Tóbiásék nagyítóval keresik a jelölteket

Mély kátyúban a baloldal

MNO

Tóbiásék nagyítóval keresik a jelölteket

Hiába hangoztatják már hetek óta a balliberális pártok, hogy rövidesen bejelentik közös főpolgármester-jelöltjüket, a tárgyalások holtpontra jutottak, s nem is nagyon mozdulnak onnan.

Egy már korábban is szóba került induló, Magyar György neve vetődött fel ismét a sajtóban, ám egyelőre úgy látszik, az ügyvéd leginkább saját magát menedzseli. Eddig ugyanis egyik balliberális párt sem állt ki mellette – írja a Magyar Nemzet.


Az MSZP azzal hárít, hogy hivatalosan még nem vetődött fel Magyar György neve jelöltként, a Demokratikus Koalíció (DK) pedig cáfolja, hogy megtartották volna azt az elnökségi ülést, amelyen sajtóhírek szerint a támogatásukról biztosították. Az Együtt–PM volt az egyetlen párt, amelyik kimondta: részükről nem vetődött fel, hogy az ügyvédet támogassák.

A Tarlós István baloldali kihívójáról szóló egyeztetések kapcsán egyelőre annyi biztos, hogy a szocialisták Horváth Csaba mellett állnak ki, őt viszont sem a DK, sem az Együtt–PM nem támogatja. Más indulót ugyanakkor eddig nem neveztek meg, Gyurcsány Ferenc DK-elnök is csak utalásokat tett egy civil jelöltre. Az Együtt–PM sem állt elő saját névvel, ám úgy tudjuk, politikusukban, Pápa Leventében gondolkoznak.

Horváth elárulta, miért nincs jelölt

Horváth Csaba hétfőn este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elismerte, nem emlékszik olyanra, hogy ilyen közel a választásokhoz ne lett volna jelöltjük. Ennek oka szerinte a megosztott baloldal és „a Fidesz aknamunkája”.

Magyar az Origo.hu-nak el is ismerte, hivatalosan egyik baloldali ellenzéki párttól sem kapott felkérést, a Hír24-nek adott interjújában is annyit mondott, „régi harcostársak” és a köré csoportosuló „tisztességes civilek” kapacitálják. Ám máris szabott feltételeket: csak független jelöltként indulna, s csak úgy, ha egyik demokratikus ellenzéki párt sem indít ellene főpolgármester-jelöltet.

Egy kérdés és több ember

A következő két hétben le kell zárni az önkormányzati választással összefüggő ellenzéki tárgyalásokat. Az MSZP szerint az az alapvető érdek, hogy lehetőleg mindenhol egy kihívója legyen a kormánypárti indulónak – mondta Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerdán Budapesten annak kapcsán, hogy Áder János köztársasági elnök október 12-ére írta ki az önkormányzati választást.

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatón hangsúlyozta, készen fognak állni augusztus 25-ére, amikor elindul az aláírásgyűjtés. A főpolgármester-jelölt személyét firtató kérdésre az MSZP elnökhelyettese közölte, „olyan kapacitású meg szintű ember, mint a jelenlegi főpolgármester” több ezer van. „Egy kérdés van csak – mondta –, hogy sikerül-e valakiben megállapodni”.

Gőgös azt mondta, a héten le kel zárni a kerületi megállapodásokat, és utána kell megegyezni a mindenki számára megfelelő jelöltről. Van ilyen ember, higgyék el nekem, lehet, hogy több is van, mint a másik oldalon – jelentette ki.

Mi a helyzet Miskolcon?

Miskolcot vissza kell adni a miskolciaknak – jelentette ki Pásztor Albert független polgármesterjelölt szerdán, az avasi kilátóban tartott sajtótájékoztatón. Úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy nincs még egy olyan nagyváros Magyarországon, amely annyira vágyna a sikerre, mint Miskolc. Véleménye szerint Miskolc megérdemli a sikert, „megszenvedett érte”.

Pásztor hozzáfűzte, a miskolciakat csak „becsülettel és tisztességgel lehet jól szolgálni”, ezért az őt támogató szervezetek közös képviselőjelöltjeitől – önmagát is ideértve – elvárja, hogy írásban nyilatkozzanak arról, rokonaik, hozzátartozóik Miskolc költségvetésének terhére semmilyen előnyt nem élvezhetnek, „érdekükben eljárni tilos”.

Az Együtt továbbra sem támogatja Pásztort

Az Együtt – A Korszakváltók Pártja támogatja miskolci tagjait, de továbbra sem támogatja Pásztor polgármester-jelöltségét – közölte Szigetvári Viktor ügyvezető társelnök. Szigetvári azt mondta, hogy a volt rendőrkapitány továbbra sem mutatott be olyan programot, amelyik számukra elfogadható lenne, egyúttal problémásnak nevezte, hogy Pásztor támogatja a vajdarendszert. Utóbbi az Együtt véleménye szerint egy megfelelő társadalmi alapok nélküli rendszer, a cigányságon belüli feudális elnyomás eszköze – jelentette ki. Hangsúlyozta, hogy az országgyűlési kampány során Miskolcon az Együtt egy a békés együttélésről és szóló programmal állt elő.

Egy vállalkozó Szigetváriék jelöltje

Hugyecz Zoltán független polgármesterjelöltet támogatja Kecskeméten az Együtt – A Korszakváltók Pártja – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón a szervezet helyi választókerületi elnöke. Farkas Zoltán kiemelte: Hugyecz Zoltán vállalkozó hivatásában és civil sportvezetői tevékenységében nyújtott teljesítményével egyaránt erősíti a Kecskemét jó hírnevét. Az Együtt azért támogatja az önkormányzati választásokon függetlenként induló jelöltet, hogy tapasztalatát, teljesítményét városvezetőként az eddiginél is szélesebb körben hasznosíthassa a megyeszékhely társadalmi és gazdasági életének megújítására – tette hozzá.

Az LMP-s jelöltet támogathatják az Együtt–PM-esek

Az Együtt–PM nem indít polgármesterjelöltet Szekszárdon, szavazóit pedig arra kéri, voksukkal támogassák Hadházy Ákost, az LMP jelöltjét – erről a párt városi elnöke és az országos elnökségének egyik tagja beszélt.

Zaják Rita és Berkecz Balázs közölték: Hadházy személyében olyan jelöltet tudnak támogatni, akinek van esélye a győzelemre, és aki a korszakváltó politika képviseletére alkalmas, attól függetlenül, melyik párt jelöli őt polgármesternek. „Sajnálatosnak tartjuk, hogy az LMP továbbra is kizárólag a szekértábor-logika mentén, mérlegelés nélkül utasít el mindenfajta együttműködést – olvasható közleményükben.

Ahol sikerült az összefogás

Tatabányán ugyanakkor sikerült összefogniuk a balliberális pártoknak és közösen indulnak. A polgármesteri székért a szocialista Fekete Miklós száll harcba, és mind a 12 egyéni körzetben közös jelöltekkel vágnak neki a választásnak.

Pintér Attila, az MSZP dunaújvárosi szervezetének elnöke, a város korábbi alpolgármestere az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt – a Korszakváltók Pártja közös jelöltje az őszi önkormányzati választáson – jelentette be a három szervezet szerdán Dunaújvárosban.

Forrás: MNO

10 hozzászólás “Tóbiásék nagyítóval keresik a jelölteket” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Én nem csodálom, hogy ilyen nehéz tisztességes és rátermett jelölteket találnia a maffiabaloldalnak. A nevükben is benne van a probléma gyökere…

  2. Zoltán szerint:

    És mi újság Csepelen?

  3. nagyapó szerint:

    Ugyanaz a helyzet, mint a Fővárosban.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. Gordon szerint:

    Hát nem sok hiteles embert tudnék mondani a csepeli baloldalon.
    viszont annál több szerencsétlen, teszetosza alakot.

  5. nagyapó szerint:

    Milyen ügyes a szekszárdi baloldal. Találtak egy kiugrott fideszest. Próbálják meg Csepelen is, hátha Horváth úr vállalja.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. grün szerint:

    „János, mi tartott ezen nyolc évig?”
    .
    Meg kellet várni amíg olyan lesz a kapcsolatuk a Vezírrel, hogy ki merje mondani!
    A zöreg székely kérdi a fiát:
    Oszt’ hogy állsz a Julissal, mersz már előtte fingani?! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140724-gyurcsany-janos-mi-tartott-ezen-nyolc-evig

  7. Kuku. szerint:

    grün mert még mindig nem tudjuk, hogy igaz vagy hazugsag volt és ezert szarta össze magat julis elött az msz………

  8. grün szerint:

    Kuku!
    Aki akkor nem értette, az száz év múlva sem fogja érteni!
    Az eddig elhangzott egyetlen beszéd amit mind a két oldal igaznak tartott!
    Csak mindenki a maga szempontjából! 😛 😀

  9. Kuku. szerint:

    grün ha akkor hazudtunk most is igaz lenne

  10. Zoltán szerint:

    A Nyóckerben örülhet a Fidesz:
    http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/07/nem-leszek-polgarmesterjelolt.html

    Hogy mi lesz 2-3 év múlva, ha bíróság hamis tanúzás miatt valóban el fogja ítélni Kocsis Mátét, az már jó kérdés.
    http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/07/hamistanukkal-birosagon.html

Itt lehet hozzászólni !