Utánpótlás Magyar Bajnoki Döntő – Kialakult az utánpótlás válogatott kerete

Csepel.hu

Utánpótlás Magyar Bajnoki Döntő

Mérföldkőhöz érkezett az első féléves hazai kick-box versenyidőszak, ugyanis május utolsó szombatján, a Dorogon megrendezésre került utánpótlás Magyar Bajnokságon nem csak a bajnoki címek megvédése vagy megnyerése volt a cél, hanem a válogatottság megszerzése is a szeptemberi olaszországi utánpótlás világbajnokságra.

A sportágban a Csepel Halker-KirályTeam Kickbox Akadémia eddig is domináns szerepet töltött be mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren. De bármmilyen hihetetlenül hangzik, ebben a sportágban is mindig van feljebb.

A csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia 200 fős utánpótlásának erejét mi sem mutatja jobban, mint hogy idén 18 harcosunk szerzett Magyar Bajnoki címet és összesen 26 versenyzőnk lett válogatott a 4 korosztályt felelő(gyemerk, kadet 1, kadet 2 és junior) versenyrendszerben, szemben a tavalyi év „mindössze” 19 válogatottságával!

A siker kovácsa, Király István Nagymester, Szakedző elmondása szerint ebben az évben az eddigi sikeremberek mellett olyan versenyzők értek be, akik évek kemény munkájával végigjárták a koncepciózusan felépített kiralyteam utánpótlás rendszert, s sikerre éhesen végre bebizonyíthatták hogy méltóak a Csepeliek híres királykék színéhez!

A tudatosan felépített utánpótlási rendszerünkben, már egészen fiatal korban, akár 3-4 évesen is elkezdhetik a kicsik ezt a rendkívül gyors, dinamikus, mentális küzdősportot.

Minden gyermek a korosztályának és tudásának megfelelő csoportban kezdheti el a tanulást, amiket 3-5, 6-7, és 7-12 éves és haladó (fight elite) csoportokra bontottunk. A legkisebb ovisoknak a játék iránti természetes igényét alapul véve alakítottunk ki küzdősport játékokat, amikkel olyan alapokat tanítunk meg, mint a rendszeresség, a koncentráció, a kemény szorgalmas munka, az egészséges versenyszellem, a gyors helyzetfelismerés és jó döntéshozatal. Ezek mind elengedhetetlenek nem csak a pointfighting kick-boxban, hanem az élet minden területén!

A nagyobb ovisoknál már vannak harci játékok és kick-box technika tanítások is, de a fő hangsúly még mindig a szilárd alapok letételénél van.

Az kisiskolás csoportban a súlypont a technikai képzésen van. Az egyes technikákat itt részekre bontva, rávezető gyakorlatokkal és példákkal magyarázva juttatjuk el egyre magasabb és magasabb szintre, hogy a lehető legtermészetesebb legyen a mozgásukban és gondolkodásukban a pointfighting kick-box! Nem a csoportokban eltöltött idő alapján kerülnek feljebb és feljebb a gyermekek, hanem a szorgalmuk és tehetségük alapján.

A következő lépcsőben, a fight elite névre keresztelt haladó csoportban már neves Világbajnok edzőink (Gömbös László, Jároszkievicz Krisztián, Veres Alex ) szakértő kezei közé kerülnek a kicsik, itt főleg az egyes küzdelmi szituációk begyakorlása, a stratégiai, taktikai elemek gerincvelőbe vésése a cél. Itt készülnek fel versenyző pályafutásuk első megmérettetéseire is! Számos most válogatottságot szerzett ifjú titán járta végig ezt a koncepciózus utat, akár ovisként, vagy kisiskolásként kezdve a sportot!

A dorogi megmérettetésen a 18 bajnoki címet szerzett sportolónk mellett, további 8 ezüst és 8 bronzérmet is besöpörtek a fiatalok, mindösszesen egy versenyzőnk nem állhatott dobogóra sérülés miatt.

A fantasztikus hétvége után, az utánpótlás korosztály megkezdheti megérdemelt pihenőjét, ami július elején véget is ér, mert a szeptemberi Világbajnokságot egy kemény futóprogram, valamint az idén 3-ról 4 hetesre bővített edzőtábor, majd a már megszokott felkészülés előzi meg.

A felnőtt sztároknak azonban nem ért véget a versenyszezon!  Június első hétvégéjén a kontinens második legfontosabb tornáján vesznek részt Olaszországban, a Best Fighteren, majd utána Németországban indulnak, hogy formájukat minél jobb és jobb szintre emeljék. Egy sportcsemege, egy igazán nagy megmérettetés csak ezután következik a US Open Orlandóban, ahol már kiéhezetten várják az Amerikaiak kerületünk kiválóságait, hogy revansot vegyenek a tavlyi vereségért. 2014 július 12-én indul a csapat oda, ahol már sokszor megmutathatták ezek a csepeli lányok és srácok az európai, a magyar, a csepeli pointfighting kick-box hatalmas erejét!

Aranyérmeseink (18) :

– Hammer Máté, gyermek -25 kg

– Lévai-Hangyássy Botond, gyermek -28 kg

– Joshua Wolf, gyermek -32 kg

– Gombás Alexandra, gyermek -32 kg

– Bálint Martin, kadet 1 -37 kg

– Bozók Szabolcs, kadet 1 -42 kg

– Lakatos István, kadet 1 -47 kg

– Semsei Petra, kadet 1 -42 kg

– Veres Roland, kadet 2 -52 kg

– Varga Norbert, kadet 2 -63 kg

– Hammer Martin, kadet 2 -63 kg (light-contact)

– Hammer Martin, kadet 2 -63 kg (kick-light)

– Simonics Elizabet, kadet 2 -55 kg

– Berta Rebeka, kadet 2 -65 kg

– Kiss Roland, junior -57 kg

– Erdei Brúnó, junior -74 kg

– Török Szonja, junior -50 kg

– Berta Viktória, junior -70 kg

Ezüstérmeseink (8) :

– Wallandt Gergő, gyermek -25 kg

– Rábel Levente, gyermek -28 kg

– Wolf Dávid, kadet 1, -32 kg

– Sziffer Márton , kadet 2 -52 kg

– Korpádi Tamás, kadet 2 -63 kg

– Gombás Bernadett, kadet 2 -65 kg

– Kulcsár Márió, junior -63 kg

– Lencsés Dorina, junior -50 kg

 

Bronzérmeseink (8) :

– Vígh Máté, kadet 1 -28 kg

– Gergely Balázs, kadet 1 -28 kg

– Horváth Márk, kadet 1 -32 kg

– Karácsonyi Dávid , kadet 1 -37 kg

– Erős Patrik Zsolt, kadet 1 -42 kg

– Kiss Zalán, kadet 1 -47 kg

– Hammer Martin, kadet 2 -42 kg

– Nagy Zalán, kadet 2 -47 kg

A ranglistán megszerzett pontjaik alapján már válogatottságot szereztek:

  • Rozgonyi Boglárka
  • Gál Vivien
  • Murvai Lívia
  • Murvai Márton
  • Rohonczy Jenő
  • Szabó Dorina
  • Kulcsár Márió
  • Korpádi Tamás
  • Karácsonyi Dávid
  • Erős Patrik Zsolt
  • Horváth Márk

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !