Kirabolták Welsz Tamás irodáját?

Blikk, HVG, Mno

Welsz Tamás Simon Gábor

Kifosztották Welsz Tamás irodáját – írja a Blikk. A lap információi szerint pontosan nagyjából egy héttel ezelőtt valaki vagy valakik feltörték az irodát, amelyet március 3-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai aprólékosan átkutattak, az ott talált dolgok egy részét magukkal vitték, egy részéről pedig leltárt készítettek. A HVG ezzel szemben arról ír, hogy csak betörési kísérlet történt. Portálunk megkereste az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészséget és a rendőrséget is.

Eltérő információk jelentek meg a Welsz Tamás irodájával kapcsolatban a sajtóban. A Blikk arról számolt be, hogy profik törtek be és hogy az egész széfet elvitték, míg nem sokkal később a Hvg.hu már arról ír: nem törtek be Welsz irodájába, csak rongálás történt.

A Blikk információinak kikerülése után megkérdeztük a Központi Nyomozó Főügyészséget, akik azt közölték, hogy helybenhagyással lefoglalt iratok a Simon–Welsz-üggyel összefüggésben nem voltak a helyszínen, tehát ezt az ügyet maga a betörés nem érinti – húzta alá Nagy Andrea főügyészségi ügyész. Felhívtuk az I. kerületi rendőrkapitányságot is, ahol akkor megerősítették a betörés tényét, de a nyomozásról későbbre ígértek felvilágosítást.

Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától pedig azt szerettük volna megtudni, hogyan lehetséges, hogy egy ilyen kiemelt ügyben a rendőrség által lepecsételt lakásba, irodába be lehet törni, illetve milyen módon szokták őrizni a lepecsételt objektumokat – ők szintén későbbre ígértek választ.

Blikk: Iratok is tűntek el

A Blikk kedd reggel azt írta: információik szerint pontosan nagyjából egy héttel ezelőtt valaki vagy valakik feltörték az irodát, amelyet március 3-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai aprólékosan átkutattak, az ott talált dolgok egy részét magukkal vitték, egy részéről pedig leltárt készítettek. A helyiséget a rendőrök a munka végeztével lepecsételték, ugyanúgy a széfet és az ajtó zárját is. Az elkövető a gyanú szerint a férfihez közel álló személy lehetett – írták.

Jellemző az akció profizmusára, hogy a Logodi utcai irodából nem a páncélszekrény tartalmát, hanem az egész széfet elvitték – írja a lap, hozzátéve: úgy tudják, a páncélszekrényben jelentős summa, nagyjából 30 millió forintnyi forint, euró és afrikai fizetőeszköz volt, de voltak benne iratok is. Lába kélt minden bútoroknak, sőt még a világítótesteket is leszerelték. Távozáskor pedig a zárakba pillanatragasztót nyomtak. Ez ügyben az eljárást az I. kerületi rendőrkapitányság folytatja – olvasható a lapban.

A Blikk arra is rámutat, hogy ez az akció a Welsz Tamás halála után indult örökösödési eljárást is érinti, hiszen a Simon-ügy koronatanújának édesapja és lánya is igényt tart a hátramaradt vagyonra.

Több széfje is volt

Nem ez az egy széfje volt Welsznek – hívja fel a figyelmet a lap. A férfi érdi lakásának széfjét Welsz halála után a volt élettárs, Horthy Andrea kiürítette. Abban a páncélban nagyjából 20 millió forint értékű valuta, egy Rolex, egy Omega és két másik nagy értékű karóra is volt néhány fontos dokumentummal együtt – írják. Másnap az asszony újból visszatért a lakáshoz és iratokkal teli dobozokat cipelt ki a ház előtt parkoló autójába, vele volt az édesanyja is.

A Blikknek sikerült megszólaltatnia az ügyben érintett egyik személyt, aki elmondta: az elhunyt Welsz Tamás egy rokona észlelte, hogy Horthy Andrea éppen pakol, ezután kihívta a rendőrséget, akik leállították a hölgyet – mondta az érintett, hozzátéve, az abból a széfből eltűnt értékeket a hatóságok később egy házkutatás során megtalálták.

Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette a nyomozás tényét a bulvárlapnak.

HVG: Csak próbálkoztak

Ugyanakkor a Hvg.hu arról ír: nem törtek be Welsz Tamás irodájába, és ott nem is volt semmilyen széf. A portál úgy tudja, hogy az iroda ajtaját megpróbálták felfeszíteni, de ez nem sikerült, ezért az ügyben garázdaság kísérlete miatt indult eljárás. Ismételt megkeresésünkre a kerületi rendőrkapitányságról az ORFK illetve a BRFK sajtószolgálatához irányítottak, akikhez írásban eljuttatott kérdéseinkre várjuk a választ.

Terhelő bizonyítékok Mesterházy volt jobbkezére

Mint ismeretes, Welsz Tamás egy rendőrautóban halt meg éppen akkor, amikor a hatóságokkal együttműködve Simon Gábor szocialista képviselőre terhelő bizonyítékokat adott át a politikus titkos bankszámlája és vagyona kapcsán indult eljárásban.

Welsz Tamás volt az, aki vallomása szerint Mesterházy Attila egykori helyettesének segített: őt kereste meg a volt szocialista politikus, hogy segítsen legalizálni mesés vagyonát, de Welsz volt az is, aki hamis bissau-guineai iratokkal megnyitotta Simon Gábor MagNet Bank-os számláját is – a politikusnak saját széfje is volt az üzletembernél.

A Magyar Nemzet korábbi értesülései szerint Welsz rendkívül precíz ember volt, részletes nyilvántartást vezetett az összes általa intézett útlevélről, és abban – a bissau-guineai szabályok miatt – minden érintettnek az ujjlenyomata, sőt még a személyi igazolványuk fénymásolata is szerepelt.

Több szállal kötődik az MSZP-hez

Ugyanakkor nem ez az egy kötődése van az üzletembernek a szocialistákhoz: a Népszabadság információi szerint 2006 májusában Welsz Tamás hangmérnökként dolgozott abban a csapatban, amely az MSZP megbízásából rögzítette Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét.

Forrás: Mno

6 hozzászólás “Kirabolták Welsz Tamás irodáját?” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    A maffiabaloldal ismét akcióba lépett…

  2. Varga Gábor Vilmos szerint:

    Ez a momentum pontosan illeszkedik abba a sajátos “MSZP morálba ” ami stigmakén díszíthet emblémájukat logóikat.
    Ami viszont elgondolkodtató,-hogy történhetett mindez meg, amikor, a lezáratlan nyomozáshoz valószínűen sok-sok adalék anyag lehetett ott még!

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Egyszer már arról volt szó, hogy semmilyen útlevél nem volt. 😉
    Lehet, hogy tényleg elöbb lesz meg a maláj gép, mint Welsz halálának oka?
    http://index.hu/belfold/2014/03/23/melyik_rejtely_oldodik_meg_elobb_welsz_tamas_halala_vagy_a_malaj_gep_eltunese_szavazzon/
    Igaz, hogy elöbbit már a Békemenet embere meoldotta. 😉
    http://www.hir24.hu/belfold/2014/04/21/szeles-gabor-megoldotta-a-malaj-gep-rejtelyet/
    Jut eszembe, ezzel mi van?
    http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/04/22/eltuntek-welsz-tamas-lefoglalt-millio/

  4. Jeniszej szerint:

    Jó nagy kamu ez az egész Welsz Tamás téma.
    Ez az ürge soha nem létezett. – Nem más, mint egy kitalált személy, akire mindent rá lehet fogni.
    Rágógumi a médiának.
    A lúzerok nem tudják megállapítani, hogy mitől dobta fel a talpát ha létezett volna.
    Tiszta kabaré amit művelnek egy soha nem létezhetett ember körül.
    ))) 🙂 (((

  5. Jeniszej szerint:

    Beszarok a röhögéstől, hogy a kitanált Welsz Tamás egy rendőrautóban halt meg. 😛

  6. Jeniszej szerint:

    Azt hallotta a Fater, hogy Welsz Tamás dublőre egy rendőrautóban halt meg. Maga Welsz Tamás a Bahamákon nyaral, szopatja a csajokat, – afrikai utlevélel. ))) 😀 (((

Itt lehet hozzászólni !