Lázár támogatná a távfűtés alapdíjának megfelezését

Hirado.hu

Lázár támogatná a távfűtés alapdíjának megfelezését

Támogatná a távfűtés alapdíjának legalább ötvenszázalékos mérséklését – mondta a Délmagyarországnak Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki a rezsicsökkentést az elmúlt két esztendő legnagyobb szociális sikerének tartja.

A Csongrád megyei napilapban kedden megjelent interjúban a politikus úgy fogalmazott, hogy “fekete hónap elé néznek a szolgáltatók”. 2014 után az a fő kérdés, hogy miként lehet a tartósan alacsony áram- és gázárat biztosítani Magyarországon – mondta. “Garantáljuk, hogy a lakossági szolgáltatásoknál nem lesz helye a profitnak” – tette hozzá.

Az államtitkár közölte, a kormány kész minden áram- és gázszolgáltatóval korrekt tárgyalásokat folytatni arról, hogy miként tudják átadni érdekeltségeiket, elhagyni az országot.

Jelenleg is folynak ilyen tárgyalások – tudatta a politikus, hangsúlyozva: akármelyik céget is veszi át az állam, minden munkavállalóra igényt tart majd. “A szolgáltatás színvonalát nem akarjuk csökkenteni, csak a kivett pénz mennyiségét” – mondta.

Az áprilisi választás tétjével kapcsolatban Lázár János kifejtette, bár nem teljesen elégedett, tiszta lelkiismerettel állnak a választók elé. Készen vannak az új struktúrák, minőségjavításra kell az újabb négy év – fogalmazott a politikus.

“Az állam szempontjából sok területen például az egészségügy, oktatás félmunkát végeztünk. Hiába van például Klebelsberg-központ, amíg a magyar oktatás nemzetközi összehasonlításban romló eredményeket mutat, nem vagyok nyugodt” – mondta az államtitkár, leszögezve: “Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy sikeressé tegyük az országot. A Fidesznél csak a Fidesz a jobb.”

Forrás: Hirado.hu

7 hozzászólás “Lázár támogatná a távfűtés alapdíjának megfelezését” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    A távfűtéses lakásokban élők döntő többsége támogatná a távfűtés alapdíjának a teljes eltörlését, ezért Lézer Jankó nagyon el van maradva azzal az ötletével, hogy “Ő támogatná a távfűtés alapdíjának megfelezését”!

    Nekem viszont még jobb ötletem van!
    Az, hogy Lézer Jankó és a többi fideszes vezető, 4 éven keresztül a saját vagyonából havonta fizessen annyit minden távfűtéses lakás tulajdonosának, amennyit távfűtési alapdíj címen a távfűtéses lakásokban élőknek a fityiszes vezetés jóváhagyásával eddig havonta fizetni kellett!

  2. grün szerint:

    “Az államtitkár közölte, a kormány kész minden áram- és gázszolgáltatóval korrekt tárgyalásokat folytatni arról, hogy miként tudják átadni érdekeltségeiket, elhagyni az országot.”
    Átadni?!
    Hol élsz jóember?! Eladni! 😛 😀

  3. Etikus szerint:

    T.12:34-es
    Megteremtettük, szüleinkkel, eladták,(privatizálták jeligével az államadósság fizethetősége indokaént, miközben nőtt az adósság, se pénz, se posztó) zsebre tették. Keményen fizetünk érte 25 éve, hogy használhassuk, + keményen adózunk, ebből visszavásárolják, majd az éra kijelöli az új kezelői jogosultat, végül új tulajdonoshoz kerül. Miközben forog a pénz, és minden lépcsőnél “felesleg” keletkezik. Ez is “tova tűnt!” Nem rossz! De nekünk igen! 2006-Pórnép csak fizess, fizess. Bevált a szlogen: akárkire szavazol, úgyis nekik dolgozol, adózol.

  4. Etikus szerint:

    Állítólag a Kossuth R. du. hírekben már bemondta, hogy az oroszok 50%-al megemelték az Ukránoknak szállított gáz árát. Kezdődik, azaz, minden most kezdődik el.
    Ahogyan szavazol…………
    -gáz, víz, kereskedelem, stb.
    -most kezdődik az igazi nyomoruk?
    -bele vitték őket…..sajnálom szegényeket, “nem tudták, hogy mit cselekszenek.”

  5. grün szerint:

    T. Etikus!
    Hibás a hozzáállás!
    Nem megemelték a zukránoknak a gáz árát, hanem visszaállították a világpiaci árakat!
    Mint, ahogy kormányváltáskor nálunk is kénytelenek lesznek!
    Ezért megy most a nyekergés a fityesz részéről!
    Hazugságra nem lehet gazdaságot építeni! 😛 😀

  6. Etikus szerint:

    Köszönöm a helyesbítést.

  7. Etikus szerint:

    Szoktam mondani, (évtizedek óta) minden nemzetnek meg van a saját specifikus sorsa, ugyan úgy, mint minden embernek.

Itt lehet hozzászólni !