a zelmúlt ciklusban!
  Érdemes nézegetni! 😛 😀
  http://kutasi.blogspot.hu/2013/06/17258-kinek-jar-lakhatasi-tamogatas.html

 16. grün szerint:

  Egy kis csemege ugyanebben a tárgykörben!
  .
  “Lázár ellenében is védik kiváltságaikat a fideszes képviselők”
  .
  A kis gerincoszlopok! 😛 😀
  http://hvg.hu/itthon/20110915_Lazar_Fidesz_kepviselok_koltsegterites

 17. Zordon szerint:

  A Fidesznél azért nagyobb léptékben trükköznek:

  “Seszták autószalonjába folytak a fejlesztési milliók

  Vissza nem térítendő uniós támogatás javította fel Seszták Miklós kisvárdai autószalonjának bevételeit. Három kis kft. kifejezetten azzal a céllal pályázott és nyert fejenként 10-10 millió forintot, hogy a miniszterhez tartozó ingatlanban, annak ügyvédi irodája és Opel-kereskedése mellett vásároljon magának helyiséget. A cégek annyira „barátiak” voltak, hogy az egyik alapítását maga Seszták Miklós intézte, így a pályázati határidőre el is készült a bejegyzése. A miniszter szerint üzleti titok, hogy a támogatások mekkora része vándorolt a cégéhez. ”

  “Seszták Miklós ügyvédi tevékenységében jelentős részt tett ki a cégalapítás. Vélhetően vagyona megalapozásában is szerepet játszhatott, hogy a 2000-es évek elején mintegy 700 orosz és ukrán tulajdonú cég létrehozásában segédkezett. Az Index számolt be arról, hogy a politikus által alapított nagyszámú kft.-t néhány év múlva a cégbíróságnak kellett megszüntetnie behajthatatlan köztartozásaik és törvénytelen működésük miatt. Seszták akkor azt mondta, hogy ő csupán a cégek létrehozására kapott megbízást, későbbi tevékenységükhöz nem volt köze. A napokban viszont kiderült, hogy a miniszter ügyvédként olyan cég tevékenységében is eljárt, amelynek ő maga is tagja volt, jóllehet ez tilos az ügyvédek számára.”

  http://index.hu/belfold/2014/07/29/unios_penzen_vett_sesztaktol_irodat_a_sajat_maga_altal_bejegyzett_kft./

 18. felix szerint:

  Ilyen a politikai elitt.
  Lehet rágódni azon, hogy kinek ki a “büdösebb”.

 19. Kuku. szerint:

  ehhez csak annyit hoffman pál tököl polgármestere két helyről vettefel a költségtéritést és erre mi vollt a reagálása idézem téves értékelés

 20. ebihal szerint:

  Ettől A Hoffmanntól vettük az első lakásunkat Halásztelken. Kézilabdázott, alibi
  állásssal jutalmazták, és persze volt egy kis PÁRT hátszél. Most hol is ül?

 21. Kuku. szerint:

  Ülni nem ülde ő 25 éve polgármester a pártja kdnp

Itt lehet hozzászólni !