Soroksári gyilkosság: a férj tagad

ATV

Kardos Lajos

Kardos Lajos tagadja, hogy tizenhárom perccel a felesége várt hazaérkezése után tett volna bejelentést a rendőrségen, ami lapértesülés szerint „maga volna a gyanú”. A férj azt is tagadja, hogy viták terhelték volna házasságukat.

A Velvet szerint egyre erősebb az a rendőrségi feltételezés, hogy a tavaly szeptemberben, Soroksáron, futás közben meggyilkolt K. Krisztina férjének pontos információi lehetnek a gyilkosságról, illetve az elkövetőről. A lap azt írja, a BRFK több okból sem tudja kizárni a férjet a gyanúsítottak köréből. Egyrészt azért, mert a korábbi információkkal szemben „komoly családi viták terhelték a férj és feleség kapcsolatát”, másrészt azért, mert – információjuk szerint – a férj letörölte a mobiltelefonjáról a gyilkosság bejelentését megelőző telefonhívásokat, azzal az indokkal, hogy megtelt a híváslistája. (Ugyanakkor – teszik hozzá – a rendőrség a lekért híváslista alapján pontosan tudja, milyen számokat és mikor hívott.)

 Harmadrészt azért is gyanús a férj a cikk szerint, – „gyengítve minden más első számú gyanúsítottra vonatkozó verziót – mert a feleség várható hazaérkezésétől számított tizenharmadik percben jelentette be a nő eltűnését, és a gyilkossági nyomozók vélekedése szerint ezt csak az teszi meg ilyen korán, aki tudja, hogy az eltűntként bejelentettel történt valami.”

Kardos Lajos az atv.hu megkeresésére azt mondta, mélyen felháborították a fenti állítások: egyrészt az, hogy komoly családi viták terhelték volna kapcsolatukat, mert mint mondta, harmonikus kapcsolatban, szeretetben éltek feleségével.

Másrész az sem igaz, hogy felesége várható hazaérkezését követően 13 perccel jelentette be az eltűnést, ami egy nyomozó szerint – ha igaz lenne – maga a gyanú.

Kardos azt mondta lapunknak: felesége a végzetes estén 19.45-kor indult el szokásos, félórás futóedzésére. Eszerint nagyjából 20.15-re, 20.20-ra kellett volna hazaérkeznie. (A bicikliút, ahová futni járt, a család házának közelében van.) A férfi azt is elmondta, hogy valamit nem talált otthon, ezért 19.50-kor felhívta feleségét, beszélt is vele, „hallottam, hogy futás közben beszélt”.

Legközelebb 21.17-kor hívta feleségét, miután a kisfia figyelmeztette, „apa, negyed tíz van, de anya még nem jött haza”. Vagyis, hangsúlyozta Kardos, a várható hazaérkezéstől számítva nem 13 perc, hanem egy óra telt el az első hívásig. Ami sikertelen volt, ezért 21.18-kor ismét próbálkozott. Mivel a feleség nem vette fel a telefont, a férfi 21.30-kor bement a közeli rendőrőrsre, ahol megkérdezte, tudnak-e róla, hogy esetleg valaki baleset áldozata lett, elvitte a mentő, stb. Mivel nemleges választ kapott, megkérte a rendőröket, segítsenek keresni a feleségét, ám azok azt mondták, egy és negyed órával a vélt eltűnést követően nem szoktak keresésre indulni. Azt tanácsolták Kardosnak, járja végig a futás útvonalát. Miután a férj ezt megtette, ismét rendőri segítséget kért, és ekkor négy rendőrautóval végigmentek a terepen. Mivel ez sem vezetett eredményre, a következő keresést már rendőrkutyákkal kezdték meg, miután a lakásban szagmintát vettek a feleség ruhájáról. A kutyás rendőrök hajnal egy óra után egy bokor alatt megtalálták a feleség holttestét.

A férj azt is elmondta lapunknak, hogy Krisztina két nappal korábban – megváltoztatva addigi szokását – karkötője és más ékszerei nélkül ment futni, mert úgy érezte, valaki figyelte. A végzetes szerdai estén is ékszerek nélkül ment, tette hozzá a férj.
Kardos Lajos hangsúlyozta: a BRFK őt tanúként hallgatta ki.

Forrás: ATV

2 hozzászólás “Soroksári gyilkosság: a férj tagad” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Szegény gyerek. Mi mindenen kell átmennie, anyukáját megölték, apja eddig az egyetlen (ki nem mondott) gyanusítottja az ügynek. De talán ő jobban jellemezni tudná a családot,

    És vmiért a nő családja nagyon ki van iktatva a sztoriból.

  2. Etikus szerint:

    Fusizás fel sem merülhet?

Itt lehet hozzászólni !