Megvédjük a rezsicsökkentést a hazug baloldaltól

Fidesz.hu

A Fidesz további lépéseket fog kezdeményezni a rezsicsökkentés védelmében, mert Bajnai Gordon és a szocialisták a mai napig támadják a rezsicsökkentést itthon és Brüsszelben egyaránt, ezzel ismét veszélyeztetik a magyar családok megélhetését – írja közleményében Németh Szilárd.

Magyarország nem hagyja magát és megvédi a rezsicsökkentést, amely 4 millió magyar család megélhetését segíti és évente átlagosan 100 ezer forintot hagy a családok zsebében. A gáz, az áram és a távhő áráért jelenleg 20 százalékkal fizetnek kevesebbet minden családban, mint tavaly ilyenkor.

A bukott baloldal a rezsicsökkentés eltörlésére készül, amely éppen a kiskeresetű családoknak és nyugdíjasoknak fájna a legjobban – zárul a közlemény.

Forrás: Fidesz.hu

20 hozzászólás “Megvédjük a rezsicsökkentést a hazug baloldaltól” bejegyzésre

  1. Aladár szerint:

    Németh Szilárd hazudik éjjel, hazudik nappal, hazudik minden hullámhosszon.

  2. Aladár szerint:

    Gazdaság: A rezsicsökkentéssel is a gazdagok jártak jól – HVG.hu
    http://hvg.hu/gazdasag/20131121_A_rezsicsokkentessel_is_a_gazdagok_jartak

    “A kormányzati intézkedések egy oldalról csökkentették a háztartások költéseit (energiaköltségek egy része, kommunális szolgáltatások), más oldalról viszont erőteljesen növelték azokat (e-útdíj tovagyűrűző hatása, tranzakciós adók miatt megdrágult pénzügyi szolgáltatások, drágább telefon és tv-szolgáltatás, cigaretta és alkohol). Nem mellesleg a társadalmi csoportok eltérő kiadási szerkezete miatt a “rezsiköltség”-csökkentés közel harmada a lakosság 10 százalékánál “landolt”, míg az emelkedő árú élelmiszerek, gyógyszerek és élvezeti cikkek miatti többletkiadás a kevésbé tehetős rétegeket (a lakosság 80 százaléka) jobban sújtja. Emiatt az összkép a GKI szerint nem kedvező: a magasabb jövedelmű és emiatt magasabb “rezsivel” (nagyobb ingatlan, több berendezés, nagyobb vízfogyasztás, több hulladék) rendelkező rétegek élvezik a “harc” gyümölcseit, míg a túlnyomó többség számára a végeredmény negatív – írja a GKI.”

  3. Aladár szerint:

    Egy orbánista élmunkás: Németh Szilárd rezsicsökkentési elnök pályaképe
    http://magyarnarancs.hu/belpol/nemeth-szilard-rezsicsokkentesi-elnok-84673

    “A rendszerváltás idején rögtön aktivizálódott a helyi politikában, az SZDSZ-be lépett be. Akkori párttársai szívesen emlékeznek vissza a jelenetre, amint a húszas évei közepén járó Németh idős tagtársa Trabantjának anyósüléséről kihajolva bömbivel agitálja az SZDSZ támogatására a csepeli járókelőket a 90-es önkormányzati választások előtt.”

    “Németh nagy ívű reformterveit a szemtanúk szerint kíméletlen erőszakossággal kívánta lenyomni beosztottai torkán. Ismerői szerint már ekkor világossá vált az a tulajdonsága – amelyet még hívei sem vitatnak -, hogy erős vezetőként csak lojális embereket tűr meg maga mellett, csak diktátumokat ismer, és képtelen bármiféle partneri együttműködésre.”

    “A Vitukinál Németh egy kis oktatási részleget vezetett “ilyen kis igazgatóságként, mert imádott igazgató lenni” kollégái beszámolói szerint.” “megbízható csapat állt mögötte, akik vitték az ügyeket, míg Németh egyre többet politizált. A csapat tagja volt Ábel Attila jelenlegi csepeli alpolgármester is, aki a szakszervezeti időkből ismerte Némethet. Munkatársai “született fideszesként” jellemzik Némethet: egészen triviális dolgokról sem lehetett meggyőzni, amennyiben nem vágtak egybe a pártállásponttal. “Nagy disznóságokat nem csinált, de hatalmas érvényesülési vágy és megfelelési kényszer dolgozott benne” – mondja egyikük.”

    “2006-ra maradt csepeli uralmának végleges megszilárdítása, a másik csepeli erős ember, Horváth József kiszorítása a pártból. Horváth, aki még kőrösis szülőként, gyermekének osztályfőnökeként ismerte meg Némethet, a 2010-es választás előtt a netre kikerült hangfelvételeken arról beszél, hogy Németh csak feltétlen lojalitást tűr el Csepelen, és maga is feltétel nélküli lojalitást tanúsít a központ, a “nagyfiúk” felé – ahogyan Horváth szerint Orbánékat emlegeti Németh.”

    “Németh Szilárd az új hullám képviselőjeként fővárosi közgyűlési taggá válhatott. Különösebb súlya a frakcióban nem volt, alkalmankénti komcsizós-demszkyzős gorombaságaival vétette észre magát.” “Végül a tavaszi fülkeforradalom belőle is egyéni országgyűlési képviselőt, 2010 őszén pedig polgármestert csinált. A mögötte álló testület immár maradéktalanul az ő embereiből áll – lásd például a már említett Ábel Attila kommunikációért felelős alpolgármestert.”

    “Németh a Fővárosi Közgyűlésben is rendszeresen belekiabál politikai ellenfelei fölszólalásaiba, az ellenzéki képviselőknek állítólag Tarlós István (akinek Németh 2010-ben a kampányfőnöke volt) is szabadkozott már négyszemközt miatta, mondván, ő sem tudja leállítani. A hosszú idő után megszerzett hatalom a környezetében lévők szerint teljesen feloldotta a gátlásait. Rezsicsökkentési biztosként is akkor a legfelszabadultabb, ha “üzenhet” a szolgáltatóknak, fenyegetheti őket, és tudathatja, hogy “nem fogják telesírni a zsebkendőjüket”, ha némelyikük távozna az országból.”

    “Ezt a kampányt nyugodtan rá lehet bízni, bármit boldogan megtesz, és valódi befolyása országos ügyekben úgy sincsen. Nemrég azt mondta, hogy elsősorban már nem a lokális politika foglalkoztatja, és összeférhetetlenné váló tisztségei közül mai tudása szerint inkább képviselő szeretne maradni. Alighanem most van pályája csúcsán a nemzeti együttműködés mintakádere.”

  4. Aladár szerint:

    A csepeli önkormányzat működéséről ugyanaz a cikk:

    “A hatalomváltás után az új testület – a szocialistáktól örökölt súlyos adósságokra hivatkozva – szigorú megszorító intézkedéseket vezetett be: centralizálta és alaposan megfaragta például a kulturális intézményhálózatot, valamint megszüntette az önkormányzati tulajdonú Csepp TV-t, aminek következtében nincs mód a testületi ülések közvetítésére. Ezt még a “felelős költségvetési intézkedéseket” támogató Pákozdi József helyi jobbikos képviselő is ellenezte, ahogyan a teljes ellenzék nehezményezi azt is, hogy nemegyszer irreálisan kevés idő áll rendelkezésükre az előterjesztések megismerésére. Vagyis Németh Szilárd nyomatékos ígérete ellenére nem lett átláthatóbb a döntéshozatal rendje 2010 után: nemhogy a lakosság bevonása nem történt meg, de még az ellenzéki képviselők “bevonása” sem garantált. A szocialista képviselőket ráadásul a ciklus indulása után nem sokkal kirakták az összes bizottságból, és felügyelőbizottsági helyeket sem kaptak az önkormányzati cégekben. A kormányhivatal is szóvá tette már, hogy a testületi döntések némelyikénél a jogszabályban előírt egyeztetések is elmaradtak.”

  5. Tóth Mária szerint:

    Aladár, indíts külön újságot, ha ilyen sok “szuper” mondani valód van!

  6. bolemann lajos szerint:

    Ócska demagógia. Proli etetés.

  7. vazulnéni szerint:

    Szerintem is most az ideje az áremelésnek (bérlet, rezsi ….áfa) hogy aztán a távoli jövőben egyszer jó legyen minden 🙂

  8. Vátesz szerint:

    Micsoda szellemi teljesítmény a Fidesztől, 11 évig tartott mire megértették azt amit az eszes parasztgyerek javasolt 2002. április 9-én 15:55-kor a Fidesz Lendvay utcai székházának faxára elküldött levelében javasolt, miszerint a gázüzletágat ketté kell választani, egy non-profit lakossági és egy eredményorientált vállalati szektornak szolgáltató vállalkozássá, s amelyben ki volt fejtve a gázár-kérdés is. Tombol a tehetség a Fidesz berkeiben! Németh Szilárd sem fog 16 évig csepeli polgármester lenni, mert neki nincs Orosz Ference! 😉

  9. ebihal szerint:

    Majd maga mellé vesz téged.

  10. Vátesz szerint:

    Ebihal, ti már összefeküdtetek Németh Szilárddal 2000. november 7-én (sic!) a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződésben, a nagy csepeli MSZP-Fidesz mutyiban! Abból is az eszes parasztgyerek rángatta ki Csepelt! Ha nem tette volna, az egészet vitte volna a Wallis, közös dicsőségeteket az a Bajnai vezérigazgatta, akit most majd bevesztek a Fidesz-MSZP nagykoalícióba, mert a LIKUD-Munkáspárt (az ottani) nem hagyja vesz Magyarmatot!

  11. "?!" szerint:

    Szegény szerencsétlen rezsi-rikkancs vagy berúgott, vagy megerjedt a koponyájában a narancs, és ezért akar nagy honvédő háborút folytatni a rezsicsökkentésért!

    Az egész narancsos banda 20 %-os rezsicsökkentésről hazudozik, miközben csak az áram, a gáz, és a távfűtés díját csökkentették (a szolgáltatók kontójára) újabb 20 %-kal, de az önkormányzati tulajdonú víz-, csatorna-, szemétszállítás, és kéményseprés díját elfelejtették csökkenteni, pedig ezek csökkentése nélkül otromba hazudozás a rezsicsökkentést általánosítva emlegetni!

    A hazug rezsi rikkancs a honvédő háborúval nyilván arról akarja elterelni a figyelmet, hogy félévig elszabotálták az ivóvíz-, a csatorna-, a szemétszállítás-, és a kéményseprő szolgáltatás díjcsökkentését, most pedig el akarják szabotálni ezeknek a szolgáltatásoknak a második lépcsős csökkentését!
    Lapítanak mint szar a fűben, vagy másról rikoltoznak, de egyetlen szót nem szólnak arról, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a rezsi-rikkancs által is minden évben megszavazott díjak második csökkentésére mikor kerül sor?!
    Hallgatnak róla, hogy a 2010. október óta a rezsi-rikkancs által is szavazott 63 %-kal megemelt csatorna díjat mikor csökkentik újabb 10 %-kal?

  12. Vátesz szerint:

    Németh Szilárd, Tarlós meg a Fidesz emeltette a tízszeresére a talajterhelési díj nevű népnyúzó sarcot, amivel a csóró csepelieket is rákényszeríti a csatornára rákötésre, mégha azok vért pisilnek is a bekötés anyagi terhétől. Dicsekedjetek csak a rezsicsökkentéssel, egyetlen eredeti gondolatotok sincsen, mindent az eszes parasztgyerektől meg a MIÉP-től loptatok, nélkülük ti csak taknyos szélsőliberális párt lennétek, mint voltatok a rendszerváltás után! Maradtatok volna összefekve az MSZP-vel a Wallis közös, büdös meleg ágyában, Bajnai Gordonnal meg a szépnevű Noah Sternberggel!

  13. ebihal szerint:

    Vátesz!
    Úgy látom a hülyeség kezd elhatalmasodni rajtad, pihenj egy kicsit! Te nem eszes
    parasztgyerek vagy, hanem egy megkeseredett, magányos ember.

  14. grün szerint:

    Törvényeket kell módosítani a rezsicsökkentés miatt
    “Németh Szilárd szombaton budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a törvényjavaslatot pénteken nyújtotta be. A javaslat célja a rezsicsökkentés teljessé és pontosabbá tétele, valamint a fogyasztóvédelmi rendszer megerősítése.”
    .
    Hajrá Szilárd! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20131123-torvenyeket-kell-modositani-a-rezsicsokkentes-miatt

  15. bonifác szerint:

    Kedves Bolsevik Elvtársak! Kitől kell megvédeni a rezsicsökkentést? TŐLETEK!! Értitek
    így, hazudjátok úgy, panaszkodtok az EU nál, magyarázzátok a “zembereknek” hogy ebbe
    pusztulunk bele,mert ha a”zemberek” felfogják, hogy ez jó nekik, miért nektek jó hogy
    a bankadót eltörölnétek,(esetleg mérsékelnétek) akkor érdekes választási eredmények
    születnének. A fröcsögés a tehetetlen düh jele, némi ostobasággal fűszerezve. Végül:
    Az elvtársak elidegeníthetetlen joga büntetlenül zsidózni? Ők, ugye nem rasszisták, és
    nem antiszemiták….Töröljétek már le a szátokról a habot!!!

  16. fghfjhgkjhk szerint:

    Vátesz! Ön sem tudja mi történik Észak-Csepelen? A befektető építkezik, vagy visszakapta valaki a telket? 😉

  17. Vátesz szerint:

    Kedves baloldali-liberális-szocialista-nemzetiközép-polgári-jobboldali kommentelők, vajon miért nem tudja senki megmagyarázni, hogy mi vagy ki kényszerítette nagykoalícióra a csepeli MSZP-t és a csepeli Fideszt Tóth Mihályostól és Németh Szilárdostól a 2000. november 7-én (sic!) a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés megszavazásakor, s miért is kapott Németh Szilárd sporttanácsnoki pozíciót Tóth Mihálytól? Csókoltatok mindenkit, majd tájékoztassátok erről is Csepel lakosságát a 2014-es választások előtt!

  18. Vátesz szerint:

    A Fadesa Spanyolországban csődbe ment, de az itteni leányvállalatát ez nem érinti, tartják a megvett területet, beruházni kereslet hiányában nincs értelme, eladni meg nem tudják, mert annyit sem kapnának érte, amennyiért vették. Tartják, hátha történik valami csoda, például hogy felbomlik az Unió, s lesz itt valami államszövetség, aminek új igazgatási központ kell. Vagy kihal a magyarság, s kell a sivatagiaknak hely. Azok valamiért atavisztikus vonzódást éreznek a folyóvíz iránt, a lakóparkjaikat a víz mellé építik. Vajon miért?

  19. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ezekre feleljetek CSEPELIEK!
    Hogy is volt, van, lesz?

  20. robi szerint:

    bonifác!

    Egyenlőre itt te fröcsögsz összefüggéstelenül, miközben arra is képtelen vagy, hogy értelmezd az idézett cikkeket vagy mások hozzászólásait.

    A grün által szombat 14:24-kor beemelt cikk arról szól, hogy a törvénykezés durván be akar avatkozni gazdasági közösségek, a társasházak életébe.

    “A közös költségeket ismét faragni fogjuk”

    Úgy néz ki, most a közös képviselők is ellenségek ( modern kori kulákok lettek: hja, nincs új a nap alatt). Pedig ez a munka önálló szakma, nem kevés felkészültséget és felelősséget kíván. Ha a társasházak gazdálkodásába felülről beavatkoznak, akkor abból könnyen csőd következhet.

    Csak egy példa a kontároknak: a ház víz főmérője mindig többet mér, mint a mellékmérők együttese. Ha a törvény nem engedi ennek a többletnek a beszedését, mi lesz a vége? Pl. Ma 600 Ft a víz-csatornadíj köbmétere, a mi közösségünk a fenti veszteségek miatt 610 Ft-ot szedünk be.
    Ebbe a folyamatba avatkozik be a törvénykezés?
    Eddig a közgyűlés döntött a felhasználható pénzekről, mert az övék volt.

    Úgy néz ki, csak volt.

    bonifác!
    Ha az otthonról örökölt bugris mocskolódás helyett érdemi vitára is képes vagy, a fentiekhez várom érdemi hozzászólásod.

Itt lehet hozzászólni !