Németh Szilárd: Nem ez a bankok első stiklije

Hirado.hu

Németh Szilárd: Nem ez a bankok első stiklije

A bankok át akarják hárítani az ingyenes készpénzfelvétel többletterheit az ügyfelekre, ezt azonban meg fogjuk akadályozni – mondta a fideszes politikus, aki szerint a pénzintézeteknek nem ez az első stiklijük, korábban a devizahitelekben rángatták bele az embereket. Németh Szilárd úgy véli: a bankok politikai küzdelmet folytatnak a kormány ellen, ennek azonban április 6-án vége lesz, és be fognak állni a sorba.

A bankok minden trükköt bevetnek, hogy áthárítsák az emberekre az ingyenes készpénzfelvétel többletterheit – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője az M1 Ma reggel című műsorában.

Mint mondta: nagyon sok olyan bejelentés érkezik az ügyfelektől, hogy a bankok megváltoztatják a számlacsomagokat, felmondják a szerződéseket ilyen szándékkal. A Magyar Nemzeti Bank ezeket az eseteket ki fogja vizsgálni, és ha bebizonyosodik a törvénysértés, a pénzintézetek kemény büntetésre, akár 500 millió forintos bírságra számíthatnak.

Hangoztatta: a világon egyedülállóan csak Magyarországon kellett törvénybe foglalni, hogy a tranzakciós illetéket nem háríthatják át a bankok az ügyfelekre. A világon mindenhol olyan bankrendszert működtetnek, melyben az emberek érdekeltek abban, hogy kapcsolatban legyenek az intézményekkel. Magyarországon a tranzakciós illeték áthárítása már nem az első „stikli” – fogalmazta meg a fideszes politikus, aki példaként említette, hogy „a bankok az embereket belerángatták a devizahitelekbe”.

Németh Szilárd szerint a rendszert ezért át kell alakítani úgy, mint a közműszolgáltatások rendszerét. A bankok ugyanúgy extraprofitra tettek szert, mint a közműcégek. Ennek egyszer s mindenkorra véget kell vetni – szögezte le.

A bankok beszálltak a politikai küzdelembe, mert nem azok a politikusok ülnek ma többségben a kormányban és a parlamentben, akik őket kiszolgálják, hanem azok, akik a magyar embereket velük szemben meg akarják védeni. Ez a küzdelem április 6-áig fog zajlani, aztán a bankok be fognak állni a sorba – prognosztizálta a fideszes politikus.

Arra a kérdésre, hogy mindez kartellvád-e a bankokkal szemben, igennel válaszolt. Hozzátette, hogy jogilag ezt ugyan nem tudja bizonyítani, de szerinte politikusként nem is ez a dolga. “A bankok mindenáron ki akarják játszani a törvényt, meg akarják tartani azt a pénzt, amit korábban kerestek, mi pedig ezt meg fogjuk akadályozni. Ilyen egyszerű ez a történet” – tette egyértelművé.

Arra a felvetésre, hogy mit szól majd mindehhez az Európai Központi Bank (EKB), úgy reagált: az Európai Központi Banknak is az a dolga, hogy a fogyasztókat védje, máskülönben miért van?

Annak kapcsán, hogy Gyurcsány Ferenc azt állította, megdolgozott azért a 80 millió forintért, amelyet a 90-es évek végén a Paksi Atomerőműből tanácsadói szerződés keretében felvett, idézte a volt miniszterelnök őszödi beszédének egyik ominózus mondatát, miszerint „hazudtunk reggel, éjjel, meg este”, és szerinte most is erről van szó. Felhívta rá a figyelmet, hogy akkoriban ez az összeg egy tanárnak a százévi fizetése volt, Gyurcsány Ferenc pedig tíz hónap alatt „színlelt szerződés keretében, munka nélkül” vette fel ezt a pénzt. “Munka nélkül így gazdagodni hihetetlen tisztességtelen dolog. Ez az ember akar miniszterelnök lenni?” – vetette fel.

Forrás: Hirado.hu

6 hozzászólás “Németh Szilárd: Nem ez a bankok első stiklije” bejegyzésre

  1. éva szerint:

    Hajrá Szilárd csak így tovább!!!!!!!!!!!!!

  2. ebihal szerint:

    Egyre sötétebb ez az ürge!

  3. grün szerint:

    “Varga Mihály gazdasági miniszter nyilvánosan kérlelte a jegybankelnököt: óvatosan bánjon a szikével, amikor újra az alapkamathoz nyúl. De Matolcsy inkább baltát ragadott megint, vágja, faragja az irányadó kamatot. Az euró megint 313 forintba kerül, a devizahitelesek szenvednek. Van, aki örül?”
    .
    Ki tolt ki már megest a devizahitelesekkel! 😛 😀
    ,
    http://www.stop.hu/gazdasag/baltaval-kezdett-muteni-matolcsy-alattunk-vagja/1217963/

  4. nagyapó szerint:

    Különösen örülnek a kádkőgyárosok!!!!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  5. abcd szerint:

    Valahol olvastam….

    “Szerintem javasolni kéne Hoffman Rózsának, hogy tegye kötelezővé az iskolában rezsiharcos-egyenruha viseletét (narancs színű póló, rajta a szeretett vezér arcmása, narancs köpeny, narancs farmer, és 3 helyen hajlított bakancs, hogy a szemét szolgáltatók hátsó fogait is elérjék vele). A cserkészszövetséget átnevezni rezsiharcos szövetségre, hiszen kell az utánpótlás…”

  6. abcd szerint:

    Ez megmarad ???

Itt lehet hozzászólni !