Fórumot tart Tarlós István Csepelen

“Csepel már nem a főváros mostohagyereke”

Tarlós István Csepelen csatornázás

Csepel csatornázásának záróeseménye: az MSZP Brüsszelig futott, hogy megakadályozzák a csepeli csatornázást, de Tarlós és Németh végig kitartottak és lobbiztak mellette

Tarlós István Csepelen bicikliút

Két kerékpárút megépítésével ma már Csepelről is elérhető a belváros biciklivel

Tarlós István Csepelen gerincút

A csepeli gerincutat Demszky ígérte meg 1993-ban, de végül Tarlós Istvánnak köszönhető, hogy annyi nehézség és előkészítetlenség után megépült

Tarlós István Csepelen szoboravatás

Tarlós István a felújított Daru domb avatásán: a főváros a Kis-Duna pari fejlesztéseket is segíti

2014. március 27-én (csütörtök) 18 órától Tarlós István főpolgármester és Németh Szilárd, Csepel polgármestere lakossági fórumot tart.

  • Téma: Fővárosi és csepeli fejlesztések 2010 és 2014 között
  • Helyszín: Nagy Imre Általános Művelődési Központ (1214 Budapest, Simon Bolivár sétány 4-8.) – színházterem

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

25 hozzászólás “Fórumot tart Tarlós István Csepelen” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    Újra Magyarországon a Seuso-kincsek!

    A kormány 15 millió euróért visszavásárolta a páratlan értékű, a 80-as években az országból kicsempészett műkincs hét darabját

    Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hazahozták a Seuso-kincsek hét darabját. A felbecsülhetetlen értékű műkincsekért az állam 15 millió eurót fizetett. A Seuso-kincseket a Parlamentben három hónapig ingyen lehet majd megtekinteni.”

  2. grün szerint:

    Visszaszerezte vagy visszavásárolta?! 😛 😀
    .
    Mózsi!
    Itt egy üveg, szaladj el a kocsmába! Hozz egy liter bort!
    Pénz nélkül?!
    De magzatom, pénzért a bolond is tud!

  3. Etikus szerint:

    Tárki: Fölényesen vezet a Fidesz

    A pártválasztók körében a Fidesz-KDNP 51 százaléka mellett a Kormányváltók 21 százalékos, a Jobbik 20 százalékos, az LMP pedig 6 százalékos támogatottságot élvez. Egyéb pártok összesen 2 százalékot kapnának.

  4. Etikus szerint:

    Nézőpont: Két és félmilliós a Fidesz tábora

  5. nagyapó szerint:

    “Nem a békákat kérdezik, amikor lecsapolják a mocsarat”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  6. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Igaza van! Csak hogy a béka is a lábával szavaz, elmegy onnan, ahol szar a helyzet.
    Akárcsak most tőlünk!

  7. nagyapó szerint:

    Pénteken Orbán miniszterelnök és Tarlós főpolgármester átadja a 4-es metrót. Hétvégén ingyen lehet utazni.
    Szombaton a nagygyűlés után kipróbáljuk!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  8. zollie szerint:

    Érdekesebb lenne a 2014-2018

  9. Vátesz szerint:

    Janukovics rövidesen háborút indít?

    Az igazi cél Dél- és Kelet-Ukrajna leválasztása lehet

    Meg nem erősített információk szerint Ukrajna negyedik elnöke, Viktor Janukovics – aki március 17-én sikeres szívműtéten esett át – Harkovban tartózkodik és hamarosan az egyik ukrán tévécsatornán katonai operáció kezdetét jelenti be a kijevi önjelölt kormány ellen.

    A Nasa Verszija című orosz – az állami érdekeltségű Argumenti i Fakti tulajdonosi körébe tartozó – lapban jelent meg először információ arról, hogy Janukovics rövidesen katonai műveleteket indít Kijev ellen. Ezt az információt később a minőségi sajtóban is közölték. Janukovicsnak állítólag 30 ezer fegyveres áll rendelkezésére, akiket, úgymond, kelet-ukrajnai oligarchák haditechnikával is felszereltek.

    Janukovicsot támogatja a környezetében tartózkodó Pavel Lebegyev volt honvédelmi miniszter is, akihez állítólag lojális az ukrán hadsereg tisztikarának egy része.

    A Nasa Verszija szerint Janukovics csak lokális háborút fog indítani, melynek célja a kelet- és dél-ukrajnai területek megszerzése. Ezt követően Ukrajna a Dnyeper mentén kettéválik.

    A Nasa Verszija semmilyen forrást nem jelöl meg arra vonatkozóan, honnan szerezte információit a háború megindításáról. Közvetett módon azonban a lap értesüléseit alátámasztják a hétvégi, Dél- és Kelet-Ukrajnában zajlott tüntetések, melynek során a tüntetők Janukovics visszatérését követelték, és azt, hogy Ukrajna negyedik elnöke „tegyen rendet”, ami új fejlemény a korábbiakhoz képest.

    Az ukrán kormányhoz közel álló körök szerint ezeket a tüntetéseket orosz pénzen szervezték, hogy alapot teremtsenek Janukovics katonai beavatkozásához.

    Nemrég orosz parlamenti képviselők – Vlagyimir Zsirinovszkij iniciatívája alapján – ajánlatot küldtek a lengyel külügyminisztériumnak, melyben nyugat-ukrajnai területeket ajánlottak fel Lengyelországnak, Magyarországnak, Romániának. Ezek szerint Lengyelország Voliny, Lvov, Ivano-Frankovszk, Ternopol, Rovno megyékre tarthatna igényt népszavazás után. Magyarország megkaphatná Kárpátalját, Románia Észak-Bukovinát.

    (Nyezaviszimaja Gazeta, Moszkovszkij Komszomolec, versia.ru)
    http://www.oroszvilag.hu/?t1=posztszovjet_terseg_hirei&hid=4847

  10. Vátesz szerint:

    Raffay lebuktatta Antall többszörös hazaárulását, avagy?

    2014. március 26. 22:14

    Kostás Roland – Hunhír.info
    Jelentősen hozzájárult a századforduló eltorzult liberalizmusa a trianoni tragédiához — nyilatkozta Raffay Ernő történész, aki az Antall-kormány honvédelmi államtitkáraként a kulisszatitkokba is belelátott. Arra is, hogy szerinte milyen elszalasztott lehetőségeink voltak a békediktátum korrigálására a 90-es években.

    1989 után a Kárpát-medencében felbomlott a trianoni diktátumot megerősítő 1947-es párizsi békeszerződés által létrehozott helyzet. A három trianoni utódállamból — békés vagy fegyveres úton — kettő darabjaira hullott. Volt területeinkkel kapcsolatban számtalan legenda terjed arról, hogy visszaszerezhettük volna-e a Délvidéket, Kárpátalját vagy a Felvidéket…
    délvidék3
    Mit gondol, volt-e a mindenkori kormányoknak bármilyen mozgástere ezekben a kérdésekben?
    – A történelmi folyamat, amely ’89-ben kezdődött és a 2000-es évek elejéig tartott, legalább fél tucat olyan komoly történelmi lehetőséget eredményezett, amikor akármelyik magyar kormány — tehát az Antall-, a Horn-, vagy az Orbán-kormány — valamelyike, akár a diplomácia, akár a fegyverek erejével beavatkozhatott volna — a ’90-es években ugyanis még volt magyar hadsereg. Határozottan állítom, hogy horvát szövetségben visszaszerezhettük volna a szerbek által elvett területeinket. A Horn-kormány ’94-98 közötti időszaka pedig nem elhanyagolható, hiszen a történelmi Horvátország felszabadítására elindították 1995-ben az Oluja (Vihar) fedőnevű hadműveletet. Horvát részről már 1990-ben felvetődött egy szövetség létrehozásának gondolata Magyarországgal. Óriási jelentőségű lett volna a két ország szövetsége, ezért az akkori magyar kormány felelőssége igen komolyan felvetődik.
    Kétségtelen, hogy az Antall-kormány Kalasnyikov fegyverszállítmánnyal segítette a horvátokat a szerbek elleni háborúban. Ezt a magyar kabinet évekig tagadta, s hivatalosan máig sem erősítették meg. Honvédelmi államtitkárként volt-e valamilyen szerepe a horvátok felfegyverzésében és ha igen, mi volt a célja?
    – Utólag már elmondhatom, hogy az úgynevezett Kalasnyikov-ügy egyik szereplője voltam. 1990-ben Horvátországot jó minőségű fegyverekkel és sok millió lőszerrel láttuk el, így támogattuk a horvát szabadságharcot Nagy-Szerbia ellen.
    Miért maradt annyiban a kezdeményezés?
    – A szerb–magyar határra, hat pontra elektronikai felderítő alakulatokat tett ki a honvéd vezérkar, illetve bizonyos alakulatok szóba kerültek arra az estre, ha valami történik. Annak idején beszéltem néhány vezető tábornokkal — akiknek neve maradjon egyelőre a legnagyobb titokban –, hogy mi lenne, ha Magyarország kezdeményezne egy ilyen beavatkozást. A katonai vezetők támogatták a felvetést. Antall József nekem is, és másoknak is többször mondta, valamint kormányülésen is legalább egyszer elhangzott: várjuk meg, amíg Magyarország gazdaságilag megerősödik, és azt is, hogy — ez volt Antall álláspontja, de a helyzet akkor ezt is mutatta — a szomszédos országok meggyengülnek, akkor lehet majd valamit „csinálni”. Tudomásom szerint ennél nem ment tovább a miniszterelnök.
    És mi a helyzet a Felvidékkel kapcsolatban?
    – Elszalasztottuk a csehszlovák lehetőséget is 1992–93 fordulóján, pedig akkor még szlovák hadsereg sem volt. Emlékszem, amikor 1992. végén Pozsonyban találkoztam Vladimír Mečiar miniszterelnökkel, köszönés helyett mindjárt azzal fogadott: „Nem félünk ám maguktól!” Úgy tettem, mintha nem értettem volna a megjegyzését, de a táskámban ott lapult a csehszlovák hadsereg diszlokációjáról szóló térkép, így tudtam, hiába blöfföl, még nem alakult meg az önálló szlovák hadsereg. Beszélnünk kell még a kárpátaljai részekről. Leonyid Kucsma ukrán elnök egy ismerősömmel informálisan azt közölte: ha kell Kárpátalja, hát vigyétek. Nos, ezeket a lehetőségeket egyetlenegy magyar kormány sem használta ki.

    Nagy – Magyarország magazin

    Antall többszörös hazaárulása egyértelműen kirajzolódik Raffay elbeszéléséből. Arról viszont soha sem beszél, hogy próbálta e meggyőzni a hazaáruló csillagváltót, hogy a nemzet ellen cselekszik. Feleős kormánytag volt, az egyik akkor legsúlyosabb tárca aFür Lajos vezette honvédelmi minisztérium politikai államtitkára. A körülöttünk lévő csinált államok oszlóban, és ott az akkor még jelentős, sorozott állománnyal, kétéves katonasággal kiképzett, a korabeli viszonyok szerint erős és jól felszerelt magyar hadsereg. A hazaáruló Antall meg közben a másik hazaárulóval, a börtönspicli csahos Göncz Árpáddal, az egykori katonaszökebvénnyel egyezkedett…

  11. Etikus szerint:

    “Miért nem vitázik a jelöltekkel?

    Orbán Viktor erre azt felelte, szerinte az elmúlt négy évben minden vitát lefolytattak ország-világ előtt, ráadásul láthatták az emberek, hogy milyen, amikor a szocialisták irányítanak, és milyen, mikor a Fidesz. Másrészt szerinte nem is vitázni akarnak, hanem ócsárolni. “Nem fogok felületet biztosítani a saját testemen keresztül a támadásokra, ócsárlásokra” – szögezte le.”

  12. grün szerint:

    T. Etikus!
    “Nem fogok felületet biztosítani a saját testemen keresztül a támadásokra, ócsárlásokra”
    Ez magyarul azt jelenti, hogy:
    Beszart?! 😛 😀

  13. maminti szerint:

    Kétségtelen tény, hogy az utóbbi négy évben Csepelen nagyon sok minden épült, szépült. A Daru domb és a Kis-Duna part rehabilitációja különösen kedves nekem. Miért nem lehet elvonatkoztatni a pártszimpátiától, mikor közös dolgaink jobbak lesznek, miért nem lehet elismerni? Mikor jutunk el oda, hogy az ellenzéki szavazók együtt csaholnak politikusaikkal mindegy milyen ügyben, csak pocskondiázhassanak. A politikusoknak az a dolga, hogy egymással csatározzanak, de nekünk, szavazóknak tudni kéne ezen felülemelkedni nem? Én nem kívánom vissza az MSZP-s vezetést, mert akárhogy csaholnak, aki itt él, látja a különbséget – ha akarja. Aki nem akarja, azt meg úgysem lehet semmiről meggyőzni, fölösleges szarcséplés.

  14. Etikus szerint:

    Egy szűz lánynak mi szüksége van magyarázkodásra, mondjuk a Rákóczi-téren?

  15. maminti szerint:

    Javítás: miért nem jutunk el oda, hogy az ellenzéki szavazók NEM csaholnak együtt politikusaikkal?

  16. Etikus szerint:

    T. 8:12-es
    Sajnos nagyon kevesen vagyunk, akik hasonlóan gondolkodnak. A 25 év alatt “rászoktatták” az embereket (nem volt túl nehéz), hogy csak a rosszat lássák. A jó el nem jut, meg nem fogalmazódik. Megszokták a politikai zsargont, csűrni, csavarni, őszintétlennek lenni, mert azt hiszik az a kifizetődő. Igen, néhány pillanatra. Aztán valmikor elérkezik a lelki gyötrődés, az önmarcangolás, a bűntudat, a félelem érzete, mert minden bűne az emberiségnek, a múltban gyökeredzik.

  17. Etikus szerint:

    Vátesz írásai, (fentebb) mindenesetre, figyelemfelkeltőek, elsősorban a jövőt illetően.

  18. grün szerint:

    T. Etikus!
    Semmi magyarázkodás!
    De, ha már odatartotta, akkor riszálja! 😛 😀

  19. Etikus szerint:

    Nyilván a Tanár úr is elviselné. (Gínát fénykorában)
    Jut eszembe, amikor egyik alkalommal nálunk járt a kilencvenes évek közepén, megadatott, hogy az Operaház színpadán tolmács útján beszélhettem vele néhány percet, egy méter távolságra. Csodálatos volt, még akkor is! Nem kis élmény volt az egyik nagy filmszínész, kedvencemmel.

  20. Pákozdi József szerint:

    A színvonalasnak nem mondható, és komoly látogatottsággal nem rendelkező csepel.infon jelent meg, hogy

    “Pártaktivisták barmolják szét a csepeli közterületeket”.

    Ehhez a hablatyhoz az alábbi megjegyzéseket fűzném!

    A Fidesz, a választásokon induló pártok hirdetési lehetőségeit erősen korlátozta, amit Csepelen a fideszes vezetésű önkormányzat azzal tetézett, hogy saját hirdetési felületet nem biztosít más önkormányzatokkal ellentétben a közterületeken.

    A kerületben összesen húsz helyen van hirdetési doboz, azt is a főváros helyezte ki!

    A jobbikos aktivisták nem csináltak mást, csak a törvény adta lehetőséggel élve a Kúria, és már az Alkotmány Bíróság által is jóváhagyott döntés értelmében a villanyoszlopokat felhasználva hirdetik a Jobbik Országgyűlési képviselőjelöltjét.

    Elég szánalmas és pocsolya szagú az a kijelentése, hogy a Jobbik önkormányzati képviselője aláírta azt a közös nyilatkozatot, miszerint az oszlopok ne legyenek hirdetési felületek. Ezzel most is egyetértek, ma is aláírnám meg is szavaznám, mert továbbra is így gondolom! Ne hirdessenek „értelmetlen” dolgokat ilyen módon. Az Alkotmány Bíróság is kinyilatkozta, hogy a közterületen elhelyezett hirdetéssekkel kapcsolatos törvény alól vannak kivételek, ilyen például a választási időszak. Most pedig választási időszak van.

    Azon, hogy Önök ilyen tevékenységre nem tudnak mozgósítani szimpatizánsokat, nem lepődöm meg, mert az elmúlt 3 és fél évben alaposan megcsappant a népszerűségük itt Csepelen. A Jobbik népszerűságe ellenben folyamatosan nő! Ezért támadnak bennünket.

    A Jobbik helyi aktivistái a választások elmúltával 2010-ben is leszedték a felragasztott plakátokat az oszlopokról, és a mostani választás után is le fogják szedni. Nem fogjuk a közmunkásokat ezzel terhelni!

    Az adófizetők pénzéből fenntartott közterület felügyelőket használják fel arra, hogy lefényképezzék a plakátjainkat. “Ez az utasítás.” -mondta a telefonon feltett érdeklődő kérdésemre a közterületesek vezetője. Majd Önök ezeket a képeket, -mint az igazság bajnokai,- ezen a színvonaltalan oldalukon úgy állítják be, hogy – “hozzánk beküldött fényképek alapján”- a lakosságtól kapták a felvételeket! Tudatlanul még a kép alá is írja, hogy “Tiltott helyen a Jobbik plakátja: aláírták, hogy nem fognak vadplakátokat kiragasztani!”

    Tudja, hogy mit jelent a vadplakátozás?

    Inkább foglalkozzanak azzal, hogy Csepelen az engedély nélkül kirakott óriás plakátokat miért nem bontatja le az Önkormányzat! Például a mai napig hivatalosan át nem adott Csepeli úton! Ja, hogy az Fidesz közeli cégek érdekeit sértené! Vagy hozzák nyilvánosságra, hogy a Fidesz frakció hogyan teszi tönkre a Csillagtelepi vállalkozókat azzal, hogy 1200 m2 üzletközpont építésére ad lehetőséget. Sőt megduplázza azzal, a helyi vállalkozók érdekeit „elsődlegesen szem előtt tartva”, hogy ugyanannak a beruházónak lehetőséget biztosítanak a Szt. Imre téren nyíló Aldival szemben is egy üzletközpont építésére. Mindezt csak a gyarmatosítók irányába megnyilvánuló megfelelési kényszer miatt. Arről miért nem tartottak KONZULTÁCIÓT, hogy szeretnének-e a csepeli vállalkozók még több üzletközpontot Csepelen? Ha a helyi vállalkozók érdekei Önöknek olyan fontosak, akkor nem mennek bele ilyen alantas üzletbe!

    Hiszen az általuk befizetett 10 milliárd forint iparűzési adóból kapják Önök is a fizetésüket!

    Ön egy konzultációra hivatkozik, miszerint 4750 választópolgár támogatta a Fidesz akaratát. Ez a választópolgárok 8%-át jelenti. Hatékony konzultáció volt! Kívánom, hogy az Országgyűlési választás alkalmával is csak annyi szavazatot kapjon a Fidesz jelöltje, mint amennyien részt vettek ezen a konzultáción!

    A plakátozás pedig folytatódik!

    Pákozdi József

    a Jobbik csepeli önkormányzati képviselője

    http://budapest.jobbik.hu/plak%C3%A1toz%C3%A1s-pedig-folytat%C3%B3dik-20140326

  21. admin szerint:

    Pákozdi úr, legközelebb a megfelelő helyen írja be a véleményét. Másrészt a konzultációt aláírták, Ön is aláírta, és a mi olvasatunkban a nem kijelölt helyekre plakátozás az vadplakátozás, szemetelés. Ráadásul még a megengedett helyeken sem plakátozik a Fidesz, tehát elég vicces őket vádolni. A kihelyezett plakátok 90%-a jobbikos és balliberális, a maradék pedig LMP-s és kisebb pártok által kihelyezett.

  22. andrás szerint:

    A Kúria olvasatában viszont nem!

Itt lehet hozzászólni !