Lázár János: Újabb segítséget kaphatnak a fogyasztók

MHO

Újabb segítséget kaphatnak a fogyasztók

A kormány szerdai ülésén tárgyalja, miként lehet valóban non-profittá tenni a közműszolgáltatásokat, hogyan kaphatnak újabb segítséget a fogyasztók – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár vasárnap Székkutason.

A számlák továbbra sem átláthatók, a szolgáltatók még mindig igyekeznek becsapni, manipulálni a fogyasztókat – mondta a politikus a 2300 lakosú község általános iskolájának aulájában rendezett lakossági fórumon, mintegy száz ember előtt.

„Szerdán nehéz napja lesz az áram- és gázszolgáltatóknak” – közölte az államtitkár, hozzátéve, ekkor a kormány napirendre veszi a közműszolgáltatások ügyét, megvizsgálja, miként nyújtható újabb érdemi segítség az ország négymillió háztartásnak.

„Úgy látszik nem tudjuk annyival csökkenteni a rezsit, hogy ne legyenek nyereségesek az energiaszolgáltatók” – mondta Lázár János, aki úgy látja, 25-30 százalékos tartós rezsicsökkentés hozhat érezhető eredményeket a lakosság számára.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus a Székkutason megvalósuló mintegy 3 milliárd forintnyi fejlesztésről elmondta, az elmúlt két évtized legsikeresebb négy éve áll a falu mögött.

A rendszerváltás óta a község még nem kapott egyetlen kormánytól sem ekkora fejlesztési forrást – mutatott rá. Hozzátette: lakosságarányosan Székkutasra érkezett legtöbb támogatás – a vállalkozások számára munkahelyek teremtésére, illetve az emberek életminőségének javítására – a környékbeli települések közül.

A faluban májusban elkezdődik a csatornázás, az 1,1 milliárd forintos fejlesztés 90 százalékát uniós és hazai támogatás fedezi. A községben nem lesz olyan közösségi szolgáltatás, amely ne újulna meg a következő időszakban – ígérte a politikus.

Forrás: MHO

19 hozzászólás “Lázár János: Újabb segítséget kaphatnak a fogyasztók” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    “Kevesebbet szívunk, többet veszünk a feketepiacról.” (csak a naivák hiszik!)

    “Mintegy 7300 vállalkozón hajtják be a kamarai díjat.”

    A NAV segítségével bevasalják az ötezer forintokat.

    Légy megértő és fizess a semmiért, mert őket is el kell valakiknek tartani, a semmiért, csupán, mert a Törvényt mi hozzuk, 24-48 órán belül, ha kell.
    Megértést, támogatást várnak Tőled, civil emberi módon, ezzel szemben a fűnyírás elméletével, szigorúan “lekaszáltatják,” mert az nekik jár!

    Ja, amikor sorolták T. Csepeliek az újabb és újabb közterheket, mint ha ez kimaradt volna a felsorolásból. Ugye?!

  2. Etikus szerint:

    Ez nem hasonlít a gyermekrák alapítványának a mutatványához?
    Tényleg mit kapunk cserébe? Amikor kérdeztem az Elnök úrtól, csak mélán állt, és úgy tett, mint aki nem érti a kérdést.

  3. Etikus szerint:

    Annyira jó, hogy kénytelen voltam áthozni, megosztani Önökkel!!!!

    ……..”Rezsimeghajtású autót fejlesztett ki a kormány ……..a világszenzációnak számító mérnöki bravúr létrehozásában az összes kormánytag részt vett….. lesz turbó változat is……….az EURO-5-ös környezetvédelmi szabványnak, fogyasztása 3 egység rezsi 100 kilométeren, károsanyag-kibocsátása pedig kevesebb mint 1,2 CÖF kilométerenként……..a jelenlegi nevén Rezsi Cruiser várhatóan áprilisban kerül majd a Nemzeti Autóboltokba. Később kapható lesz kombi a családos, és turbó változat a sportosabb, fiatalos rezsiharcosoknak”……………..

  4. nagyapó szerint:

    Kíváncsian várom a csütörtököt. Hogy fogják sajnálni a dolgozókat támogató, a baloldali értékekre érzékeny szocik, a szegény szolgáltatókat.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  5. Etikus szerint:

    “Letartóztatási parancsot adott ki Viktor Janukovics leváltott államfő ellen az ukrán rendőrség – közölte Arszenyij Avakov ideiglenes belügyminiszter hétfőn, hozzátéve, hogy Janukovicsot tömeggyilkosság vádjával akarják őrizetbe venni.”

  6. grün szerint:

    “A közmunka kapu, amelyen keresztül be lehet lépni a segély világából a munka világába, ezért azt meg kell becsülni – mondta Orbán Viktor hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban”
    .
    Ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel! 😛 😀
    .
    http://propeller.hu/itthon/2879290-orban-kozmunka-kapu-munka-vilagaba

  7. Etikus szerint:

    “Varga: visszakerültünk az európai gazdaság élmezőnyébe”

    Mondottam én már nov.-decemberben, mire a szavazás idejéhez közel érünk, Luxemburggal fogunk versenyezni.

  8. nagyapó szerint:

    Varga: Kezdjük visszanyerni elveszített pozícióinkat
    Visszakerültünk az európai gazdaság élmezőnyébe, kezdjük visszanyerni a 2002-ben elveszített pozícióinkat – mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Soltvadkerten.

    Varga Mihály kiemelte: a magyar gazdaság tavaly negyedik negyedévi 2,7 százalékos bővülése azt jelenti, hogy az Európai Unió 28 tagállama közül Magyarország produkálta a negyedik legnagyobb növekedést, és vezeti a visegrádi négyek mezőnyét is. A nemzetgazdasági miniszter a száz százalékban magyar tulajdonban lévő Material Plastik Kft. új üzemcsarnokának átadásán elmondott köszöntőjében megalapozottnak nevezte azt, hogy a kormány mellett a nemzetközi szakértők is a magyar gazdaság dinamikus növekedésével számolnak.

    Varga kiemelte, hogy a magyar gazdaság fejlődési pályára állt, az export mellett a belső kereslet, a fogyasztás is egyre inkább húzza a növekedést. Kitért arra, hogy a foglalkoztatás is jól alakul, mert a foglalkoztatottak száma meghaladta 2013 végén a 4 milliót, ami 107 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  9. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Szép álmokat!

  10. nagyapó szerint:

    Ez is álom?
    “Megtakarítás. Ez a kulcsszó, amelyre Szekeres Imre, az MSZP volt elnökhelyettese hivatkozott, amikor arról kérdeztük, miből épített több mint száz négyzetméteres villát a tihanyi hegy tetején a feleségével együtt a honvédelmi minisztersége előtt fél évvel. Ezen időszakban ugyanis a lakhatási támogatásával együtt legfeljebb 1,2 millió forint jövedelemmel rendelkezett a szocialista képviselő havonta, s felesége is csak egy cégben volt érdekelt.”
    Mennyire igaz, hogy:

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  11. kispajtás szerint:

    4,5 milliárdért vettünk aktképet januárban
    A magyar állam januárban vehette meg Gustave Courbet Fehér harisnyás akt című festményét.
    Ettől bizonyára sokaknak melegük lesz.

  12. Etikus szerint:

    Várom a Polgármester urat, hogy a Híradóban bejelenti, mi várható továbbiakban rezsicsökkentés tekintetében. Erre a Rogán úr jelenti be az aktuális témát, már tegnap is feltűnt, hogy Ő volt a reszortos. Úgy látszik a TV-ben való szereplési vágy, v. a közelgő szavazás, elragadja őket imádnak reflektor fényben tündökölni. Csak nem hatáskörbe vonta a frakcióvezető, e rendkívüli népszerűségre alkalmat adó feladatok bejelentéseit?
    Úgy látszik egyre jobban fokozódik a pozicionálásért folyó harc, még berkeken belül is.

  13. Etikus szerint:

    Emlékszem amikor a Vasas labdarúgó csapata megnyerte az MNK-t, indult a nemzetközi kupaküzdelmekben. (Vóót ilyen, bár régen, talán 1981) Nos egy angol másodosztályú csapattal játszottak a Fáy utcában és bizony kiábrándító játékkal égtek 0-2-re. Ekkor a rossz játék láttán (TV. is közvetítette élőben) a kint lévő szurkolók kórusban kiabálták, 0-2 után, DOLGOZZATOK….stb…, ingyenélők, dolgozzatok, s bizony ez így ment kb. 50-60 percen át. S ma hol tartunk?

  14. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Most kezdjem el én is, hogy melyik fideszes, hogy jutott a vagyonához, amikor még
    nem is dolgozott? Azzal csak saját magát hülyíti, ha mindig a más szemetében turkál!
    Előbb nézzen körül házon belül!

  15. ebihal szerint:

    Etikus!
    Ez a felszólítás sok más meccsen is elhangzott, mégsem tanultak belőle. Kötve
    hiszem, hogy képviselőinket jobban zavarná egy ilyen felszólítás, mint hajdanán
    a focistákat!

  16. fghfjhgkjhk szerint:

    Ez a demagógia! “nonprofit szolgáltató” 😛

  17. nagyapó szerint:

    Minden jel arra utal, hogy még mielőtt a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. leánycége megvásárolta a Dataplex Kft.-t, már megvolt a forgatókönyv a szerverhotel állami megrendelésekkel történő „kitömésére”. Az offshore cégek segítségével lebonyolított tranzakció sorozattal összesen hárommilliárd forint hasznot zsebelt be Bajnai Gordon köre és Kóka János volt sógora.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  18. Tarjányi László szerint:

    Minden jel arra utal, hogy mielőtt a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. leánycége megkötötte a szindikátusi szerződést, már megíratott a forgatókönyv Tóth Mihály és Németh Szilárd által a csepeli MSZP és Fidesz összebútorozására. Az offshore cégek nélkül lebonyolított tranzakció sorozattal összesen négymilliárd forint hasznot zsebelt volna be Bajnai Gordon köre, ha az eszes parasztgyerek bele nem köpött volna a levesbe! 😀

    Ceterum censeo… A volt kommunista, ha kinyitja a száját hazudik, ha kinyújtja a kezét lop

  19. Etikus szerint:

    Feltűnő, hogy mennyire drámaian fogják fel a mindennapokkal terhes életüket a megnyilatkozók. Mi mást is tehetnének, hiszen már csak arra figyelnek, mikor érjük utol Luxemburg életszínvonalát. Miközben észre sem vették, vagy talán már mosolyra, kacagásra képtelenné tette őket a politika?

    Pidig éppen a 10:40-es jelzi, hogy van min mosolyogni, egy jónak tűnő, szerkesztett, “új találmány kapcsán.”

Itt lehet hozzászólni !