Kick-box: hazai pályán nyújtott száz százalékot a Halker-KiralyTeam

Csepel.hu

Néhány héttel a törökországi felnőtt Világbajnokság előtt, a Halker-KiralyTeam élversenyzői az összesen 15 megszerezhető felnőtt nemzeti válogatott kvótából 14-et szereztek meg. A Csepelen rendezett kick-box felnőtt  magyar bajnoki döntő jelentős hazai fölénnyel zárult.

Az úgynevezett pointfighting kick-box viadalon a tét nem csupán a bajnoki cím megszerzése, hanem a törökországi Antalyában, november végén kezdődő felnőtt világbajnokságon való részvétel is. A csepeli Halker KirályTeam Kick-box Akadémia a kerületi önkormányzat hathatós segítségével rendezte meg a megmérettetést, ahol egyetlen súlycsoport kivételével minden kategóriában volt helyi induló, összesen 15 kategóriában, mely hat női és kilenc férfi súlycsoportot jelentett.

A november 10-én rendezett versenyen szép számmal gyűltek össze a hazai szimpatizánsok, akik örömmel konstatálták, hogy a KirályTeam százszázalékos sikerrel zárta a versenyt, és sportolói már készülhetnek  a törökországi vb-re.

A mérkőzésekről:

Női
-50 kb– ban az első döntő egyben az első csepeli házidöntő is volt, hiszen Veres Mercédesz ellenfele a csapattársa Török Szonja volt. Szonja bár igen harapós és veszélyes ellenfél, a papírforma a rutinos Mercédesznek kedvezett és szerezte meg a KirályTeam első magyar bajnoki címét.
– 55 kg-ban szintén csepeli házi döntőt láthatott a nagyérdemű. Két junior világbajnoki érmes versenyző, Berta Viktória és Sándor Cintia egy szoros és ponterős küzdelemben, fej-fej mellett haladtak a végső győzelem felé, s végül 3 ponttal Cintia bizonyult jobbnak
– 60 kg A csepeli Hanicz Nelly következett, ellenfele a Hunyadi SE versenyzője, Szűcs Anita volt. Nelly érezve a döntő súlyát kissé idegesen kezdett, ellenfele egy kétpontos fejrúgással tett szert vezetésre, azonban Nellyt nem olyan fából faragták, hogy egy ilyen esemény megzavarja. A második és harmadik menetben folyamatosan növelve az előnyét a csepeli sportoló, végül simán nyert.
– 65 kg Kádas Adrienn, (Halker-KirályTeam), a múlt havi szentpétervári küzdősport világjátékok egyetlen női indulójaként kétséget sem hagyott afelől, hogy miért is nagy esélyes a -65 kg-ban a világbajnoki címvédésre. Ellenfelét, az Ázsia SE versenyzőjét Turi Juditot többször is fejen találta, és a rendes játékidő lejárta előtt technikai KO-val érte el a végső sikert.
– 70 kg. Újabb csepeli házi döntő következett ahol a rutinos Nagy Henrietta és a fiatal reménység, Szabó Dorina csapott össze. Dorina előző nap még a Slovenian Open-en versenyzett Zagorjában, s megnyerte súlycsoportját, de ez egyáltalán nem látszott meg a versenyzésén, ám nyernie nem sikerült. Henrietta biztosította be részvételét Törökországba.
+70 kg A legnehezebb női súlycsoporttal, zárult a hölgyek rangadója, ami ismét csepeli házi viadalt hozott: Kondár Anna Busa Andreát legyőzve vívta ki a világbajnoki indulás jogát
Férfiak:
– 57 kg A legkönnyebb súlyú férfiaknál a csepeli Kiss Roland nyitott: junior korosztályúként Roland most először bizonyíthatott a felnőtt mezőnyben. Bár idegesen, kapkodva kezdett, Roland végül okos küzdelemmel szerezte meg első felnőtt Magyar-bajnoki címét.
– 63 kg A fiatal titán után egy igazán rutinos róka, Veres Richárd következett a aki tavaly az olimpiai lánggal is futhatott. Ellenfele Kovács Ádám a szegedi Sada Team versenyzője is világbajnok, de egy másik szakágban a light-contact-ban. Veres Richárd végül látványos küzdelemben szerezte meg a győzelmet
– 69 kg A csepeli Veres Alex ellenfele Haska Szabolcs a szegedi Sada Team versenyzője volt, s meg is nehezítette Alex dolgát. Szoros harcban Veres Alex nyerte meg a viadalt.
– 74 kg Gömbös László már korábban elnyerte az indulás jogát a világbajnokságra. Az OB döntő ideje alatt épp Münchenben bizonyított egy meghívásos tornán, ahol fölényes győzelmet aratott és Grand Champion címet nyert.
– 79 kg-ban, a hazai színekben versenyző Imre Tamás, egy békéscsabai ifjú harcossal, Harangozó Gáborral küzdött. A csepeli sportember minden kétséget kiárt afelől, hogy ki a jobb, és behúzta a meccset.
– 84 kg Mórádi Zsolt az ÁDSE versenyzője ellen küzdött, s a junior korosztályú Spáth Zoltán a rendes játékidő vége előtt már mehetett is zuhanyozni, mert Mórádi 12:0 arányban mattolta.
– 89 kg A csepeli Jároszkievicz Krisztián is játszi könnyedséggel söpörte le ellenfelét a tatamiról, A Beremendi Zemanic Dejánt a második menetben 10:0-ás technikai KO-val utasította maga mögé.
-94 kg-ban, a súlycsoport Halker-királyTeam-es junior világbajnoka Murvai Márton az előző évek magyar-bajnokával, a Hunyadi SE-s Rédei Jánossal nézett farkasszemet, s a nap talán legizgalmasabb mérkőzésén végül felülmúlta ellenfelét.

A legnehezebb súlycsoportban nem volt hazai induló, így Hunyadi SE- s házi döntőre került sor a +94 kg-osok között. Csikós Péter magabiztosan verte klubtársát, Koknya Pétert.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Kick-box: hazai pályán nyújtott száz százalékot a Halker-KiralyTeam” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Gratulálok csepeli Halker KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzőinek a válogató versenyen elért eredményekhez, és hasonló sikereket kívánok a törökországi Világbajnokságon történő szereplésükhöz!

  2. Király István szerint:

    Nagyon szépen köszönjük!

Itt lehet hozzászólni !