Újraválasztották a fideszes polgármestert Kutason

MNO

Ismét Ütő Szabolcsot (Fidesz–KDNP ) választották meg polgármesternek Kutason – tájékoztatta Pintér Csilla, a Somogy megyei falu jegyzője vasárnap az MTI-t a szavazatok összeszámlálását követően.

A településen új képviselő-testületet is választottak. A polgármesteri tisztségért négyen függetlenként, a korábbi polgármester, Ütő Szabolcs ezúttal is a kormánypártok jelöltjeként vett részt a választáson és 357 szavazattal nyerte el ismét a polgármesteri tisztséget. A függetlenként induló polgármesterjelöltek közül Simon József 195, Kelemen Károly 117, Szabados János 36, Sári Dénes 20 voksot kapott. A hat képviselői helyért 18-an versengtek, közülük egy a Jobbik jelöltjeként, a többiek függetlenként.

A kutasiak szavazatai alapján az új képviselő-testületnek Egyed György, Garzó László és Fenyvesi Zoltán, Kovács Edina és Tamás László függetlenek mellett tagja Pávlicz Zsolt, a Jobbik jelöltje. Garzó László és Fenyvesi Zoltán korábban is tagja volt a testületnek. A több mint 1600 lakosú település 1191 választásra jogosult lakosából 736-an adták le szavazatukat a két szavazókörben. A szavazatok között 11 érvénytelen volt. A választáson 61,76 százalékos volt a részvételi arány. Az időközi helyhatósági választást azért kellett kiírni, mert szeptember 27-én lemondott a képviselő-testület mind a hat tagja, ezzel pedig megszűnt a polgármester tisztsége is.

Forrás: MNO

Itt lehet hozzászólni !