Közút és aluljáró épül a szennyvíztisztítóhoz

Stop.hu, Budapest.hu, Csepel.info

Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep látványterve

A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és kapcsolódó létesítményei beruházás keretében egy 300 méter hosszúságú út épül legkésőbb 2010 nyarára, ami a Csepel belvárosába vezető Szabadkikötő út északi részéről ágazik le, s egy kétszer egy sávos aluljáróval halad át a Szabadkikötő út és egyben a csepeli HÉV töltése alatt. Arról sajnos a Budapest.hu nem ír, hogy a HÉV-közlekedést mikor, és várhatóan mennyi időre fogják felfüggeszteni. A szennyvíztisztító beruházáshoz kapcsolódó százmilliós PR költség is kevésnek tűnik az ilyen alapvető információk közlésére, még egy tájékoztató honlapot sem sikerült eddig ebből a pénzből összehozni.

A főváros kedden közleményben közölte: az útfejlesztésről október közepén jelent meg az Európai Unió közbeszerzési honlapján az ajánlati felhívás.

A közlemény szerint most a szennyvíztisztító építési területére irányuló forgalom egy ideiglenesen használt szervizúton és a Kvassay híd alatti szűk, a teherautók számára magasságkorlátozást jelentő aluljárón keresztül halad. Annak érdekében, hogy a leendő szennyvíztisztító telep az üzembe helyezésétől kezdődően megfelelően megközelíthető legyen, egy új, korszerű bekötő út építése szükséges.

A nyílt kiírás ajánlattételi határideje 2007. december 6-a, szerződéskötésre pedig leghamarabb jövő év februárjában kerülhet sor. A bekötő utat a központi szennyvíztisztító telep üzembe helyezéséig, tehát legkésőbb 2010 július 31-ig kell átadni a telepre irányuló forgalom számára.

A főváros szennyvíztisztítási rendszerét és technológiáját az Élő Duna projekt keretében korszerűsítik: a fejlesztés lehetővé teszi, hogy a folyóba visszajutó, biológiailag tisztított víz aránya a jelenlegi 50 százalék alatti értékről 95 százalékra emelkedjen. A Budapesten egy nap alatt keletkező 600 ezer köbméter szennyvízből 350 ezer köbméternyit kezel majd az új szennyvíztisztító.

A központi szennyvíztisztító telep létrehozásán túl a projekthez tartozik a budai főgyűjtő csatorna, három átemelő telep, a ferencvárosi, az albertfalvai, valamint kelenföldi, illetve a folyó alatti átvezetések, a csepeli árvízvédelmi mű, a komposztáló telep, valamint külső közlekedési infrastruktúra megépítése is.

A teljes beruházás Európai Unió által elismert költsége mintegy 428,7 millió euró, aminek 65 százalékát a közösség finanszírozza a Kohéziós Alapból, 20 százalékát a magyar állam, 15 százalékát pedig a főváros állja.

Forrás: Stop.hu; Budapest.hu

8 hozzászólás “Közút és aluljáró épül a szennyvíztisztítóhoz” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Bakker, mi a fenének kapták a 100 millát, ha még egy tetves tájékoztató honlapot sem tudnak belőle létrehozni? Bár a kérdés költői, hiszen állítólag itt is MSZP-SZDSZ-es párthuszárokról van szó, de ennyi pénzért tájékoztatni is illene! Ha leállítják a HÉV-et, és buszozni kell, minimum egy órás lesz az út a Boráros térig a reggeli csúcsban!

  2. Nándi szerint:

    Örülök a fejlődésnek, de ha emiatt mégnagyobb dugó lesz hosszú időn át, még nehezebb lesz reggel kijutni Csepelről, akkor abba sokan bele fognak bolondulni. Remélem ez nem fog megtörténni.

  3. Bubus szerint:

    Nándi drága, ez csak ahhoz kell, hogy a sz@rszállító teherautók végig gurulhassanak Csepelen. Persze, ez is fejlődés, de csak környezetvédelmi szempontból. Az igazi fejlődés azonban az lenne, ha megépülne az a gerincút, ami a sz@rgyár felépítésének feltétele volt.

  4. Csaba szerint:

    Ne legyetek már ilyen naívak! Nem építenek meg itt semmiféle gerincutat. Demszky és Tóth Mihály csak ígérik ezt 15 éve, vagy nem is tudom mióta. Majd 2010-ben megint megigérik, hogy most aztán megépítik, aztán majd azt mondják, hogy ők ilyet nem mondtak. Egyébként pedig én úgy tudom, hogy gerincút tervezett útvonala egy nagy kalap sz@rt fog érni, mivel csak annyi van tervbevéve, hogy egy darabig párhuzamosan halad a Rákóczi úttal. Ennek pedig semmi értelme. Ha úgy lenne, mint Szolnoknál, ahol teljesen elkerüli a várost, az nagyon fasza lenne, dehát ez csak álom lehet nekünk.

  5. Karcsi szerint:

    100 milla PR-ra? Na, ez a felháborító!
    Amúgy a szennyvíz nem teherautókon fog érkezni a tisztítóba, ezt te sem gondolhatod komolyan, Bubus! 🙂

  6. LB szerint:

    Az igaz, hogy a szennyvíz nem teherautón jön, de a maradéka azon fog menni a lőrinci (?) égetőbe! 🙁

  7. Bubus szerint:

    Karesz, rosszul fogalmaztam valóban. A szennyvíz rendes csatornahálózaton fog érkezni (nem Csepelről). Viszont a szennyvíziszap még a jelenlegi tervek szerint is rajtunk keresztül, teherautókon fog távozni. A Dunát még nem vették észre. Igaz, nagyon messze van 😉

  8. Chita szerint:

    Szánalom az egész….
    Legjobban még is az szomorít, hogy ti csepeliek, arrol irtok, hogy mily nehéz lesz elhagyni a hazátokat…
    Ha valaki minnél gyorsabban el akar menni innen, az minek lakik még itt?
    Én kimondotan örülök neki, hogy erőfeszítésbe telik elhagyni az otthonom. Nagyon jó visszatartó erő, hogy még kevesebbszer tegyem meg.
    Persze én hazaszerető vagyok…

Itt lehet hozzászólni !