A bundakirály megmondta, mi lesz a kameruni-horvát meccsen

Origo

FINLAND-SINGAPORE-FBL-TRIAL

Bundagyanú a világbajnokságon: a Spiegel nevű német hetilap szerint a nemzetközi bundamaffia egykori feje előre megmondta, mi fog történni a kameruni válogatott horvátok elleni meccsén. Azt állítja, hét kameruni volt benne a bundázásban.

A szingapúri bundakirály, Wilson Raj Perumal órákkal a Kamerun-Horvátország csoportmérkőzés előtt megjósolta, hogy a horvátok 4-0-ra nyernek, és egy kameruni játékos még az első félidőben piros lapot kap – írja a Spiegel német hetilap internetes kiadása.

A cikk szerint a Spiegel munkatársa a Facebookon chatelt Perumallal, és a fogadási csalásokat szervező egyik nagy hálózat volt (?) vezetőjeként ismert férfi a kezdés előtt megírta neki a meccs forgatókönyvét. A végeredmény valóban 4-0-lett a horvátoknak, és a kameruni Alex Songot a 40. percben kiállították, miután hajmeresztő mozdulattal hátba könyökölte Mario Mandzukicot.

Perumal állítja, hogy bunda volt a meccs, sőt nem csak ez, hanem az afrikai válogatott másik két – a brazilok és a mexikóiak elleni – csoportmérkőzése is (a csapat mindegyiket elvesztette). Azt is megmondta, hogy a kameruniaktól hét játékos volt benne a csalásban.

A Spiegel megjegyzi, bizonyíték nincs arra, hogy bármelyik mérkőzést valóban manipuláltak volna a vb-n. A FIFA fogadási csalások gyanúját jelző monitoringrendszere eddig egyszer sem jelzett – mondta Ralf Mutschke, a világszövetség biztonsági főnöke.

Wilson Raj Perumal (itt és itt olvashat róla bővebben) a nemzetközi bundamaffia egyik feje volt korábban. Az utóbbi húsz évben összesen húszszor tartóztatták le, de egyszer sem ítélték el hosszabb időre.

2011-ben Finnországban vették őrizetbe, majd Magyarországra került – a nálunk is folyó bundaperekkel összefüggésben. Vádalkut kötött, a magyar hatóságok felügyelete alatt volt, de nem börtönben. Idén áprilisban Finnországban ismét rács mögé került, azonban most ismét Magyarországon van.

Forrás: Origo

Itt lehet hozzászólni !