Németh Szilárd: Lehet negyedik rezsicsökkentés

Hirado.hu

Németh Szilárd: Lehet negyedik rezsicsökkentés

Lehet negyedik rezsicsökkentés – reagált a műsorvezetői kérdésre Németh Szilárd hétfőn az M1 Az Este című műsorában. A Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője ugyanakkor hozzátette: „először jussunk túl a harmadik rezsicsökkentésen”.

Hétvégén nyújtotta be a Fidesz az országgyűlésnek a törvényjavaslatot, amelyet kedden vitat meg a parlament, majd csütörtökön szavaz róla. A mérséklésnek köszönhetően – ha elfogadják – április 1-jétől 6,5 százalékkal csökken a gáz, szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal kell kevesebbet fizetni a villanyért, október 1-jétől pedig 3,3 százalékkal lesz kevesebb a távfűtés ára.

A mérséklés után a családok az európai átlagnak megfelelő rezsit fizetnek majd Magyarországon – hangsúlyozta Németh Szilárd a műsorban. „Ez nagyon szép eredmény”, hisz gázárban 2010-ben a legtöbbet fizették az emberek, a villanyárat tekintve pedig a csehek mögött a második legtöbbet – húzta alá.

A fideszes képviselő megismételte: a kormány célul tűzte ki, hogy Európában a legolcsóbb energiát szolgáltassa a magyar családok és a gazdaság, elsősorban az ipar számára. Az olcsó energia egyrészt megteremti a családok anyagi biztonságát, tehát „nem kell rettegni attól, hogy csöngetnek, jönnek, leolvassák a villanyórát és elviszik a fél pénztárcát”, ezt a non-profit szektorral lehet biztosítani, másrészt a versenyképességet növeli a gazdaságban – magyarázta.

Németh Szilárd a műsorban beszél a paksi bővítés ügyéről is. Leszögezte, hogy hétfőn a jövő nemzedékek ombudsmanja egy kérdésre adott válaszában világossá tette: a beruházás a jogszabályi környezetnek „teljes egészében megfelelt”. 2011-ben a parlament elfogadta az ország hosszú távú energiastratégiáját, az atomenergiáról szóló törvény értelmében pedig külön országgyűlési határozatra nincs szükség – emelte ki.

A rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vezetője rámutatott ugyanakkor, hogy jelenleg nem kapacitásbővítésről van szó, mivel az a Gyurcsány-kormány alatt történt, amikor 400-ról 500 megawattra emelték a kapacitást, „mindenféle parlamenti döntés nélkül a kormány határozott”.

Úgy vélte, „a napnál is világosabb”, hogy az áprilisi országgyűlési választás miatt „ekkora a támadás és a hőbörgés” az ügyben. „Ahogy vége a kampánynak, a Magyar Szocialista Párt megint támogatni fogja az atomenergia fejlesztését és a paksi bővítést” – állapította meg.

Azt is elmondta, hogy 2002 és 2010 között Józsa István MSZP-s frakcióvezető-helyettes cégének (Gépkar Kft.), amelyben tulajdonos és ügyvezető is volt a szocialista képviselő, 6,607 milliárd forintos szerződése volt a Paksi Atomerőművel. „Ez papírokkal igazolható, (…) a képviselőúr 2010-ben kiszállt, majd bedöntötték a céget; alvállalkozóval végeztettek el minden munkát, amire szerződtek” – fogalmazott.

Megállapította: amíg az ellenzék gazdasági érdekei megkövetelték az atomerőmű fejlesztésének támogatását, azt megtették, annak megszűnése után azonban minden irányból támadják a beruházást. Ez a bővítés ugyanakkor feltétele annak, hogy legyen újabb és újabb rezsicsökkentés és olcsó energia Magyarországon – nyomatékosította.

Forrás: Hirado.hu

5 hozzászólás “Németh Szilárd: Lehet negyedik rezsicsökkentés” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Az idén 150 milliárd forintos költségvetési kiigazításra lesz szükség a költségvetés technikai kivetítése alapján, annak érdekében, hogy az áht hiánya a GDP három százaléka alatt maradjon – olvasható a Költségvetési Felelősségi Intézet (KFI) legújabb jelentésében.”
    .
    Kerül amibe kerül!
    Kap a szar megint egy pofont?! 😛 😀
    .
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/iden_sem_usszuk_meg_megszoritasok_nelkul_150_milliardos_kiigazitas_johet.575457.html

  2. ebihal szerint:

    Egy kis Szilárd csökkentés nem lehetne?

  3. Tarjányi László szerint:

    Jöhet a politikai rezsicsökkentés is, meg kell szüntetni a tiszteletdíjakat, a reformkorban sem kaptak a honatyák egyetlen fillért sem! És nem lopták a közpénzt! Le a rendszerváltó politikai osztállyal!

  4. Fapofa szerint:

    A mi mangalicánk megint nem fír a bűribe. Szorgalmasan hazudik, és mégsem sül ki a szeme. Azt hittem, hogy űtet vágták le a múltkoron. A súlya megvan büségesen, de a húsa túl zsíros és rágós lehet, mert a kutyának sem köll.

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Az a probléma, hogy sokan ezt megkajálják. Ez már túlon túl messze van a racionalítástól.

Itt lehet hozzászólni !