Birkózó Eb: Veréb is bronzérmes, Gulyás Zsombor ötödik

Csepel.hu

GulysZsombii

A finnországi Vantaaban zajló birkózó Európa–bajnokságon pénteken megszületett a második magyar bronzérem Veréb István révén. A Csepeli Birkózó Club sportolója Gulyás Zsombor első felnőtt világversenyén az ötödik helyen zárt.

A nők 75 kilós mezőnyében az ex-csepeli Németh Zsanett tussal ment tovább a vigaszágon, így a bronzért szállt harcba, ahol azonban az orosz versenyző már túl nagy falat volt a kadet-világbajnok számára. A még junior korú Zsanett így is az előkelő ötödik helyen zárta az idei felnőtt Európa-bajnokságot. A csepeli reménység Gulyás Zsombor a szabadfogásúak 70 kilogrammos mezőnyében görög és fehérorosz riválisokon túllépve verekedte be magát a harmadik helyért rendezett kisdöntőbe, ahol sajnos a török Gör ellen már nem tudta felvenni a kesztyűt, kikapott de így is az igen figyelemreméltó ötödik helyen zárta a kontinensviadalt.

A nap legjobbjának Veréb István a népszerű Jimmy bizonyult, aki szó szerint a sírból hozta vissza a grúz olimpiai bronzérmes ellen a harmadik helyért vívott küzdelmét. Óriási csatában 5:0-ról az utolsó pillanatokban tudott fordítani és 5:5-re módosította az állást ami egyben a győzelmet is jelentette számára, így Ligeti Dánielé után a második magyar (bronz)érem is megszületett Finnországban.

Természetesen a szabadfogású válogatottat ezúttal is Gulyás István készítette fel a viadalra.

A csepeli sportolók közül a világbajnok Sastin Mariann, Molnár József, Lukács Norbert és Szmik Attila is a dobogós helyektől távolabb fejezte be a viadalt már korábban.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !