„Dögölj meg!” – mondták, mert nem lehetett ingyen utazni

Hír24

Hidegvérrel tűrte az utasok szidalmait a 38-as busz vezetője. Pedig valóban kapott hideget-meleget. Többek közt: „Haljál meg!”, “Ne legyen karácsonyod” – mindezt az elsőajtós felszállás miatt.

December 23-i friss történetemet szeretném megosztani. A csepeli Szent Imre téren szálltam fel a 38-as jelzésű (Lakihegy felé 16:08-kor induló, FJX-225 forgalmi rendszámú, csuklós Volvo) autóbuszra, ahol egy idősebb úriember volt a buszvezető. Minden megállóban mindenkinek végig nézte az utazásra jogosító jegyek, bérletek érvényességét, és szabályosan betartotta az elsőajtós felszállást, úgy ahogyan minden sofőrtől el is várná az ember” – írta levelében Pat a BKV-Figyelőnek.

Természetesen nagyon sok atrocitásban volt emiatt része, a sok felszálló nem fizető “törzsutas” pedig végig ócsárolta, például “Dögölj meg!/Haljál meg!” vagy “Ne legyen karácsonyod, te szemét g.ci!” “Remélem, baleseted lesz” és még nagyon sok ehhez hasonló, nyomdafestéket nem tűrő szép magyar mondatot vágtak a fejéhez. De volt pár olyan ember is, aki csak ennyit kérdezett tőle, miután érvénytelen jeggyel próbálkoztak nála: “Most akko’ szálljak le?!”
Volt, aki a babakocsis középső ajtós felszállással próbálkozott nála, de ezzel sem lehetett kifogni rajta. Addig nem indult el a busszal, amíg az utas előre nem fáradt a jegyérvényesítését követően, valamint felszólította az “apukát” hogy a kisfia (ránézésre kb. 8 év körül lehetett) mutasson fel valamit; miután nem rendelkezett semmivel, vett egy helyszíni jegyet némi morgással egybe kötve.
Amikor leszálltam az “Auchan Sziget áruház” megállóhelyen, a következő mondatot hallottam egy szintén “bliccelőtől”: “Nincs nálam, csak 100 forint, ennyiért elvinne?” A sofőr vadul rázta a fejét, az illető leszállt és a busz tovább haladt.

Pat azt írja, így – a szabályokat betartva – alig két perccel lett hosszabb a menetidő, valamint gratulált a buszvezetőnek -szerinte –  példamutató magatartásáért.

Forrás: Hír24

25 hozzászólás “„Dögölj meg!” – mondták, mert nem lehetett ingyen utazni” bejegyzésre

  1. mamika szerint:

    szerintem az a bliccelő akinél csak loo forint volt, nem biztos hogy az volt. Lehet, hogy csak valóban ennyi pénze maradt.. Ezerszer irtam már, miért nem csinál a BKV helyi bérletet, amelyen csak azon az egy járaton lehetne közlekedni mint régen volt. Most lehetne l59-esre az 95-96-osokra, meg még a fene tudja melyik jár Csepelen. Miért kell megvenni egy egész tehenet fél liter tejért. Nem ártana ezen is elgondolkodni a sok csökkentés mellett,, melyeket alig érzünk, ezt meg talán sokan dijaznák.

  2. Ajtony szerint:

    Mamika! Jelenleg is van egy járatra érvényes bérlet, igaz alig olcsóbb a rendes bérletnél, de az útvonalon közlekedő BKV és Volán járatokra is érvényes. A 38-as járaton régebben szinte mindenki jegy nélkül utazott. Nehéz megszokni, hogy ennek vége. Talán ezeken a járatokon indokolt lenne egy darabig közterest is tenni a sofőr segítségére.

  3. sica szerint:

    Írtam ajánlott levelet a Polgármester úrnak a Tiborc utca állapotával kapcsolatban, már november 5-én. Azóta még nem jött válasz. Ha nem jön újév 2. napjáig, kénytelen leszek a TV-hez fordulni. A forgalmas Tiborc utcán nem lehet végigmenni autóval, mert szétesik az autó, agyrázkódást lehet kapni a gödrök miatt. Még a tervek szerint 2015-ben sem kezdenek hozzá. Ki fizeti meg az autóban esett kárt?

  4. Perspektíva? szerint:

    Javaslom, ismételje meg, és “tértivevényesen” adja fel a postán.

  5. großmutter szerint:

    Kedves mamika!

    Jogos a felvetés, ellenben meg kell jegyeznem, hogy azok az emberek, akik ilyen megjegyzéseket tesznek, mint ami a cikkben is szerepel (az írásmód nem véletlen): “Most akko’ szálljak le?!” – akkor sem fognak bérletet venni, ha az harmad annyiba kerülne.

    Az ő életmeglátásuk szerint az ingyen utazás nekik alanyi jogon jár, mint például az is, hogy a tisztességes adófizetők tartják el őket akár kint, akár a rácsok mögött.

  6. Günther szerint:

    Gondolom megint a sok cigány arcoskodik. Egyszer csak azért fogok ezen a buszon utazni, hogy az ilyen tetvekből a szart is kitapossam.

  7. aszodi julianna szerint:

    Ehhez a tortenethez azis hozzatartozik h en aki megveszi a berletet’ szana szet fagyok a buszon.
    Ez nem a felelotlen utasoktol fugg, hanem a jellemtelen buszsofortol ugyanaz a sofor, a 11, es a 15 os buszon bekpcsolja a futest.
    16 ezerert miert kell vesemedence gyulladasal dolgozni jarni??
    Plusz 4 iskolas gyerekem szinten berlettel utazik, az en csalai kaszam 36 ezer forintal jarul hozza a bkv fenttartasahoz sok hasonlo csalac van kornyezetembe minimum 20-20 ezer forintot kifizetnek es megalazo valaszt kaptam a bkv ttol idezem: ” nem melegszik be a busz” egy kisego sofortol tudom , h ezen a buszon tilos futeni..
    Nem erdekel h spotol a bkv, han potya utast dob le, senkinek sincs joga, meg a bkv nak sem az egezsszegunkel jatszainka, es megkulomboztetest tenni a jaratokon.!!
    Miven ezen a vonalon 2 berlet kell, rakjon be olyan buszt ami ` bemelegszik`..!!

  8. Gordon szerint:

    Több évtized után csak 2010 után volt végre jelentős járműbeszerzés a BKV-nál. Előtte az etánsak csak ígérgettek, hetet havat összehordtak, “világvárosról” zagyváltak – zagyválhattak, hisz BKV-n ők nem nagyon utaztak. A régi buszok maradtak és a régi járműveken meg sok minden nem működik már – többek között lehet, hogy épp a fűtés se – ez 18-20 éves jármű esetében nem ritkaság.

    Ettől függetlenül jó néhány “utas” (szándékos az idézőjel) sokszor minősíthetetlenül viselkedik. Sajnos a liberális és szocialista kötődésű megmondóemberek lépten-nyomon arra sarkalták az elmúlt 23 évben az arra fogható “úriembereket”, hogy rongáljanak, firkáljanak, erőszakoskodjanak. Ezért volt 1990 és 2010 között először megtűrt, aztán verbálisan is támogatott viselkedési norma a firkálás.

    Ma már szerencsére kézzel fogható a fejlődés és a 10%-os árcsökkentés is lesz 2014. január 1-jétől.

  9. großmutter szerint:

    Köszönjük a fényezést gordon, most már hozzászólhatsz a cikkhez is.

  10. Gordon szerint:

    Elég volt leírnom a tényeket. A fenti cikkhez 21:40-es hozzászólásom 2. bekezdésében fűztem észrevételt.

    Olvasás!
    Szövegértés!

  11. krapulaxxx szerint:

    acélbetétes bakanccsal kellene az ilyen tetves cigányokat elrugdosni a buszról.
    Angliában ilyen beszólásért rendőrt hívnak.

  12. großmutter szerint:

    gordon!

    Ha elromlik a fűtőberendezés, talán meg is lehet azt javítani. Vagy ha defektet kap az autód, veszel egy új gépjárművet?

  13. Gordon szerint:

    Gmutter hasonlata annyiban hibádzik, hogy defektes kerékkel nem lehet közlekedni, de fűtés nélkül lehet.

    Gyakorlatilag mindent meg lehet javítani, a probléma az, hogy a javítás ideje alatt a jármű nincs a forgalomban, így járatritkulások következhetnek be.

    A másik érdekesség, hogy a fűtés általában télen szokott elromlani és nem nyáron – ennek oka, hogy az esetek többségében télen próbálják bekapcsolni…

  14. großmutter szerint:

    Maga vérbeli fideszes kedves gordon, mindent ki -és megmagyaráz mint a főnöke.

    Egyébként defektes kerékkel is lehet közlekedni, csak nem ajánlatos.

    Sőt, még a záróvonalon is át lehet menni, csak nem szabad!

    Olvasás!
    Szövegértés!

  15. Gordon szerint:

    Szerencsére megérkeztek az új Merci buszok (már Csepelen is utaztam velük), így a helyzet a pár évvel ezelőttihez képest sokat javult. Bár Gmutter etánsai ingyenes BKV-t ígértek, most be kell érniük egy 10%-os árcsökkentésel. 2010 előtt a szocialisták többszörösére emelték a tömegközlekedési árakat és emellett megcsapolták a BKV-t – lásd. Nok.a dobozok botránya.

    Most Gordonra mutogatnak, hogy “mindent ki -és megmagyaráz”, holott nagyon egyszerű a tény: 2010-re egy elöregedett járműflottával rendelkező közlekedési cég esetenként 18-20 éves járművein bizony elromolhat – még télen is! – a fűtés.

  16. großmutter szerint:

    Ne vegye magára gordon a mutogatást. Tapasztalatból mondom, hogy általában mindig arra mutogatnak, aki hülyeségeket beszél.

    Emlékszik rá, hogy mennyibe került egy teljes árú, havi bkv bérlet 2010-ben (kormányváltáskor)? 9800 forint!

    Az előző hozzászólásában erősen ellenezte (helyesen), hogy a szocialisták az egekbe emelték a viteldíjakat. Erre mit csinált a fidesz? 2013 január elsejétől tovább emelte a viteldíjakat, így alakult ki a jelenlegi 10.500 forintos bérlet ár – amit most nagy melldöngetve – a választásokra időzítve – csökkentenek 10%-kal, vagyis 2014 január 1-től ismételten annyiba fog kerülni a teljes árú bkv bérlet, mint az idei áremelés előtt.

    Akkor tessék mellet döngetni, ha ebből az árból faragnak le 10%-ot! Addig csak egy egyszerű színjátékról van szó, semmi többről!

  17. großmutter szerint:

    Elnézést, félig-meddig jogos a melldöngetés. Bár az árcsökkentés ez esetben nem 10%, valamivel kevesebb. 350 forinttal fog kevesebbe kerülni egy BKV bérlet a szocialista árakhoz képest.

  18. großmutter szerint:

    Még mielőtt meglovagolja az árcsökkentés mértékéről hibásan írt hozzászólásomat, először arra válaszoljon, hogyha a fidesz is sokallta a 9800 forintos bérlet árakat, akkor miért emelte tovább?

  19. Gordon szerint:

    “Még mielőtt meglovagolja az árcsökkentés mértékéről hibásan írt hozzászólásomat”

    Dehogy lovagolom meg. Tévedni emberi dolog – még egy Gmutterhez hasonló jobbikossal is megeshet (az viszont, hogy a Jobbik miért szinte mindig a szocialisták javára téved azt persze érdemes lenne vizsgálni).

    Tény: 2010-re a fővárosi szocialisták a csőd és a működésképtelenség szélére sodorták a BKV-t (Nok.a dobozok, járműbeszerzések elmaradása, vállalhatatlan szerződések, munkahelyükön soha nem látott pártmunkások).

    Ezt a kupac … hadd ne írjam le mit … kellett rendbe tennie az új vezetésnek. Ez mintegy három évbe került, de végre megélhetjük (ami a szociálisan mindig érzéketlen szocialisták alatt nem volt), hogy január 1-jével nem nőnek, hanem csökkennek a bérletárak.

    Ez a helyzet.

    További infó:

    http://www.bkk.hu/2013/11/arcsokkentes/

  20. großmutter szerint:

    Sokra becsülöm fáradhatatlanságát, de a kérdésre még mindig nem válaszolt.

    Miért emelte tovább a fidesz a viteldíjakat, amikor saját maga is elismerte, hogy az mszp az egekbe emelte az árakat?

  21. grün szerint:

    “A VDSZ alkotmányjogi szempontból is aggályosnak tartja, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, januártól olcsóbb lesz a bérlet, de csak azoknak, akik nem cafetériaként veszik meg – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    Közölték, a hátrányos megkülönböztetés százezreket érint, s évente 12 ezer forinttal csökkenti a béren kívüli juttatás keretét.”
    .
    Itt a bérletárak csökkentésének a fedezete!
    A szokásos áthárításos fityesz módszer! 😛 😀
    .
    http://www.stop.hu/belfold/bkv-berletek-szazezrekkel-szur-ki-a-fovaros/1204163/

  22. bonifác szerint:

    Grüncsi! Neked az sem tetszene, ha két meseszép fideszes leányka ápolná habtested, és gyönyörű lelked. A tömegközlekedés úgy elvadult, hogy bikacsökkel is nehéz lenne
    barnabőrű testvéreinkkel sűrűn betelepített városunkban rendet tartatni.Az erzsébetiek
    sűrűn foglalják imáikba Tóth Miskát, hogy befogadta őket. Állítólag megritkultak a
    bűnesetek…Röviden: felfegyverzett rendőrök célzott időben hatásosan közbe tudnának lépni…

  23. fghfjhgkjhk szerint:

    “Kigyulladt egy busz a fővárosban
    Kigyulladt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik alvállalkozójának, a VT Arriva Kft.-nek az egyik busza szombaton az Örs vezér terén, de senki nem sérült meg.
    MTI| 2013. december 28.”

    “A VT Arriva tájékoztatása szerint a Mercedes Citaro nem volt forgalomban, a jármű vezetője a szolgálatba állás előtt észlelte, hogy a motortérből fehér füst szivárog. Értesítette a tűzoltókat, akik perceken belül a helyszínre értek és azonnal eloltották a tüzet.”

    Ez az az Arriva?
    http://www.timesofmalta.com/articles/view/20130825/local/fire-destroys-arriva-bus.483393
    Jó üzlet volt.

    Gordon, tudja miért nincs fűtés a buszon. Műszaki antitalentum. 🙂
    Mert 417 ft a gázolaj.

  24. Jakab szerint:

    A BKV-nál egy darab új buszt nem vettek, a VT-Arrivával kötött szerződést a BKK, 8+2 évre, minden nap 150 busz forgalomba adására.
    A fejlődés akkor lenne kézzelfogható, ha a költségvetésben találtak volna helyet annak, hogy kiszámíthatóan, max. 2 évente jöjjön 150 új busz. Ez azt jelentené, hogy 16 évesen mennének nyugdíjba a buszok.
    Most sikerült 1 darab 150-es adagot beszerezni. Demszky is pont ennyit hozott (Volvo 7700A, 2004-2006). Semmi nyoma a tényleges fejlődésnek.
    Az, hogy Csepelen utaztál velük, az pótlás volt, valószínűleg lesz még ilyen, de nem rendszeresen, az biztos.
    Vannak egyébként pletykák a következő 150-re, de az is nagyon kevés.
    Bármennyire úgy érzed, rendbe lett téve a budapesti tömegközlekedés, a járművek átlagéletkora tovább nőtt, az árcsökkentés meg nem segíti az egyébként sem rózsás finanszírozási helyzetet.

  25. fghfjhgkjhk szerint:

    Jakab! Az Arriva több helyen megnyalta a sót a Mercikkel, gondolom a berendelt mennyiséget valahol el kellett helyezni, azért kerültek ide. Gazdaságossági szempontból én továbbra sem értem, hogy mint “BKV”, saját buszparkkal mitől életképtelen? Akkor, amikor egy alvállalkozót meg ki tud fizetni. Hosszabb távon kizárt, hogy a “bérlés” jobb legyen a “tulajdonnál”. A többit a fantáziára bízom.

Itt lehet hozzászólni !