Jubileumi kiállítás nyílt Várnagy Ildikó szobraiból

Csepel.hu

Jubileumi kiállítás nyílt Várnagy Ildikó szobraiból

Várnagy Ildikó születésének 70. évfordulója alkalmából jubileumi kiállítás nyílt a Csepel Galériában. A Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész munkásságát dr. Keserű Katalin művészettörténész méltatta. A szobrász már kisgyerekként mindenből figurákat gyúrt, ami egy kislánynak éppen a keze ügyébe kerülhetett, legyen az tészta, gyertya vagy szurok.

Minden anyagot kedvel azóta is, mely alkalmas lehet a mintázásra. Életpályája során inspirálták Shakespeare gondolatai, mely a mostani szobrainál a tiszta tér és forma kapcsolatáról szólnak.

Ahogy a művészettörténész megnyitójában fogalmazott: a galériában szerencsés a tér és munkáiban a válogatás használata, egyes szobrok a körvonalak szerint élnek, alkotásai érzékiek. A mintázás mozdulata benne van ujjaiban, melytől bizonyos tárgyai plasztikusak lesznek.

A kiállított bronzszobrok 1971-től 2000-ig vonultatják fel a szobrász művészetének egyediségét. Tartalmilag nyitott alkotásaiban szimbolikus színek, főként az alapok, piros, kék, sárga, zöld, fekete és fehér jelennek meg.

A tárlat április 30-ig várja az érdeklődőket.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !