Mezei Futóverseny: jól kezdődött a tavaszi versenyszezon

Csepel.hu

Mezei Futóverseny: jól kezdődött a tavaszi versenyszezon

Profi módon előkészített versenypályán, kitűnő időjárási viszonyok között, zökkenőmentes lebonyolítással rendezték meg idén is a kerületi Mezei Futóversenyt. A kis-Duna part királymajori szakaszának zöld területén közel 700 csepeli iskolás küzdött meg a kilométerekkel a tavaszias időben.

Március 18-án már jóval a 10 órás kezdés előtt versenyre kész pályát varázsoltak a Csepeli Városgazda munkatársai, a friss Csepel Szolgálatáért díjas Sugár Géza vezetésével a színpad és a sátorállítás is időben elkészült a szervezők és a résztvevők legnagyobb örömére. A Széchenyi, a Kazinczy és a Szárcsa általános iskolák, valamint a Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület közös rendezésében lebonyolított futóversenyen 14 tanintézmény diákjai álltak rajthoz 11 különböző kategóriában.

A rendezvénynek a csepeli önkormányzat mellett ezúttal több támogatója is akadt, így a versenyzésben elfáradt kicsik és nagyon egyaránt kaptak befutócsomagot, melynek tartalmával valamelyest visszanyerhették a futás közben elvesztegetett kalóriáikat. Az alsó tagozatosok eredményhirdetésén megjelent Borbély Lénárd alpolgármester aki a díjak átadásában is közreműködött, Jenei Jánossal a verseny „mindenesével” és házigazdájával közösen akasztották a győztesek nyakába a csillogó medálokat.
A nap során szerencsére komolyabb sérülés nem történt, a rendre a csepeli közterület felügyeleti csoport és a rendőrség munkatársai minden igényt kielégítően ügyeltek. A szervezők munkáját ismét a Szeberényi Tamás vezette 20 fős Jedlikes „alakulat” segítette, akik több feladatot láttak el kifogástalanul, az iskolák összetett eredményét pedig a „szokásoknak megfelelően” Tusai-nagymama vezette fel a jegyzőkönyvbe, s amíg nem az írással bíbelődött, két Széchenyibe járó unokájáért szorított, akik cserébe aranyérmes helyezésekkel kedveskedtek neki.

A legjobban a Széchenyi és a Kazinczy iskola nebulói teljesítettek, akik 5–5 aranymedállal gyarapították a két intézmény dicsőségtárát.
„Újabb, szinte minden igényt kielégítő versenyt sikerült lebonyolítanunk, amiért köszönet illet mindenkit, aki a szervezésből egy kicsit is kivette a részét. Ismét kiváló rendezvénnyel vettük kezdetét a tavaszi versenyszezonnak”- értékelte a jól sikerült programot Jenei János a kerületi testnevelő munkaközösség vezetője.

Részletes eredmények hamarosan!

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Mezei Futóverseny: jól kezdődött a tavaszi versenyszezon” bejegyzésre

  1. Németi László szerint:

    Már két hete, hogy lezajlott a verseny, de a részletes eredményekkel még adós a testnevelői munkaközösség.

    sportbaráti üdvözlettel Németi László ny. testnevelő

Itt lehet hozzászólni !