Sanyi vagyok, 45 éves és betörő

Mi szerint választ célpontot a betörő?

Inforadio.hu

Sanyi vagyok

A kertvárosi családi házak a legkedveltebb betörési célpontok, ám elriaszthatják a rablókat a biztonsági berendezések és a hangosan ugató kutyák is.

A 139 jogerősen elítélt betörő bevonásával, az Országos Kriminológiai Intézet által készített felmérésből kiderül, hogy célpontjuk kiválasztásánál a rablók legfontosabb szempontja, hogy lehetőleg senki ne legyen otthon, illetve ne érhessék tetten őket szemtanúk – mondta az InfoRádiónak az intézet kutatásvezetője.

Barabás Tünde hozzátette: a másik ilyen fontos szempontjuk az volt, hogy van-e bármilyen biztonsági berendezés, felszerelés, akár a legegyszerűbb biztonsági zár, hevederzár vagy kutya, aki hangosan ugat, ha észleli a veszélyt. De ide tartoztak a kamerák, a mozgásérzékelők Emellett természetesen a riasztó berendezések is eltántoríthatják a rablókat.

A profik a betörés előtt minden esetben megfigyelik a környéket és a helyiek szokásait is. A kínálkozó alkalmat csupán a piti betörők merik kihasználni – emelte ki a kutatásvezető.

A kutatás alapján a kertvárosi családi házak a betörők legkedveltebb célpontjai. De népszerűek a sorházak és a tanyák is, viszont a lakótelepi lakások nem, mert a betörők nem remélnek ezeknél értékes zsákmányt.

Magyarországon a betörés az egyik leggyakoribb bűntett; minden hatodik vagyon elleni bűncselekmény betöréses lopás.

Forrás: Inforadio.hu

5 hozzászólás “Sanyi vagyok, 45 éves és betörő” bejegyzésre

  1. Miska72 szerint:

    Igen, csak már a betörő is védheti magát, mert a törvény lehetőséget ad önvédelemre. Na és vannak olyan trükkök amik nem legálisak, de ki keresne egy betörőt elásva a kert végében ha nem jelentem a betörést? 🙂 Szóval vannak olyan rendszerek, amik HALÁLHOZ VEZETNEK! 🙂 🙂 meg olyan intézkedések is! 🙂

  2. grün szerint:

    Betörő motoszkálására ébered a mami.
    Kezében egy Magnummal kimegy. A betörő könyörgőre fogja a figurát.
    Ne féljen mamikám, nem akarom megerőszakolni!
    De kisfiam, maga most meg fog engem erőszakolni és csőre ránt! 😛

  3. elhallgattatni szerint:

    csak a mami torkát akkorra már régen elvágták a megélhetési bűnözők!
    Nem ilyen vicces a helyzet! Főleg vidéken, de már a városokba is beköszön a sötét bűnözés.

  4. grün szerint:

    elhallgattatni!
    Szerinted hányszor vághatják el nyugdíjas nyakát a segélykérő gomb megnyomásától vagy a 112 hívásától számítva a segítség megérkezéséig?!
    Ez a vicc! 😛

  5. Éva szerint:

    Sajnálatos módon ma hajnalban betörtek a szüleimhez Csepelen a kertvárosban. Pénzt és ékszereket vittek el. A fürdőszoba ablakot törték fel és a hálószoba ablakon mentek ki.
    🙁 Egy agyatlan kóválygó barom lehet, akinek nincs miből megélni. Gyorsan dolgozott, nagyon igyekezett, így hála a jó égnek a műhelyünkbe nem tört be. A szüleim nem voltak otthon, öcsém csak 9 körül érkezik haza reggel. Úgyhogy nem olyan vicces ez a dolog, mert akár hisszük akár nem, bárkivel megtörténhet. Tök ideg vagyok.. 🙁

Itt lehet hozzászólni !