Orbán: A cinizmusnak is van határa (+videó)

Hír TV

Orbán Viktor

Azért a cinizmusnak is van határa – így értékelte a hírTV Rájátszás című műsorában Orbán Viktor azt a meghívást, amit a miniszterelnöktől kapott. A Fidesz elnöke a szocialista kormány gazdaságpolitikáját egy zsebtolvaj tudásához hasonlította, mert az emberek zsebében az is tud turkálni. Orbán Viktor nem tartja megfutamodásnak azt, hogy nem hajlandó találkozni Gyurcsány Ferenccel.

A Fidesz elnöke a Hír Televíziónak adott évvégi nyilatkozatában elmondta: körbetelefonálta a párt elnökségét és egyöntetű volt a válasz: azért a cinizmusnak is van határa, mert azt nem lehet eljátszani, hogy elfogadnak egy költségvetést, a kormány az ellenzék ellenvetéseit figyelmen kívül hagyja, majd pedig felhívják az ellenzék vezetőjét azzal, hogy szeretnének együtt fényképezkedni.

Új gazdaságpolitikára van szükség

Orbán szerint ideje lenne már véget vetni ennek a látványkormányzásnak. A Fidesz elnöke is számít azokra a vádakra, hogy a Fidesz összefogásellenes, de ez nem igaz, az értelmes együttműködés szükséges a pártok között, de a kormány által szorgalmazott összefogásnak az a célja, hogy a megszorításokat együttesen az emberekre terheljék. A Fidesz szerint az összefogás abban állna, hogy a kormányon lévők ismerjék el, hogy ez a politika megbukott, a megszorítások helyett egy másik gazdaságpolitikára lenne szükség.

Orbán Viktor szerint Európában senki sem követi a megszorítások útját. A Fidesz programjának sarokpontja az, hogy az országból hiányzik egymillió munkahely. Ebből a pontból lehetne elindulni, és lehetne kimozdítani mindent. A Fidesz elnöke emlékeztetett rá, hogy a rendszerváltás után megszűnt 1,5 millió munkahely, és ebből egymillió még mindig hiányzik. Ha ezek létrejönnének, akkor a befizetések orvosolnák az államadósság és az államháztartás bajait, a megszorítás pedig csak a munkanélküliséget növeli.

A kormányzat költségvetési átcsoportosításairól a Fidesz elnökének az a véleménye, hogy ezekről újabban háromnaponta szoktak sajtótájékoztatókat tartani, de például az uniós pénzeket már nem tudták lehívni. Orbán szerint a lényeg az, hogy olyan költségvetést fogadtak el, ami növeli a munkanélküliséget. Ez a régi szocialista módszer: ha bajt látnak akkor benyúlnak mindenki zsebébe és elveszik a pénzt. Ennyi tudással még a zsebtolvajok is rendelkeznek – mondta a Fidesz elnöke.

Orbán szerint az adócsökkentés hatásairól lehet vitatkozni. A pártelnök a szlovák és a román példát említette, ahol az adócsökkentés már fél év alatt jóval több állami bevételt eredményezett, mint a magasabb adó. Az is problémát jelent, hogy a magas adók mellett a magas kamatok miatt a vállalkozók nem tudnak hiteleket felvenni. A 2010-es polgári kormánynak ezért az első lépése lenne az adók és a jegybanki alapkamat csökkentése és a kis- és középvállalatok támogatása.

Arra a kérdésre, hogy elköltené-e az IMF-hitelt, Orbán Viktor úgy felelt: attól függ mire. „Ha a kamatterhelését tekintve olcsóbb, mint amelyet más eszközökkel el lehet érni, akkor igen, mert ebből kell kiváltani a meglevő hiteleket” – magyarázta. A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a hitelfelvétel következményeként most 16-17 hónapig külső forrásból bár, de biztosított az államadósság fizetése. Ezért most bátrabb gazdasági lépéseket lehetne tenni, meg lehetne próbálkozni például radikális adócsökkentéssel. Később ugyanis – amikor vissza kell fizetnünk a hitelt -, szűkebbek lesznek a lehetőségek is – magyarázta.

Orbán Viktor szerint egyre több ember ébred rá, hogy a kormány alkalmatlan a bajok orvoslására. „Meghirdettek egy hazugságokkal teletűzdelt politikát, és továbbra is ezt erőltetik” -mondta. Hozzátette: ezért egyre többen jönnek rá, hogy ez a politika rossz, és egyre többen veszítik el a hitüket benne. „Amikor az eszünkkel nem támogatunk egy politikát, és a szívünkkel nem hiszünk benne, akkor az a politika összeomlik” – fogalmazott a Fidesz elnöke.

Orbán az SZDSZ-t „vakbélnyúlványnak” nevezte, arra célozva, hogy a kormányról való leválása teljes kudarccal végződött. Hozzátette azonban: nem volt felesleges tárgyalni a párttal, mert már régóta nem volt velük semmilyen kapcsolat.

„Az igazi veszély a költségvetés”

A volt miniszterelnök kiemelte: Magyarország számára az igazi veszély nem a válság, hanem a hétfőn megszavazott 2009-es költségvetés, és azok a bajok, amelyek abból származnak, hogy a kormány félrekezelte a válságot. „Az a politika, amely azt gondolja, hogy a pénzügyi egyensúly érték, hibás. Önmagában ez csak egy mutató, az a fontos, hogy mi van mögötte” – fogalmazott. Hangsúlyozta: azért nincs pénz a gazdaságban, mert a kormány 1 millió embernek nem képes munkát adni, és gúzsba köti a vállalkozókat. „A bajból csak a gazdasági tevékenység növekedése révén lehet kikerülni” -tette hozzá.

Videó: interjú Orbán Viktorral I. rész

Videó: interjú Orbán Viktorral II. rész

Forrás: Hír TV

38 hozzászólás “Orbán: A cinizmusnak is van határa (+videó)” bejegyzésre

  1. Prendick szerint:

    Viktor, ez megint gyönyörű volt. Kár, hogy oly sok éve már csak előadóművészként tündökölsz. Ha indulnál a Megasztárban, biztos küldenék egy sms-t érted. Igaz, ott énekelni kell, te meg csak szavalni tudsz.
    De az is szép. Nagy dolog ám, hogy ennyi kudarccal teli év után még mindig meg tudod tenni, hogy kiállsz, beszélsz, beszélsz és a hallgatóid könnyes áhitattal borzonganak a gyönyörtől. /Kivéve Szilvesztert, aki mormolja közben az apage satanast ;)/

    Viktor, kár hogy nem születtél orosznak. Te lehettél volna odaát a Duma királya. Bár lehet, hogy erre itthon is meg lehetne koronázni. 🙂

  2. Kovács Ernő szerint:

    Erre a nyilatkozatra Orbánn 3-órát várt, miután Gyurcsány fölhívta egy keringőre! Minek kellett 3-órát várnia? Addig tartott egy fidesz gyűlést?

  3. Szilveszter szerint:

    Mert firkál! Retteg. Nem a szó fizikai értelmében persze, de azt mondom, hogy aki egyszer megégette a farkát, az a piros színtől és retteg. Fletó precizen felmosta a padlót Viktorral a “nagy beszélgetésben” anno. A nagy ostobaságokat Viktor csak a háttérben tudott követők tudatában meri mondani, nyilatkozat, és szónoklat formájában. Az azért vonzó Viktornak, mert egyirányú a kommunikáció. Arra kellett a 3 óra, hogy körbe telefonálgasson mindenkit, hogy: Ugye nem kell vele beszélnem?” Hiányzik a vér a futyiből!
    “Itt jön bátor sir Viktor, ki bátran menekül” (gyalog galopp)

  4. Prendick szerint:

    Na, arra a nagy beszélgetésre emlékszem. Fletó: “ne hazudjon elnök úr, hogy mondhat olyat, hogy itt bárki vizitdíjat akar bevezetni” 🙂

  5. Bubus szerint:

    Nagyon helyes, hogy egy ilyen hazug, dilettáns emberrel nem ül le tárgyalni. Marketing az egész, és ennyit nem ér meg. Gyurcsányt egy percig sem érdekli az ország sorsa, különben 2006 nyarán lemondott volna.

  6. Bubus szerint:

    Szilveszter, hazudással könnyű lemosni bárkit. Államférfiként már nehezebb, főleg Viktort. Nem is sikerült Gyurcsánynak, max. Rákosit próbálja beérni.

  7. Kovács Ernő szerint:

    Viktor nem hazudik, csak mellé beszél!

  8. én szerint:

    Ez nem volt jó húzás. El kellett volna fogadni.

    Én elfogadnám és lenne mit mondanom neki vastagon. Akármilyen jó színész le tudnám mosni, mert a megtapasztalt élet szólna belőlem. Ehhez pedig nem ért, ezt nem ismeri.

  9. Lexon szerint:

    Prendick: “Kivéve Szilvesztert, aki mormolja közben az apage satanast ;)” még most is mosolygok… nagyon jó volt. 😀

  10. Szilveszter szerint:

    Az a baj ezzel az elutasított beszélgetéssel, hogy megmutatja Viktor, hogy mennyire legény a gáton. Semennyire.
    Ugyanis bőségesen van a Fidesz szerint kézzelfogható dolog, amit számon lehetne egy ilyen alkalommal kérni Fletón. De nincs mersz a Viktorban odamenni, és képviselni a saját véleményét, és a mögötte álló Fidesz filozófiát.
    Akkor ki ez a Viktor?

  11. büki szerint:

    Lefutott napirendről nincs mit tárgyalni.
    2006-ban fletó egyedül akart a dicsőségben fürödni. Tárgyalni akkor kellett volna.
    Miről beszéljenek? A kiba..ok új korszakáról? 2008 nyarán fletó azt mondta, itt a fordulat. Az új megszorításokhoz ott vannak régi és új játszótársai: vigyék végig, amit elkezdtek.
    Mihez akar a kormány széles körű támogatottságot?
    Pl. Nyugdíj korhatár emeléshez? Kire számít? a fiatalokra, akik arról beszélnek, sose lesznek nyugdíjasok? A ratkó-gyerekek 5-10 éven belűl 1300 ezren készülnek nyugdíjba. Miért szavaznának arra, aki emeli neki a korhatárt, munka meg az ablakban? Játssza le ezt a meccset a kormány és szavazózenekara.

  12. infósferi szerint:

    Orbán nincs könnyű helyzetben. Ha leáll tárgyalni és hagyja magát újra átvágni, még a 2006-os vereségnél is rosszabb helyzetbe kerülhet. Tudniillik saját szavazói előtt éghet le véglegesen.
    Boxnyelven szólva, nem kedvez neki a közelharc. Ha a meccs végéig távolról szurkál, megtartja előnyét. Ha párharcba bonyolódik vele, csak veszíthet.
    Én csak a bunyóhoz értek, a politikához nem, de az összehasonlítás kézenfevőnek látszott.

  13. sasmadár szerint:

    Kedves Szilveszter!

    Munkaidőben nem illik politizálni, vagy talán ezt a csepeli önkormányzat és csatolmányainál megteheted?

  14. infósferi szerint:

    Csak halkan jegyzem meg sasmadár, az infózók között talán ö az egyetlen profi, akinek ez nem kedvtelés, hanem a munkája része.

  15. Nagyapó szerint:

    Megint nem a lényegről van szó. Viktor nemjének több oka lehet:
    1. Egy hazug emberrel nem lehet vitatkozni. Gyurcsány nem csak Prendick által idézett alkalommal hazudott, hanem soha nem mond igazat (“kioktatta Bush elnököt, kancellár asszonyt, Slota miniszterelnököt, stb.”, akiknek irodái ezután – finoman – csodálkozásuknak adtak hangot.)!
    2. A Fidesz-KDNP gazdasági filozófiája teljesen ellentétes a kormány – csak megszorításra alapuló – elvével.
    3. Orbán az MR1-en (hivatalban tilos hallgatni) elmondta, hogy az embereket brutálisan kifosztó költségvetés elfogadása után miről beszélgetnének?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  16. Laja szerint:

    Viktornak igaza van. A Gyurcsány csak a kirakat miatt csinálja. Helyes, hogy nem fogadta el az egyeztetést. Inkább mondana már le a feri, és engedné, hogy az ország a helyes útra lépjen.

    Szilveszternek ez a munkája szerinted infósferi? Akkor ez egészen jó állás. Biztosan nem szakad bele. Hol keresnek embert ilyen munkakörbe? Biztos egy jól menő cégnél, ahol ezt megengedheti a főnök magának.

  17. Gordon szerint:

    “Fletó precizen felmosta a padlót Viktorral a >nagy beszélgetésben< anno.” – írta Szilveszter. Kár volt pont ezzel előjönni, hatalmas öngól. De azért köszönjük, hogy emlékeztettél minket a miniszterelnök-jelölti vitában elhangzott Gyurcsány hazugságokra. Már épp kezdtünk volna elfeledni, hogy hazug emberrel nem érdemes leállni vitatkozni, beszélgetni, mert ugyis újabb és újabb hazugságokkal szedít majd minket (pl.: “23 millió román”, “nagy a jólét”, “minket irigyelnek európában”). Érthetetlen számomra, hogy a hazudozás neked miért teszik. Persze nem vagyunk egyformák… ma már szólásszabadság van, nem úgy mint anno… tudod, mikor a kedvenc pártod jogelődje volt hatalmon.

  18. Szilveszter szerint:

    Hááááát azt mondom, hogy kicsit gyenge ez a történet ezzel a “nem”- dologgal. Megmondom, hogy miért? Azért nem megyek el valakivel beszélni, mert a MÁSIK ilyen, vagy olyan? Ugyan már! Ha volna mondanivalója Viktornak, akkor odamehetett volna mondani. Mert aki tökös gyerek, azt magasról “nem érdekli”, hogy a másik. Megy, mond. És kész. Arról nem is beszélve, hogy ha annyira hazug ember a Fletó, akkor most igazán lehetett volna hagyni hazudni. Nincs ennyi esze az okosoknak?
    Orbán elmondta az MR 1 en? Nagy bátorság! Válaszolt neki valaki? Ugye nem? Viktor csak ott legny, ahol nincs válasz.

  19. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Vedd már észre Orbán azért nem megy el megbeszélni Gyurcsánnyal mert minek. Gyurcsány ugyanazt csinálja nagyban mint TE (és ez most személyeskedés volt) kicsiben vagyis bármilyen érvet hoznak fel akár ígyurcsánynak akár neked megsem haljátok csak mellé beszéltek. Amikor meg vége a megbeszéléseknek akkor jön a szöveg: A mumus Orbánnal nem lehet megbeszélni semmit. Ez az egész Gyurcsány féle fogás annyira átlátszó megint lehet mondani: A Fidesz nem akar semmi féle változást csak kiabál. Pedig elég világossan megmondták csak adó és járulék valamint alapkamat csökkentéssel lehet fel lendíteni a gazdaságot és kilábalni a válságból. Az egész világon ezt csinálják csk nálunk nem. Dehát ez felsem tünik nektek.

    Szilveszter öszintén, egy notorius hazudozóval (akiről tudod, hogy soha semmilyen körülmények között nem mond igazat) Te leülnél bármit megbeszélni?

  20. Prendick szerint:

    Már írtam erről, de nem lehet elégszer ismételni. Gyurcsányék az összefogást úgy képzelik, hogy ők elöl, a többiek meg szorosan mögöttük, aki meg nem áll be a sorba, a köz ellensége.
    Ehhez minek asszisztálni?
    Csak azt sajnálom, hogy olyan sokan megeszik. Gondolom ezért is nyomja ennyire Fletó bandája.
    Pedig nagyon fals a dolog. Nekik kéne húzni, de mivel kiderült, hogy erre teljesen alkalmatlanok, másokkal veszekednek, hogy miért nem húznak velük.

    De azt elfelejtik kimondani, hogy bizony őket kéne kihúzni a sz..ból és ritka pofátlanság ezt pont az ellenzéktől kívánni.

    Gondolom itt azért már világossá vált, mennyire szeretem Viktort, de jelen esetben teljesen igaza van. Ha elmegy egy ilyen butaságra, másnap már a lakájsajtó boldogan röpítené a hírt, hogy a Fidesz is felsorakozott Gyurcsány mögé, mert csak őt tartják alkalmasnak a válság kezelésére. Na ilyen otromba kampányfogásra tán még az Mdf sem ugrana be.

  21. Gordon szerint:

    Szilveszter!

    “Arról nem is beszélve, hogy ha annyira hazug ember a Fletó, akkor most igazán lehetett volna hagyni hazudni.”-írod. Ha ezt így folytatod, akkor nem sokáig hagyják, hogy a csepeli szocik honlapjára írogass.

    Egyébként megint nagy butaságot mondtál. Ennyi a baloldalon a mondanivaló? Hogy hagyják a Fletot hazudni? Ahhoz nem kell az Orbán társasága, hogy ő Fleto hazudozzon, nemde? Vagy ideges lesz a Viktortól, és olyankor a jelenlegi miniszterelnök Úr még nagyobbakat hazudik? Nem értelek Szilveszter. Szerintem te magad sem vagy azzal tisztában, hogy hova is akarsz eljutni…

  22. miska72 szerint:

    A cinizmusnak is van határa?
    Meg pofátlanságnak is!
    15% adó a képviselőknek?
    Számla nélküli kifizetések?
    Mi ez ha nem POFÁTLANSÁG?
    GAZEMBEREK VEZETIK AZ ORSZÁGOT!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  23. Szilveszter szerint:

    Kedves Gordon!
    Te mindíg aggódsz értem, és ezt köszönöm!
    Nos mindíg igyekszem a lehető legpontosabban fogalmazni, hogy elkerüljem szavaim kiforgatását. Van, hogy ez így sem sikerül. Azt a bizonyos idézett mondatom úgy írtam, hogy: HA (tehát feltételes módot használtam) annyira hazug ember a Fletó (és ezt feleslegesnek véltem beleírni a mondatba: “amennyire a Fidessz gondolja” akkor most….
    Egyébként meg nem mondtam butaságot, azt is elárulom, hogy miért? Mert nem ennyi a mondanivaló a balon, és nagyon is tudom, hogy hová akarok eljutni. Itt épp az a baj, hogy Viktor nem tudja, hogy hová akar eljutni, és nagy elánnal vezeti pártját is, a ki tudja, hogy hová?
    Ha konkrét akarok lenni, akkor már megint abban a vicces helyzetben vagyunk, hogy én az egyszerű szockó világítsak rá a politikai marketingre, amit szerintem egy tökös Viktornak tudnia kellene! De ha ő nem tudja, nincs abból baj, de hogy az párt többi vezetőivel egyeztetés során sem mondtak neki semmi érdemlegeset? Vagyis megint az a kínos (szokásos) helyzet van, hogy üres kézzel okoskodik a FIdesz, nincs semmije. Ez nevetséges.
    Ballagj fel a Fidesz honlapjára, és nézd meg ott, hogy mit kellett volna Viktornak egy ilyen megbeszélésen elmondani, képviselni, akár hazugnak tartja Fletót, akár nem. Ez annyira sima ügy!
    De az is megoldás, ha megnézed a Hír tv oldalát! Ott van, hogy mit mondott Orbán Viktor. No hát ugyanazt kellett volna Fletó szemébe is elmondani.
    Orbán a gazdasági fordulat érdekében tárgyalna Gyurcsánnyal
    Orbán Viktor az InfoRádiónak adott exkluzív nyilatkozatában azt mondta: lehetségesnek tartja, hogy létrejön az egyeztetés.
    Orbán: Az emberek érdekeit szolgáló reformok kellenek
    Orbán Viktor azt mondta: olyan reformokhoz nem adja a nevét a Fidesz, amelyek nem az emberek érdekeit szolgálják, de egy radikális gazdaságpolitikai fordulatról szívesen tárgyalnak. Hozzátette: a gazdasági nyomás megszüntetéséről és az alkotó energiák felszabadításáról szeretnének egyeztetni.
    (hírtv.hu)
    Vagy simán ki kellett volna nyomtatni a Fidesz honlapját, a kezébeadni, és azt mondani: Ez a mi ügyünk, képviselj minket!
    De nem! Bátor Viktor inkább büszkén meghunyászkodik, Szíjjártó meg megpróbálja kimesélni ezt a felettébb kínos vezéri magatartást.

  24. csollány szerint:

    Nem igazán értem, mi a gond avval, ha valaki az adott kérdésről közvetlen munkatársaival beszél, majd ezután ad választ?
    Ha egyből elutasítja, akkor ráverik, egyszemélyes diktátor.
    Ha demokratikusan egyeztet, akkor gyávának tartja Szilveszter.

  25. Szilveszter szerint:

    No csak azon aprócskaság miatt tartom gyávának, mert azt mondta, hogy lehetséges, hogy létrejöjjön egy egyeztetés. Majd demokratikusan egyeztetett, és megfutamodott.A párton belüli demokratikus egyeztetésnek egy jó kis kraftos stratégiáról kellett volna szólnia. Üsszeülni, keretbe foglalni az álláspontokat, és győzelemre fel! A tárgyalás januárban lett volna, még csak az sincs, hogy nincs idő a felkészülésre, a stratégia kidolgozására. Ez Kedves Csollány politikai meghátrálás, ha úgy tetszik: kudarc. Büszke lehet rá népe!

  26. Bonifác szerint:

    Nagyon élvezem az urak és eltársak vitáját.(attól különbözik az elvtárstól, hogy nincsenek elveik…)Fogalmam sincs, mit tett Fletó (nemzetrontó
    szövetségesével)ami ami a magyarok javát szolgálta volna.Beleértve a
    nyomorult cigányokat is ,akiket romának léptettek elő, de a levegőt
    is sajnálják tőlük. Nincs olyan MASZOPOS, aki ne cigányozna,(de
    ez tényleg nem rasszizmus…)Szilveszer (úr) Miből győződött meg arról,
    hogy nem óhajtják kedvezményezettjei utolsó alsóneműjétől is megszabadítani?Fletócskánkról Tartuff jut az eszembe:a megtestesült
    tisztességtelengség.Minden országnak olyan a vezetése amilyet érdemel.
    Mi tényleg ilyen maffiába tömörült gazembereket érdemlünk???

  27. Csak egy csepeli szerint:

    Viktor egy utolsó szánalmas gyáva féreg.. hahaha.. most kommenteljetek jobboldaliak a kis oldalatokon, amit kb. 20 ember olvas… gyerünk, olvassatok be!!! Tiltakozzatok, hogy Viktor az Isten és hogy képzelem én, hogy ilyet mondok róla.. És mind a többi 19 ember, aki még olvassa ezt az oldalt, majd egyetért veletek! hajrá!hehe :))))

  28. infósferi szerint:

    Úgy látszik, egy újabb széles látókörű gondolkodó is megjelent a fórumosok között. Abban a tévedésben vagy, hogy az emberek 99 %-át érdekli a politika. Nem a 2 vezér közötti választás foglalkoztatja egy életen át.
    Ha nem a dinamikusan negatív növekedési pályát látnám a hozzá nem értőktől hemzsegő kormány tevékenységében , lehet, hogy be sem írnék.
    A politiikusokat szeresse a családja. Én, önző módon, magamra és családomra gondolok. Ha a jelenlegi kormányerőknél a változás legkisebb szelét látnám, támogatnám. Nem vagyok a magam ellensége.
    Aki azt hiszi, hogy 18 évvel a rensdszerváltás után az egykori Politikai Főiskolán okítottak viszik ki az országot a bajból (kádereik nagy részének ma is ez a végzettsége), az téved. És sajnos, a plebs bőrére.

  29. Prendick szerint:

    Csak egy csepeli! Legyen óhajod szerint.
    Viktor az Isten, majd te is meglátod, ha egyszer majd visszaszáll a lelked az Ő bal oldalára. Mert egyszer visszaszáll, hisz az Úr kegyeli a félkegyelműeket. Miként írva vagyon.
    Meg vagy elégedve? 🙂

    /Akkor ez 18./

  30. Bubus szerint:

    Látszik, hogy most tévedt ide, és azt hiszi, hogy a sufni-MSZP-s stílussal itt is sokra megy.

  31. Bubus szerint:

    Prendick, nem kell megalázkodnod egy MSZP-s miatt. Hová lett az önérzeted?

  32. Prendick szerint:

    Én még úgy tudtam, hogy egy elmebetegnek mindig helyeselni kell, különben dühöngeni kezd. Ha aszongya, hogy ő a Napoleon, most vitatkozzak vele? Legyen ő a Napoleon.
    Szilveszter is megmondta, hogy most a szeretet melengesse keblünket. Az enyémet melengeti.

  33. xy szerint:

    Az Úr megmondá, boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa…

    Üdvözlünk “csak egy csepeli”.

    Én tudom, hogy ki vagy.

  34. hehehehe szerint:

    amikor a sok helyi maszopnyik fattyúra gondolok, mindig szégyellem, hogy csepeli vagyok. csepel lassan az ország szégyene lesz.

    itt az ideje, hogy csepel elszakadjon Bp-től, és végre saját kezünkbe vegyük a sorsunk alakítását. mert így csak arra megy el az adónk, hogy az üllői meg a váci utakat felújítsák, itt meg nem épül semmi.
    jah de, legdrágább, lekékesebb területünkre egy olyan szennyvíztisztító, ami egy csepp csepeli szennyvizet nem fog tisztítani…

  35. Lexon szerint:

    “ok helyi maszopnyik fattyúra”
    én is szégyellek… a szocik nevében is.

  36. Lexon szerint:

    “ok helyi maszopnyik fattyúra”
    én is szégyellek téged… a szocik nevében is.

    Csak azért, mert a magyar nyelvben nem mindegy, hogy hogyan ejted az e-t…

  37. hollósi szerint:

    Csepel leválása Budapestről, nem aktuális. Amikor lett volna benne fantázia, a szavazók elutasították. Leválni jövőképpel szabad. Az meg eléggé kilátástalan. Nincs közlekedés, munkahely, csak adósság, ami tovább nőne, ha a fővárosi csőd ránk eső részét leosztanák. A szennyvíztisztítóval már úgy is a főváros stratégiai része ( pöcegödre) lettünk.

Itt lehet hozzászólni !