Evezés: csepelieket is díjazott a szövetség

Csepel.hu

Evezés: csepelieket is díjazott a szövetség

Gyakorlatilag teltházas ünnepségen került sor a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) 2013-as évet lezáró díjkiosztójára, a Sportok Házának első emeleti dísztermében. Január 17-én A Csepel Evezős Klub nyolc sportolóját szólították ki az elismerések kiosztásánál.

Regényi Tamás a szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Kokas Péter szakmai alelnök lépett a mikrofonhoz. A sportvezető személyes élményeit felelevenítve beszélt a sportág egykori helyzetéről, majd hozzátette: miután a magyar kormány a 16 kiemelt sportág között tartja nyilván az evezést, így a nagy múltú sportág a megújulás útjára léphet.

Az evezés korábbi legeredményesebb versenyzői közül többen is megjelentek a helyszínen: az 1968-as mexikóvárosi olimpián ezüstérmes négyesből a csepeli Melis-testvérek, Antal és Zoltán, a 2002–2003-ban világbajnok kétpárevezősből dr. Haller Ákos, valamint a 2005-ös könnyűsúlyú kétpárevezős világbajnokok közül pedig Varga Tamás tette tiszteletét.

Dávid Imre a szövetség örökös tiszteletbeli elnöke sok sikert kívánt a sportolóknak, és felhívta a figyelmet arra, hogy a szövetség elnöke aláírta a hosszú-távú szerződést a szakállamtitkársággal, így az evezés -2020-ig- 9.6 milliárd forint állami támogatásban részesülhet majd.

                                                         A Csepel Evezős klub díjazottjai
Sport XXI diákranglista versenysorozatban:
Csiki Vivien
Balázs Jonatán

Mini Kupa versenysorozatban:
Hegyes Zsófia
Fajcsák Balázs
Andorkó Balázs
További díjazottak:
Krpesics Péter (U23)
Kiss Bálint (serdülő)
Németh András (serdülő)

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !