Dokumentumfilm-forgatás a Szent Imre téren – jövőre érkezik a kettős gyilkosságot feldolgozó film

Csepel.hu

Dokumentumfilm-forgatás a Szent Imre téren

A Szent Imre téren, valamint Csillagtelepen, a Szabadság utca egyik parkjában folytatták az öt évvel ezelőtt történt csepeli kettős gyilkosság eseményeit feldolgozó dokumentumfilm forgatását június 4-én.

2009 január 7-én, a tragédia napján a későbbi áldozat, Takács József intézményvezető a polgármesteri hivatalban kereste fel az akkori polgármestert és alpolgármestert, majd a rendőrségre igyekezett azzal a szándékkal, hogy feljelentést tegyen a sikkasztásba keveredett Deme Gábor iskolaigazgató ellen.

A forgatócsoport a polgármesteri hivatal épülete előtt vette fel azokat a jeleneteket, amelyek bemutatják, hogy Takács József a feljelentést tartalmazó dokumentumokkal belépett az intézménybe, majd magára hagyottan, kétségek közepette távozott onnan. Útja a csepeli rendőrségre vezetett, ahol csaknem másfél órát töltött, de valamilyen ok miatt mégsem tett feljelentést. A rendőrség épületéből kilépve tovább fokozódott a tanácstalansága és gyötrelme.

Csillagtelepen, a Szabadság utca egyik parkjában azt a jelenetsort vették fel, hogy Papp László, a gyilkosság másik áldozata felszabadultan gitározik barátai között és verseit mondja el egy lánytársaságnak. Papp László a Szabadság utca egyik lakásában lakott, s nyaranta gyakran ült ki a parkba barátaival együtt hosszan beszélgetni és a világot megváltani.

A dokumentumfilm várhatóan a jövő év elején készül el.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Dokumentumfilm-forgatás a Szent Imre téren – jövőre érkezik a kettős gyilkosságot feldolgozó film” bejegyzésre

  1. dcdscdscsdc szerint:

    egy élmény lesz ez a film.
    “Takács József a feljelentést tartalmazó dokumentumokkal belépett az intézménybe, majd magára hagyottan, kétségek közepette távozott onnan.”
    ” A rendőrség épületéből kilépve tovább fokozódott a tanácstalansága és gyötrelme.”
    Ezt vajon milyen színészi kelléktár segítségével fogják előadni…

  2. Gordon szerint:

    A csepeli MSZP ezzel a gyilkossági botránnyal erkölcsileg megsemmisült.
    Nincs helyük a közéletben!

Itt lehet hozzászólni !