Per az MSZP ellen?

A bajai videó készítői kártérítést követelnek a szocialistáktól

MNO

Állásuk elvesztése miatt kártérítést követel az MSZP-től és a HVG.hu-tól a bajai videóhamisítási ügyben elhíresült Kőrös Gusztáv és hat társa. Ha a követelésnek nem tesznek eleget, akkor beperlik a szocialistákat és a portált – értesült a Magyar Nemzet.

Bárándy György, aki Kőrös Gusztáv és társai jogi képviselője, a lapnak elmondta, Kőrösék szerint csapdába csalták és kihasználták őket, mert bár közreműködtek a videó elkészítésében, mindezt olyan felkérésre tették, hogy bemutassák: milyen trükköket alkalmaznak a választási csalások során, s hogy ilyen trükköknek nehogy eszközei legyenek a romák. A felkéréskor ráadásul arról volt szól, hogy a videó nem kerül a nyilvánosság elé. Amióta viszont a botrány kirobbant, Kőrösék elveszítették állásukat, és valósággal kiközösítik őket, ez a kártérítés oka. Annak mértékéről azonban Bárándy György egyelőre nem kívánt beszélni.

Ismeretes, alig több mint egy hónapja került fel az internetre a hamis bajai videó, amivel a Fideszt akarták választási csalás ügyébe keverni. Október 18-án a HVG.hu tette közzé a felvételt, „Itt a bizonyíték a csalásra: pénzért és tűzifáért szavaztak Baján” címmel, a cikk bevezetőjében egyebek között azt állították, „egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson”.

A felvételre hivatkozva Mesterházy Attila, az MSZP elnöke sajtótájékoztatón kürtölte világgá, hogy a Fidesz választási csalást követett el – az időközi választáson egyébként a kormánypárt jelöltje nyert. A szocialisták székházában landoló felvétel kapcsán Harangozó Tamás tett feljelentést választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

Október 21-én azonban a rendőrség közölte, hogy a szóban forgó felvétel hamis, és azonosították az „oktatófilm” szereplőit és helyszíneit is. A rendőrség kihallgatta Kőröst, aki egyébként a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció tagja volt a botrány kirobbanásáig. Ő azt állította, a film megrendelője Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke volt, és Károlyi Attilának, a szocialisták Fejér megyei sporttagozati elnökének adta át a videót. Királyt szintén kihallgatta a rendőrség, de tagadta, hogy ő rendelte a felvételt. Az ügybe elsőként Gavra Gábor, a HVG.hu főszerkesztője bukott bele, majd a felvételt a szerkesztőséghez eljuttató Déri Balázs, az MSZP-frakció kommunikációs igazgatója is távozni kényszerült posztjáról. Török Zsolt azonban megúszta az ügyet, noha az MSZP szóvivője korábban azt állította: nem a szocialisták adták át a videót a HVG.hu-nak, és nem is ők rendelték meg.

Forrás: MNO

Egy hozzászólás “Per az MSZP ellen?” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Nem-e kellene-e megvárni esetleg a jogerőset, addig mire a nyálverés?! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !