106 csapat a csepeli Pünkösdi Gyermek Futball Fesztiválon

Pesti foci

106 csapat a csepeli Pünkösdi Gyermek Futball Fesztiválon

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága immár harmadik alkalommal rendezi meg a Pünkösdi Gyermek Futball Fesztivált. Az eseményre hét korosztályban lépnek pályára a csapatok, és 106 együttes küldte el a nevezését. A legkisebbek tornája – U7, U8, U9 – egynapos lesz, ők június 8-án vasárnap döntik el helyezéseket. A nagyobbak – U10-U13 – csoportmérkőzéseire június 8-án, a helyosztókra július 9-én, Pünkösd hétfőn kerül sor.

A korosztályoknak megfelelő pályán játszák a mérkőzéseket. Az U7-eseknél háromfős csapatok lesznek. Az U8-asoknál és az U9-eseknél a kapus mellett négy mezőnyjátékos alkotja a csapatot. Az U10-eseknél és az U11-eseknél 1+6-os a létszám, míg a két legidősebb korosztályban a kapus és nyolc mezőnyjátékos szerepel.

 -Az U7 és az U9-es korcsoport mérkőzéseinek helyszíne a CSHC pálya, az U8 korosztályé a Csepel stadion – mondta a Fesztivál koordinátora, Halászi Ferenc – A többi korosztály döntőjének is a Csepel stadion lesz a színhelye, de az U10-esek csoportmérkőzései Pestszentimrén, az U11-eseké az Ikarus pályán, míg az U12-eseké a SZAC pályán lesznek. Az U13-es korosztály vasárnap és hétfőn is a Csepel stadionban játszik. A csapatokban lányok is szerepelhetnek. A dobogósok kupát, oklevelet, érmeket kapnak, és különdíjban részesül a négyes döntőbe jutott valamennyi csapat legjobb játékosa.
Részletek a Pesti foci honlapján

Itt lehet hozzászólni !