Gyerekzsivaj a stadionban – III. Pünkösdi Gyermek Futball Fesztivál

Csepel.hu

Gyerekzsivaj a stadionban

Mintha újra első osztályú focimeccset játszottak volna a Béke téri Stadionban, annyi autó volt június 8-án és 9-én a pálya körüli utcákban.

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága Csepelen rendezte a III. Pünkösdi Gyermek Futball Fesztivált hét korosztálynak, s ezen a több mint száz csapatból két csepeli is nyert.

A Szentlélek kiáradásának ünnepén ellepték a gyerekek a csepeli stadiont, a III. Pünkösdi Gyermek Futball Fesztiválra annyian jelentkezhettek, ahányan csak akartak, és nem volt feltétel az sem, hogy együttesekben igazolt játékosok legyenek. A szervező, a BLSZ hét korosztályban, az U7-től az U13-ig fogadott el nevezéseket. Az érdeklődés hatalmas volt, 106 csapat jelentkezett, bár végül nem mindegyik jött el. De nélkülük is rengetegen vették az irányt pünkösdkor Csepel felé, mintha csak Tóth II-ék játékát nézhették volna újra a stadionban. A régi nagyoknak már csak az emléke volt ott, de azért láthattunk ügyes srácokat.

„A hétévesek között több volt tehetsége gyerek, mint a tizenhárom éveseknél – mondta Kiss László, a BLSZ szakmai igazgatója. – De ezúttal nem az volt a lényeg, hogy kiválasszuk az ügyeseket, hanem, akik lejöttek, felszabadultan játsszanak, élvezzék a játékot. Jó lezárása volt ez az évnek.”

A Vasas korábbi 33-szoros válogatott labdarúgója elárulta, őt leginkább a jó megmozdulások érdekelték, nem pedig az, hogy az egyik csapat mennyivel veri a másikat. „Láttam nagyszerű fejeseket, védéseket, cseleket, olyanokat is, amilyeneket Cristiano Ronaldo csinál, és itt is ösztönből jöttek ezek a trükkök. És én ennek örültem igazán. Vannak tehetségeink, csak nem jutunk el odáig, hogy futballista legyen belőlük. Ezen kell változtatni.”

A III. Pünkösdi Gyermek Futball Fesztiválon természetesen díjazták a győzteseket, akik Adidas-labdát, könyvjutalmat kaptak, valamint különdíjat a csapatok legjobbjai, és persze mindegyik gyerek csokit. A több mint száz együttes között hét vidéki nevezését is elfogadták, sőt, a Lábatlani SE nyert is az U8-asok között. Két korosztályban hazai győzelem született, az U10-eseknél a Csepel FC nyert, míg az U13-asoknál a  Csepel Hungary Club ’94 SE-Halászi Focisuli.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !