Homoszexuálisok házassága: ez lenne a legfontosabb problémája az országnak?

Mno

osszefosas

Éles vitát váltott ki a baloldali szövetségben a homoszexuális párok házasságának és örökbefogadási jogának kérdése. Az MSZP ellenzi Gyurcsány ez irányú terveit, ám az Együtt–PM és a Liberálisok támogatják. A Fidesz szerint mindez „reménytelen politikusok reménytelen ötletelgetése”. A Magyar Nemzet forrásai szerint Gyurcsány korábban az azonos neműek élettársi viszonyát is elvetette volna.

 Nem támogatja az MSZP Gyurcsány Ferenc javaslatát a homoszexuálisok házasságára, és a szocialisták nem tennék lehetővé az örökbefogadást az azonos neműeknek – nyilatkozta tegnap Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke azt mondta: a baloldali szövetség pártjai között vita van ebben a kérdésben, és ők a DK ezen programját nem támogatják. Azt viszont igen, hogy a regisztrált élettársi kapcsolat mindenkinek a rendelkezésére álljon – tette hozzá Mesterházy.A Magyar Nemzet csütörtökön számolt be arról, hogy egy szerdaizártkörű beszélgetésen Gyurcsány Ferenc elárulta: ha bejutnak a parlamentbe, az első törvénytervezeteik egyikeként kezdeményezni fogják, hogy az azonos neműek házasodhassanak és gyermeket fogadhassanak örökbe. A DK elnöke kijelentette: „Csak azért nem nyújtottuk be a törvénytervezetünket erre vonatkozóan, mert nem akarjuk az összefogást megzavarni. Mert ettől csuklanának a szocialisták, azt hiszem.” Arról is beszélt: a DK az egyetlen párt, amely fölkarolja ezt az ügyet. Ezzel szemben a lap megkeresésére tegnap a baloldali szövetség két másik tagja, az Együtt–PM és a Liberálisok is jelezte: támogatják az elképzelést.

A Magyar Nemzet balliberális forrásból úgy értesült, kormányzása idején Gyurcsány még határozottan ellenezte az azonos neműek házasságát, sőt a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló (2009-ben hatályba lépett) jogszabályt is csak kemény szócsaták után tudta keresztülverni az SZDSZ Gyurcsányon és az MSZP-n.

Mint Őszödön

Gyurcsány Ferenc nem képes leszokni arról, hogy zárt ajtók mögött ismertesse terveit – reagált a Magyar Nemzet pénteki cikkére Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára. Miként az őszödi beszédnél is zárt ajtók mögött beszélt frakciótársainak a valóságról, ezt tette most is – mondta.

Az egynemű párkapcsolat a kisebbik kormánypárt szerint magánügy, abba nem akarnak beleszólni, nem akarják korlátozni, ugyanakkor leszögezik, hogy a házasság rangjára emelése ellen tiltakoznak. A KDNP nagyon várja az Összefogás programját, hogy kiderüljön, milyen családmodellt is szeretnének – írták.

A teljes cikket a Magyar Nemzet szombati számában olvashatja.

 Forrás: Mno

8 hozzászólás “Homoszexuálisok házassága: ez lenne a legfontosabb problémája az országnak?” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    Higgyék el, nem írhatok mást, csodálatos összeállítású tabló, az ország szégyeneiről.
    Azért megkérdezném a címre utalva mégis, talán valaki tudja a választ, hogy került a képre a hölgy? Ő is?

  2. ebihal szerint:

    Talán azért, mert ő is tiszteletben tartja más véleményét! A diktátorokról nem készül csoportkép.

  3. grün szerint:

    “Gyurcsány Ferenc felépített egy városi legendát arról, hogy őt hátba szúrták, miközben mára kiderült, hogy ő szúrta magát mellbe – mondta Kósa Lajos. A Fidesz ügyvezető alelnöke úgy vélte, az őszödi ügynek akkor lenne vége, ha lenne a baloldalon egyetlen ember, aki kiállna, és azt mondaná, elnézést, hogy tönkretettük az országot.”
    .
    Ha esetleg a Lali huszár elismerné, hogy ezt elkúrtuk, de nagyon! Ekkora böszmeséget még nem látott Európa!
    Úgy rátok égett ez a fityesz általi kiszivárogtatás, hogy már nektek kell bocsánatot kérni! 😛

    http://www.fidesz.hu/hirek/2014-02-28/gyurcsany-egy-ordito-ongolt-lott/

  4. vazulnéni szerint:

    Én nem bocsátok meg ,a baloldal hibája ,hogy én buta ,előítéletes ,kirekesztő, maradi ,horthysta lettem ,pedig megértő ,intelligens ,toleráns ,progresszív szemléletűnek születtem 🙂

  5. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    A homoszexuális házasság ha egy országban elfogadott, az egy fejlett gondolkodású társadalomra utal. Csakúgy, mint a drog, lásd Hollandia, a legkülönlegesebb ország a világon számomra, a legszabadabb. Ahol, ez tiltott, hát hogy fejezzem ki magam finoman….??? Nem tudom… a férfi kollégám tavaly házasodott, férfival, gyönyörűek voltak, boldogok, ja és 20 éve együtt éltek már, ilyen már a heteróknál nagyon ritka…

  6. grün szerint:

    Akik már több mint 20 éve éltek együtt könnyen újra egymásba gabalyodhatnak! 😛 😀
    Esküvői kép!
    https://scontent-b-lga.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1/1795676_10152236327462048_1007969703_n.jpg

  7. nagyapó szerint:

    Eeetásak! Csuklanak? Gyurcsány(i) mondotta volt: „ettől a szocialisták csuklanának”, tényleg csuklanak, avagy kussolnak?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  8. vanhool szerint:

    NEM ÉRDEMELNEK TÖBB ESÉLYT!

Itt lehet hozzászólni !