Jótékonysági hangverseny a moldvai csángó gyerekekért

Csepel.fidesz.hu

Tisztelt Hölgyem/Uram! Kedves Barátom!

A Frater Julianus Alapítvány a Hilton Budapest Szálloda Báltermében, 2008. november 30-án, vasárnap 19.00 órakor, Mádl Dalma asszony fővédnökségével, jótékonysági hangversenyt szervez a moldvai csángó gyerekek karácsonyi megajándékozására.

A mellékelt meghívó és koncert program híven adja vissza esemény és a szolidaritás fontosságát. Tizedik alkalommal jönnek össze művészek, közéleti személyiségek, hogy az egymásért érzett összefogás felelősségére figyelmünket felhívják.

Kérem, tisztelje meg Ön is részvételével és hozzájárulásával a hangversenyt.

Baráti üdvözlettel:
Németh Szilárd

Az alapítvány meghívóját és a porgramot az alábbiakban olvashatja el:

Jótékonysági Hangverseny
In memoriam dr Atzél Endre

a Hilton Budapest Szálloda Báltermében
2008. november 30-án, vasárnap este 7 órakor
a Frater Julianus Alapítvány javára

Az esemény fővédnöke: Mádl Dalma asszony

MŰSOR

Franz Danzi: g-moll fúvosötös Op.56 Nr. 2
Grieg: Peer Gynt I. szvit – A hegyi király csarnokában

SZÜNET

Saint Säens: Bevezetés és Rondo capriccioso Op. 28
Csajkovszkij: Valse-Scherzo Op. 23
Hubay: Preghiera Op. 121 Nr. 1
Hubay: Carmen-fantázia Op. 3 Nr. 3

Közreműködik:
„Ad Libitum Fúvósötös”
László Zsófia (fuvola), Andriska Szilvia (oboa), Pálfi Csaba (klarinét),
Bánfi József (fagott), Fekete Péter (kürt)
Banda Ádám (hegedű)
Zongorán kísér: Tóth Marianna

A jegy ára: 3000,- Ft

(kapható a Hilton Szállodában, vagy rendelhető a 06-20-911-58-98, ill. schagota@hotmail.com e-mail címen)

A hangverseny teljes bevételét a határon túli magyar kisebbségek megsegítésére, rászoruló csángó gyerekek karácsonyi megajándékozására kívánjuk fordítani.

MEGHÍVÓ

2008. november 30-a. Egy vasárnap, egy legújabbkori év szokásos novemberének utolsó vasárnapja. Egy nap a gazdasági világválság közepette, egy nap a széteső és sötétedő magyar valóságban, egy nap a zuhanó statisztikák és emberéletek sorában. Semmi több, látszólag, misztikum és csoda nélkül való percek egymásutánja.

A Nyugat-Római Birodalom bukásától, a humanista eszme megszületéséig tartó mintegy 1000 esztendőt szokás „sötét középkornak” hívni és az „iszonyatok panoptikumaként” jellemezni. Mert az utána jövő korok nem akarták érteni a számok gyönyörű szimbolikáját, a katolicizmus megrendítő egyetemességét, az Egyisten erejének emberfelettiségét, a hit mindenható egyszerűségét. Hittek csak önmagukban és saját erejükben, értéket és értelmet kizárólag a képezni képzelt tehetségükben láttak. Apokaliptikus vizionálás nélkül, de napjaink mintha nem a modern korok „hitét” igazolnák…
Mi inkább ragaszkodunk a számok sejtelmes jelentéséhez, az Isten szeretetéhez, és az egységes jószándékok égig-hatoló igazához.
Elcsúfított hétköznapjainkban tartjuk az ünnepek méltóságát. Fél krajcár híján bízzuk a „dénárok” kamatozását. Évfordulók kapcsán reméljük az alkalmak rendszerességét.

2008. november 30-a a tizedik lehetőség. A TIZEDIK este, melyben benne van az első – a maga esetlenségével és isteni ihletettségével, a második – a hagyományteremtés ösztönével, a harmadik – a Szentháromsággal, a negyedik – az emberi makacssággal, az ötödik…, a hatodik…, – és most a tizedik – Veletek.
Már nincsenek se rémek, se közöny, se szentek, se kultusz – már csak a számok vannak, az üvöltő cél van, és… Ti vagytok. De ha Ti nem lesztek, semmi sem marad.

Kérünk mindenkit, kinek ez az összetartozás még jelent ma valamit, támogassa szándékunkat azzal, hogy részt vesz a

Frater Julianus Alapítvány
2008. november 30-án, vasárnap este 7 órától,
a Hilton Szálloda Báltermében tartandó
Jótékonysági Hangversenyén,

melynek jegyekből származó bevételét a határon túli – különösen csángó – magyarok megsegítésére, karácsonyi megajándékozására fordítjuk.
Jegyek – változatlan 3000,- Ft-os áron – rendelhetőek a 06-20-911-58-98, illetve a 311-27-39 (üzenet is hagyható) telefonszámokon, vagy a schagota@hotmail.com e-mail címen.
Attól, kinek lehetőségei megengedik, köszönettel fogadunk minden jegyáron felüli felajánlást is.

Budapest, 2008. október 23. napján

Szeretettel:

Schmidt Ágota

21 hozzászólás “Jótékonysági hangverseny a moldvai csángó gyerekekért” bejegyzésre

  1. baniko21 szerint:

    Szilárd!
    Sajnálom a szegény csángó gyermekeket, nem irigylem a hangverseny
    bevételét tőlük, de nem lehetne a sok sanyarú, szegénysorsú magyar
    gyermekekért is valami jótékonysági előadást tartani? Hidd el rájuk leg-
    alább annyira ráférne.

  2. Bubus szerint:

    Kedves Anikó, szerintem nyitott kapukat dönget, hiszen ők szegénysorsú magyar gyerekek.

  3. Nagyapó szerint:

    Trendi dolog mindent visszájára fordítani. A magyar szegény sorsú gyerekek bízhatnak Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Karitász, stb. segítségében.
    Ha baniko21 szervez egy ilyen jótékonysági estet, részt veszek rajta.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  4. baniko21 szerint:

    Bubus!
    Igazad van, csak azt véletlenül kihagytam, hogy a Magyarországon élő
    magyar gyermekekért. Elnézést.

  5. Szilveszter szerint:

    Hoppácska! Ezt benézted Banikó!
    Két három alkalommal voltam Csángó bálon a Pecsában.
    Tarjtják az Értékeket, a hagyományokat. Sokukkal beszéltem, nagyszerű alkalmak voltak! Tisztalelkű, őszinte embereket ismertem meg személyükben. Valóban Magyarok. Gyermekeik is azok! 🙂

  6. Szilveszter szerint:

    Van Csepelen is Nagycsaládosok Egyesülete, aki netán nem jutna el a bálra, de segíteni szeretne, akkor hajrá!
    Túl azon, hogy Magyarországon élő magyarok, még csepeliek is!

  7. Bubus szerint:

    Az a helyzet, hogy a csángók épp nem arról híresek, hogy olyan sok segítséget kapnának a román államtól. Ugyanis ők szálka a románok szemében, és ha nem mi segítünk nekik, akkor már csak egyedül a Jóisten marad.

    Egyébként meg igen, segíteni kell másokon is, akiken tudunk. Csak ne kezdjünk el méricskélni, mert az nem vezet sehova.

    Mert ugye, akkor megkérdezhetnénk, minek működnek állatmenhelyek, vagy miért segített Magyarország a cunami áldozatainak? Hová jutnánk így?

  8. Borbély Lénárd szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Azt nem is érdemes firtatni, hogy ezek a gyerekek melyik nemzet részei. Egyértelmű, hogy Ők is a magyarságot erősítik! Akinek van rá lehetősége, és úgy gondolja, az elmegy az estre (vagy nem), és támogatja Őket. Aki más nemes kezdeményezést szeretne támogatni, az mást támogat. Esetleg ha lehetősége engedi, akkor több helyen is segít.

    Én egyetértek ezzel a kezdeményezéssel és remélem nagyon sikeres lesz az este minden szempontból!

    Nemes a kezdeményezés, a határon túli magyarokkal továbbra is összetartozunk! És ezen semmi sem változtathat.

    Jó szívvel ajánlom mindenki figyelmébe.

  9. titok szerint:

    Én nagyon szívesen adok, amit tudok ,de csak is a kezébe személyesen.Így biztos lehetek benne, hogy nála köt ki.Tudom gyanakvó vagyok nem kéne stb….de azért sok esetben kiderült hogy az adomány nem jutott el.Nem a Fidesz által gondolom tehát most nem rájuk teszek megjegyzést ,biztos vagyok ,hogy az ő általuk gyüjtött eljut hozzájuk.

  10. én szerint:

    Az biztos, hogy nagyon sok gyerek él világszerte nyomorúságos körülmények között. Egynek sem lenne szabad, ők ártatlanok, mégis ők szenvednek. Eszem és lelkem szerint ahova csak lehet adományoznék, de mivel nem tartozom a gazdagok közé és nem tudok sokat adni, a keveset pedeig szívem szerint a határon belül szenvedő gyerekeknek adom. Attól még együttérzek a többiekkel.

    És még egy nagyon fontos a számomra, ők nem határontúli, afrikai vagy ázsiai gyerekek, hanem gyerekek, akik a felnőttek miatt nyomorognak.

  11. Burián Mária szerint:

    Úgy gondolom az adakozás nem kíván semmi nemű kommentárt ! Adni szívből kell. Nekem is van egy kedvenc Csángó kislány ismerősöm.
    Tiszta lelkű , őszinte gyermek.
    Azt kívánom mindenkinek addig adjon,míg adni tud!

  12. Lexon szerint:

    én: teljesen egyetértek.
    titok: a gyanakvás sajnos teljesen helyénvaló. Mindegyik alapítvány a befolyt összegbôl fedezheti a kiadásait, elszámolhatja kötségként akár az egész összeget is. Ha befolyik egymillió, akkor is elôfordulhat, hogy csak 200 ezret ad a rászorulónak (akinek gyûjt), a többit elszámolja költségként. És ez így van, függetlenül a pártpolitikától. Nem szabad megbízni az alapítványokban. Még akkor sem, ha van közöttük sok olyan is, aki szívbôl csinálja mindezt.
    Ezért én is csak kézbe adok adományt, azaz adnék, ha lenne mibôl.

  13. Szilveszter szerint:

    Nagy kérdés ez az alapítványosdi dolog. Szemét emberek tették tönkre, akiknek nem kenyérre kellett az ellopott pénz. Tönkretették azokat az alapítványokat, akik valóban azért dolgoztak, hogy segítsenek az elesetteken. Belülről tudom, hogy mennyire ehetetlen az adománygyűjtés manapság! Gyűjtenének, adnának, de sajnos egyre kevesebbet tehetnek, mert oda a bizalom. És ne mondjátok nekem, hogy ennek köze van a politikához! Ennek semmi köze nincs a politikához! Ez valóban aljas, és szemét emberek bűnözése volt, és elvette azoknak az esélyét egy kis jótól, akik valóban rászorulnak a segítségre.
    Talán a természetbeni adománynak van még jövője. Nem kell nagyban gondolkodni, mert a magánemberek sem dúskálnak. Fizetéskor egy kg szaloncukor nagy segítség (lévén karácsony közeleg) vagy egy-egy kg liszt, vagy konzerv. Ezeknek az egy-egy adományoknak a sokaságtól jön meg az ereje, és a segítségértéke.
    Nem az számít, hogy mennyit adsz, vagy zudsz adni! A szándék a lényeg, és az, hogy segíteni tudsz. És talán épp a Te lisztedből lesz süti, vagy a Te szaloncukrodtól lesz öröme a gyermekeknek. Ettől a Te karácsonyod is szebb lesz, és békésebb!

  14. Bubus szerint:

    Ne menjünk már le ennyire mélyre! Ha valaki senkiben sem bízik, akkor ne segítsen senkin, de annyit tegyen meg, hogy másokat ne tántorítson el attól, hogy segítsen felebarátain!

  15. Lexon szerint:

    Bubus: nem érted, mi? Nem felebarátaidan segítesz, hanem az alapítvány emberein. És csak egy kicsi jut a rászorulóknak. Nagyon kevés a tiszteletre méltó kivétel… 🙁
    És nem a segítô szándéktól kell lemondani, hanem meg kell keresni azt a fórumot, amelyen keresztül tényleg segíthetsz. Legjobb a kézbe adott adomány, csak az a baj, hogy aki rászorul, azt nem tudod könnyen elérni, mert legtöbbször nem is kér segítséget.

  16. Nándi szerint:

    Lexon, biztosan érti Bubus, amit írsz, és azt is, amit a többiek szóltak hozzá. De igaza van Bubusnak, itt ez a jótékonysági előadás, próbáluk a jót látni benne, és ne csak negatív legyen a hozzáállás. Sokat hallani ilyenekről, amiket írnak itt sokan, de szerintem ne általánosítsunk, főleg, ha valakivel személyesen nem történt ilyen.

    Inkább értékeljük azt, hogy sok olyan ember van, aki ilyet szervez. A jó szándékot feltételezzük, én ezt szeretném.

  17. Bubus szerint:

    Nem értek egyet azzal, hogy minden alapítvány – vagy akár csak a többség – csal.

  18. Lexon szerint:

    Nem minden alapítvány, “csak” a többség. És nem csal, hanem kihasználja a jogszabályok adta lehetôségeket. Az, hogy ez mennyire erkölcstelen, az más kérdés…

  19. Gordon szerint:

    Lexon!
    Nem fejeznéd ezt be? Csak fröcsögsz össze-vissza, miközben semmivel sem tudod alátámasztani az állításaidat.
    Ha gondod van a fenti rendezvénnyel, vagy annak célkitűzésével, akkor azt írd le, de ne hátúlról gyere.

  20. Lexon szerint:

    Semmi gondom EZZEL az alapítvánnyal, a rendszerrel van bajom. Gondolom, neked is… 😀

    Néha tényleg hátulról megyek, de ahhoz meg semmi közöd…

    http://barikad.hu/node/17604

  21. Csaba szerint:

    Lexon, ez gusztustalan. Mármint amit most itt csinálsz. A beírásaiddal és főleg ezzel a cikkel azt az érzést akarod kelteni az olvasókban, hogy ezt a jótékonysági estet is ebbe a kategóriába sorolják. VELED TÖRTÉNT MÁR OLYAN, HOGY ADAKOZTÁL EGY ALAPÍTVÁNYNAK, ÉS BIZTOS TUDÁSOD VAN ARRÓL, HOGY AZT A PÉNZT NEM A MEGJELÖLT CÉLRA HASZNÁLTÁK FEL???? Ha nincs, akkor ezt ne csináld.

    http://www.hunano.extra.hu/balatoncikk2005/Somogyi%20H%EDrlap.pdf

    http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=196383

    http://bekesmegye.mconet.biz/bekes_megye/segitett_a_fornetti_a_szivbeteg_gyermekekert_alapitvany_bekes_megye_egeszseg_pandy_kalman_megyei_korhaz_gyermekosztaly_2296_438714.html

Itt lehet hozzászólni !