Ösztöndíjasok köszöntése az Egressyben

Csepel.hu

Az idén első alkalommal került sor ösztöndíjak átadására, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában. Az ünnepélyes eredményhirdetés december 5-én volt az iskola előadótermében, amely ezúttal teljesen megtelt hallgatókkal, hiszen senki nem tudhatta előre a jutalmazottak névsorát.

Az ünnepség egy Arany János vers szavalatával kezdődött bizonyítva, hogy nem csak zenei tantárgyakat lehet az iskolában tanulni.

Balogh Gábor igazgató rövid köszöntőjében bemutatta a díszvendégeket: Morovik Attilát, a csepeli önkormányzat alpolgármesterét, Hab. Prof. Dr. Csetényi Gyulát a Zenélő Ifjúság Alapítvány elnökét, és Auth Henrik elnököt, pénzügyi szakembert, majd elmondta, hogy: „Az idén első alkalommal rendezzük meg a Jó tanuló, jó zenész ösztöndíj átadó gálánkat. Ösztöndíjat csak az kaphat, akinek a tanulmányi eredményének az átlaga 4.5, vagy afölött van, illetve országos vagy nemzetközi versenyen első helyezést ért el. Ezzel is öregbítette az iskolánk és kerületünk hírnevét.

Morovik Attila alpolgármester pedig a pedagógusi éveire szívesen emlékezett vissza és párhuzamot vont, az akkori és a mostani tanulói „kitüntetések” között. „Tisztelettel köszöntök mindenkit és köszönöm megtisztelő meghívásukat. Általános és középiskolákban huszonnyolc évet dolgoztam, mint testnevelő tanár és emlékszem, hogy akkor a Jó tanuló, jó sportoló címet kapták meg, a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok. A kettő között azt hiszem nem sok a különbség, hiszen akár a sportban, úgy a zenében is a kitartó munka hozza meg a gyümölcsét. Remélem, hogy most hagyományt teremtenek és mindezekhez, a hangszereiken kitartó gyakorlást kívánok.”

Hab. Prof. Dr. Csetényi Gyula egyik sikerét tárta a hallgatóság elé. „Pekingben  egy fuvola versenyt a tanítványom nyerte, amellyel 25.000 dollárt vihetett haza. Ugyan itt nincsenek ilyen díjazások, de ez is egy lépcső ahhoz, hogy egyszer majd önök is kaphassanak nagyobb elismeréseket. Persze vannak olyanok is, akiknek csak egyszer kell mondani, hogy a fújások esetén hogy vegye a levegőt, akinek pedig ezt ismételni kell, azok gondoskodnak az ösztöndíjak mértékéről.”

Rátérve a díjkiosztásra. Balogh Gábor hívó szavára sorban jöttek ki a tanulók, akiket az igazgatón kívül, Morovik Attila, Hab. Prof. Dr. Csetényi Gábor és Auth Henrik köszöntött. A díjazottak nagy taps közepette érkeztek, amiben a társak részéről az is közre játszhatott, hogy jövőre hasonló esetben talán őket is megtapsolják. Azért a tréfás megjegyzéseknek sem voltunk híján. „Megvárunk a kijáratnál, vagy ma a kedvenc helyünkön te fizetsz, és ehhez hasonlók.

Balogh Gábor először Imre Adriennt szólította, aki december elsején Pomázon, az országos szaxofonverseny II. korcsoportjában hódította el az első helyet. Jutalma egyszázezer forint volt, amit a Corpus Music Shop igazgatója Szabolcsi Miklós biztosított számára. Cserében viszont, ő lesz egy évig a cég reklámarca. A vele készült riportot a Csepeli Hírmondó következő, karácsonyi számában közöljük. Imre Adriennt még tíz hallgató követte, akik jeleskedtek a Jó tanuló, jó zenész versenyben.

Íme a névsor:

Iglár Elisabeth  6.évfolyam, Kaszab Sebő 7.évfolyam, Szakál Zsófia 8. évfolyam, Bártfai Bernadett 9. évfolyam, Kis Benedek 9. évfolyam, Németh Virág 10. évfolyam,  Varga Botond  10. évfolyam, Zoltán – Galambos Anita 10. évfolyam, Tímár Ádám 10. évfolyam, Tóth Bence 11. évfolyam.

A jutalmak átadása után az iskola hallgatóinak jóvoltából egy gálaműsort nézhettünk meg. Ezen Leonard Cohen Hallelujah című dalát Pálczél Klaudia énekelte, a Moldvai táncdallamokat Sára Csobán játszotta szaxofonon, a The Shadow of your Smile című örökzöldet Erika Schimotva énekelte, akit Kovács Tamás, Lipcsei János és Rónaszéki Barnabás kísért gitárokon.

A gálaműsor végén Balogh Gábor igazgató annak a reményét fejezte ki, hogy jövőre ugyan ilyen körülmények között fognak találkozni. 2014-ben ne legyen pótvizsga, – így ennek elmaradásából -, ne legyen bevétel. Főjön a vezetőség feje, hogy a kiesett összeget hogyan fogja pótolni, hogy ismételten jutalmazni tudja a Jó tanuló, jó sportoló hallgatókat.

Forrás: Csepel.hu

5 hozzászólás “Ösztöndíjasok köszöntése az Egressyben” bejegyzésre

  1. Ella szerint:

    Németh Virág apukája visszautasíthatta volna a lóvét, csak hogy nehogy szó érje a ház elejét….

  2. zavart szerint:

    “lóvét” gratu.

  3. “Az a legfurcsább dolog mások ócsárlásában, hogy az elkövető mindig azt hiszi, hogy ettől az áldozat fog rosszabb színben feltűnni.
    Ám ha valaha is voltunk már tanúi ilyen szituációnak, akkor biztosan tudjuk, hogy ez nem így van.
    Mindig az elkövető tűnik rosszabbnak.”

    *Richard Templar*

  4. Ella szerint:

    Köszönjük igazgató úr!
    Ez itt, ezen a blogon, nagyon fontos intelem!

  5. katinka szerint:

    Nagyon szép gesztus és nagyon sok gyereknek okozott örömöt. Továbbá ösztönző lehet a többi gyereknek is, aki most még nem kapott, aki kapott azt pedig arra ösztönzi, hogy továbbra is érdemes tanulni, gyakorolni, teljesiteni. Köszönet érte az igazgató úrnak, a kuratóriumnak.

Itt lehet hozzászólni !