Csepeli kettős gyilkosság: József özvegye nem tud felejteni

BorsOnline.hu

Ma öt éve, 2009. január 7-én ölték meg Csepelen Takács József iskolaigazgatót és Papp László tanárt.

Takács József özvegye könnyek közt beszélt lapunknak arról, hogy az eltelt idő mit sem enyhített fájdalmán.

Hogyan emlékszik vissza arra a bizonyos napra?

Mikor Jóska hazajött, iszonyú fáradt volt. Mégis visszament az iskolába. Ezután ért haza Móni lányom, az egyik gyereke tévézett, a másik számítógépezett. Később felhívott Jóska egyik barátja, és kérdezte, hol van a férjem. Mondom: az iskolában. Miért? Mert valaki lőtt ott. Rögtön hívtam Jóskát, de nem vette fel. Hívtam, hívtam folyamatosan, de semmi… A lányom elrohant, én itthon maradtam az unokákkal. Közben átért a fiam, Gábor is. Egyszer csak megláttam, hogy az ablaknál áll és zokog. Én úgy tettem, mintha nem venném észre, mert nem akartam tudni! Ezután felhívott egy barátunk, és mondta, hogy Jóska az. Ami azután történt, arra nem emlékszem… Azóta is, ha hívok valakit, és nem veszi fel, teljesen kikészülök.

Hogyan lehet feldolgozni a történteket?

Én már soha nem leszek normális, soha nem fogom ezt feldolgozni! Amikor megfogta a kezem, akkor éreztem, hogy velem van. Csepelen tudok közlekedni, itt születtem, de amikor elérem a Boráros teret, elveszve érzem magam, és meg kell fognom a saját kezem, mert már nincs, aki megfogja. Az első tavasz volt a legnehezebb. Láttam, hogy minden rügyezik, és arra gondoltam: minek, ha ő már nem él?

Elégedett az elkövetőket sújtó ítélettel?

Nagyon kikészített az eljárás, hiszen négy évig tartott. Végigültem az összes tárgyalást. Az a szemét kis görény Deme mindenáron végezni akart a férjemmel, hogy bosszút álljon. Mindketten megérdemlik, amit kaptak, de Demére jobban haragszom. Egyrészt, mert ő tervelte ki az egészet, másrészt, mert végighazudozta az eljárást. A gyilkosság helyszínén négyen voltak: a férjem, Lacika és a két gyilkos, Deme és Kun Tamás. Deme megkérte Lacikát, hogy csörgesse meg. Mikor később találkozott a rendőrökkel, volt pofája a telefonját mutogatni: de hát nemrég még keresett engem! Bosszúszomjas ember, aki miatt a férjemnek meg kellett halnia.

Mi az, ami ebben a nehéz élethelyzetben segítséget jelent?

Két gyermekem és öt unokám van. A lányom és a családja itt lakik az alsó szinten, a fiamék is a közelben. Az unokák közül a legkisebb hét, a legidősebb tizennyolc éves. Ő verset is írt a papának, és a pici is emlékszik rá. Ugyanaznap van a születésnapja, mint Jóskának. A temetőbe viszont nem szeretek kijárni. Nekem itt van Jóska ebben a házban, minden szögben, amit ő vert be.

Magnóra vett emberölés

2009. január 7-én a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában lelőtték Takács Józsefet, az intézmény vezetőjét és Papp László tanárt. A gyilkosságot Deme Gábor korábbi gazdasági igazgató tervelte ki, a ravaszt Kun Tamás gondnok húzta meg. Deme bosszúból akarta megöletni őket, mert Takács korábban sikkasztásért elbocsátotta állásából.

Arra nem számítottak, hogy Papp diktafonnal felvette a történteket, ami később perdöntőnek bizonyult. Kun Tamást tavaly tavasszal jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélték, Deme leghamarabb harminchat év múlva szabadulhat. A tettesek végig tagadták, hogy ők az elkövetők.

Forrás: BorsOnline.hu

2 hozzászólás “Csepeli kettős gyilkosság: József özvegye nem tud felejteni” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Csepeli kettős gyilkosság: József özvegye nem tud felejteni
    Még az hatrészes sorozat ellenére sem.
    Na mentek ti a ……..

  2. Ági szerint:

    Nagyon sajnálatos, hogy embereknek ennyit ér egy emberélet. A saját anyagi dolga fontosabb, és ezért képes valakitől elvenni a férjét, az édesapját, nagypapáját. Az se jó, ha minden egyes évben felszakítják a sebeket, csak hogy legyen hír. Miért nem lehet hagyni békén a családot? A gyilkosoknak csak azt kívánom, hogy egy jó Nagy Tag szeressen beléjük a börtönben. A sikkasztásért a hülye Deme kevesebbet kapott volna, és nem tapadt volna vér a kezéhez. Megérte elvenni valakinek az életét…?

Itt lehet hozzászólni !