Bajnai Gordon: Egy év múlva miniszterelnök leszek

Origo

Elege van abból, hogy a baloldal önmagával foglalkozik, és végre Orbán Viktorra szeretne koncentrálni Bajnai Gordon. Orbán leváltásáért mindent megtesz, de Gyurcsány Ferenccel nem beszél, mert nincs meggyőződve arról, hogy ő is a 2014-es győzelemre hajt, vagy csupán a parlamentbe akar jutni.

Az Együtt-PM vezetője az Origónak elmondta, hogy az elmúlt egy évben miben hibázott, de úgy látja, sokat tanult ezekből, és minden esélye megvan ahhoz, hogy jövőre ő legyen a miniszterelnök.

Ki lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje jövőre? Ön, Mesterházy Attila vagy Gyurcsány Ferenc?

Nem jelöltje, hanem miniszterelnöke lesz a kormányváltó szövetségnek. Abban állapodtunk meg az MSZP-vel, hogy az lesz a kormányfő, akinek a listájára többen szavaznak. Azon dolgozom, hogy az Együtt-PM listája kapja a több szavazatot, ellenfélnek pedig Orbánt tekintem.

Nekimennek tehát a választásoknak úgy, hogy nem lesz egyértelmű kihívója Orbán Viktornak?

A kihívó nem attól lesz egyértelmű, hogy önmagát kijelöli, hanem attól, hogy a választók annak tekintik. Az MSZP elnökével abban állapodtunk meg, hogy a személy ambíciónkat alárendeljük a győzelem ügyének, és a kérdés eldöntését a kormányváltásban érdekelt választókra bízzuk. Ezzel biztosítható, hogy összességében a legtöbb szavazót érjük el, és hogy egyetlen Orbán-ellenes szavazat se vesszen el.

Október 23-án viszont hatalmas üdvrivalgás fogadta, amikor Gyurcsány Ferenc vagy Kuncze Gábor arról beszélt, hogy egyetlen kormányfőjelöltet kell állítania a baloldalnak. Azok a szavazók rosszul gondolják?

Október 23-át nem szeretném hosszan kommentálni, nem akarom növelni az ott okozott kárt. Volt egy előzetes írásos megegyezés a résztvevők között, hogy végre nem egymással foglalkozunk, és nem használja senki önös céljaira a rendezvényt. Mégsem így történt.

Nyilván Gyurcsány Ferencre céloz, nyilatkozta is, hogy nagyon mérges rá október 23-a miatt. Ezt megmondta neki személyesen is? Évekig jóban voltak.

Nem kerestem. Épp a szövetségekhez szükséges alapvető bizalmat rombolta az, hogy a választási győzelem érdekében kezdeményezek egy rendezvényt, amelyet aztán meghekkelnek. Az nem az összefogás valódi szándékára utal, ha az ellenzék egyik vezető politikusát lekiabálják a színpadról. De nem akarok erről többet beszélni, mert az elmúlt egy évben megtanultam, hogy a kormányváltásnak az árt a legjobban, ha egymásnak üzengetünk. Én Orbánnal szeretnék foglalkozni.

Ezek után kizárja az összefogást Gyurcsány Ferenccel?

Azokkal érdemes összefogni, akik nemcsak szavakban, hanem tettekben is le akarják győzni 2014-ben Orbán Viktort. Aki jövőre kormányváltást akar, nem állít jelölteket az összefogással szemben, és tudja, hogy a bizonytalanokat kell megnyerni, és nem a meglévő szavazóinkat újraosztani, a biztos szavazókat is elbizonytalanítani.

Tehát akkor Gyurcsánnyal nem tud összefogni?

Mindent kész vagyok megtenni, ami segíti a 2014-es győzelmet. Gyurcsány jelenlegi taktikája alapján viszont kérdés, hogy a 2014-es győzelmet tartja-e szem előtt, vagy csupán azt, hogy minden áron, akár az ellenzék veresége árán is bejusson a parlamentbe.

De mit kezdenek Gyurcsányékkal, ha nem fognak össze velük? Ha a DK mind a 106 választókerületben indít jelöltet, akkor az önök jelöltjeinek az esélyei romlanak.

Igen, a DK-s szavazók fontos részei a kormányváltást akarók táborának. Szerintem ők is győzni akarnak jövőre, és a DK-s vezetőknek tudniuk kell, hogy aki az ellenzéki tábort megosztja, súlyos történelmi felelősséget vállal.

Ha egy év múlva beszélünk, mi lesz? Miniszterelnök, miniszter, frakcióvezető?

Miniszterelnök leszek. Magyarországnak szüksége van arra, hogy a 2009-10-ben megkezdett higgadt, szakszerű, a jövőbe néző és reményt adó kormányzást folytassuk. Ezért küzdök, és erről fog szólni az Együtt kampánya.

További részletek, teljes intejú az Origo honlapján

42 hozzászólás “Bajnai Gordon: Egy év múlva miniszterelnök leszek” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Ez a libákhoz se értett… csak galibát tudna létrehozni, hisz kormányzása idején 7%-kal csökkent a magyar gazdaság teljesítménye.

  2. Balos szerint:

    Jaj, Gordon bazdmeg. Mindkettő.

  3. Szabó Szabolcs szerint:

    A Bajnai vezette kormány a 2010-es költségvetés készítette elő. 2010-ben 1,2%-os GDP növekedés volt. Az elmúlt években ehhez képes nem sikerült előrébb lépni, ma pont akkor a GDP, mint 2010-ben volt.

    Libázás ügyben pedig minden eddigi sajtópert megnyert, mert senki sem tudta bizonyítani azon állítását. Ön esetleg tudja? Ha nem, akkor inkább keressen valódi érveket, hogy miért ne Bajnai legyen a miniszterelnök.

    Üdvözlettel:

    Szabó Szabolcs

  4. Bugi szerint:

    Szegény Szabolcs. 2010-ben Orbán volt a miniszterelnök. Azzal büszkélkedj, amit Bajnai csinált. Ja, hogy azzal nem tudsz? Ő se.

  5. Perspektíva? szerint:

    Más dolog az igazság, és más az ítélet. Az utóbbi időben, mint oly sokan tudjuk, általában egyre ritkábban esik egybe.

  6. ... Grün szerint:

    Bugi!
    Szerencsére csak 2010 máj 29- től!
    Felejtesz?!
    http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1sodik_Orb%C3%A1n-korm%C3%A1ny

  7. Tóth Mária szerint:

    Önbizalom? Hááát, az van rendesen! Na, majd látjuk, mire megy a megbízók által/segítségükkel, mert ilyet kijelenteni, agybetegségre hajaz!

  8. Perspektíva? szerint:

    Ó, csak nagyot akart mondani, s nem tudta felmérni, a várható hatását, a “nagyfokú népszerűsége” miatt. Ez is azt igazolja, hogy a fletó kormányában, még szárnysegédnek is halovány volt.

  9. ... Grün szerint:

    Tóth Mária!
    Mint amikor a madárnevű megkérdezte:
    Készen áll a kormányzásra Viktor?!
    Szegény azt hitte, ha tiszta inget vesz és gatyát cserél az már azt jelenti! 😛 😀
    .
    http://videa.hu/videok/hirek-politika/orban-viktor-keszen-all-fidesz-kormany-solyom-laszlo-7rWqoqBAmTxa6BxZ?start=3.207

  10. "?!" szerint:

    Az amnéziában szenvedő, de mégis pofátlanul hazudozó Bugris “Bugi” Attilának és a narancsmérgezéstől böfögve röfögő „Gordon” fedőnevű zsírsertésnek (és más elvakult narancsosoknak) megismétlem az alábbi cáfolhatatlan adatokat.

    ———————————————————————–
    I.) A GDP halmozott változása a 2002. évi induló állapothoz viszonyítva.

    1.) Az MSZP kormányok időszakában:
    2002. év = + 4,4 %
    2003. év = + 4,4 + 4,2 = + 8,6 %
    2004. év = + 8,6 + 4,6 = + 13,2 %
    2005. év = + 13,2 + 3,7 = + 16,9 %
    2006. év = + 16,9 + 4,1 = + 21,0 %
    2007. év = + 21,0 + 1,0 = + 22,0 %
    2008. év = + 22,0 + 0,7 = + 22,7 %
    2009. év = + 22,7 – 6,7 = + 16,0 %.

    Az összes GDP növekedés az MSZP-sek 8 éve alatt + 16,0 %, éves átlagban + 2,0 %.

    2.) A FIDESZ-kormány időszakában, szintén 2002-höz viszonyítva:
    2010. év = + 16.0 + 1,3 = + 17,3 %
    2011. év = + 17,3 + 1,6 = + 18,9 %
    2012. év = + 18,9 – 1,8 = + 17,1 %
    2003. IX. 30-ig = + 17,1 + 0,1 = + 17,2 %

    Az összes GDP növekedés a FIDESZ 4 éve alatt (17,2 % – 16,0 %)= 1,2 %. Ez éves átlagban + 0,3 %.

    —————————————————————–

    II.) Államadóssági adatok változása a 2010-ben történt kormányváltás óta:

    A 2010-es kormány-váltáskor: 19.326 milliárd Ft, a GDP 81,8 %-a.

    2013. június 30-án: 22.474 milliárd Ft, a GDP 82,4 %-a.

    Azaz: az államadósság 4 év alatt Ft-ban + 16,3 %-kal, a GDP %-ában 0,6 %-kal növekedett!!!.

    Ezt a csodálatos eredményt úgy érte el a zOrbán-kormány, hogy:

    – A szocikkal ellentétben, a zOrbán-kormány nem fizetett senkinek 13. havi nyugdíjat, és 13. havi munkabért annak elenére, hogy Orbán Viktor 14. havi nyugdíjat is ígért.

    – A zOrbán-kormány sokezer embertől elvette a korengedményes nyugdíjat, és sokezer rokantnyugdíjasnak csökkentette a nyugdíját.

    – A szabadságharcos Orbán-kormány lenyúlta („megvédte”) a MANYUP-tól a jelenleg még aktív korosztály több mint 3000 milliárd Ft nyugdíjmegtakarítását!!!

    ————————————————————————-

    “Bugi” Attila, Te kiemelkedően fizetett bértollnok, és Te szerencsétlen zsírsertés „Gordon”, a fentiek megrágása és megemésztése után röfögjetek a Fideszes kormány “csodálatos” eredményeiről!

  11. Szabó Szabolcs szerint:

    Kedves Áb…(opsz) Bugi!

    A 2010. évi gazdasági teljesítményhez semmi köze nem volt Orbán Viktornak és Matolcsynak. Az első év, amikor az ő akaratuk szerint alakult a magyar gazdaság helyzetet, az 2011 volt. Akkor még tudták tartani az előző év lendületét, majd jött a 2012. évi mélyrepülés (Ugyebár az elrugaszkodás éve, ha még emlékszik rá. Bár ez inkább a valóságtól való elrugaszkodás éve volt). Majd ezt követően jött a felemelkedés, aminek áldásos hatásait érezzük is (egy nagyjából 0 százalékos “növekedési” ütemmel).

    Az egészben az a szörnyű, hogy 2008-2009-ben legalább egy világgazdasági válság nyomta le a víz alá a magyar gazdaságot, míg az utóbbi 2 évben erről már szó nincs. A környező országok öles léptekkel húznak el mellettünk (az egy főre jutó GDP értékét tekintve a szlovákok szinte már beláthatatlan előnyben vannak hozzánk képest, és a lengyelek is utolértek). Nem tudom hallott-e róla, de a beruházási rátánk továbbra is olyan alacsony, hogy az amortizációt sem fedezi. Hogy lesz ebből gazdasági növekedés? Hol van az egymillió új munkahely? (Mielőtt elkezdünk vitatkozni: ha a részmunkaidőben 37 ezer forintért foglalkoztatott embereket nem számoljuk, akkor csökkent a foglalkoztatottság!). Az a probléma, hogy a vállalkozások nem érdekeltek az új munkaerő felvételélben, mert a termékeikre nincs kereslet, az adó és járulékterhet pedig kigazdálkodhatatlanok.

    Üdv:

    Szabó Szabolcs

  12. Tóth Mária szerint:

    Grün! nagyon vicces vagy, kár, hogy nem lehet nevetni rajtad!

  13. ... Grün szerint:

    Tóth Mária!
    Miért rajtam akarsz nevetni?!
    Nevess saját magadon és a szerencsétlen birkákon, akik megették ennek a hatalomra éhes akarnoknak a dumáját!
    Ilyenen csak sírni lehet! 😛 😀

  14. Gordon szerint:

    “A környező országok öles léptekkel húznak el mellettünk” – írja magáról megfeledkezve Szabó Szabi.

    Miközben Románia államadóssága elérte az ottani GDP 37%-át.

    http://penzcsinalok.transindex.ro/hir/8717

    Magyarországon ez az arány a szocialistaliberális kormányzás végén közel 90% volt.

    “Öles léptekkel”?

    Ugyan már! /Gordon legyint/
    Milyen terhekhez képest!

  15. Bugi szerint:

    Ne találgass Szabolcs. Orbán nem Bajnai, és Bajnai nem Gyurcsány. De Bajnai meg Gyurcsány mindent tönkrevágtak, amit csak tudtak, és azt se felejtsük el, hogy Bajnai a Gyurcsány kormány tagja is volt. Úgyhogy hiába próbálja lerázni a felelősséget magáról.

  16. Királyerdei szerint:

    Pl.jelenleg Szaudi-Arábiában öles léptekkel rugdossák ki a vendégmunkások tízezreit.
    Ez csak a kezdet.

  17. Aladár szerint:

    Gordonék még mindig az “elmúlt nyolc év”-re hivatkoznak a kudarcukat magyarázandó. Csak azt felejtik el, hogy az elmúlt nyolc évben már benne van 3 és fél év Fidesz is.

  18. Aladár szerint:

    Király Júlia, az MNB volt alelnöke:

    “Nem gondolom, hogy jéghegynek megy az ország, nem hiszem, hogy bármi nagy tragédia történik, de nem látok semmit, ami módosítaná azt a véleményemet, hogy egy leszakadó, lefele sodródó gazdaságban élünk, ami talán rosszabb, mint egy nagy válság.”

    http://www.origo.hu/gazdasag/20131102-interju-kiraly-juliaval-az-mnb-volt-alelnokevel.html

  19. Aladár szerint:

    “Az elmúlt négy év kumulatív, vagyis felhalmozott GDP-növekedése Magyarországon 1,7 százalék volt, miközben Lengyelországban 12, Szlovákiában 10,5, Romániában 4, Bulgáriában 3,5, Csehországban pedig 2,3. De még a teljes EU-átlag is 2,4 százalék volt. Magyarországnak gazdaságának sikerült a legkevesebbet nőnie négy év alatt a környéken.”

    http://444.hu/2013/11/09/magyarorszag-sokkal-rosszabbul-teljesitett-az-elmult-negy-evben-mint-barki-a-kornyeken/

  20. Gordon szerint:

    Az Európai Bizottságnak kilenc éve nem volt olyan pozitív prognózisa Magyarországról, mint a legutóbbi – mondta Barcza György, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője.

    Elemzők szerint megérkezett a várt fordulat az iparban: az utolsó negyedévben további jelentős növekedésre számítanak. A TakarékBank éves átlagban 2-2,5, az ING Bank 1,5, az Erste Bank 2 százalékos növekedést vetít előre.

  21. Aladár szerint:

    A cikk szerint 2 fő oka van a magyar gazdaság borzalmasan gyenge teljesítményének:

    1. a bankrendszer túlterhelése különadókkal és egyéb sápokkal, melyek miatt 22%-kal csökkent a kihelyezett hitelállomány (ezenközben a lengyeleknél 17%-kal nőtt).

    2. a jogbiztonság hiánya: a Fidesz-kormány ötletszerű intézkedései, amelyekkel egyik napról a másikra teljes iparágakat lehetetlenít el, emiatt nagyon rossz a befektetői klíma, azaz épeszű vállalkozó nem akar Magyarországon vállalkozni.

    http://444.hu/2013/11/09/magyarorszag-sokkal-rosszabbul-teljesitett-az-elmult-negy-evben-mint-barki-a-kornyeken/

    Szóval itt lenne az ideje, hogy Orbán Viktor kiálljon és kimondja, hogy “ezt elkúrtuk”. Na de ahhoz becsületes, gerinces embernek kellene lennie, olyan meg a fideszben nincs.

  22. Gordon szerint:

    Aladár (14.00) – Látod ilyen mélyre löktétek 2010-re ezt az országot. A 7%-os gazdasági visszaesésből és a csőd széléről kellett kimenteni hazánkat.

  23. Aladár szerint:

    “Magyarország bóvlikategóriába tartozó, Ba1 államkötvény-osztályzata és a további leminősítés lehetőségét jelző negatív kilátás a magyar gazdaság korlátozott középtávú növekedési lehetőségeit tükrözi – ez a Moody’s pénteken ismertetett éves országjelentésében áll.

    A világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítője egyértelművé tette: a még mélyebb bóvliba sorolást kockáztatja a kormány, ha olyan intézkedéseket hoz, amelyek „negatívan érintenék a bankrendszert”. A cég véleménye szerint a magyar gazdaság növekedési korlátai valószínűleg megnehezítik a magyar kormány számára a jelentős adósságteher csökkentését – írja az MTI.”

    http://index.hu/gazdasag/2013/11/08/akik_nem_hiszik_hogy_a_magyar_gazdasag_jobban_teljesit/

  24. Gordon szerint:

    “a Fidesz-kormány ötletszerű intézkedései, amelyekkel egyik napról a másikra teljes iparágakat lehetetlenít el”

    Milyen iparágakat?
    Ha a csepeli önkormányzati maffia visszaszorítására gondolsz, akkor az valóban ellehetetlenült 2010 után.
    Köszönet érte!

    Az Aladár által emlegetett “becsületes, gerinces emberek” az mszp-ben vannak?
    Csak nem Szegedre (a Csillag tömlöcbe) kerültek a legjobb embereitek?

    Kár emiatt sopánkodnotok, oda kerültek ahova valók!

  25. Gordon szerint:

    “A világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítője egyértelművé tette: a még mélyebb bóvliba sorolást kockáztatja a kormány, ha olyan intézkedéseket hoz, amelyek „negatívan érintenék a bankrendszert”.”

    Aladár a bankárok szószólója lett?
    Bankárkormány volt 2002 – 2010 között… tudjuk hogy hova vezetett!

  26. Aladár szerint:

    Gordon, félreértetted a cikket. Az nem a 2010 előtti 4 évről, hanem a jelenlegi állapotot megelőző 4 évről szól.
    Ezt elbasztátok, ideje lelépni!

  27. Gordon szerint:

    “Ezt elbasztátok, ideje lelépni!”

    Vissza a bakárkormányt!?
    Szó se lehet róla!

    Aladár a bankárokért aggódik a leginkább.
    Jellemző…

  28. Gordon szerint:

    Persze ha az mszp a bankárokért aggódik a leginkább, akkor nyugodtan álljon ki ezzel az üzenetével az emberek elé. De esernyőt vigyenek, mert repülni fog feléjük a tojás és a paradicsom (mint anno 2010 előtt).
    “Szegény” Demszkájék is mindig vitték az esernyőt. 🙂

  29. Aladár szerint:

    Gordon sajnos a legostobább, legdemagógabb szöveggel próbálja ámítani az embereket. Ez a “bankárkormány” duma.

    Ezzel csak azt bizonyítja, hogy alapvető közgazdasági összefüggésekkel nincs tisztában.

    A bankok ugyanis a gazdasági növekedés motorjai, hiszen a vállalkozások hitelekből indulnak be.

    Lásd:
    Magyarországon 22%-kal csökkent a hitelkihelyezés – gazdasági növekedés 1,7%
    Lengyelországban 17%-kal nőtt a hitelkihelyezés – gazdasági növekedés 12%.

    Az Orbán-kormány a bankokat üti-vágja – az eredmény látható: haldokló, leszakadó gazdaság.

  30. Gordon szerint:

    Az Orbán-kormány a bankokat üti-vágja – az eredmény látható: haldokló, leszakadó gazdaság.”

    A bankárokat igen, viszont a termelő vállalkozások komoly segítséget kapnak:

    “A Magyar Nemzeti Bank a monetáris politikai eszköztár elemeként 2013. június 1 – jén elindítja a három pillérből álló Növekedési Hitelprogramját (NHP), a kis – és középvállalkozások hitelezésében megfigyelt zavarok enyhítése, a pénzügyi stabilitás megerősítése, valamint az ország külső sérülékenységének csökkentése érdekében.
    A program I. pillérének keretében a KKV – k hitelezésének élénkítése és a pénzügyi stabilitás megerősítése érdekében a jegybank kedvezményes kamatozású refinanszírozási hitelt nyújt a hitelintézeteknek, amit a hitelintézetek egy általuk vállalt, felülről korlátozott kamatmarzs mellett továbbhiteleznek a KKV – knak. A Növekedési Hitelprogram keretében nyújtott ked vezményes jegybanki finanszírozás a hitellel már rendelkező vállalatok finanszírozási költségeit csökkenti, illetve lehetővé teszi olyan projektek megvalósítását, melyek elindítását a magas finanszírozási költség eddig akadályozta. A mérséklődő adósságszolgálati terhek miatt lassul a banki hitelállomány minőségének romlása, így a program a hitelintézetek mérlegpozícióján keresztül a hitelezési képességet is javíthatja.

    A program II. pillére a KKV -k hitelein belül a devizaalapú hitelek arányának csökkenését kívánja elérni. A devizahitel lel rendelkező kis – és középvállalkozások számottevő részének nincs természetes vagy mesterséges fedezete, így jelentős árfolyamkockázatnak vannak kitéve. A devizahitelek forintra váltása javítja az érintett
    vállalkozások hitelképességét, és kiszámítható gazdálkodást tesz lehetővé számukra.
    Az MNB az NHP I. és II. pillérének keretében 0 százalékos kamatozású, legfeljebb 10 éves futamidejű refinanszírozási
    hitelt nyújt a programban részt vevő hitelintézetek számára”

    http://www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/Monetaris_politika/NHP/NHP_termektajekoztato.pdf

    Olvasás!
    Szövegértés!

  31. ebihal szerint:

    A kormány által finanszírozott Századvég kutatója mióta hiteles forrás?
    A növekedési hitelprogram egy dologra jó volt: a magasabb kamatú hitelt kiváltották
    vele /mert ők nem hülyék/. A statisztikai adatok alapján való növekedés nem indult be.

  32. Nagyapó szerint:

    Ez a libás tud valamit, na nem irányítani, hanem azt, ki mellett dönt Soros, vagy csak blöfföl?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. ... Grün szerint:

    Öreg farok!
    Ha pénze már van (akár Sorostól is vagy egy KÖZGÉP-hez hasonlótól) és mint tudjuk irányítani is tud, akkor a Vezír készülhet egy kiadós Kneipp kúrára a Graz-i gyógyintézetben!
    Emlékét megőrizzük! 😛 😀

  34. Tóth Mária szerint:

    Ne zizegjetek balosok, úgy is nagy lesz a bukti! nem zavar benneteket a hazaáruló gyf?/Sukoró ügy/.

  35. ... Grün szerint:

    Tóth Mária!
    Sukoróhoz képest 2000-szerese veszett csak a MANYUP-nál!
    Hol van még a trafik-mutyi, a föld-mutyi, hogy csak az apróbbakat említve!
    Gyurcsány ezekhez képest egy pitiáner! 😛 😀

  36. Nagy József szerint:

    Fő az önbizalom.Libajnai miniszterelnök lesz?Hát van önbizalma a libatolvajnak,az biztos.Én kitoloncolnám az országból hazaárulás miatt.Szerintetek?Nem érdemli meg,hogy ebben az országban éljen,és ez akar miniszterelnök lenni?Lehet,hogy ez még hülyébb,mint a gyurcsányi?

  37. Királyerdei szerint:

    Minden komcsi hülye! 🙂

  38. zabhegyező szerint:

    Bajnai életműve:
    http://www.gordonelete.hu/

  39. Tóth Mária szerint:

    A hazaárulást miért nem büntetik? igény /és személy is/ lenne rá!

  40. "?!" szerint:

    A narancsmérgezés miatt böfögve röfögő és arcátlanul hazudozó zsírsertés “Gordon”, és az amnéziában szenvedő, de mégis pofátlanul hazudozó Bugris “Bugi” Attila memóriájának a frissítése céljából megismétlem az alábbi cáfolhatatlan adatokat.

    ———————————————————————–
    I.) A GDP halmozott változása a 2002. évi induló állapothoz viszonyítva.

    1.) Az MSZP kormányok időszakában:
    2002. év = + 4,4 %
    2003. év = + 4,4 + 4,2 = + 8,6 %
    2004. év = + 8,6 + 4,6 = + 13,2 %
    2005. év = + 13,2 + 3,7 = + 16,9 %
    2006. év = + 16,9 + 4,1 = + 21,0 %
    2007. év = + 21,0 + 1,0 = + 22,0 %
    2008. év = + 22,0 + 0,7 = + 22,7 %
    2009. év = + 22,7 – 6,7 = + 16,0 %.

    Az összes GDP növekedés az MSZP-sek 8 éve alatt + 16,0 %, éves átlagban + 2,0 %.

    2.) A FIDESZ-kormány időszakában, szintén 2002-höz viszonyítva:
    2010. év = + 16.0 + 1,3 = + 17,3 %
    2011. év = + 17,3 + 1,6 = + 18,9 %
    2012. év = + 18,9 – 1,8 = + 17,1 %
    2003. IX. 30-ig = + 17,1 + 0,1 = + 17,2 %

    Az összes GDP növekedés a FIDESZ 4 éve alatt (17,2 % – 16,0 %)= 1,2 %. Ez éves átlagban + 0,3 %.

    —————————————————————–

    II.) Államadóssági adatok változása a 2010-ben történt kormányváltás óta:

    A 2010-es kormány-váltáskor: 19.326 milliárd Ft, a GDP 81,8 %-a.

    2013. június 30-án: 22.474 milliárd Ft, a GDP 82,4 %-a.

    Azaz: az államadósság 4 év alatt Ft-ban + 16,3 %-kal, a GDP %-ában 0,6 %-kal növekedett!!!.

    Ezt a csodálatos eredményt úgy érte el a zOrbán-kormány, hogy:

    – A szocikkal ellentétben, a zOrbán-kormány nem fizetett senkinek 13. havi nyugdíjat, és 13. havi munkabért annak elenére, hogy Orbán Viktor 14. havi nyugdíjat is ígért.

    – A zOrbán-kormány sokezer embertől elvette a korengedményes nyugdíjat, és sokezer rokantnyugdíjasnak csökkentette a nyugdíját.

    – A szabadságharcos Orbán-kormány lenyúlta („megvédte”) a MANYUP-tól a jelenleg még aktív korosztály több mint 3000 milliárd Ft nyugdíjmegtakarítását!!!

    ————————————————————————-

    “Bugi” Attila, Te kiemelkedően fizetett bértollnok, és Te szerencsétlen zsírsertés „Gordon”, legalább a zOrbán-kormánytól származó fenti hivatalos adatokkal összhangban hazudozzatok az utóbbi 12 év eredményeiről!

  41. "?!" szerint:

    Buta “Kata”, Te ostoba liba!

    Vedd már tudomásul, hogy azért mert pöcsöt növesztettél, és “Tóth Kati” helyett, “Nagy József” nevet vettél fel, továbbra sincs jogod senkit kitoloncolni ebből az országból, mert egyelőre ez még nem tót-ország, hanem Magyarország!

    Ami pedig a kérdésedet illeti, hogy “Lehet,hogy ez még hülyébb,mint a gyurcsányi?”, arról biztosíthatlak, hogy a “leghülyébb” címet továbbra is megőrizheted, mert nálad hülyébbet nagy kereséssel sem lehetne ebben az országban találni!

    Világos ugye, Te sötét agyú “Tóth Kati/Nagy József”?!

  42. Királyerdei szerint:

    “„Azt gondolom, hogy a DK képes 7-8 százalékot szerezni. De ha mégsem jutunk be, akkor a Demokratikus Koalíciónak valószínűleg vége van, négy évet aligha lehet kibírni parlamenten kívül. Ha a DK-nak vége van, akkor valószínűleg nekem is” – {…}”
    Barom komcsi!Igen,végetek van! Neked is! 🙂

Itt lehet hozzászólni !