Orbán: Ez egyértelmű felhatalmazás

Mno

Ez egyértelmű felhatalmazás

A választók vasárnap igent mondtak az új közjogi rendszerre, az új gazdaságpolitikára és a néppárti kormányzásra – értékelte Orbán Viktor miniszterelnök hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján az Országházban az előző napi országgyűlési választást. A kormányfő szerint nagy korszak kapujában állunk.

A kormányfő azt is mondta, hogy a választók nemet mondtak a gyűlöletre és az Európai Unióból való kilépésre. Megállapítása szerint egyértelmű és nem megkérdőjelezhető felhatalmazást, megerősítést kaptak, hogy folytassák azt, amit elkezdtek.

Orbán nem látja jelentőségét annak, hogy egy vagy két választókörzetben még nem dőlt el a mandátum sorsa, a lényeget ez nem befolyásolja – közölte. A kormányfő elmondta, hogy a kabinet szerdán ül össze először, és értékeli a választások lebonyolítását.

Magyarország helye nem rendkívüli

Magyarország helye az Európai Unión belül nem rendkívüli, csak „erőteljesebben fogalmazunk és határozottabban állunk ki” néhány fontos, Európában szokatlan gazdaságpolitikai intézkedés mellett – mondta Orbán. A miniszterelnök több kérdést is kapott kormánya és az unió viszonyáról. Hangsúlyozta, hogy Magyarország és az EU között nincs több konfliktus, mint más tagállamok és a közösség között.

Az olasz sajtó kérdésére azt is mondta, hogy még vasárnap este beszélt telefonon Silvio Berlusconi volt olasz kormányfővel, akivel megvitatták a magyarországi választás eredményét.

Nagy korszak kapujában állunk

„Széles jövő előtt állunk, nagy korszak kapujában” – fogalmazott Orbán, s hozzátette: az ország a régió éllovasa lesz. Hangsúlyozta: az elmúlt egy év gazdasági eredményei nem átmenetiek, a magyar gazdaság annak a sokat vitatott gazdaságpolitikának az eredményeként, amit most az emberek megerősítettek, kiválóan fog teljesíteni a következő időszakban. A miniszterelnök példaként hozta a fővárost, amely óriási mértékben fejlődött, és ez a fejlődés a jövőben még látványosabb lesz.

EP-választás: csütörtökre kész lehet a Fidesz–KDNP listája

Csütörtökre kész lehet a pártszövetség európai parlamenti választási listája – közölte Orbán Viktor hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján. A kormányfő a tájékoztatón a személyi és kormányzati szerkezeti ügyekkel – így például az általa vezetett új kabinet összetételével – kapcsolatos kérdésekre többször is azt a választ adta, hogy időt kér, szerdán kormányülés lesz.

Harmadik kormánya gazdaságpolitikájával összefüggésben arra a kérdésre, hogy milyen lesz a forintpolitikájuk, azt válaszolta: forintpolitikája a nemzeti banknak lehet, a kormánynak nem, „ezt mi tiszteletben tartjuk”.

Indokolt a bankadó megtartása

Orbán Viktor indokoltnak nevezte a bankadó megtartását. Megfogalmazása szerint indokolt, hogy a bankok is részesei maradjanak a méltányos közteherviselésnek. Hozzátette, örömmel látja, hogy a pénzintézetek beépítették működésükbe a bankadót, és ismét profitot értek el.

Forrás: Mno

15 hozzászólás “Orbán: Ez egyértelmű felhatalmazás” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    “Ketten mentek be a fülkébe, vagy ráírjuk a számot a kezetekre”, “elvisz a Jobbik Szibériába!” – Így mozgósította cigányait a Fidesz

    A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklóson a Fidesz erőteljesen bevetette magát az alábbi videó alapján.

  2. Etikus szerint:

    Más:
    Ukrajna nem érett az uniós tagságra, és a közeli jövőben sem lesz alkalmas a csatlakozásra – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke egy lapinterjúban.

    http://www.magyarhirlap.hu/barroso-ukrajna-nem-erett-az-unios-tagsagra#comment-1785059

  3. grün szerint:

    Szolidabb (reál)nyugdíjemelések jöhetnek
    ” Az inflációs fölüllövésnek egyik oka a rezsicsökkentés volt – ami viszont a következő kormányzati ciklusban aligha folytatódik -, így kisebb az esélye a meglepetés dezinflációnak és a ciklus első felében nem is lesz érdeke a kormánynak a nyugdíjak terven felüli emelése sem.”
    .
    Beszoptátok?! Bee-e-ee! 😛 😀
    .
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_valtozhat_a_nyugdijemeles.579629.html

  4. Varga Gábor vilmos szerint:

    Bebizonyosodott az hogy a baloldali VEZETÉSBŐL kiábrándult tömegek, nem kívánnak minden négy évben más kották szerint játszó kormányok kárvallottjai lenni. Beigazolódott az is, hogy értékelhető az a sok-sok erőfeszítés, amelyet a legteljesebb betartó ellenszél ellenére is meghozta Európa előtt is. ezt a sikert senki nem kérdőjelezheti meg csípőből tüzelve se
    Most a munka ideje jött el, s ehhez az szükségeltetik, hogy a jobboldal baráti kezet nyújtson a levitézlett baloldali vezetés által becsapott tömegek felé. Baráti kezet nyújtani és hidat építeni. Mert ez a kormányzat amely hihetetlenül nagy lehetőséget nyert és hihetetlenül nagy, újabb felelősséget kapott a választók által, a baloldali tömegek nélkül egy megosztott társadalmat nemzetet szolgálná! Tehát igenis bizalmat és támogatást kell adnunk kormányunknak és ki kell békülnünk mindazon nemzettársainkkal is akik most nem érezhették azt az elementális örömet, amelyet nagy többségünk ajándékul kapott 2014. április 6-án!

  5. ebihal szerint:

    Varga Gábor Vilmos!
    Csak orra ne ess a nagy hajbókolásban!

  6. Etikus szerint:

    T. 7:14-es
    Mindig az erősebbnek, a győztesnek van joga és kötelessége, a “térdre esetteknek” méltósággal jobbot nyújtani.

    Amikor BUCKINGHAM herceg térdre esedezve könyörög III. Richard király előtt,
    a Hereford grófságáért, s az azzal járó ingó és ingatlan vagyonáért,

    “Richard: Kelj fel, méltatlan hozzád alázatod,
    Úgy lebegsz kérésed és szándékom közt, mint nyelve a harangnak,
    S osztó kedv ma bennem leapadt”

  7. Etikus szerint:

    Annyiszor leírtam már, talán lassan lassan értésre talál.

  8. bonifác szerint:

    Olyan magas hőfokú gyűlöletkampányt folytatott az Összefogás -Gyülekezet, hogy még
    sokáig megégeti magát, aki közeledni akar hozzájuk. Időbe telik, míg rájönnek, milyen
    aljas színjáték szereplői voltak.(Ha fel tudják fogni), Vegyétek tudomásul: rosszabbak
    vagyunk mint a cigányok: ők a bajban összefognak, mi segítünk az ellenségnek.Többnyire
    silány baksisért. 1200 milliárd forint hagyta el az országot /89 óta- bagóért eladták az ország iparát.Leginkább szeretett elvtársaitok.(Kár védeni őket.) Igaza van Gábornak:
    Tisztességes kéznyújtásra tisztességes kéznyújtás dukál.Ne imádjuk egymást, csak fogjunk
    össze: úgyis ellenségek vesznek körbe minket, A közös munka megértést és békét hoz.
    Békaporonty pedig szeresse kifosztóit: szíve joga.

  9. ebihal szerint:

    bonifác!
    Ha lennél szíves idézni tőlem valami gyűlöletre buzdítót! Előtte olvasd el a saját írásodat,
    hogy tudd, körülbelül mit kell keresned! Mellesleg a Fidesz legalább olyan jó a rablásban
    mint a szocik, sőt, ezek törvényesítették a lopást. Nyugodj bele, előbb-utóbb kiderül az
    átverés, én kivárom.

  10. kispajtás szerint:

    Varga Gábor Vilmos:
    Csak nagyapó kezét figyelje…
    Ugye, nem kell idéznem nemzetünk nagy bűvészét?

  11. nagyapó szerint:

    Igaza van Varga Gábor vilmosnak! Másképpen, 8 év brezsnyevi tespedés után jön 8 év fellendülés.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  12. nagyapó szerint:

    Mesterházy, Gyurcsány(i), Bajnai nem mondanak le a katasztrofális vereség után. Miért? Mert a kommunista legnagyobb bűne a hatalom elvesztése (Lenin)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  13. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Maga már csak tudja!

  14. felix szerint:

    Szemétláda.

    Mesterházy, Gyurcsány(i), Bajnai nem mondanak le a katasztrofális vereség után. Miért? Mert a kommunista legnagyobb bűne a hatalom elvesztése (Lenin)
    ezen még dolgozzál egy kicsit, mert így elég nagy balgaság a részedről.

Itt lehet hozzászólni !