Ismerős Arcok a Nagy Imre Művelődési Központban

A belépés díjtalan!

Facebook

Ismerős Arcok Csepelen

Kedves Barátaink, tisztelt érdeklődők!

Méltó előadással nyitjuk az idei koncert évadot január 8-án Budapesten. A közkedvelt erdélyi magyar író születésnapi jubileumán mutatjuk be, az “Úttalan útakon…” című zenés történelmi-irodalmi időutazást – Válaszúttól Floridáig – Szentegyedi és Czegei gróf Wass Albert emlékére. Közreműködik: Simó József előadóművész

Az Ismerős Arcok zenekar egyik fontos küldetésének tekinti a magyar irodalom népszerűsítését, ezen belül is Wass Albert munkásságának megismertetését. Mindezzel erősíteni kívánjuk a közönségük kulturális és nemzeti identitását. Az Úttalan utakon… című műsorban a zenekar népszerű dalai együtt hangoznak el Wass Albert közkedvelt és kevésbé ismert gondolataival, Simó József tolmácsolásában. A hányatott sorsú író munkásságának a keresztmetszete, szinte megelevenedik a korabeli hangulatot árasztó díszletek és jelmezek között. Az előadás során a magyarságról, a családról, a hazaszeretetről szóló dalok és irodalmi alkotások között mindenki megtalálhatja a párhuzamot és az összefüggéseket.

3 hozzászólás “Ismerős Arcok a Nagy Imre Művelődési Központban” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ismerősök nekem valahonnan 😉

  2. piedone szerint:

    Jó, és hiteles előadás a “szavak varázslójának”születésnapi megemlékezésén,kiváló előadó művész tolmácsolásában….
    jó zene,jó hangulat,telt ház…
    megkapó és felemelő érzés volt az,hogy a Jobbikosok által elkezdett Székely Himnusz énekléséhez a közönség nagy része csatlakozott az előadás végén.Azért láttam csodálkozó arcokat is….
    méltó befejezése lett volna a műsornak a zenekar által eljátszott Székely Nemzeti Imádság!
    nem tudom,miért zsenánt ez a kerület vezetésének…..?
    azért szép délután,illetve este volt. Köszönjük!…

  3. WF szerint:

    Még az Angolkisasszonyokk belvárosi templomában a mise végén is a székely himnusz következik a magyar himnusz után! Ez természetes! Nem a jobbikosoknak kellett volna kezdeniük, hanem mindenkinek!
    Az előadás nagyon szép és megindító volt, a szocialistáknak a szégyene, amit műveltek.
    Olvastak Wass Albert könyvet egyáltalán? Vagy ha igen, megértették?

Itt lehet hozzászólni !