Képzés közmunkásoknak

MNO

Télen sem maradnak munka, feladat és kereset nélkül a közfoglalkoztatottak: a jégmentesítés és hóeltakarítás mellett decemberben százezren közülük beülnek az iskolapadba. Az átszervezéshez szükséges forrásokat a Belügyminisztérium már biztosította – írja a Magyar Nemzet.

Nem maradnak munka, feladat és kereset nélkül a zord időjárás ellenére sem azok az emberek, akik hosszabb ideje nem tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A kormány az idénymunkák megszűnése miatt télre átszervezi a közfoglalkoztatást – derül ki a Belügyminisztérium a lap kérésére összeállított szakmai tájékoztató anyagából.

A kormány vonatkozó kormányhatározata 2013. november 1-jétől 2014. április 30-ig 200 000 fő egyidejű közfoglalkoztatását rendelte el. A szaktárca tájékoztatása szerint a feltételeket és a forrásokat biztosították, és már folyik a téli közfoglalkoztatás, amelynek keretében jelenleg több mint 206 ezer embernek van érvényes, támogatott közfoglalkoztatotti szerződése.

Mivel a fagy beálltával az idénymunkák, így például a mezőgazdasági betakarítások, illetve a kertészeti tevékenységek szünetelnek, és a közfoglalkoztatottak között sokan vannak olyanok, akik végzettség hiányában sem szakmunkára, sem betanított munkára nem alkalmazhatók, ezért a kormány úgy döntött, hogy december 1-jétől közülük százezren üljenek be az iskolapadba.

A képzések március 31-ével zárulnak, vagyis tavasszal százezerrel több embernek lesz rá esélye, hogy tudásával, képzettségével elhelyezkedjen a nyílt munkaerőpiacon. A cél, hogy senki se legyen kénytelen tartósan segélyből tengetni az életét, hanem mindenki esélyt kapjon a munkára, aki dolgozni szeretne. A közmunka ráadásul jóval kifizetődőbb is, mint a rendszeres szociális segély. Míg előbbi 75 500 és 96 800 forint között mozog, addig a segély legfeljebb 44 508 forint lehet, ráadásul erre egy családban csak egy személy jogosult.

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Forrás: MNO

6 hozzászólás “Képzés közmunkásoknak” bejegyzésre

  1. . szerint:

    Hol van itt hó és jég? Tavaly télen kb. 8 napig volt valami kis latyak.
    Munka kéne. Ja, az nincs.

  2. Nagy József szerint:

    A mi kis utcánkat az idén már többször is kitakarították a közmunkások.Köszönjük.Az eltársak 16 éve alatt ez egyszer sem sikerült.Ennyi a különbség.

  3. . szerint:

    Az enyémet meg nem. Sőt! A szemközti parkolót, amit az elmúlt 13 évben (amióta itt lakom) rendben tartottak, az idén már nem takarították, nem írtották ki a parlagfüvet sem. Én gyomtalanítottam a nyáron, mert már nem bírtam nézni, egy ócska lakótelep mocskát.
    Nagy József utcájában nyilván lakik egy narancs színű pufajkás, azért takarítják.

    HAZUGSÁG HAZUGSÁG!!!!!!!!
    Nem tisztábbak az utcák, kevesebb a szemetes (egyszerűen megszűntettek egy csomót), kutyaszar szedő zacskókat már nem raknak ki!
    HAZUGSÁG HAZUGSÁG A TISZTÁBB KÖZTERÜLET!!!! NEM IGAZ!!!!!!!!!

  4. ebihal szerint:

    Nagy József/ Tóth Kati!
    Annak örülsz, hogy helyettetek megcsinálták? Ez az igazi! Az odavezényelt közmunkás
    rabszolgák dolgozzanak, amíg a nagyságos az uszodában pancsikol. Szemét!

  5. grün szerint:

    “Nyakunkon a tél: Hétfőtől már hózápor is lehet

    A hét végéig folytatódik a borús, esős idő, hétfőtől pedig már télies időjárás várható, hózápor is lehetséges.”
    .
    Szaporán azzal a nyócosztállyal!
    Hamarosan kellenek jól képzett hóhányók! 😛 😀

  6. grün szerint:

    “Már országszerte gyűjthetők a cigarettacsikkek
    Több mint félszáz vendéglátóhely, szálloda és iroda csatlakozott már országszerte a TerraCycle és a Philip Morris Magyarország Kft. közös cigarettacsikk-gyűjtő programjához, hogy az általuk összegyűjtött dohányhulladék környezetbarát újrahasznosításra kerüljön.”
    :
    Feladat egy hetedik elemit végző közmunkásnak:
    Ha hat csikkből lehet egy cigarettát csinálni harminchatból hány darabot?!
    Megoldás: Hetet!
    .
    http://profitline.hu/hircentrum/hir/300693/Mar-orszagszerte-gyujthetok-a-cigarettacsikkek

Itt lehet hozzászólni !