Welsz-ügy: titokban Fürsttel találkozott Oláh Lajos

Welsz lehetett az őszödi beszéd hangmérnöke

MNO, Origo

Welsz-ügy

Szerda kora délután a terézvárosi Andrássy Hotelben találkozott és együtt ebédelt a kerület korábbi szocialista alpolgármestere, Fürst György és a baloldali összeborulás helyi jelöltje, Oláh Lajos – értesült az MNO.

Portálunk információja szerint a Simon-ügy kulcsfigurájáról, Welsz Tamásról és haláláról beszéltek, illetve hogy mi Veres János szerepe az ügyben. Ismert: szerda reggel a Hír TV közölte: Fürst György, a VI. kerület volt szocialista alpolgármestere lehet a Simon-ügy másik gyanúsítottja. Az értesülést az ügyészség szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Oláh egyébként – a Gyurcsány-kormány korábbi MSZP-s államtitkára – most ugyanabban a kerületben indul DK-s, összeborulásos jelöltként, ahol Fürst nemcsak alpolgármester, hanem az ottani ingatlanpanama egyik főszereplője is volt.

A Magyar Nemzet pedig úgy értesült korábban, hogy Veres János, a Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere is tervezte egy olyan bissau-guineai útlevél beszerzését, amilyennel Simon Gábor és Fürst is nyitott bankszámlát a MagNet Banknál. A lap szerint a Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere végül elállt ettől a szándékától, és nem szerezte be az úti okmányt.

Ismert, Welsz Tamás március 20-án este hunyt el. A Magyar Nemzet azt írta, hogy a 41 éves férfi jelezte a Nemzeti Nyomozó Irodának, hogy terhelő dokumentumokat szeretne átadni a rendőrségnek. A nyomozók a vállalkozót autóval szállították a bizonyítékokért két – egy érdi és egy budai – helyszínre. Eközben Welsz Tamás rosszul lett. A rendőrök a férfit azonnal az Alkotás utcai mentőállomásra vitték, ahol azonban már nem tudtak rajta segíteni.

Oláh és Fürst titkos találkozójára abban az Andrássy Hotelben került sor, amely egykor, az állampárti időben Külügyi Szálló néven a Kádár-házaspár kedvelt vasárnapi törzshelyeként szolgált.

A Népszabadság értesülései szerint Welsz Tamással szemben az Nemzetbiztonsági Hivatal és az APEH is vizsgálódott, kétmilliárd forint illegális jövedelmet találtak nála. Részt vehetett a balatonőszödi beszéd kiszivárogtatásában is.

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) többször is „feldolgozta” Welsz Tamást – írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, Welszt is kihallgatták, amikor a titkosszolgálat azt akarta kideríteni, hogy ki szivárogtatta ki Gyurcsán Ferenc 2006-os balatonőszödi beszédét. Állítólag Welsz Tamás hangmérnökként dolgozott abban a csapatban, amely rögzítette a beszédet.

A Népszabadság szerint ebben az évben vizsgálta a Nemzetbiztonsági Hivatal Welsz Tamást, mert „túlságosan nagy lábon élt és túlságosan jóban volt az APEH akkori egyik magas beosztású munkatársával”. A lap az akkori titkosszolgálati megállapításokra hivatkozva azt írja, hogy Welsz és az APEH munkatársa “vagyonosodási vizsgálatok sikeres átvészeléséhez és más adóelkerülésekhez nyújtottak volna segítséget, de aztán az egészből nem lett semmi.”

A népszabadság értesülései szerint két évvel később a Külügyminisztérium jelentette fel Welszt az NBH-nál, bissau-guineai útlevelek árulása miatt. Az NBH kezdeményezésére az APEH akkor vagyonosodási vizsgálatot indított ellene, ami több mint kétmilliárd forint illegális jövedelmet tárt fel. A Népszabadság szerint az APEH kétmilliárd forint befizetésére kötelezte Welszt, „ám ekkor egy abban az időben már nyugdíjas volt titkosszolgálati vezető valakinek odaszólt az APEH-nál, ahol hirtelen rájöttek, hogy adminisztrációs hibákat követtek el, és azokra tekintettel egymilliárd forinttal csökkentették a Welszre kiszabott bírságot”.

Forrás: MNO, Origo

4 hozzászólás “Welsz-ügy: titokban Fürsttel találkozott Oláh Lajos” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Most hogy meghalt már mindent lehet róla mondani úgyse tud védekezni ellene.

  2. grün szerint:

    A mohácsi csata elvesztéséről is a Welsz tehet nem a meteorológusok és katasztrófavédők által előre nem jelzett zivatar! 😛 😀

  3. belekotkot szerint:

    “Szerda kora délután a terézvárosi Andrássy Hotelben találkozott és együtt ebédelt a kerület korábbi szocialista alpolgármestere, Fürst György és a baloldali összeborulás helyi jelöltje, Oláh Lajos – értesült az MNO.

    Portálunk információja szerint a Simon-ügy kulcsfigurájáról, Welsz Tamásról és haláláról beszéltek, illetve hogy mi Veres János szerepe az ügyben.”

    Ezek jobbak mint a titkosszolgálat. Tudják ki kivel találkozott, miről beszélgetett.

  4. Tóth Mária szerint:

    Hááát, nagy svihák volt, akár tiltakozna, akár nem! lekéste!

Itt lehet hozzászólni !